Mozi - TV

A Disney felvásárolta a Lucasfilmet, 2015-ben jön a Star Wars 7. része – UPDATE


Olyan friss a hír, hogy még felfogni sem volt idő. Úgy tűnik – egyre több helyről igazolják, köztük az IGN -, hogy a Disney négy milliárd dollárért felvásárolta a Lucasfilmet, egyúttal a kezükbe (karmaik közé) kerültek a Star Wars és Indiana Jones filmek jogai. Nem is húzzák a drága időt, bejelentették, hogy 2015-ben jön a Star Wars 7. része.

Update 1: a Disney elmondása szerint a 2015-ös 7. részt követni fogja egy 8. és 9. epizód. Hosszútávú terveik között szerepel, hogy két-három évente hoznak ki új Star Wars filmeket. A hetedik epizód felelős producer Kathleen Kennedy lesz (a hölgy egyben az új alelnöke is a Lucasfilmnek), a stafétabotot átadó George Lucas pedig kreatív konzultánsként vesz részt a produkcióban.

Update 2: Lucas beszél a Star Wars jövőjéről.


84 hozzászólás on A Disney felvásárolta a Lucasfilmet, 2015-ben jön a Star Wars 7. része – UPDATE

 1. laccas

  Végülis a Marvelnek se tett rosszat a felvásárlás. Sőt, azóta igazán jó Marveles filmek vannak. A Star Warsnak se tehet rosszat a friss ötletáradat. Az utóbbi időkben Lucas bá’ úgyis csak a régi filmeket csiszolgatta (de minek) és prequelek se közelítették meg a klasszikus trilógia színvonalát.

 2. Biztos jó lesz majd, ha már a tizenkettedik résznél járunk, Mark Hamil és Carrie Fisher még mindig a BR-en ökörködik (mert Ford már nem vállal direct to BR filmeket), a rendező székben olyan zsenik ülnek, mint Paul W. S. Anderson… Igen, az nagyon jót fog tenni a Saganak.

  De legalább vége lesz a prequel-classic vitának. Jöhet majd a hápogás azon, hogy a Lucas vagy a Disney SW-e a jobb. 🙂

 3. laccas

  Én inkább a nagyágyú Joss Whedon-t említeném ide :). Őrá rá merném bízni a filmeket.

 4. laccas

  Elég nagy ez az univerzum, hogy több történetszálat is elbírjon (akár a régi köztársaságot is egyszer górcső alá tudnák venni). Illetve ha a Disney kapcsolna, akkor elkészíttetnék a KOTOR következő részét is.

  Nem mondom, hogy felhőtlenül örülök ennek, de inkább leszek optimista :).

 5. Én láttam romba dőlni a Star Treket, a Stargate-t, az Alient, a Jurassic Parkot, az optimizmusomat valahol félúton valamelyik stúdió (ha tippelnem kéne, akkor örök kedvencem, a 20th Century Foxot mondanám) kinyírta. A Star Wars volt az utolsó mohikánom, a csiszolatlan gyémántom. Most jön Disney és flexxel nekiesik. Én meg megyek játszani a gremlijeimmel…

 6. zagloba

  Nem tudom mit kell előre idegeskedni. Nyivákolás, sírás-rívás. Kb. 3 órája jelentették be a hírt, de már mindenki temeti a SW-t…
  Talán meg kéne várni mi sül ki belőle. Azt se tudjuk konkrétan folytatás lesz-e vagy sem? A James Bond-sorozatnak is jót tett a frissítés.
  Egy SW-rajongónak mi lehet nagyobb öröm, mint egy új mozifilm???
  Miért kell minden fikázni? Pláne előre? Aki pedig Lucasra rossz szót szól, nem lehet SW-rajongó.
  Nem ő teremtette meg az egészet?

  Rá kellene végre ébredni, hogy a világ halad előre, nem lehet állandóan a klasszikus epizódokat újraforgatni. Sajnos a rajongók nagy része leragadt valahol a 80-as évek közepén.
  Nem baj, engem nem izgat, én örömmel ülök majd be a moziba, és nem előre fanyalogva.

 7. THe Man who Laughs

  Ha ez is olyan tempóban készül mint az évek óta ígérgetett sorozat, akkor talán majd az unokáink a 4-es metrón megnézhetik az új Ipad Xtra Minin. Amúgy meg Lucas üzletember, nem igazán jó rendező, láttuk mi lett az eredménye annak amikor totális uralmat gyakorolt a filmek felett (előzmények). Egy jó forgatókönyv író kell ide aki érdekes karaktereket jó párbeszédeket tud írni, meg egy “vizionárius” rendező. Amúgy meg az Avengers is Disney (vagy a szintén közönség siker Karib tenger) film volt már -> Joss Whedon rendezze az új Star Warst is.

