Mozi - TV

50 hozzászólás on Avatar teaser trailer

 1. solymosgyu

  Ez scifi-fantasy lesz. De sajnos nem fog semmit hozni a:génkutatásban. a scizofrenia elleni szer megtalálásában. Ugyhogy nem fog változtatni az életunkon semmit sem. Sajnos.

 2. Öööö, alapvetően nem értem, miért is kéne bármit hoznia egy mozifilmnek a génkutatásban vagy a skizofrénia ellen szer megtalálásában?

 3. Amúgy este megyek az Avatar előzetes vetítésre a Cinema Citybe, majd beszámolók róla, milyen volt. 🙂

 4. solymosgyu

  Azért mert azt írták az origón. Hogy meg fogja változtatni az életunket. Ezért.

 5. Ha azt nézem, egy csomó embernek a Star Wars vagy a Star Trek is megváltoztatta az életét. Miért ne lehetne az Avatar a köv. ilyen film? 🙂

 6. solymosgyu

  Erről az életmegváltoztatásről eszembe jutott egy scifi iró. Sajnos nem találok e-book-ot. DE megalapítjuk az avatár vallást?

 7. solymosgyu

  És a star trek. Nem változtatta meg az életunket. Döntő mértékben.

 8. A Star Trek már témaválasztásában is jócskán megelőzte a korát. Tököm sem nézett akkor sf-sorozatokat a tévében. Ráadásul japókat meg oroszokat tett az űrhajóba, meg még ezer más szempontból forradalmi volt; pont Merrasnak magyarázzam? A Star Wars az emberi kultúrtörténet mesterien összeollózott egyvelegét úgy baszarintotta a vászonra, hogy a technikai feltételeket a) útközben kellett kitalálni, b) garázsmódszerekkel kellett megvalósítani (lásd: antennákat ütögettek, hogy megkapják a lézervetők hangját stb.) Hősies próbálkozás volt mindkettő, naná, hogy legenda lett.
  Az Avatar? A manapság létező legdivatosabb témát, a tündérekkel kúrós sci-fi fantasyt (jól mondtad, gyu!) viszi filmre, olyan technikával, aki bárkinek, ismétlem bárkinek a rendelkezésére áll, aki bemegy a számítógépbótba. Oda ne rohanjak. Két hétig blogolunk majd róla decemberben, aztán jön a következő, ez meg mehet a süllyesztőbe.

 9. Életváltoztatás: nos, ha az origó azt írja, hogy holnaptól zöld lesz az ég és kék a fű, akkor el is várjátok, hogy holnap úgy legyen? Ez is csak egy film lesz, mint a Star Wars, a Star Trek (ok, az speciel sorozat volt kezdetben), meg a fene tudja mennyi még. Aki a világmegváltást várja tőle, az rábaszott.

  Moziforradalom: ez talán összejöhet. Abban tévedsz Chelloveck, hogy bárki hozzájuthat a technológiához, mivel azok a kütyük, amiket itt használnak (nem a komputerek), ehhez a filmhez lett kifejlesztve. Cameron nem csak a sztorival szarakodott az elmúlt 12 évben, de a film mögé állított technológiával is, amivel – legalábbis a reklám szerint – többek közt a motion capture eljárás fog gyökeresen megváltozni, minek hatására hatalmasat változik a 3D mozizás is (ez technikai forradalom, mint amit anno a Star Wars is produkált, ugye; csak ott közben fejlesztették ki a technikát, itt meg Cameron tíz évig inkább nem csinált mozit, hogy ezt építgesse és ne a forgatás közben szarakodjon). Na már most, ha(!) ez így végbemegy, vagyis decembertől élre törnek a 3D-s mozik, akkor az azért többről fog szólni, mint két hét blogolás.

  Téma: a mozi világában tuti nem divatos ez a sci-fi-fantasy. Ami azt illeti, lassan tíz éve nem láttam olyan sci-fi mozit, ami a jövőben játszódna egy idegen bolygón idegenekkel, és nem valami korábbi film, pont a Star Wars vagy a Star Trek, ne adj isten az Alien (bár az utolsó két fattyával az is a Földre költözött a jelenbe), vagy hasonlók folytatása lett volna.

