SF hírek

Elhunyt Dragon György, alias Gyu


Komoly veszteséggel, szomorú hírrel indul az új év: a gamer körökben Gyu-ként ismert Dragon György távozott közülünk. Gyu-t nem véletlenül gyászolják most annyian – nem csak komoly tudással rendelkezett, de ritka kedves és közvetlen ember volt.

Jómagam csak alig pár éve ismerkedtem meg vele, a Gamestar szerkesztőségében járva futottunk össze, és elegyedtünk szóba – pillanatok alatt képes volt megkedveltetni magát. Később rendszeres visszatérő vendége volt különféle sci-fi rendezvényeknek, a legtöbb esetben a Kockaasztal című programunk résztvevőjeként lépett fel.

Gyu 1966-ban született, független játékfejlesztőként került kapcsolatba az újságírással. Előbb a Guru-nál volt rovatvezető, később a Gamestar alakuló szerkesztőségéhez csatlakozott. Műsorvezetője volt a Netidők című rádiós műsornak, és vezetett videós műsorokat is a Gamestar berkein belül. De foglalkozott zenével is, a Time Machine és a The Everlasting Hope of Light című lemezei jelentek meg.

Az utóbbi években a legkedvesebb projectje a 2012-ben megjelent Űrcsilliárdos című regénye volt, melynek már tervezte a folytatását.

48 évesen, betegség miatt az otthonában hunyt el.

Nyugodj békében, Gyu!

(A fotót készítette: Mitev Viktor – 2013. HungaroCon)


1 hozzászólás on Elhunyt Dragon György, alias Gyu

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük