SF hírek

33 hozzászólás on Csökken a FlashForward nézettsége, pihentetik a forgatást

 1. sheenard

  Igen, még mindig csak a rejtélyek fokozása folyik, megoldások és leleplezések nem nagyon. Ez – meg szerintem a történet leegyszerűsítése – kellene az egyszerű amerikai nézőnek…

  Én megvagyok a sablonosítás nélkül 🙂

 2. @sheenard, szerintem a rejtélyek fokozása nem nagyon lehet a probléma gyökere. A Lost pl. kimondottan idegesítően működik abból a szempontból, hogy sosincs megoldás. Vagy ha mégis van válasz, akkor 15 nagyobb fajsúlyú rejtély jön elő, hogy bonyolítsa a dolgokat. És mégis az egyik legnézettebb sorozat tudott maradni.

  Ha az amcsi néző tényleg annyira egyszerű lenne, mint ahogyan ez el van terjedve az itteni fejekben, akkor soha, senki nem vitt volna sikerre bonyolultabb történeteket.

 3. sheenard

  Merras: melyik szuperbonyolult sorozatra gondolsz, amelyik óriási nézettséget ért el?

  A legjobb SF-sorozatok rendre bebuknak, a Firefly-tól kezdve a Defying Gravity-ig bezáróan.

  (A Lost szerintem nézhetetlen volt, valamikor adtak egy pár összefoglalót, egy évadot egy epizódban összefoglaltak – hogy ezt meg lehet tenni, azon látszódott, hogy mennyire széthúzták a történetet. Annyi elég is volt belőle.) 🙂

 4. @sheenard:

  A Lost tényleg el van nyújtva, ettől függetlenül nem nevezhető egyszerűnek a történet, mint említettem, bosszantóan sok rejtély, kavarás, intrika van benne. A Lost nem jó sorozat szvsz, ettől függetlenül meg fogom nézni, mert már idegesít a dolog. 😀

  A Firefly meg pont nem egy hűdebonyi sztori, és az speciel pont nem a rajongók miatt bukott meg. Nem megbukott ugyanis, hanem a stúdió nyírta ki a saját idiótaságával – amúgy rekord ideig vezette a DVD eladási statisztikákat pl. az Amazonon.

  Vagy vegyük a BSG-t, ami szintén nem elsősorban akciódús csihipuhi, bár ha akcióról volt szó, azt nagyon újszerűen oldották meg, és annak a története sem feltétlenül két mondatban leírható valami.

  Hollywoodból igenis jönnek jó, elgondolkodtató és nem feltétlenül az akcióra kihegyezett történetek. És erre van ott is nézőközönség.

  Engem csak az zavar, hogy hajlamosak vagyunk lesajnálni az amerikai nézőket – ugyanezzel az erővel a magyar nézőt is lesajnálhatnánk, hiszen errefelé a Győzike show a legnézettebb izé.

 5. sheenard

  Persze, ki mondta, hogy a magyar átlagnéző üti a Stephen Hawking szintet? 🙂

  Nem mellékesen: Az emberiség töredéke menekül a cylonoknak hívott androidok elől, és a végén mindenki meghal vagy legalábbis rájön, hogy reménytelen az élete.

  Egymondatban BSG

 6. Norris74

  Az a helyzet srácok, hogy ezek a sorozatok nem a nézők miatt buknak meg, nem is az alkotók miatt, hanem a mögöttük álló pénzemberek féktelen mohóságán. Azért, mert nekik semmi sem elég és semmi sem elég jó. Ha egy sorozatot 8 millióan néznek meg, akkor az a kérdés, miért nem 8.5 millióan nézték? Ha 100 millióan néznék, az lenne a baj, hogy miért nem 101 millióan? A sorozatokat emberek, a profitéhség nyírja ki leginkább….és ez egyre csak rosszabb lesz. 🙁

Comments are closed.