 10. solymosgyu

  Engem meg. Nem érdekel ha csak az imax-moziban fog nagyot szólni. Nekem az kell hogy a tv-m. Lejátsza.

 11. Dzséjt: Azért ami a témát illeti, eddig a trailerből nekem az alábbi jött le: főhősünk bekerül az idegenekhez (akik ellen az emberek harcolnak), beleszeret a főcsajba, aztán átáll az igazi jókhoz, az idegenekhez. Na kérlek, lehet, hogy ezt csúcsmoziban nem láttuk, de egész rakás sok más filmben/rajzfilmben/animációs filmben.

  Felőlem lehet hiperszuper a 3D. Kancsal vagyok, nem tudom élvezni, ez már bebizonyosodott előttem.

  De adok neki egy esélyt. Bizonyítson.

 12. Hát, ezt a trailert látva kissé lelohadt a lelkesedésem.
  Biztos nagyon szép lesz, meg látványos, meg minden, de remélem azért valami értelme is lesz.

 13. Azért az Avatarok megcsavarják a dolgot.
  Amúgy meg, végtelenül leegyszerűsítve a Star Wars is egy unalomig ismert sztori, az Alien is, meg kb. minden. A körítés, az összkép dönt arról, hogy milyen is az a sztori valójában. De ez nem a teaser trailer után, hanem a mozi után dől el.
  Azon túl, nem is ezt vitattam, hanem, hogy a sci-fi-fantasy lenne unalomig ismételt.

  A 3D 99%, hogy nekem is ki lesz lőve, mert nekem meg a térérzékelésem defektes.

 14. kwindu

  Emberek eszem a szívetek ez csak egy trailer(ami tényleg nem nagy durranás) volt ugyan várjuk már meg a filmet. Teljesen fölösleges előre lefikázni vagy istenítem egy filmet, pusztán azért mert valahol írtak róla valamit. Mind egy hogy jót vagy rosszat írnak, míg nem láttuk a kész művet addig kár találgatni. Én bízok Cameronba és kíváncsi vagyok, remélem jó lesz és tényleg egy mérföldkő születik, amit évek múlva is emelgetünk. De ha nem az sem tragédia majd lesz másik jó film.

 15. Megnéztük a negyed órás ajánlót 3D-ben. Hackett ígért holnapra egy beszámolót.

  Sztori-ügyileg semmi plusz nem derül ki a fenti trailerhez képest, viszont 3D-ben tényleg nagyon ütős a látvány.

 16. Chelloveck

  Dzséjt.

  “a mozi világában tuti nem divatos ez a sci-fi-fantasy…”

  Ezen nem veszünk össze, mert én meg azt írtam:

  “A manapság létező legdivatosabb témát, a tündérekkel kúrós sci-fi fantasyt VISZI FILMRE.”

  Amit meg a technikai háttérről rebesgetnek, szerintem porhintés. Megrajzolták számítógéppel, oszt kalap, kabát. Nem érzem a hősies erőfeszítést, amit például a lépegetők mozgatásánál éreztem vagy akkor, amikor King Kong megfürdette a csajt. De remélem, hogy a te számításaid fognak a végén bejönni, és nem az enyémek. Én mindenesetre egyre jobban utálom ezt a filmet.

 17. Creideiki

  Nem is láttad, Chello.
  Innentől, ha az évtized filmje lesz, Te akkor is fikázni fogod.

 18. Chelloveck, ezek Cameron és a médiával behúzott naiv lelkek számításai. Az én számításaim szkeptikusabbak, erősen “talán összejön” megfogalmazással. Kételkedem a forradalomban (mely kételyeimet a trailer itt-ott nem túl meggyőző CG minősége, és az amúgy nem túl hatásos mivolta tovább erősített; bár nem is a CG terén ígértek forradalmat, és ez csak egy teaser trailer) és csak annyi az elvárásom, hogy lássak egy látványos, jó történettel és karakterekkel megáldott sci-fi-fantasy-t. Hogy ez forradalmat okoz-e, vagy sem, hogy stop-motion eljárással mozog-e a na’vi akármi, vagy CG-vel teremtették meg, az kb. annyira érdekel, mint a politika: foglalkoztat, de az élet összképéhez csak körítést ad.

Comments are closed.