Sci-Fi Filmek

Blade Runner 2 – Ridley Scott rendezi, de Harrison Ford nem tér vissza


Márciusban szerezte meg a Blade Runner sorozat jogait az Alcon Entertainment, és úgy tűnik, nagyon komolyan dolgoztak az elmúlt hónapokban: két napja robbant a hír, hogy az új Blade Runner filmet is Ridley Scott fogja rendezni. Ahogy a márciusi sajtóközleményből kiderült, egyetlen egy dologra nem terjednek ki a jogok: nem csinálhatnak remake-et, feldolgozást, alternatív változatot az eredeti filmből – így ettől nem kell félniük a rajongóknak. Viszont mint kiderült, Harrison Ford visszatérése sem valószínű.

Andrew Kosove, a produkciós cég nevében tett nyilatkozata alapján teljesen friss, és új filmet akarnak csinálni – a frissességbe beleértve a castingot is. Nem áll szándékukban visszahozni Harrison Fordot, tette egyértelművé. Azt is elmondta, hogy Ridley Scott is hasonlóan gondolkodik, mint ők: “Azt hiszem, ő is azt a lehetőséget látja, hogy készíthet valami teljesen eredetit” – mondta Kosove.

A készítők tisztában vannak azzal, hogy rengeteg rajongó szkeptikus a próbálkozást illetően – de megerősítette, hogy nem pusztán az üzleti sikerre koncentrálnak, hanem tényleg jó filmet akarnak csinálni. Remélik, hogy hogy Scott behozása a projectbe valamennyire megnyugtatja a rajongókat is.

Hogy mennyire lesz jó a próbálkozás, az 2014-nél előbb nem derülhet ki – legkorábban 2013-ban kezdődhetnek meg a forgatási munkálatok. Előbb azonban egy jó forgatókönyvírót kell találniuk, bár ez viszonylag gyorsan megtörténhet. És akkor talán kiderülhet, hogy pontosan mit is terveznek: előzetest, folytatást, vagy valami teljesen független sztorit.

A legvalószínűbb egy független, a Blade Runner világában játszódó történet lehet. Mint a Prometheus kapcsán láthatjuk, Scott most is valami hasonlót csinál: az Alien világában játszódó filmet forgat, de nem az idegenek (legalábbis nem azok az idegenek) állnak a középpontban – a Prometheus elvileg egy független, önálló film lesz.

 


37 hozzászólás on Blade Runner 2 – Ridley Scott rendezi, de Harrison Ford nem tér vissza

  1. nem is lett volna értelme erőltetni fordot, bármennyire is szeretem, ide nyilván egy egészn új stáb és sztori kell. én mindig álmodoztam egy saját szájízem szerinti folytatásról, dehát ez nem így megy sajna. 🙂

Comments are closed.