SF hírek

Battlestar Galactica – Blood & Chrome concept art


A Blastr.com, a Syfy hivatalos sci-fi honlapja közzétett 4 concept artot a készülő Battlestar Galactica előzménysorozatról, a Blood & Chromeról. Az új sorozat főszereplője a fiatal William Adama lesz – aki ekkor még egy igencsak forrófejű kadét, akit a Galactica-ra vezényeltek. Az első cylon háború 10 évében járunk, a 20-as éveiben járó Adama pedig egy igen veszélyes és top-secret küldetésben találja magát, amelyik megváltoztathatja a háború menetét.

[nggallery id=4]


6 hozzászólás on Battlestar Galactica – Blood & Chrome concept art

 1. 1., Minek kell bántani szerencsétlen BSG sorozatot? Volt eleje, közepe, vége, egy komplett egész volt. A Caprcia alapszituja szerintem frankó volt…

  2., …de ugyebár 1 szezon lement, és cancel. Tartok tőle, hogy ez a BSG előzmény se fogja sokáig húzni, akkor meg minek.

 2. Én nem láttam a Caprica egy részét sem, mert nem is érdekelt, nehezemre is esett elhinni, hogy azok ott egy olyan világban vannak, ami évezredekkel a mi civilizációnk előtt létezett (mondjuk ezt nehéz volt elhinni a BSG-ről is, mikor Hummer terepjáró mászkált a képernyőn…), és úgy alapvetően nem tudom, hogy lehet valami BSG, ha nincs benne az a rozzant csatahajó.

  Ez viszont érdekel. Újra háború, remélhetőleg (nagyrészt) újra sci-fis környezet, és végre visszatér a Galactica is. Már csak azt remélem, hogy a szenvedés helyett most inkább a parázs űrcsaták lesznek a hangsúlyosak.

 3. sheenard

  Nekem a Caprica első része elég volt, hogy elveszítsem a kedvem, bár azt mindig elmondom, hogy bár a BSG jól össze lett rakva, nem bírtam a depresszióját.

 4. Bardajszan

  Én mondjuk láttam a Caprica sorozatot, sőt, kimondottan kedveltem is, szerintem szemétség volt, hogy letiltották, azt meg különösen rühelltem, hogy a hangulatemelő Caprican blogot még hamarabb megszüntették, mint a sorozatot (a teljes élményt az nyújtotta, ha előbb elolvastad a blog újsághíreit, aztán megnézted az épp aktuális epizódban, hogy mi az újsághír mögötti valóság, ami gyakran teljesen más volt, mint amit az újságok leírtak – ahogyan az a való életben is lenni szokott). Bár teli volt klisészerű lopott elemekkel, de a történet jó kontrasztot alkotott a későbbi BSG-vel: nem értékelhetted igazán, mit is veszítettek a BSG szereplői az emberiség pusztulásával, ha előtte nem láttad, milyen is volt az a világ, ami elpusztult. És a kialakított háttérvilág kifejezetten szórakoztató és hangulatos volt, én pl. kedveltem a motívumot, hogy épp Adama admirális meggyilkolt nővére volt az első Cylonok egyike, amúgy a zűrös etnikai kisebbségből származó család kifejezetten rossz-fiúkból állt, maffiózókból, korrupt ügyvédekből, stb. Ez jól árnyalta az amúgy homogénnek tetsző BSG karakterek sokszínűségét is, pl. így érthető dr. Gaius Baltaar későbbi siráma a társadalom kasztosodása iránt, Tom Zarek antagonizmusa, stb. Jó volna, ha rá lehetne venni az alkotókat, hogy tovább folytassák:
  http://www.capricatimes.com/fans-of-syfys-caprica-keep-growing
  http://www.gopetition.com/petitions/caprica-for-season-2/sign.html
  http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Caprica-for-season-2/141388579206411

 5. Szeraf

  A BSG mély dráma amiben nem az akción van a fő hangsúly[de azért szenzációs volt :-)]hanem a szerepélők jellemrajzának a kibontásán és az emberiség örök hibáinak és pozitívumainak a megrajzolásán és a “feltett” kérdés megválaszolásán – méltóak vagyunk e a létezésre? A full akció az “űroperett” műfaja ez NEM az mint ahogy a Caprica sem.

 6. Cordian

  Remélem, lesz benne “filós” dolog is, mivel a BSG ettől volt több, mint az egyéb sorozatok. Kell lennie filozófiai háttérnek. E nélkül csak a BSG előzményeinek egyszerű bemutatása, de ehhez hasonlót már láttunk.
  A Caprica vontatott és unalmas volt, ennek kellett volna eljutnia a BSG nyitó epizódjáig. Gondolom, e helyett van most a Blood and Chrome.
  Mindenesetre és várom, annál is inkább, mivel Bordán Lili az egyik főszereplő.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük