Részlet

Bakti Viktor: Integrálva (regényrészlet)


Ajánló:
2066 – Philadelphia: Themisz, a titokzatos szuperszámítógép mindent lát, még a jövőt is. Kiszámítja, hogyan boldogulhat legjobban az emberiség. Digitális jósok súgják meg, mi várható, ám az egyikük meghal, miközben Jarrednek, a zsoldosnak egy döbbenetes üzenetet fed fel. Vajon rendszerhiba, vagy valóban a jövőt tárta fel?… Az események ezek után láncreakcióként követik egymást.

Rejtélyes szervezet lendül mozgásba, hogy a virtuális térbe börtönözött, testetlen hacker segítségével megfejtse a Themisz titkait. A meghasonlott zsoldos döntésre kényszerül a véres állandóság és a küzdelmes változás között. Yolanda, a reflektorokhoz szokott riporternő szembesül a kíméletlen valósággal. Vajon él a csábító ajánlattal, és engedi, hogy a jövő beköltözzön a húsába és a csontjába? Mindezek mellett Victor, a cég vezérigazgatója is nyomozásba kezd, hogy olyan sötét titkot fedjen fel, amitől még őt is óvják.

Mi valójában a rejtélyes Themisz és vajon a test vagy az elme szabadsága fontosabb?… Harc kezdődik a valóságban és a kibertérben egyaránt.

Könyvmolyképző Kiadó Kft.
448 oldal, kartonált. Ára: 3499 Ft.

Részlet a könyvből:

