TV

A BBC el akarta kaszálni a Doctor Who sorozatot


Erről Steven Moffat beszélt egy walesi találkozón. Úgy tűnik, hogy a csatorna vezetése kicsit megijedt, amikor David Tennant bejelentette, hogy kilép a sorozatból, és nagyon komolyan fontolgatták, hogy beszüntetik a Doctor Who-t.

Mint Moffat elmondta, Tennant annyira remekelt a Doktor szerepében a maga “újszerű, pimasz, szexi” alakításával, hogy egyfajta “nemzeti kinccsé” vált. Kérdésessé vált, hogy a Doctor Who egyáltalán folytatódhat-e David Tennant nélkül. “Nem is tűnt fel, hogy mennyien gondolták, hogy egyáltalán nem lehet sikeres” a sorozat a színész kilépésével. De Russel T. Davies kiállt a folytatás mellett, mondván, hogy a BBC nem engedheti meg magának, hogy befejezze a sorozatot.

A folytatást már ismerjük: a rajongók egy jelentős része inkább a Tennantot követő Matt Smitht tekinti kedvencének, az ötvenedik évfordulós epizód pedig mindenféle televíziós rekordot megdöntött – és várhatjuk az augusztusban érkező új Doktort, ezúttal Peter Capaldi alakításában. És valószínűleg a BBC fejesei is örülnek, hogy nem kaszálták el a sorozatot, hanem adtak neki egy újabb esélyt.


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük