Játék

Dragon Age 3: Inquisition – bejelentve!


Mark Darrah, a Dragon Age sorozat executive producere jelentette be nem sokkal ezelőtt, hogy dolgoznak a Bioware fantasy sorozatának újabb epizódján, melynek alcíme: Inquisition.

Mint ő maga is elismeri, a hír nyilván nem lepi meg túlzottan a rajongókat. Elmondása szerint nagyon alaposan megfontolták a sorozat első két részével és annak kiegészítőivel kapcsolatos véleményeket – elolvasták a kritikákat, a különböző fórumokat is végigböngészték, és találkozókon is szemtől-szemben beszélgettek a rajongókkal. Mindig is hallgattunk, és továbbra is hallgatni fogunk – írja a véleményekkel kapcsolatosan a producer.

Ennél sokkal több infót azonban nem kívánt megosztani – akkor beszélünk a Dragon Age 3-ról, ha már van mit megmutatnunk, jegyezte meg. Ugyanakkor persze ettől függetlenül is keringtek már mindenféle pletykák, úgyhogy az alapokat illetően szeretett volna tiszta vizet önteni a pohárba.

A DA3-at nagyjából ugyanaz a csapat fejleszti, akik az első és második részt is készítették, a Bioware veteránjai és újabb fejlesztők is csatlakoztak a csapathoz. Egy vadonatúj engine-en dolgoznak, ami reményeik szerint jobb vizuális élményt, nagyobb világot fog nyújtani és jobban fog reagálni a játékosok döntéseire, valamint jobban testreszabható is lesz. A DICE nevű cég Frostbite 2 technológiájára fog alapulni a játék motorja.

Egyelőre ennyi a hír, de ha már bejelentették a dolgot, nyilván hamarosan be fog indulni a Bioware marketing gépezete, és lesz több infó is.


41 hozzászólás on Dragon Age 3: Inquisition – bejelentve!

 1. Folyamatosan hallgatunk a játékosokra, hmmmm, hol is hallottam már ezt a dumát? Valami Bioware-botrány rémlik, amit aztán sikerült “megnyugtatóan” rendezni.

 2. Sok játékfejlesztő cég általánosan bevett szokása, hogy megkérdezik ugyan a célközönséget, de magasról tesznek rájuk (illetve csak a pozitív véleményeket hallják meg, aki meg nem ért egyet, azt maguk a fanboyok zergelik le a fórumokban), esetleg egy-két jobb ötletet beépítenek, de azokat is kifacsarva. Láttam már nem egy játékot megbukni, tengődni amiatt, mert a fejlesztők tulajdonképpen önmaguknak, a saját szájízüknek megfelelően alakították, nem véve tudomást másról. Tisztelet a kivételnek!

 3. A 2. rész JRPG vonalát felejtsék el, és megint legyen PC-re optimalizált, taktikus harc, és jobb sztori, mint az 1-ben. Amúgy a 2. nagyon is jól megágyazott egy polgárháborús tematikának, ami sokkal érdekesebb, mint a “mentsük meg a világot” narratíva.

 4. Rexdemon

  remélem,h inkább DA2 lesz, mert ugye volt a DA:O, meg a 2-nek csúfolt DA: Manga Edition for N00bs, szóval ha tényleg az Origins folytatása lesz, akkor hurrá, ellenkező esetben a pénztárca zárva marad 🙂 az viszont biztos,h a DA2vel és a ME3mal elérték,h az előrendelés szóba se kerüljön.

 5. Körülbelül 347.000 érdekesebb dolog van jelenleg a játékvilágban, mint a DA3 – de mivel hűséges fantasy/RPG-gyűjtő vagyok, valószínűleg 4 év múlva, amikor 2990 lesz, ezt is megveszem. Aztán meglátjuk.

 6. TOM

  Pl mik azok az érdekesebb gamek, kíváncsi lennék?
  Jelenleg a Deus ex3at tolom.

  Én is remélem DA3ból sikerül kihozni vmit, DA2t és ME3t inkább kihagyom, azok után hány embertől olvastam, mekkora ratyiságot csináltak belőlük…

Comments are closed.