Miért akarja mindenki ennyire megismerni a jövőt? – tűnődött Jarred a jósda félhomályos várótermében ülve.
A helyiség falai hatalmas kijelzőkből álltak, a rajtuk tündöklő csillagképek és a füstölő illata elmélkedésre késztette. Nem hitt a porhintésben, tudta, hogy az orákulum véletlenszerű emlékképekből jósol. A feleségére pillantott, aki a díványon ült, és azzal igyekezett leplezni az idegességét, hogy már a harmadik darabot ette a felkínált aprósüteményből.
– Tudod, mit gondolok erről az egészről. Biztos, hogy ezt akarod? – kérdezte Jarred.
Alice az utolsó falatot visszatette a tányérra. A tekintete elkomorodott.
– Nem ismétlődhet meg az, ami legutóbb történt… – mondta, és megsimogatta gömbölyű hasát.
Na, szép volt, balfasz, elrontottad a kedvét!
A két évvel korábbi tragédia azóta is beárnyékolta az életüket. Az emlék görcsbe rántotta Jared gyomrát.
– Blue… édi… – próbálkozott Jarred, miközben idegesen kisimított egy gyűrődést a nadrágján.
Alice újra megmutatta azt a képességét, amiért annyira tisztelte. Egy nagy sóhajjal visszaűzött minden aggodalmat a mélybe. Megfáradt mosolyra húzódott a szája.
– Nyugi! Egyébként is, csak a móka kedvéért jöttünk, emlékszel?
A váróterem hátuljában, a lépcsősor tetején félrecsúszott egy üvegajtó, és megjelent mögötte a fekete miniruhás nő, Siria, aki érkezésükkor is fogadta őket.
– Kérem, jöjjenek! – suttogta sejtelmes hangon. – Az orákulum várja önöket.
Alice megragadta a férje kezét, és felmentek a lépcsőn. Az előző vendég derűsen sétált el mellettük. Jarred érezte, hogy a felesége keze nyirkos lesz az idegességtől.
Az ajtón belépve mintha egy új világba érkeztek volna.
A füstölőktől homályos előtérrel ellentétben itt minden körvonal tűélesen kirajzolódott, mint egy hipermagas felbontású kijelzőn. A padlót és falakat fekete, üvegszerű anyag fedte, az éleknél vonalakat rajzolt a tükröződő fény. A terem közepén egy göcsörtös oszlop emelkedett ki a padlóból, ugyanabból az anyagból. Az oszlop tetején térdelt az orákulum.
A nő szellemnek tűnt. Fehér és mentaszín ruhákat viselt: szoknyát és fűzőt. Fedetlen karjának bőre alatt a neonkéken világító elektrotetoválások ezoterikus szimbólumokat rajzoltak ki. Hófehér, raszta tincsei az arcába hullottak.
– Mit kívántok Aisling orákulumtól? – Rejtett hangszórókból zengett a hangja, és Jarred biztos volt benne, hogy gégeimplantátummal rendelkezik. Elhúzta a száját az ócska színpadiasság láttán.
– Üdv! A nevünk Alice és Jarred Webster… – hebegte Alice szokatlanul megilletődötten. Kezét óvón a hasára tette, és még közelebb húzódott Jarredhez. – Csak abban szeretnénk biztosak lenni, hogy… minden rendben lesz a babákkal.
Két segéd sietett fel az emelvény lépcsőjén. A sötétségbe vesző mennyezetről alákígyózó, karnyi vastag kábelrengeteg végét óvatosan a nő tarkócsatlakozójába illesztették. A haragos kisülésektől és az amperszagtól Jarred hátán végigfutott a hideg. Úgy tűnt, az orákulum özönvíz előtti portokat visel, talán mert így még rosszabb minőségű, misztikusabb a Themisz felől érkező kép.
Pont jó az agyatlan jósolgatáshoz.
Amikor a helyére kattant a csatlakozó, a segédek távoztak az emelvényről, és az orákulum felemelte a fejét. Láthatóvá vált hófehérre sminkelt arca, és a piercingek tucatjai. Ahogy felsisteregtek a tarkójába vezető kábelek, a megperzselődött szigetelés szaga egyre erősödött. A nő egy sóhajjal egyenesedett fel.
A mennyezetről vasláncon lógó képernyőkön egymás után ugyanaz a kép jelent meg: füves táj fölött szállt a nézőpont, alatta a halszemoptikától torz fakerítések és tanyaházak suhantak el, az égen lustán úsztak a fellegek.
– Végtelen békesség köszönt… Lássátok meg a borús fellegek szépségét is! – visszhangzott a jós remegő hangja. Néhány monitor fekete-fehér képre váltott, amelyen omladozó felhőkarcolók látszódtak.
– Hagyjátok hátra a régmúlt romjait, teremtsetek új életet a felperzselt földön!
Jarred mosolyogva nézte a feszülten figyelő Alice-t. Tudta, hogy a feleségének többet jelent ez az egész, mint amennyit bevall. Finoman kisimította a nő arcából fekete hajának egyetlen kék tincsét.
Eközben a romokat csupa szín cseresznyefák váltották fel, amelyek gyorsított felvételben borultak virágba. A jós fennakadt szemmel vonaglott.
– Igazán csak így bonthatjátok ki szirmaitokat, boldogságtok kivirágzik, és eljő életetek tavasza.
Boldogságtok.
Jarred forgatta a szemét.
Legalább eddig pozitív.
Nagyon remélte, hogy a sok badarságból a kedvese nem fog semmi rosszat kiolvasni.
– Ha gyermekeiteket kebletekre ölelitek, az… – Az orákulum felnyögött, és görcsösen megrándult. –… ha… ha kebletekre ölelitek, az öröm… az öröm tengere ringat… – A teste megfeszült, mint az íj, majd a nő fájdalmasan felsikoltott. A levegőt elárasztotta az olvadó műanyagburkolat orrfacsaró bűze. A monitorok vakító fehéren világítottak.
– Mi a szar? – Alice ijedten bújt a férjéhez, aki ösztönösen átkarolta.
Jarred döbbenten bámulta a monitorokat. A fehérség helyén baljóslatú képek jelentek meg. Extra közeli felvétel látszott egy fájdalmas lassúsággal kettészakadó szövetdarabról. Megremegett a kép, mire a szövet véres hússá vált.
++ A kétség fátylát a halál szele lebbenti fel. – A hangszórókból ezúttal nemtelen géphang harsogott elemi erővel.
– Mi ez az egész?! – kiabálta az orákulum saját, gyenge hangján.
A csatlakozója égette a kezét, üvöltött a fájdalomtól, de nem eresztette, próbálta kitépni a koponyájából, miközben a testét újabb rohamok rántották görcsbe. Jarred izmai megfeszültek, az ösztönei az súgták, hogy közbe kellene avatkoznia, de Alice kétségbeesetten kapaszkodott belé.
++ Tekints mögé! Ismerd meg önmagad! Légy ura lelkednek! – A monitorokon fekete vasálarc jelent meg. Először ezer apró szilánkra robbant, felfedve a mögötte lévő múmiaarcot, aztán a szilánkok megálltak a levegőben, és a felvétel visszafelé játszódott le. Újra összeállt a maszk, majd újra szétrobbant.
Rejtett ajtók mögül segédek rohantak a vergődő orákulumhoz. Egyértelmű volt, hogy ez már nem a műsor része.
A képernyőkön egy magzat szellemképe vált láthatóvá, amely szétcsúszott kettővé. Aztán a színek a vörös felé tolódtak, és teljesen elfolytak. A képhibák miatt úgy nézett ki, mintha a babák szeméből és szájából ömlene a vér, ráadásul az egész kép remegett. Alice eltakarta a szemét, teste rázkódott a zokogástól.
A segédek az orákulum segítségére siettek. Jarred is az emelvény felé indult, de ekkor Alice összeroskadt. Egyik kezével a hasát markolta, a másikkal a szájához kapott. Öklendezett. Jarred megtorpant, először a feleségére nézett, majd az emelvényre. A segédek sziszegve és szitkozódva rángatták az orákulum tarkójából a forró csatlakozót.
Megoldják!
Jarred a karjába kapta Alice-t, és a kijárat felé indult. Mögöttük Aisling fájdalmasan nyöszörgött, a levegőben égett hús szaga terjengett.
++ Döntsd el, a véres állandóság vagy a küzdelmes változás a te utad! – A fémes géphangot az ajtó csukódása vágta el.
Jarred és Alice a várótermen keresztül kirontott a szabadba. Alice a jósda falának támaszkodott, és kétrét görnyedve hányt. Jarred hátrafogta a haját, és tapintatosan elfordult. A jósda körül bámészkodó tömeg verődött össze.
– Hogy a… franc essen belé… – nyögte Alice. Remegett a hangja, majd felrobbant a dühtől. – Az… átkozott csudába…
Jarred fújt egyet.
– Jaj, Blue!
Alice felegyenesedett. Letörölte az álláról a nyál és a könnyek keverékét. Pólóján a Healthy Satellite punkzenekar koponyalogója menthetetlenül összemocskolódott.
– A rohadt kurva életbe! – sikította.

