Mozi - TV

Bosszúállók képek


Javában forgatják a Bosszúállók (The Avengers) című filmet, melyben a Nick Fury (Samuel L. Jackson) által vezetett SHIELD égisze alatt működő szuperhős-alakulatot láthatjuk végre mozivásznon. A csapat tagjai az elmúlt években önálló filmekben debütáltak, s mindegyikben volt kisebb-nagyobb utalás a most készülő mozira vagy az egyik testvérfilmre.

Az első megjelenő Tony Stark, azaz Vasember (Robert Downey, Jr.) volt, aki kétszer is tiszteletét tette a nagyvásznon, mi több, 2013-ra szeretnék leforgatni a harmadik epizódot is. Az első Vasember filmben alakul meg a SHIELD (a szinkronban Stratégiai Honvédő Iroda Elhárító és Logisztikai Divízió; angolul: Strategic Hazard Intervention, Espionage and Logistics Directorate), illetve a szereplőlista után maga Nick Fury is felbukkan. A második moziban már Fury komolyabb szerepet kapott, szóba kerül Stark felvétele a Bosszúállók közé és szerepet kapott Natasha Romanoff (Scarlett Johanson), azaz Fekete Özvegy is. Sőt, a szemfülesek Amerika kapitány pajzsát is megláthatták, a film végén pedig Coulson ügynök jelenti Fury-nak, hogy megtalálták Thor pörölyét.

Nem is kérdés, hogy a Bosszúállókban szerepet kap Thor (Chris Hemsworth) és Amerika kapitány (Chris Evans), akik idén áprilisban és augusztusban léptek fel a mozivászonra. A Thor film szereplőlistájának végén szintén találkozhatunk Bosszúállók utalással, amint Loki (Tom Hiddleston) szervezkedik Fury ellen, illetve a film egyik akciójelenetében cameozik Sólyomszem, civil nevén Clint Barton (Jeremy Renner). Az Amerika kapitány – Az első bosszúálló című film végén pedig szintén Fury kap egy rövid szerepet.

A csapat utolsó tagja pedig a nagy zöld zúzógép, Hulk, akivé Bruce Banner szellemül át, ha bevágja a durcit. A 2003-as Hulkban Eric Bana, a 2008-as A hihetetlen Hulkban pedig Edward Norton által megformált karaktert 2012-ben Mark Ruffalo fogja életre kelteni, míg Hulk hangját hangját továbbra is Lou Ferrigno kölcsönzi (az úriember az 1977-78 között futott The Incredible Hulk című sorozatban alakította a zöld óriást, és azóta mindig az ő hangján szólal meg). Ami a Bosszúállók utalást illeti, az A hihetetlen Hulk végén maga Tony Stark bukkan fel egy ajánlattal, amit Banner nem utasíthat vissza.

Az eljövendő filmben természetesen további ismert szereplők is feltűnnek, mint Coulson ügynök, aki több fenti filmben is megjelent (Vasember 1-2, Thor). Stark szívszerelme, Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) és a milliárdos szuperszámítógépe, JARVIS (Paul Bettany) is feltűnik majd. Illetve újra találkozhatunk Erik Selvig professzorral (Stellan Skarsgård), aki a Thor filmben szerepelt.

Illetve a többi szereplőhöz képest újoncként debütál Maria Hill, Fury egyik ügynöke. Őt az Így jártam anyátokkal című sorozatból ismert Cobie Smulders fogja alakítani.

Most pedig lássunk néhány képet a 2012. május 4-én bemutatásra kerülő, Joss Wheddon által rendezett filmből.


1 hozzászólás on Bosszúállók képek

 1. ranger

  1. Scarlett Johanson bármikor bosszút állhat rajtam. De ezzel a névvel neki akkor is a G. I. Joe-ban lenne a helye.

  2. Csak aztán a Loki szurkolók nehogy megrohanják a rendőrkordont!

  3. Előbb levették az angyalszárnyat a sisakról, most meg egy csillag lesz a feje helyén?

  4. Windu mester él? Leintett egy légitaxit és revolverre váltott? De hol a fürdőköppeny? Lesz kapsz!

  5. Azért lesz még Firefly képregény is, ugye? Légyszi!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük