Megjelenés

A Galaktika újdonságai a Könyvfesztiválon – Arkagyij és Borisz Sztrugackij: Mese a Trojkáról


A szovjet-orosz science fiction hallatán, a legtöbb sci-fi rajongónak azonnal két név ugrik be; Arkagyij, és Borisz Sztrugackij neve.

Emlékük, és munkásságuk iránti tisztelgésként a Metropolis Media az idei Könyvfesztiválra időzítette a Mese a Trojkáról című regényük kiadását; a magyarul első ízben megjelenő történetben a BOVATKI egy újabb kacagtató afférjának lehetünk tanúi. A kötet már előrendelhető a Galaktikabolton.


Arkagyij és Borisz Sztrugackij A hétfő szombaton kezdődik című regényének folytatása, a Mese a Trojkáról első ízben kerül kiadásra hazánkban;  az SF európai nagymestereinek választott szerzők ismét maró szatíra céltáblájává teszik a kutatótársadalmat és az egész szocialista világot.

A BOVATKI munkatársai beadvánnyal fordulnak a Megmagyarázhatatlan Jelenségeket Ésszerűsítő és Hasznosító Trojkához, a munkájukhoz szükséges néhány lény, illetve tárgy kiutalását kérve. A nevével ellentétben négytagú szervezet viszont nem szereti elkapkodni a dolgokat, mindent igen alaposan, az előírások, a szabályok szellemében intéz, és ha lehet, inkább nem dönt semmiről.

Látván, hogy nem jutnak semmire, hőseink megpróbálják a Trojka tagjait „remoralizálni”, ám ebben a harcban (amely nem lesz a végső) a pofonokat többek közt ízelt poloskalábak, szőrös jetimancsok és tapadókorongos polipcsápok osztják.


Comments are closed.