Tech

439 hozzászólás on Amazon Kindle rendelés Magyarországra

 1. Fodor Győző

  Az európai szabvány dugaszt nem kell hozzá megrendelni? Olyannal érkezik?

 2. Jó a kérdés.

  Amerikai dugaljjal érkezik, viszont – szvsz! – felesleges hozzá európai dugaljt rendelni, mivel ha rákötöd a hozzá adott USB vezetéket a PC-re, akkor azon keresztül is pikk-pakk feltölti.

 3. Kelt

  Illetve nagyjából kétszáz forint az amerikai dugaszt európaira alakító célszerszám az összes elektró boltban.

 4. Így van.
  Amúgy van sokféle meglehetősen jó konverter program, amik az epubot megbízhatóan alakítják mobira, tehát ez nem akkora probléma, ha DRM mentes a fileunk…

  Egyébként az a tapasztalatom, hogy egy mezei .txt file is teljesen élvezhető a Kindle-n, nekem annyira nem hiányoznak az ebook formátumok kényelmi funkciói.

 5. Lapos

  Lehet vásárolni nem dombornyomott kártyával is, ha az alkalmas internetes vásárlásra. Egyre több magyar banknál van ilyen kártya, pl. OTP és Raiffeisen.

 6. azAttis

  “a 3G változatnak mi semmi különösebb előnyét nem látjuk egyelőre. ”

  ? a teljesen INGYENES folyamatos 3G kapcsolat miért nem előny? Gmail, index (article mode!) az egész internet.. igen még egyszer: 0 forintért elérhető a net bárhol bármikor a Kindle webkit alapú böngészőjével.

 7. norti

  azAttis: nem elérhető a teljes net (nálunk) 3G-vel, csak a Wikipedia és az Amazon Kindle Store, szóval ne számíts korlátlan netlehetőségre. Persze már a wikiért is megérné, de ezen kívül a folyamatos 3G/GSM kapcsolattal olyan hamar – relatív persze – lemerül a Kindle, hogy felesleges bekapcsolva hagyni. A WiFi verzió reálisabb, főleg annak, aki könyvet akar olvasni és nem tabletnek használja a Kindle-t.

 8. azAttis

  @norti: ezt rosszul tudod.

  Azért mondom mert itt van a kezem ügyében egy Kindle és megy rajta minden. 100%osan elérhető az internet.

 9. azAttis

  Ha nem a legfrissebb firmware-t használod akkor frissítsd. Már nem él a korlátozás elérhető minden.

 10. norti

  Tényleg, közben látom Kindle fórumokon, hogy már több országban is engedélyezték a teljes netet 3G-n, de ez akkor is csak lutri 🙂 Meg nem erre való, de ezt mindenki bepozicionálja magának és vagy csalódik vagy okosan használja 😉

 11. @azAttis – teljesen szubjektív a dolog, de a Kindle-t én nem tabletnek használom. A böngészőjét kipróbáltam, gmailt pont teszteltem rajta, de szerintem nem egy nagy élmény a dolog. Nem tabletnek akarom használni, ráadásul a böngészés az elég rendesen odatesz az aksiidőnek. Ha netezni akarok, akkor vagy otthon vagyok, vagy cégnél és van net – vagy útközben, arra van a telefon vagy a netbook. Szvsz.

 12. azAttis

  @Merras szerintem meg pont arra jó útközben, vonaton, hogy gyorsan ránézzek emailekre vagy elolvassak egy friss cikket. Igen ezt megtehetném a telefon nyomi képernyőjén de azért súlyos pénzeket akaszt le a t-mobile/telenor/vodafone ez meg verhetetlen árban.

  Persze mindenki arra használja amire/amikor akarja de a cikkben az szerepelt, hogy nincs előnye a 3G változatnak és én ezzel nem értek egyet 🙂

 13. Rainee

  Sziasztok!

  Engem a gari érvényesítés érdekelne. Mi van ha hibás a cucc? Ez hogyan oldható meg? UPS-n keresztül vissza lehet küldeni Amerikába? Köszi a választ.

 14. @Rainee – hál istennek erről nincs tapasztalatom, de elvileg kapcsolatba kell lépni a customer service-el, ők megadnak egy címet, hogy hova kell visszaküldeni, és javítják / cserélik.

 15. Xrm

  Amazonról simán megrendelném,ha lenne banki átutalás opciójuk,de nincs,csak bankkártyás, nekem pedig olyan banknál van folyószámlám ahol nincs netes kártya. Bankkártyaszámomat meg nem fogom megadni a neten,hiába van vírusirtóm, antispyware programom attól még valaki kukucskálhat :). Tudom vaskalaposság,de azért meg nem nyitok új folyószámlát,vagy megyek át más bankhoz,hogy tudjak venni. Azt sem értem,mondjuk miért nem jó nekik az utalás ? Német,Spanyol, Brit boltoknak jó volt az átutalás, az Amazon meg csak kártyát fogad el 🙁

 16. @Xrm – miért nem csinálod azt, hogy akkor két számlát nyitsz? Az egyiken van valójában a pénzed, a másikhoz tartozik egy dombornyomott kártya, és vásárlás előtt szépen áttolod a megfelelő összeget a kártyás számlára.

  Az én bankomnál úgy van, hogy ugyanabban a pénznemben (jelen esetben ugye HUF) a plusz bankszámlaszámnak nincs plusz költsége.

 17. Xrm

  @Merras-Kösz a tippet ezt megkérdezem azért a bankomtól. Én azt hittem 2 folyószámla 2*-es költség.

 18. @Xrm – nyilván bankja válogatja.

  Egy Amazon-jellegű cég esetében pedig jobb a kártyás fizetési metódus, mert az tippem szerint jobban automatizálható, mint a banki átutalással való vacakolás. Azonnal megérkezik hozzá a pénz, nem kell napokat várni, amíg megérkezik, plusz annak már lehet, hogy lenne élőmunka költsége is.

 19. Gyula

  Egy kiegészítés az e-könyv formátumokkal kapcsolatban: az Amazon rendszere is átkonvertálja nekünk a doc, sőt a pdf formátumot is. Ehhez egy fiókot kell létrehoznunk az Amazonnál és regisztrálni az olvasót. Az Amazon ad egy e-mailcímet (általában a felhasználó@free.kindle.com), erre kell elküldeni a dokumentumot. Válaszként megkapjuk az átkonvertált file-t, vagy ha wifi közelében vagyunk, automatikusan letölti az olvasó.A pdf file-okat nagyon jól átkonvertálja.

 20. Connie21

  Azt írjátok, hogy jelenleg nem kell vámot fizetni. Várható, hogy ez rövid időn belül (konkrétan karácsonyig) megváltozik? Ezt most nem úgy értem, hogy lesz-e valami törvényváltoztatás, hanem úgy, hogy ez jelenleg azért működik-e így, mert az amazonnál még nem jöttek rá, hogy ezen mennyit buknak. Bocsi, ha hülye kérdés, de ha várok még másfél hónapot, és amiatt bukok tizenakárhányezer forintot, akkor azt jó lenne tudni. Örülnék, ha tudnátok erről valamit, előre is köszi a választ!

 21. Gyula

  Ha Amerikából rendeled, akkor van rajta vám. A rendelésnél a végén részletezi is, hogy mennyi az olvasó, a szállítás és a vám. A UPS rendezi az egészet, és külön nem kell a vámkezeléssel foglalkozni, de a teljes árban benne van a vám is. A 139 USD-ből nekem kb 140 EUR lett mindent beleszámítva (Belgiumban lakom, euróban fizettem).

 22. Zaphod

  Szia Merras,

  Én most kaptam meg a Vámkezelési megbízást, amiben a 3. pont alatt kell megadni hogy hogyan kívánom fizetni a vámot. Mivel leginkább sehogy, meg tudnád mondani, hogy Te melyik lehetőséget ikszelted, aminek a végén nem kellett fizetned?
  A 3. pont így néz ki nálam:

  3. RENDELKEZÉS VÁMKEZELÉSRE
  o Szabad forgalomba helyezés o Vámárutovábbítás o Megbízott külső vámügynök

  3/A SZABAD FORGALOMBA HELYEZÉS ESETÉN a vámteher-fizetés módja
  o UPS Mo. Kft. Közvetlen képviseletét kérem o UPS közvetett képviseletét kérem
  o futárnak kp.-ben fizetéssel
  o átutalással (vámhatározatra fizetés)
  o Saját halasztott engedéllyel

  3/B V

 23. Zaphod

  …szóval ott tartottam hogy:

  3/B VÁMÁRUTOVÁBBÍTÁS ESETÉN
  o saját halsztott vámfizetési engedéllyel o UPS Mo. Kft. kezességével o NCTS-UPS kezesség/egyéb kezesség

  Gondolom rám a 3/A vonatkozik, de ott melyiket válasszam, hogy tényleg az amazon fizesse az ÁFÁ-t és a vámot?

  Köszönöm a segítséget előre is és bocs a hosszúért… 🙂
  Üdv
  Z

 24. @Zaphod – fogalmam sincs sajnos. Amikor erre került a sor, akkor az e-mailben megadott UPS kontaktot felhívtam, és megkérdeztem, mit kell beírni, ők megmondták, visszaküldtem, és nem volt gond.

 25. Zaphod

  @Merras – magam is így jártam el végül. a hölgy hangján hallottam, hogy nem én vagyok az első, aki ezt a kérdést felteszi neki. 🙂 azt mondta, hogy a 3/A pontban az egyébhez írjam be hogy a vámköltségek a küldőt terhelik. vagy valami ilyesmi. hát így történt, visszaküldtem, várom holnap a csomagot. 🙂
  mindenesetre köszönöm a válaszod.

  üdv
  z

 26. Zirowe

  Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy ha 3g-s kindle 3at rendelek ide Magyarországra, akkor is átvállalja a vám és áfa terheket az amazon, vagy az csak a wifis verzióra van?

  Előre is köszi!

 27. ÚGy tudom, hogy akkor is, igen. Próbáld ki, a végösszegen látszódnia kell, hogy mennyit akarnak Tőled levonni.

 28. acz71

  Sziasztok!

  Semmilyen dombornyomásos kártyára nincs szükség a rendeléshez, én a Kindle DX-emet mezei electronic visa kártyával rendeltem meg és négy nap alatt már a kezemben is volt (péntek esti rendelés, hétfő kiszállítás).

  Röviden ennyi.

 29. itelethozo

  Sziasztok!

  Nekem per pillanat 5-7 hétnek saccolja a kicsállítási időt. Ez normális így karácsony táján? Ha igen, tud valaki valami módot felgyorsítani a dolgot?
  Köszi

 30. Krisz

  Szia!
  Magyarországra sajnos csak januárban fogják küldeni a most rendelt kindle-ket, most csak az amerikai és az angol piacokra szállítanak!
  Szóval ha van ismerősöd amerikába, vagy angliába, akkor meg tudod rendelni az ő címére, ő meg tovább küldheti neked. Így kb. egy hét és a kezedben lehet.
  Én pont ma rendeltem meg, sajnos nekem nincsenek kint ismerőseim, szóval mást nem tehetek, várok január 16-ig.
  Az meg nagyon-nagyon-nagyon messze van!
  Szerencsére még pont van két könyvem amit ígyis-úgyis elolvasnék, szóval addig maradnak azok. Ha végzek velük, akkor lesz a helyzet igazán bosszantó.

 31. Newsee

  Sziasztok! Nekem csak annyi a kérdésem – bocs, de nem értek az interneten való kártyás fizetési módhoz – , hogy TÉNYLEGESEN hogy kell fizetni? Azzal, hogy rendeléskor megadtuk a bankkártya-számot, az Amazon levonja vagy fizikailag nekem kell majd valahova bedugni a kártyát?
  Ugyanis a páromnak van dombornyomásos kártyája, az ő számát adtuk meg, de ő a szállítás idején még Magyarországon sem lesz, nem hogy a szállítási címen.

 32. @Newsee: elég volt annyi, hogy beírtad a kártyaszámot. Az Amazon akkor fogja levonni a kártyáról a pénzt, amikor elindítja a csomagot.

 33. tosztoj

  Mielőtt rendelnék amazon kindle 3-at szeretném élőben megnézni.Székesfehérváron élek, valaki tudna segíteni?

 34. Newsee

  Utólag is köszi Merras! Megjött a herkentyű, tök jó, amit pár perc alatt ki tudtam próbálni, már raktam is rá egy pár könyvet az USB porton keresztül.
  Most lesz egy – lehet teljesen triviális – kérdésem is. HOL kell kikapcsolni? :)) Mert a switch kapcsolóval egyszer bekapcsoltam, azóta ha nyomkodom, akkor mindenféle képeket ad csak be különféle írókról ilyen felirattal, hogy “slide and release the power to wake” vagy a menüt dobja vissza.
  Vagy ez képernyővédő nála és nem is lehet kikapcsolni?

 35. Eeeegen, kikapcsolt állapotban is mutat valamiféle képet. Ez ugye azért van, mert a kép megjelenítése nem fogyasztja az aksit – hanem a lapozás fogyasztja az aksit. Különösebb értelme szerintem nincs, csak valszeg úgy gondolták az Amazonnál, hogy cool dolog ilyen képeket mutogatni kikapcsolt állapotban is 😀

 36. Newsee

  Közben rájöttem. Ha viszonylag hosszabb ideig húzom el a kapcsolót, kb. 3-4 mp-ig, akkor ki tudom kapcsolni, azaz a se hang, se kép állapotba.
  Lehet, hogy nincs sok értelme, csak az én energiatakarékos, hagyományos “kapcsoljunk ki mindent” lelkemnek jobban esik, ha látom, hogy tényleg le/ki van kapcsolva :))

 37. TalkCafe del Mar

  Hali
  Épp fontolgatom egy Kindle beszerzését. Nézegetem az amazon oldalát… végülis mindent megtaláltam már, csak egy dolgot nem.
  Korábban, úgy emlékszem, ki volt írva, hogy a vám-ot és egyéb hülyeségeket átvállal az amazon.
  Most viszont egyetlen szót sem írnak erről. Vagy csak én nem találtam meg.

  Ha tudtok erről valami infót, hogy van-e még ez az akció, sokat segítene.

  Köszi!

 38. Nem volt kiírva korábban sem. 🙂

  Eléggé kenegeti a dolgot, de tulajdonképpen a vízválasztó az (de erre nem vállalok semmilyen jogi felelősséget), hogy checkoutnál milyen összeget ír ki, mert elvileg így is, úgy is ők intézik a vámot. Ha nem vállalják át a fizetést, akkor nagyobb lesz a végösszeg, mint a 139 usd + postaköltség, és akkor még mindig nyomhatsz egy cancelt az ügyre anélkül, hogy megterhelné a kártyádat.

 39. TalkCafe del Mar

  @Merras
  Én is erre gondoltam, hogy annyit vonnak le úgyis, amennyit írnak végösszegnek. De mivel itt is említették, meg kollégáim is rendeltek már és ők is azt mondták, hogy utólag kaptak papírt róla, hogy mennyi lenne a vám (amit átvállalt a feladó), így gondoltam, bármikor küldhetnek számlát is, nem csak “logot”, ha mégsem vállalná át amazon.
  Ugyanakkor az én módszerem úgyis mindig az, hogy csak minimálisan teszek több pénzt a tranzakciós kártyámra, mint amennyit fizetnem kell, így többet nem is tudnak leemelni. Tehát rögtön meg is tudom, ha mégis lenne plusz költség, amit elfelejtettek említeni. 🙂

  Egyébként, határozott emlékem van róla, hogy korábban ki volt írva valahova, hogy amazon fizeti a járulékos költségeket.
  De talán akkor sem verte ki az emberek szemét.

  Minden esetre, köszi a gyors választ. 🙂

 40. Nem volt kiirva korabban sem. De az ott szereplo vegosszeget fizeted. Ennyi.
  Ha tovabbi kerdesed van, fordulj bizalommal a Vamhivatalhoz, ok az illetekesek.:-)

 41. saba

  Én tegnap mailoztam vissza a vámkezelési papírt. Annyit meg tudok ígérni, ha az Amazon leemel plusz pénzt a számlámról (amit szerintem meg se tehet, max az UPS) jelzem itt egyből. Logika alapján nem tarom valószínűleg, hogy megcsinálnák hiszen egyszerűbb lenne akkor ennek a procedúrának az intézését teljesen rád-bízni…

 42. saba

  Még annyit, hogy tegnap előtt csak a 159$ nak megfelelő ~32e Ft emelte le eddig.

 43. saba

  Ma megjött a cucc (1 hét alatt), eddig nem emeltek le plusz pénzt.. tehát 159.98$

 44. Na ez egy nagyon hasznos, “döntés-megérlelő” post volt számomra, a kommentek meg úgyszintén, ugyanolyan erővel. Kösz érte.
  (Y)

 45. Hétfőn rendeltem, péntekre meg is érkezett 189 dollárért a 3G változat, erre jött a 26 dollár kezelési és szállítási költség, a vámot még mindig (2011. feb. 03.) átvállalják. Nekem a UPS hozta, a vámárú megbízásos nyilatkozat nem olyan bonyolult, meg van jelölve sárgával, hogy mit ikszelj be.

  Már most imádom ezt az eszközt, nem bántam meg, hogy a 3G változatot rendeltem, így most bárhonnan TÖK INGYEN netezhetek, a Kindle 3 ugyanis szinte bármilyen weboldalt elér. Értelemszerűen torrent oldalakat, meg youtube-ot meg ilyesmit nem, de mail fiókot, hírportálokat meg igen, ráadásul a haladó szelleműek amúgy is fel vannak készítve mobil eszközökre, (pl http://www.m.index.hu) amitől elég kényelmes lesz a dolog. Csodás gép!

 46. SZiasztok!

  >vámot még mindig (2011. feb. 03.) átvállalják

  Bocs, ha beledumalok. Honnan a francbol vettetek azt, hogy NEM vallalja at??? Amiota a Kindle-t aruljak, ar+szallitast kellett fizetni, futar a kezedbe adta. Se vam, semmi mas jarulekos koltseg nincs. A vasarlaskor Amazon kiirja, mennyibe kerul es annyi.
  Jo kindlezest!
  SZiasztok!

 47. kelemen

  Sziasztok,

  Rendelte már könyvet az Amazonról. Megkaptam. De a Kindle rendelést visszautasítja : nem szállít a magyarországi címre.

  Ti hogyan csináltátok ?

 48. Ismeretlen

  Megkerdezhetem, miert kell valaszolni, ha fogalmad nincs a helyes valaszrol/helytelen infot adsz?

  Mar miert ne szallitana “normal Kindle-t” hozzank. Ha a wifi-s a normal, azt is szallit (a magyra vevok donto tobbsege azt vett pl.
  A kerdesre valaszolva az lehet a gond, hogy az elejen be kell jelolnod a helyhez, hogy Magyarorszag, es akkor mar a helyes menube kerulsz es rendelhetsz gond nelkul.
  A rendeles menete tobb weboldalon reszletesen olvashato magyarul is. Sok sikert!

 49. kelemen

  Köszi a válaszokat!

  @annatar: sajnos ez sem megy
  @ismeretelen: “elejen be kell jelolnod a helyhez, hogy Magyarorszag,” ezt hol tehetem meg ?

 50. Runik

  Sziasztok!

  Kell külön adaptert rendelni hozzá? Azt olvastam, hogy az amerikaival árulják és, hogy az nem jó Magyarországon.

  Szeretnék hozzá egy tokot is. Ezt tényleg külön fogják hozzá kiszállítani? (Dupla szállítási költség?)

  Köszönöm a választ!

 51. Runik

  Sziasztok!

  Én is megrendeltem!
  Hol lehet nyomon követni a csomagot?
  Nem találom ezt ez opciót.

 52. Amikor emailben jelzik, hogy útnak indították, akkor küldenek egy linket és a csomag azonosítóját. Egyébként a Your Account oldalon a rendelések között, az adott megrendelésnél tudod megnézni.

 53. janna

  sziasztok, átolvastam az összes hozzászólást, az alábbiak a kérdéseim:
  – akkor most kell-e nyilatkozni vám-ról, ha igen papíron vagy még a netes vásárlás során?
  – tényleg csak 139+26 usd (postaköltséggel) az egész, vagy lesz más költség is? (és ha pl. tokot is veszek hozzá, ugye egyben kiszállítják, nincs dupla postaktg?
  – a legfontosabb számomra: bírja-e az ékezetes karaktereket, nem lehet-e gond ezek megjelenítésével pdf vagy word fájl esetében?
  előre is köszi 🙂

 54. @janna:

  – kell nyilatkozni a vámról, az érkezés előtt egy-két nappal e-mailben kapsz egy kitöltendő vámpapírt
  – jelenleg 139 + 20 USD postaköltséggel bejön a Kindle, 2 hete sikerült rendelnem egy újabb példányt pont ugyanígy.
  – amikor először rendeltem, akkor külön szállították a tokot, most egy csomagban érkezett meg
  – az ékezetes karakterekkel nem volt gond.

 55. Runik

  Megjött!!! 😀

  Percről percre rohamosan fejlődök a kezelését illetőleg. Szuper!
  Mindenkinek ajánlom a margók megváltoztatását. Sokat javít az olvasási élményen.

  Van valahol egy oldal, ahol mindent a kezdetektől leírnak szép részletesen?
  Most képekkel kínlódok. Nem jelenik meg az olvasón, csak ha rádugom a gépre ott látszik. (Már vagy 20-szor frissítettem.)

 56. szalaiz

  Runik:
  – margót hogyan változtatod és mire?
  – képekhez a főkönyvtárban hozz létre egy pictures alkönyvtárat. ide pakold a képeket külön könyvtárakba.

 57. Runik

  Még mindig nem látszanak a képek az olvasón. Ha rádugom a számítógépre, akkor ott látszik. Mit csinálok rosszul?

 58. g

  VÁM és ÁFA szempontból kérhető munkahelyi cím a szállításra?
  Nem szeretnék emiatt plusz költségeket. Illetve ezt a címet a vámárú nyilatkozatban kell megadni, vagy már a rendeléskor?

 59. A rendeléskor kell megadni a szállítási címet, a vámárú nyilatkozaton ilyen nincs, illetve tudomásom szerint nincs összefüggés a szállítási cím és a vámadatok között.

 60. xabi

  Nekem így néz ki a rendelésnél az összesítő. 4db-ot rendelnék. Van benne olyan, hogy “Import Fees Deposit $148.74”. Ez ugye nem kevés.

  Ti hogy úsztátok meg, hogy ezt ki kelljen fizetni?
  Mit csinálok máshogy?
  Segíts, ha tudsz, légyszi!

  Order Summary
  Items: $556.00
  Shipping & Handling: $38.95

  Total Before Tax: $594.95
  Estimated Tax To Be Collected:* $0.00
  Import Fees Deposit $148.74
  Order Total: $743.69

 61. Hát, négyet nem rendeltünk egyszerre, mindig csak egyesével rendeltünk Kindle-t, akkor nem volt ilyen gond.

 62. xabi

  Köszi! Ez az ok, valóban.

  Válaszolok magamnak mindenki okulására:
  Egy darab még nem éri el a vámkötelesség határát. Kettő esetén már fizetsz 25%-ot.

 63. @xabi – szerintem csináld azt, hogy amikor elindították az első példányt, akkor megrendeled a következőt.

 64. joinmű

  Kitöltöttem a vámnyilatkozatot, de nem úgy tűnik, hogy 2-3 napon belül kézhez kapnám a Kindle-t. Nyomonkövetés szerint előreláthatólag március 15-re érkezik meg. (bár azon is meglepődnék, ha nemzeti ünnepen lenne kiszállítás)

 65. Szabfer

  @joinmű

  Érdekes… én hétfőn rendeltem meg, már it van vecsésen, sőt a követés szerint már kiadták a futárnak.

  Igaz, a vámárú nyilatkozatot meg nem vettem észre hogy ki kell tölteni (most találtam erre az oldalra), úgyhogy azt most küldtem vissza nekik (mindenhol a sárgát töltöttem ki, remélem most nem járom meg ha “futárnak kp.-ben fizetéssel” opciót Xeltem (az volt sárga 🙂 )

  Remélhetőleg holnap megjön… 🙂

 66. @Szabfer – igen, a “kp-ban fizetek a futárnak” opciót kell választani, de mivel nincs mit fizetni a futárnak, ezért nem tartja a markát. 🙂

 67. Szabfer

  Köszönöm, akkor szólok az asszonynak hogy minden lenyúlási kísérletet toroljon meg 🙂

 68. Szabfer

  No, csak a dokumentáció kedvéért, hátha más is idetalál: a vámárunyilatkozat visszaküldése után (amit elég csak wordben kitölteni a sárgával jelölt helyeken, aláírás sem lényeges) másnap (azaz ma) délelőtt meg is jött a cucc (tehát 5 munkanap kellett, de valószinüleg ha gyors vagyok a nyilatkozattal elég lett volna 4 is).

  Semmilyen extra költség (vám, áfa) nem volt.

 69. andika...

  Sziasztok!

  Megjött a napokban a várva várt amazon kindle 3 wifi-m, de kaptam egy határozatot a csomagban a NAV-tól, hogy fizessek be 9296 Ft áfát! Más is kapott ilyet???

 70. @andika…

  affene, ezek szerint már nem vállalja át az Amazon a díjat? 🙁

  A vámpapírokon mit írtak?

  Illetve… a 9200 Ft-os ÁFA nem stimmel nekem, a Kindle wifi kb. 27.000 Ft mai árfolyamon, annak az áfája szerintem 6750 Ft körül kellene lennie. Hacsak persze nem a vámmal növelt értékből számolják, vagy nem rendeltél mellé tokot is.

  Szerk.: De, stimmel, kb. ennyi az az összeg, amit korábban átvállalt az Amazon is.

 71. andika...

  Merras:
  közben már rájöttünk, rendeltem mellé egy skin-t is. Kicsit sokba fáj így… :(((((

 72. Én eleddig két Kindle-et rendeltem skinnel együtt, és nem volt egyiken sem se ÁFA, se vám. Az első alkalommal külön-külön küldték a skint és a Kindlet, a második alkalommal egy csomagban jött, de nem lett tőle ÁFA-befizetési kötelezettség.

  DHL vagy UPS vámpapírokon mi szerepelt?

 73. andika...

  DHL-es csomag, egyben a skin és az olvasó. Benne egy ….számú határozat a NAV I. számú Repülőtéri Igazgatóságától, amely azt tartalmazza, hogy vámeljárás alá vonták, és fizetnem kell 9296 Ft-ot, amely általános forgalmi adó, magyarul áfa… egy számlaszám van még benne, hogy hova utaljam. Nem lehet, hogy ez egy új rendelet? Vagy mi lehet ez? Érdekes, és mindjárt letelik a 10 nap, amit ráírtak, hogy fizessem be.

 74. andika...

  Magánként,és de, kaptam, ki is lett töltve, mert anélkül nem is hozták volna ki. Legalábbis ez volt az email-ben 🙂

 75. Kápont

  Nekem ma érkezett meg. UPS, nem volt határozat a csomag mellett, nem kért pénzt a futár.
  Biztos, hogy nem tájékoztató ÁFA van a határozatodon?

 76. andika...

  Sajna nem, az van írva, hogy 10 napon belül be kell fizetni.
  Te rendeltél skin-t hozzá? Mert nekem az megdobta 19,99 dollárral, és sztem ezért szívtam be, mert így átlépte azt a 150 dolláros költséget az egész, ami még vám- és áfamentes :((
  Legalábbis én erre a következtetésre jutottam…

 77. @andika – a skin biztos nem dobta meg, mindkét esetben, amikor rendeltünk, 60 dolláros lámpás tokot kértünk hozzá, és az is áfa / vámmentesen jött.

  Próbálj egyeztetni a futárszolgálattal és az Amazon ügyfélszolgálattal, mert nagyon erőteljesen adminisztrációs hibának néz ki a dolog.

 78. Kápont

  Első körben a futárszolgálat vámügyintézőjét javaslom megszólítani (aki a vámkezelési megbízást kérte), szinte biztosra veszem, hogy nem az Amazon cseszte el. Ha vele nem jutsz előrébb, jelezd, és megpróbálok infót szerezni. Van valami halvány közöm a témához…:)

 79. andika...

  Merras és Kápont – hálás köszönetem! Megpróbálom először akkor a vámügyintézőt, és jelzek mindenképpen, amint visszaírtak.
  Köszönöm még egyszer a segítségeteket!!!

 80. andika...

  Sziasztok!

  Nnnna, visszaírt a futárcég, hogy biztos vmit félreértettem, mert azt az Amazonnak kell fizetnie, nem nekem. Hát mindenesetre sehol nincs rajta feltüntetve, remélem, nem lesz bajom emiatt, hogy nem fizetem be.
  Köszi még egyszer a segítségeteket!!
  További jó e-olvasást kívánok 🙂

 81. Kápont

  Nincs mit, örülök, hogy rendeződött az ügy.
  Bajod nem lehet belőle, mert ha átvételkor nem kellett fizetned semmit a futárnak, ez azt jelenti, hogy a fizetendő vámterhet a futárszolgálat vagy kifizette már (persze az Amazon pénzéből) vagy arra valamilyen formában kezességet vállalt. Innentől aki futna a pénze után, az a DHL, feléjük meg fel tudod mutatni a futárcég tájékoztatását. Egyébként a második variációnak szinte 0 az esélye, mert a futárszolgálatok addig nem adják ki a karmuk közül a csomagot, amíg valami pénzt még be kell vasalniuk a címzettől. Egyszóval: nyugi 🙂
  Kellemes olvasást!

 82. Ironing

  Szóval ha jól értem, akkor 150 dollár a határ? De ha rendelek egy 3G-s Kindle 3at + egy tokot, az már jóval fölötte van, lévén, hogy maga az olvasó csak 189 dodó. Na most hogy is van ez akkor?

 83. A 3G-s is bejön vám nélkül + a 60 dolláros tok is belefér még a keretbe.

  De most rendeltem újra, két tokot akartam rendelni, de akkor már kiírta, hogy vámköltség van rajta.

  Rendeléskor viszont pontosan megírja azt, hogy mennyi az ún. “deposit fee”, tehát egyértelműen látszódik, ha kell vámot fizetni.

 84. Ironin

  Bocsi, hogy értetlenkedek, csak tutira akarok menni (többet is rendelnék majd)

  Tokot is szeretnék, de a jobb oldalt lévők (Add Kindle Accessories) nem nagyon jönnek be. A lámpás drága, a Navy meg nem tetszik:D Ha külön vadászok hozzá, egy tokot, akkor nem ingyenes a kiszállítás ha jól értelmezem az ott látottakat. Megerősítene valaki ha van rá mód?

  Köszönöm szépen előre is

 85. Ironing

  Mármint úgy külön, hogy nyilván egyszerre, de nem az AMAZON által felajánlott 2 féle tok közül, hanem én vadászok egyet az oldalon.

 86. De amúgy a Checkoutnál mindig van egy ellenőrzés, ami korrekten felsorolja az összes költséget – a cucc(ok) árát, a szállítási díjat és (ha túllépnéd a vámmentes keretet), akkor a vámköltséget is. Úgyhogy ha véletlen többe kerülne, akkor még mindig tudsz nyomni egy cancelt.

 87. janna

  Sziasztok! ELADÓ egy vadonat új KINDLE TOK!!!! Ma érkezett! Műbőr, szép matt fekete, belül bársony, 4 bankkártya méretű zsebbel. 4.500,- Ft. Múlthét óta van meg a Kindle-öm, imádom, a rendelésnél/szállításnál minden gördülékenyen ment, egyszerű mint az 1×1 🙂 Vettem hozzá tokot, ez ma jött, de amint megláttam, rájöttem, a fekete nem az én színem 🙁 SEGÍTSETEK, ha valaki megveszi tőlem, tudok rendelni vmi jó csajos színt… mail: banjulianna kukkacccc gmail pont com!

 88. Ironing

  Nah, bocsánat hogy nem írtam (már akit érdekel). A Kindle megjött időben, a tok meg kb 5 napra rá. Már kezdtem aggódni/telefonálgatni hogy mi a helyzet mert USPS-el küldték. De megjött, meg működik is, szóval a másfajta tok is jöhet tök simán, csak legyen International Shipping.

 89. @sese11:

  Igen, érdemes olyan kiszállítási címet megadni, ahol Te, vagy egy megbízható ismerős munkaidőben át tudja venni.

 90. Kosom

  Lenne egy kérdésem. Kedden rendeltem egy Kindle 3-at csak Wi-Fiset. Eddig minden rendben is volt, néztem a honlapon is, hogy ma megérkezett Vecsésre. Hívott a UPS-től egy hölgy, hogy akkor küldene egy nyilatkozatot, amit olvastam itt is hogy ki kell tölteni ilyesmik, meg elküldeni, ez megy is, viszont említette, hogy ipari vám nincs rajta, mivel 150 Euro alatti az összeg, de valami forgalmi ÁFA-t, vagy micsodát kell fizetnem, amit megtehetek kp-ben a futárnak, ha megjön. Kérdeztem tőle, hogy de ezt nem-e a feladó fizeti-e, de azt mondta hogy nem. Akkor ez most valami új rendelet? Vagy valami tévedés? Azért a 8000 Ft vagy mennyi nem mindegy, légyszíves segítsetek

 91. @Kosom

  Pár hete-hónapja volt egy hasonló probléma, ott valami adminisztrációs tévedés volt a dologban, úgyhogy erőltesd a UPS-nél nyugodtan a dolgot.

  Ha van vám, ÁFA, ilyesmi, akkor idáig az Amazon minden esetben átvállalta a költségeket; ha nem ezt tenné, akkor pedig fizetéskor részletezi, hogy milyen deposit fee-t kell még fizetned, és AZT IS LEVONJA a kártyádról ő maga.

  Ha a UPS erőlködik, akkor még mindig írhatsz az Amazon customer service-nek, hogy akkor most mi van.

 92. Kosom

  Okés, akkor bepróbálkozok a UPS-nél, de akkor a futárnak biztos nem fizetek, majd meglátom mi lesz, hétfőn hozzák úgyis csak, addig lehet az amazon is válaszol, köszi szépen, remélem nem én leszek az első aki megszívja az ÁFA-t:D

 93. Vonyarc

  Kosom: Én tegnap, máj. 12-én vettem át a Kindle-t, és semmi pluszt nem kellett fizetnem.

 94. Kosom

  hát nekem elég sok gond volt, mire megoldódott a helyzet. Hívott a UPs hogy ők se értik miért kell fizetnem, de az Amazon így adta fel… Akkor írtam az Amazonnak, ők azt mondták fizessem ki a vámot, aztán ők majd kifizetik, ha jogos, csak írjam le pontosan. Akkor végülis kihozták, kifizettem, aztán most már írt az Amazon is hogy küldik a pénzt vissza, azért 40 dollár nem mindegy, most néztem este és meg is jött, úgyhogy minden jó ha jó a vége…

 95. Kosom

  Amugy a pdf-eket nem lehetne valami más formátumba konvertálni, nagyon utálatos egy dolog, mondjuk egy prc-hez képest. Ha valaki tud programot akkor légyszi egy linket

 96. Essie

  Sziasztok!

  Tegnap rendeltem egy Kindle sima wifis verziót. Olvastam a fórumot és remélem nem lesz semmi gond az áfa fizetéssel.
  Egy olyan kérdésem lenne viszont, hogy ha meg szeretném változtatni a szállítási címet (mert lehet mégse lesz otthon akkor senki) akkor ezt utólag meg lehet beszélni az UPS-el vagy DHL-el vagy aki szállítja mondjuk telefonon?

  Előre is nagyon köszi a segítséget!

 97. jncn

  Sziasztok!

  Múlt héten szerdán éjjel rendeltem, pénteken már Vecsésen volt, tegnap vettem át, nem volt semmi plusz költség, 139+20$ még mindig. Az UPS mellékelt egy papírt, azon van alul egy pecsét, hogy a vám és adóterhet a feladónap számláztuk.

 98. serghei

  En is rendeltem egyet, ki is jott, a DHL szalitotta. Megkerestek sms-en kuldjem el emailemet vamkezelesre, elkuldtem, nem jott semmifele vamnyilatkozat, csak az aru ra 3 napra. A dobozhoz viszont hozzaragasztottak (a futar nem szolt semmit) valami papirost, miszerint ipari vamot (kb 4 ezer ft) es Afat (9 ezer ft) kell fizetnem, de teljesen bizonytalan, mi ez. Az aktan a dhl es az amazon neve szerepel, az enyem sehol, raadasul az kindle meg a 3 konyv, amit rendeltem, nem haladja meg az ertekben a 150 eurot. Irtam az amazonnak, ok azt irtak, vegyem fel a szallitoval a kapcsolatot. Most irtam nekik, varok.

 99. serghei

  korrektura: most irt a DHL, hogy ez csak informativ jellegu, ha valakinek ez tehat jovoben felmerulne, csak errol van szo.

 100. elmouse

  Most már én is Kindle gazda vagyok. Eszméletlenül jó. Két(!) nap alatt itt volt az USA-ból.

 101. kacsa

  Sziasztok!

  Éppen most próbálok rendelni egy 3g-s készüléket. Az a gondom hogy ha z olvasó mellé berakok egy lámpás tokot akkor rögtön hozzáad egy csomó adót:
  Order Summary
  Items (2): $238.99
  Shipping & Handling: $26.97
  Total Before Tax: $265.96
  Estimated Tax To Be Collected: $0.00
  Import Fees Deposit $68.87
  Order Total: $334.83

  Én csinálok valamit rosszul? Vagy tényleg csak tok nélkül lehet megúszni az adót?

 102. Srini

  @kacsa: A napokban érkezett nekem is ugyanez a cucc, pontosan ugyanennyiért. Az “Import Fees Deposit” egyezik a vásárlás áfájával, amit minden 300EUR érték alatti behozatalnál felszámít a vámhivatal (plusz egy kis vámkezelési ktg). 300EUR fölött vámot is kéne fizetni, úgyhogy erre talán érdemes figyelni az internetes vásárlásoknál.
  Az “Import Fees Deposit” tulajdonképpen azt jelenti, hogy a vevő kifizeti az Amazonnak a behozatallal kapcsolatos költségeket előre, amit aztán ők kifizetnek a vámkezelés során a vámhivatalnak. Ezért nem kell már itthon fizetni semmit.

 103. szt

  Sziasztok,

  segítséget szeretnék kérni: hol tudok utána nézni, hogy ha az amazon.com-ról rendelek egy 3G-s gépet,(189 usd), akko kell- e vámot illetve áfát fizetnem?

  Köszi!

 104. @szt:

  99%-ban biztos vagyok benne, hogy nem kell áfát, vámot fizetni rá.

  Csináld azt, hogy elkezded a megrendelési folyamatot. Ennek folyamán ki fogja írni az Amazon, hogy mennyi pénzt akar vonni a kártyádról – kell fizetni adókat, akkor az megjelenik egy külön tételként.

 105. charlie

  Én ma rendeltem egyet, így alakult:

  Subtotal of Items: $109.00
  Shipping & Handling: $20.98
  ——
  Import Fees Deposit $32.50
  ——
  Total for this Order: $162.48

  Tisztázásul: postán rendelés esetén mindig kell(ene) ÁFÁ-t fizetni, ez alap szabály. VÁM-ot terméktől függ, hogy mekkora, 2-4 % körül mozog, de van ami vámmentes (pl. számítástechnikai dolgokra nem kell), erre jön még rá a környezetvédelmi díj (az aksi miatt), ez minimális, 100 ft körül van / kg.

  És az egésznél úgy számolják, hogy ((díj+posta)+vám)+áfa, tehát az áfát a szállítási és vámmal növelt díjból számítják, így az nem a termék 25%-a lesz!

  Valamint ha a vámosok szerint nem valós az érték, akkor fogják a saját árjegyzéküket és aszerint számolnak (bár ilyen népszerű eszköz esetén ez nem valószínű)

  De ezek mind le vannak írva a vpop honlapján.

  Azt, hogy az eladó ezt kifizeti az ember helyett, az jófejség, de ettől függetlenül ne hangoztassunk már olyat, hogy nem kell áfát vagy vámot fizetni, mert attól, hogy más fizeti ki, még kell.

  Értékhatáros vámmentesség pedig csak a személyesen behozott dolgokra van (bár nem látom ebbe a logikát, de hát ez van).

 106. adeptus

  Érdekes, nekem egy hálózati kábellel együtt volt tokkal-vonóval 145,96$.

 107. Gondolom, nem mindegy, hogy a default oldalról rendeled meg a terméket, vagy átkattintasz a külföldieknek szóló oldalra (fent látható szöveg: “Live outside the U.S.? Kindle is available to ship outside of the U.S. from this page.”

 108. adeptus

  Á nem, a válasz az, hogy tegnap óta az Amazon nem vállalja át az ÁFÁ-t.

 109. Hömm. Well, amúgyis akartam várni, amíg kicsit normalizálódik a forint (bár erre lehet, hogy kevés esély van), de akkor jobban járok, ha az angoloktól rendelem majd meg egy ott élő ismerősön keresztül.

 110. ropacsek

  Sziasztok!

  Egy kis segítséget szeretnék kérni a vámpapírokhoz.
  Október 6-án rendeltem Kindle 4-et, az Import Fees Deposit-ot már nekem is felszámolták.

  A DHL-nek küldött számlán viszont csak a Deposit nélküli ár van, és a feladás módja DDP.

  A DHL azt írta, hogy ha nem annyit fizettem, amennyi a számlán szerepel, akkor küldjem el a saját bizonylatomat. (És ugye nem annyit fizettem, hanem az IFD-vel növelt árat. De ez pont az, amiből az Amazon kifizeti az ÁFÁ-t helyettem, így az nem vám- és ÁFA köteles.)

  Most akkor ezt jelezni kell a DHL felé vagy sem?

 111. Cooney

  Sziasztok!
  Szeretnék rendelni egy Kindlet az Amazontól, de elég sok dolog van, amin nem tudok kiigazodni.
  Elsőként pl. mit jelent ez a “special offer”? Azzal, vagy a nélkül érdemes megrendelni a készüléket?
  A másik, hogy ha már kiválasztottam valamit, akkor a megrendelésnél tudom megadni azt, hogy Magyarországra kérem a szállítást, és ennek megfelelően ekkor ki is számolja a költségeket?

  Előre is köszönöm a segítséget 🙂

 112. adeptus

  A special offer az a reklámokkal ellátott, olcsóbb változat, de az Magyarországra amúgy sem rendelhető.

  Külön oldal van az Amazon.com-on az USÁ-n kívüli rendelésnek, még az okézás előtt látni fogsz minden költséget.

 113. ForzaLoki

  Sziasztok,
  Nagyon erősen gondolkodom hogy rendelek egy Kindle-t, annyira, hogy már a kosárban van csak a kártyaszámot nem adtam még meg, így nem is tudom mennyi az annyi egy 109$-s Kindle esetén. Eléggé zavar ez a benne van a vám, nincs benne dolog. ‘Szal az lenne a kérdésem, hogy mennyi az 109$ “tokkal vonóval” együtt?
  Másik: Néztem a UK oldalt is, de az elhajtott, hogy Magyarországra ők nem szállítanak…ez tényleg így van?

  Bocs a lámer kérdésekért, de szeretném még a napokban megrendelni (vagy a végén mást rendelek), attól tartok, hogy ha decemberben rendelek, az nem jön meg Karácsonyig.

 114. @ForzaLoki:

  Magyarországra a .com-ról kell rendelned, az európai Amazonok (német, angol) az csak a saját országába szállítja. Ez van sajnos.

  Ami a vámot illeti, most rendelek épp egy 109 dolláros Kindle-t, és 32.50 USD deposit feet számol fel.

 115. Gábor

  @Merras:
  Tiszteletem
  A közeljövőben én is rendelnék egyet, amennyiben megérkezett neked beszámolnál a tapasztalatokról?
  Mennyi idő alatt jött ki? A Depositból vontak-e ill. visszakaptad a maradékot?
  Előre is köszönöm.

 116. Gábor

  Bocsánat még egy kérdés
  Csakhogy ne reklámozzak egy 3betűs banknál vagyok ami C-vel kezdődik. Az amazon a pénzt dollárba kéri de nekem forint-os a számlám… a bank saját árfolyamán átváltja a pénzem, vagy kell nyitnom egy számlát ami külföldi valutával üzemel?

 117. @Gábor

  Péntekre ígéri a kiszállítást az Amazon rendszere a tegnap rendelt Kindle-re, ma már megérkezett a futárcég e-mailje a kitöltendőkkel.

  Forintszámla bőven elegendő, a bank a saját maga által meghatározott árfolyamon átváltja a forintot dollárra, nem kell külföldi devizában lennie a számládnak.

 118. Bummmm

  Bla-bla!

  Az amazon honlapján 80 dolláros árat ír, de mire eljutsz a kosár tartalmának kifizetéséhez 162 dollár lesz belőle. Ezt kell kifizetned.
  Kétszeres árat, mint az amcsik.

 119. I simply want to mention I am just very new to blogs and definitely liked this web blog. Very likely I’m likely to bookmark your blog . You definitely have excellent stories. Many thanks for revealing your website.

 120. I like what you guys are up too. Such smart work and reporting! Carry on the excellent works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my site :).

 121. Heya i am for the primary time here. I found this board and I to find It truly helpful & it helped me out much. I hope to present something again and aid others such as you helped me.

 122. Usually I do not read post on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to try and do so! Your writing style has been amazed me. Thanks, quite nice article.

 123. Normally I don’t read article on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to try and do it! Your writing style has been amazed me. Thanks, very great post.

 124. Great – I should definitely pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all tabs and related info ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, site theme . a tones way for your customer to communicate. Nice task.

 125. I’m happy I found this website! From time to time, students want to cognitive the keys of productive literary essays composing. Your first-class know-how about this good post can become a proper basis for such people. cheers!

 126. It’s truly a nice and useful piece of info. I’m happy that you simply shared this useful information with us. Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

 127. One important issue is that when you are searching for a student loan you may find that you’ll want a cosigner. There are many situations where this is true because you could find that you do not use a past credit standing so the mortgage lender will require that you’ve got someone cosign the borrowed funds for you. Thanks for your post.

 128. Found at a corner on Mohammed Ali Road, this location has two doors. When you get inside of and go up, there seem to be rooms following rooms just after rooms. It is all  perplexing, but just let the waiters guideline you. As soon as settled, consider some time to take a look at the menu. There are exceptional “Tawa-taka-tak” goods and “Raan” dishes. You can get a crack at paya soup, seekh kebabs, chicken tandoori and chicken afghani. Seekh kebabs are superior. The tandoori rotis are exceptional. They also have destinations where they serve other things like snacks, faloodas, kulfis etc.

 129. Wow, cool post. I’d like to write like this too – taking time and real hard work to make a great article… but I put things off too much and never seem to get started. Thanks though.

 130. I like this website very much, Its a very nice office to read and incur info . “Words are like leaves and where they most abound, Much fruit of sense beneath is rarely found.” by Alexander Pope.

 131. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. After all I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

 132. You were quite interesting.. But sadly I didnrrrt accept them much :/ Although I might disagree I still support you as how confident you are on your writing lol

 133. Hello there, You have done an excellent job. I will definitely digg it and personally recommend to my friends. I’m confident they will be benefited from this site.

 134. Ha ha… I was just browsing around and took a glimpse at these comments. I can’t believe that there’s still this much attention. Thanks for writing about this.

 135. Thanks for sharing superb informations. Your web site is so cool. I’m impressed by the details that you¡¦ve on this website. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found just the info I already searched all over the place and simply couldn’t come across. What a great web site.

 136. This is very attention-grabbing, You are an excessively skilled blogger. I’ve joined your feed and sit up for in search of extra of your great post. Additionally, I have shared your site in my social networks!

 137. Good post and straight to the point. I am not sure if this is really the best place to ask but do you guys have any thoughts on where to get some professional writers? Thanks in advance 🙂

 138. Needed to draft you a little word just to give many thanks again for your personal nice strategies you’ve featured at this time. This is certainly strangely generous of you giving unreservedly all a lot of folks could have made available as an electronic book to end up making some cash for themselves, and in particular seeing that you might well have tried it if you ever desired. These pointers likewise worked to be the easy way to be aware that other people online have similar passion like mine to realize significantly more with reference to this issue. I am sure there are millions of more pleasant periods in the future for individuals who check out your blog.

 139. I’ve recently started a blog, the information you provide on this website has helped me greatly. Thanks for all of your time & work. “Never trust anybody who says ‘trust me.’ Except just this once, of course. – from Steel Beach” by John Varley.

 140. obviously like your website but you have to take a look at the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I in finding it very bothersome to inform the reality however I will surely come again again.

 141. It is in reality a great and useful piece of information. I am glad that you just shared this helpful information with us. Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

 142. Normally I don’t read post on blogs, however I would like to say that this write-up very pressured me to check out and do so! Your writing style has been surprised me. Thank you, quite nice article.

 143. I think other website proprietors should take this web site as an model, very clean and great user genial style and design, let alone the content. You’re an expert in this topic!

 144. I precisely desired to thank you very much once more. I’m not certain the things I would have made to happen without these strategies documented by you over my field. Completely was a very traumatic dilemma in my position, but taking a look at a professional approach you managed the issue took me to weep for happiness. Now i’m thankful for your guidance and in addition sincerely hope you find out what a great job your are undertaking teaching the mediocre ones through a site. I am certain you’ve never met all of us.

 145. Normally I don’t learn post on blogs, however I wish to say that this write-up very compelled me to try and do so! Your writing taste has been surprised me. Thanks, quite great post.

 146. I believe that avoiding ready-made foods will be the first step to be able to lose weight. They could taste very good, but ready-made foods contain very little vitamins and minerals, making you take in more to have enough energy to get with the day. When you are constantly eating these foods, changing to cereals and other complex carbohydrates will let you have more power while having less. Good blog post.

 147. I was wondering if you ever thought of changing the layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or two images. Maybe you could space it out better?

 148. Excellent read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch as I found it for him smile Thus let me rephrase that: Thank you for lunch! “Too much sanity may be madness. And maddest of all, to see life as it is and not as it should be” by Miguel de Cervantes.

 149. I was just looking for this info for a while. After 6 hours of continuous Googleing, finally I got it in your web site. I wonder what’s the lack of Google strategy that don’t rank this type of informative sites in top of the list. Normally the top sites are full of garbage.

 150. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get four e-mails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thank you!

 151. Normally I do not learn article on blogs, however I wish to say that this write-up very pressured me to check out and do it! Your writing style has been amazed me. Thanks, very great article.

 152. You can definitely see your skills in the work you write. The world hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to say how they believe. Always go after your heart.

 153. excellent points altogether, you just won a emblem new reader. What may you suggest about your post that you made a few days ago? Any positive?

 154. Definitely believe that which you said. Your favorite justification appeared to be on the web the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people consider worries that they plainly don’t know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

 155. I like what you guys are up too. Such smart work and reporting! Keep up the superb works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my website 🙂

 156. You can definitely see your enthusiasm within the work you write. The sector hopes for more passionate writers such as you who are not afraid to say how they believe. Always go after your heart.

 157. Hi, i think that i saw you visited my site thus i came to “return the favor”.I’m attempting to find things to enhance my website!I suppose its ok to use some of your ideas!!

 158. naturally like your web site however you have to take a look at the spelling on quite a few of your posts. Several of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell the reality on the other hand I will surely come back again.

 159. I’m not sure why but this blog is loading extremely slow for me. Is anyone else having this problem or is it a issue on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 160. hello!,I like your writing so much! proportion we keep in touch more approximately your article on AOL? I need an expert on this house to unravel my problem. May be that is you! Having a look ahead to look you.

 161. You can definitely see your enthusiasm in the paintings you write. The arena hopes for even more passionate writers like you who aren’t afraid to say how they believe. All the time follow your heart. “He never is alone that is accompanied with noble thoughts.” by Fletcher.

 162. I truly enjoy reading through on this site, it holds fantastic content . “Sometime they’ll give a war and nobody will come.” by Carl Sandburg.

 163. I really appreciate this post. I have been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thanks again

 164. Wonderful items from you, man. I have consider your stuff previous to and you are simply too fantastic. I really like what you have got right here, really like what you’re stating and the way in which wherein you are saying it. You’re making it entertaining and you continue to care for to keep it wise. I can’t wait to read much more from you. That is really a tremendous website.

 165. Interesting article. It’s very unfortunate that over the last one decade, the travel industry has already been able to to deal with terrorism, SARS, tsunamis, bird flu virus, swine flu, plus the first ever entire global recession. Through everthing the industry has proven to be effective, resilient as well as dynamic, discovering new approaches to deal with misfortune. There are always fresh problems and the possiblility to which the market must again adapt and reply.

 166. I just wanted to type a remark so as to thank you for those nice steps you are giving out on this website. My time-consuming internet lookup has now been paid with wonderful suggestions to talk about with my company. I would mention that many of us website visitors actually are undeniably endowed to live in a really good network with many wonderful individuals with beneficial tips. I feel really privileged to have used your web site and look forward to some more fun minutes reading here. Thank you again for everything.

 167. This design is incredible! You most certainly know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 168. Nice post. I be taught one thing more difficult on different blogs everyday. It’s going to at all times be stimulating to read content from different writers and apply a bit of something from their store. I’d favor to make use of some with the content material on my weblog whether or not you don’t mind. Natually I’ll provide you with a hyperlink in your net blog. Thanks for sharing.

 169. Good web site! I truly love how it is simple on my eyes and the data are well written. I am wondering how I might be notified whenever a new post has been made. I’ve subscribed to your RSS which must do the trick! Have a nice day!

 170. I was recommended this web site by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my problem. You are amazing! Thanks!

 171. Good article and straight to the point. I am not sure if this is actually the best place to ask but do you people have any thoughts on where to get some professional writers? Thx 🙂

 172. This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your great post. Also, I’ve shared your website in my social networks!

 173. I just could not depart your site prior to suggesting that I extremely loved the usual info an individual provide for your guests? Is gonna be back steadily to check up on new posts

 174. Heya i’m for the first time here. I found this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you aided me.

 175. you’re in point of fact a good webmaster. The site loading speed is amazing. It seems that you are doing any unique trick. In addition, The contents are masterwork. you have done a wonderful job on this topic!

 176. My partner and I absolutely love your blog and find nearly all of your post’s to be exactly what I’m looking for. Do you offer guest writers to write content in your case? I wouldn’t mind creating a post or elaborating on many of the subjects you write about here. Again, awesome web site!

 177. Good day! This post couldn’t be written any better! Reading this post reminds me of my previous room mate! He always kept chatting about this. I will forward this page to him. Pretty sure he will have a good read. Thanks for sharing!

 178. Almost all of the things you mention happens to be supprisingly accurate and that makes me wonder the reason why I hadn’t looked at this in this light before. This piece really did switch the light on for me personally as far as this topic goes. But at this time there is just one issue I am not necessarily too comfortable with so while I try to reconcile that with the actual core idea of the point, permit me see exactly what the rest of your readers have to say.Very well done.

 179. An attention-grabbing discussion is worth comment. I think that you must write extra on this subject, it may not be a taboo subject however generally people are not sufficient to talk on such topics. To the next. Cheers

 180. Heya i am for the first time here. I found this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you aided me.

 181. Thanks a lot for sharing this with all of us you actually know what you are talking about! Bookmarked. Kindly also visit my web site =). We could have a link exchange arrangement between us!

 182. A powerful share, I simply given this onto a colleague who was doing a bit of evaluation on this. And he in truth bought me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! However yeah Thnkx for spending the time to debate this, I really feel strongly about it and love reading extra on this topic. If possible, as you change into expertise, would you mind updating your weblog with extra details? It is extremely useful for me. Big thumb up for this blog put up!

 183. Hi there, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam responses? If so how do you reduce it, any plugin or anything you can advise? I get so much lately it’s driving me insane so any help is very much appreciated.

 184. In the awesome design of things you actually receive an A just for effort. Exactly where you misplaced everybody was on your specifics. As as the maxim goes, the devil is in the details… And it could not be more correct right here. Having said that, allow me say to you precisely what did do the job. The authoring is certainly rather engaging and that is possibly why I am taking an effort to opine. I do not really make it a regular habit of doing that. 2nd, while I can notice a jumps in reason you come up with, I am not really confident of just how you seem to unite your points that produce the actual conclusion. For now I shall yield to your issue however wish in the foreseeable future you actually connect the dots better.

 185. Good – I should definitely pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all tabs as well as related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, website theme . a tones way for your client to communicate. Nice task.

 186. Magnificent website. Plenty of useful info here. I am sending it to a few friends ans also sharing in delicious. And naturally, thanks for your effort!

 187. I’ve been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my view, if all website owners and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.

 188. I was recommended this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty. You’re amazing! Thanks!

 189. Thanks for sharing your ideas in this article. The other issue is that whenever a problem develops with a pc motherboard, persons should not have some risk associated with repairing this themselves for if it is not done correctly it can lead to permanent damage to all the laptop. It will always be safe just to approach a dealer of any laptop for your repair of its motherboard. They’ve technicians with an know-how in dealing with pc motherboard issues and can make the right diagnosis and carry out repairs.

 190. Hey there! I’m at work browsing your blog from my new iphone! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Keep up the great work!

 191. Hello my loved one! I wish to say that this post is amazing, great written and include almost all significant infos. I would like to look extra posts like this .

 192. It is truly a nice and useful piece of info. I¡¦m satisfied that you just shared this useful information with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

 193. Thanks for sharing superb informations. Your site is so cool. I’m impressed by the details that you have on this web site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found simply the info I already searched all over the place and just could not come across. What a great web site.

 194. We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your website provided us with valuable info to work on. You’ve done an impressive job and our whole community will be grateful to you.

 195. It¡¦s really a cool and useful piece of information. I¡¦m happy that you shared this useful information with us. Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

 196. Thank you, I have recently been searching for info approximately this topic for a while and yours is the best I’ve found out till now. However, what concerning the conclusion? Are you certain in regards to the supply?

 197. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering what all is needed to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100% certain. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Appreciate it

 198. Howdy! I’m at work browsing your blog from my new iphone 4!
  Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts!
  Carry on the great work!

 199. It’s actually a cool and useful piece of information. I am happy that you just shared this useful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

 200. Many thanks for this article. I’d also like to mention that it can become hard when you are in school and starting out to initiate a long credit rating. There are many scholars who are just trying to survive and have an extended or good credit history are often a difficult thing to have.

 201. Spot on with this write-up, I actually suppose this website wants far more consideration. I’ll in all probability be again to learn rather more, thanks for that info.

 202. Howdy! I’m at work surfing around your blog from my new iphone! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Carry on the excellent work!

 203. This website online is really a walk-through for all of the info you wished about this and didn’t know who to ask. Glimpse right here, and also you’ll undoubtedly discover it.

 204. Hey! I know this is kinda off topic however I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog post or vice-versa? My site goes over a lot of the same topics as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you happen to be interested feel free to send me an email. I look forward to hearing from you! Excellent blog by the way!

 205. There are definitely a lot of details like that to take into consideration. That is a great level to bring up. I offer the thoughts above as normal inspiration but clearly there are questions just like the one you carry up where an important factor will likely be working in trustworthy good faith. I don?t know if best practices have emerged around issues like that, but I am positive that your job is clearly identified as a fair game. Each girls and boys feel the impression of just a moment’s pleasure, for the remainder of their lives.

 206. À côté de l’exorcisme se développe justement aussi en France la médecine prophétique. En quoi consiste-t-elle ?

 207. Just want to say your article is as surprising. The clarity in your put up is just cool and that i could suppose you are an expert on this subject. Fine together with your permission let me to grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post. Thank you 1,000,000 and please carry on the rewarding work.

 208. I like what you guys are up also. Such smart work and reporting! Keep up the excellent works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my web site :).

 209. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your excellent post. Also, I’ve shared your site in my social networks!

 210. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! However, how could we communicate?

 211. I think that is one of the such a lot important info for me. And i’m happy reading your article. But should observation on few common issues, The web site style is perfect, the articles is actually great : D. Good job, cheers

 212. Hi. I have checked your urbanpets.rs and i see you’ve got some duplicate content so probably it is the reason that you don’t rank hi in google.

 213. Hi there! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new project in a community in the same niche.

 214. Great blog! Do you have any hints for aspiring writers? I’m hoping to start my own website soon but I’m a little lost on everything papers and other academic assignments for students all over the world.

 215. I’m so happy to read this. This is the kind of manual that needs to be given and not the random misinformation that is at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc.

 216. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s really informative. I’m going to watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. Lots of people will be benefited from your writing. Cheers!

 217. I wanted to create you this very little remark to be able to say thank you the moment again for the unique advice you’ve shown at this time. This has been simply unbelievably generous of you in giving openly all that a number of people might have made available as an e-book to help with making some dough on their own, principally considering the fact that you might have tried it if you desired. Those techniques likewise worked like a great way to be sure that most people have the identical interest just as my very own to grasp a little more with regards to this issue. I think there are some more fun situations up front for those who scan through your blog.

 218. You could certainly see your skills in the paintings you write. The sector hopes for even more passionate writers like you who aren’t afraid to say how they believe. At all times go after your heart. “There are only two industries that refer to their customers as users.” by Edward Tufte.

 219. I carry on listening to the news speak about receiving boundless online grant applications so I have been looking around for the most excellent site to get one. Could you tell me please, where could i acquire some?

 220. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get got an impatience over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

 221. Useful information. Fortunate me I discovered your site accidentally, and I’m shocked why this twist of fate didn’t came about earlier! I bookmarked it.

 222. This web site is mostly a stroll-by means of for all of the data you wished about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and also you’ll definitely uncover it.

 223. I precisely wished to say thanks again. I am not sure the things I would’ve done without the entire creative ideas documented by you about my area of interest. Entirely was a real horrifying difficulty in my position, however , witnessing a specialized technique you resolved that took me to cry over contentment. I’m just happier for this information and as well , hope that you find out what a great job you’re getting into instructing others thru your webpage. Probably you have never met all of us.

 224. I’ve learn several excellent stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting. I surprise how much attempt you set to create any such fantastic informative web site.

 225. You made some decent factors there. I looked on the internet for the issue and found most individuals will associate with together with your website.

 226. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering what all is needed to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet smart so I’m not 100% positive. Any tips or advice would be greatly appreciated. Kudos

 227. Hiya, I am really glad I’ve found this information. Nowadays bloggers publish just about gossips and net and this is really frustrating. A good blog with interesting content, this is what I need. Thank you for keeping this website, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

 228. Youre so cool! I dont suppose Ive read something like this before. So good to find anyone with some unique thoughts on this subject. realy thank you for beginning this up. this web site is one thing that is needed on the internet, someone with a bit of originality. useful job for bringing one thing new to the web!

 229. What’s Happening i am new to this, I stumbled upon this I have found It absolutely useful and it has aided me out loads. I hope to contribute & help other users like its aided me. Great job.

 230. Nice blog right here! Also your site so much up fast! What host are you the usage of? Can I am getting your affiliate hyperlink to your host? I desire my website loaded up as fast as yours lol

 231. wonderful issues altogether, you just gained a new reader. What might you recommend about your post that you simply made some days ago? Any sure?

 232. whoah this blog is excellent i love reading your posts. Keep up the great work! You already know, a lot of individuals are looking around for this info, you could aid them greatly.

 233. Thank you a lot for sharing this with all of us you actually realize what you are talking about! Bookmarked. Please also consult with my website =). We can have a link trade agreement between us!

 234. F*ckin’ tremendous things here. I’m very happy to look your post. Thank you so much and i am having a look forward to contact you. Will you kindly drop me a e-mail?

 235. Greetings from Colorado! I’m bored to tears at work so I decided to browse your website on my iphone during lunch break. I really like the info you provide here and can’t wait to take a look when I get home. I’m shocked at how fast your blog loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, awesome blog!

 236. I’ve been absent for a while, but now I remember why I used to love this site. Thank you, I’ll try and check back more frequently. How frequently you update your website?

 237. Hello very nice blog!! Guy .. Beautiful .. Wonderful .. I’ll bookmark your website and take the feeds also…I am satisfied to find so many helpful information right here in the post, we’d like work out extra strategies in this regard, thanks for sharing. . . . . .

 238. I was suggested this web site by my cousin. I’m not
  sure whether this post is written by him
  as nobody else know such detailed about my difficulty.
  You are amazing! Thanks!

 239. Wow, marvelous blog format! How long have you been running a blog for? you make running a blog glance easy. The total look of your web site is fantastic, as smartly as the content!

 240. I appreciate, cause I found exactly what I was looking for. You’ve ended my four day long hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

 241. hello there and thank you for your information – I have definitely picked up anything new from right here. I did however expertise a few technical points using this web site, as I experienced to reload the website lots of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I’m complaining, but slow loading instances times will very frequently affect your placement in google and can damage your high quality score if ads and marketing with Adwords. Well I’m adding this RSS to my e-mail and could look out for a lot more of your respective interesting content. Make sure you update this again very soon..

 242. Thank you for the auspicious writeup. It in truth was once a amusement account it. Look complicated to more delivered agreeable from you! However, how could we keep up a correspondence?

 243. Rattling fantastic info can be found on web blog . “An executive is a person who always decides sometimes he decides correctly, but he always decides.” by John H. Patterson.

 244. Have you ever considered publishing an ebook or guest authoring on other blogs? I have a blog centered on the same subjects you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my readers would value your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an email.

 245. certainly like your web-site however you have to test the spelling on several of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I in finding it very bothersome to inform the reality on the other hand I¡¦ll surely come again again.

 246. Thank you for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more clear from this post. I’m very glad to see such great information being shared freely out there.

 247. Another issue is that video games are usually serious as the name indicated with the major focus on knowing things rather than entertainment. Although, it has an entertainment factor to keep your children engaged, every single game is usually designed to work with a specific set of skills or curriculum, such as instructional math or research. Thanks for your write-up.

 248. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your great post. Also, I have shared your site in my social networks!

 249. I’m not sure exactly why but this website is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 250. Thanks for your useful article. Other thing is that mesothelioma is generally attributable to the breathing of materials from asbestos fiber, which is a positivelly dangerous material. It can be commonly found among individuals in the engineering industry who definitely have long contact with asbestos. It is caused by moving into asbestos insulated buildings for some time of time, Genetic makeup plays a huge role, and some consumers are more vulnerable to the risk than others.

 251. Great tremendous things here. I¡¦m very happy to look your article. Thank you a lot and i’m taking a look forward to touch you. Will you please drop me a e-mail?

 252. Great – I should certainly pronounce, impressed with your web site. I had no trouble navigating through all tabs and related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, site theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task.

 253. Excellent web site. A lot of helpful info here. I’m sending it to some buddies ans also sharing in delicious. And obviously, thanks for your effort!

 254. Hey! I know this is kinda off topic however I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa? My blog discusses a lot of the same subjects as yours and I feel we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to shoot me an e-mail. I look forward to hearing from you! Wonderful blog by the way!

 255. Thanks for each of your labor on this web page. My niece really likes carrying out investigations and it’s really easy to understand why. I notice all about the compelling mode you deliver good ideas on the web site and as well recommend response from people on this article so our child has always been learning a great deal. Enjoy the rest of the new year. You are carrying out a terrific job.

 256. Magnificent web site. Lots of useful info here. I’m sending it to some pals ans additionally sharing in delicious. And naturally, thanks for your effort!

 257. Really Appreciate this update, is there any way I can receive an alert email whenever there is a fresh article?

 258. Does your blog have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to shoot you an email. I’ve got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it improve over time.

 259. I am no longer sure where you are getting your info, however great topic. I must spend some time studying more or understanding more. Thanks for wonderful information I was on the lookout for this information for my mission.

 260. What i don’t realize is actually how you are not really much more well-liked than you may be right now. You are so intelligent. You realize thus considerably relating to this subject, produced me personally consider it from numerous varied angles. Its like men and women aren’t fascinated unless it’s one thing to do with Lady gaga! Your own stuffs excellent. Always maintain it up!

 261. Howdy would you mind letting me know which hosting company you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you suggest a good hosting provider at a reasonable price? Thanks a lot, I appreciate it!

 262. I just could not leave your web site prior to suggesting that I really loved the usual info an individual supply in your visitors? Is gonna be again incessantly in order to investigate cross-check new posts

 263. Though i have learned about it but after read your articles, i just realized the amount of knowledge that i missed. Thank for your shared.

Comments are closed.