1 906 hozzászólás on Bakti Viktor: Integrálva (regényrészlet)

 1. This is the best weblog for anybody who needs to find out about this topic. You understand so much its virtually hard to argue with you (not that I actually would want匟aHa). You positively put a brand new spin on a subject thats been written about for years. Great stuff, simply nice!

 2. Good post. I learn one thing more challenging on different blogs everyday. It would always be stimulating to learn content material from different writers and apply slightly one thing from their store. I抎 want to make use of some with the content material on my weblog whether or not you don抰 mind. Natually I抣l offer you a hyperlink on your net blog. Thanks for sharing.

 3. jwvkptorqbk,Very informative useful, infect very precise and to the point. I’m a student a Business Education and surfing things on Google and found your website and found it very informative.I LOve your Blog!

 4. I’m typically to blogging and i actually admire your content. The article has really peaks my interest. I am going to bookmark your site and preserve checking for brand new information.

 5. xmnopw,A very good informative article. I’ve bookmarked your website and will be checking back in future!

 6. yxgvuci,A very good informative article. I’ve bookmarked your website and will be checking back in future!

 7. I’m usually to running a blog and i actually recognize your content. The article has actually peaks my interest. I am going to bookmark your website and hold checking for brand new information.

 8. I precisely needed to appreciate you again. I’m not certain what I could possibly have implemented in the absence of the type of tactics contributed by you about this topic. It actually was an absolute frustrating issue for me, however , viewing a new well-written technique you solved it made me to cry with gladness. Now i’m happy for this advice and have high hopes you find out what a powerful job you are always carrying out educating most people by way of a site. I am certain you have never got to know all of us.

 9. I as well as my friends have been going through the great thoughts from your site and before long I got a horrible suspicion I never expressed respect to you for those strategies. My guys were totally very interested to study all of them and already have really been making the most of them. Thank you for actually being indeed kind and for figuring out this sort of ideal tips millions of individuals are really desirous to be informed on. My honest regret for not expressing appreciation to earlier.

 10. I would like to get across my respect for your generosity in support of folks that need assistance with your subject matter. Your personal commitment to passing the message along had been incredibly functional and has really made women like me to realize their desired goals. Your own invaluable guideline signifies a whole lot to me and somewhat more to my colleagues. Many thanks; from each one of us.

 11. Thank you so much for giving everyone an extraordinarily nice possiblity to read critical reviews from this website. It is often so cool plus jam-packed with fun for me and my office fellow workers to visit your blog not less than 3 times in 7 days to read through the new tips you will have. Not to mention, I am also certainly impressed considering the astonishing opinions served by you. Certain two facts in this posting are ultimately the most beneficial I have had.

 12. I am also commenting to let you be aware of of the fine encounter my child obtained viewing your site. She came to understand a lot of issues, most notably what it is like to have an ideal teaching heart to make the others clearly master selected tricky subject areas. You undoubtedly surpassed our desires. Thanks for producing those practical, dependable, educational and easy thoughts on the topic to Jane.

 13. I wanted to write you the bit of note to finally give thanks over again considering the wonderful knowledge you have shown in this article. It’s quite generous of people like you to grant without restraint all that most of us would have distributed as an e-book in order to make some cash for their own end, mostly considering the fact that you could have tried it in the event you wanted. These thoughts additionally acted as the easy way to comprehend other individuals have the identical fervor just like my very own to realize a whole lot more concerning this matter. I think there are lots of more pleasant sessions in the future for individuals who scan through your blog.

 14. Some really wonderful info , Gladiola I detected this. “It is the customary fate of new truths to begin as heresies and to end as superstitions.” by Aldous Huxley.

 15. Howdy would you mind stating which blog platform you’re using?
  I’m going to start my own blog soon but I’m
  having a difficult time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something
  completely unique. P.S My apologies
  for being off-topic but I had to ask!

Comments are closed.