  Amúgy meg nem tudom, hogy minek már most sírni, meg világ végét kívánni. Ez eddig egy pusztán üzleti hír. Majd ha látjuk ennek az eredményét akkor el lehet dönteni, hogy tetszik-e vagy nem. Én bizakodód vagyok, mert pont leszarom, hogy a film előtt Disney, Lucasarts vagy pedig bármilyen más logo villan fel. Tőlem a Troma is megveheti a SW jogokat, ha képes egy szórakoztató, színvonalas filmet kihozni belőle. Reméljük a Disneyt nem csak a gyors pénzszerzés érdekli, ha nem a rajongók is.

 8. Nem mintha Lucas kezei alatt olyan jól sikerült volna az előzménytrilógia, arra is ráfért volna egy rendes forgatókönyvíról meg rendező. Kár, hogy a disney-nek adták el, és nem egy normális filmes cégnek.

 9. Jaj de örülök. Végre talán még musicalben is elkészül az aminek egyáltalán nem kéne. De édi-bédi lesz amikor majd a rohamosztagosok táncra pördülnek, esetleg egy szenátusi ülést énekkórussal adnak elő. Annyira várom…..

 10. jöhetnek majd a Selena gomez meg májli sájrusz féle mosott agyú tinipatkányok..a disney kids-ből..de jó …csak ne legyen igazam..:@

 11. az origos cikk talán többet mond… hogy kidolgozzák a történetét, meg ilyenek… és akkor mi lesz a Thrawn-trilógiával? meg az azutáni részekkel? Azt mind eldobják? Mert akkor köszönöm, de ez nem tekinthető hivatalos folytatásnak, csak újabb pénzcsinálásnak.

 12. @Lénárth Ádám: pedig az lesz. egy ekkora projectnél annyi fontosabb szempont van (pénz, pénz, és pénz), mint az EU-hoz való kapcsolódás, hogy 100%, hogy sokadlagos lesz az eddig canonnak tartott cuccokhoz tartani magukat.
  mindig is így nyomták, az elsők a filmek, aztán a sorozatok, aztán a játékok, és csak utána jönnek prioritás szempontjából a SW könyvek/képregények.
  még a roppantul nyomorult (új) Clone Wars sorozatban is szembepisilték többször a canont (békeszerető hippi kormányzás a Mandalore-on?), pedig az nagyon más mérce, mint a filmek lesznek.

 13. Mindenki Thrawn várja! Mi is erről beszélünk tegnap este óta… De itt egy jobb kérdés: Ki lenne jó Thrawn admirálisnak? (és kik lennének a színészek, akik pl Han Solo-t, vagy Luke-ot játszanák)

 14. ilyen yuzhan vongos részeket lehetne az öreg színészekkel forgatni. De ha dizni, akkor tele lesz mjuzikelbetéttel. Az öreg Harison Ford és Carie Fischer duettje a Falcon előtt?

 15. Egyébként, ha ott tartunk, a Star Wars univerzumába egy csomó új dolgot lehet bedobni és akkor a) a rajongók sem morgolódnak, hogy hozzápiszkáltak a szériához, b) azért sem, mert nem vették figyelembe a már meglévő műveket c) örülni fognak, ha jön új tartalom, ami nem fáj, nem ráz, nem zavar bele másba.

 16. Szerintem nem lesz parább mintha maga Lucas csinálná meg a 7-et…mivel már 2012-t írunk szinte kötelező lenne hogy valami hígított fost kapjunk akárki is írja, mert ez a követelmény.
  Amúgy sose voltam egy nagy Star Wars fan, láttam minden részét, de sosem nyűgözött le annyira…a belőlük készült játékok több élményt adtak.(Nem hiába mondta Lucas hogy ő játékkészítő és nem filmgyáros)
  Most ezt a fát addig rázta Lucas hogy már a gallyak is leestek róla, de a Disney így is megveszi mert ők talán még annyi erkölcsi felelősséggel sem éreznek a Star Wars eredeti mivolta iránt mint Lucas, pedig ő is jó keményen megerőszakolta a saját gyermekét (South Park…:D)
  A Disney meg belerak majd tényleg olyan elemeket meg színészeket amitől még silányabb lesz az egész, és csak annyi közöset fogtok találni a régiben hogy ebben is vannak jedi-k meg lézerkardok.
  A többi meg akármi is lehetne, belerúgnak a polcba ahol a forgatókönyveket tárolják és felhasználják ami először leesik.
  Én a Rock-ot szeretném látni mint mondjuk….sötét Sith lovag…:D
  Ááá nem is, neki mondjuuuuk…Luke gyerekkori cimborája aki a szomszéd dűne mellett lakott, ő ott maradt amikor Obivan-al elmenekültek, és jobb híján beállt a birodalomhoz szolgálni, de most hogy vége a birodalomnak újra spanolni kezd Luke-al.
  Szerintem nem is kell akció bele, szólhatna egy szerelmi háromszögről ahol Rock és Luke harcol mondjuk Megan Fox kegyeiért, aki mondjuk a kombó kedvéért egy ex birodalmi tiszt lánya…és legyen kék…úgyis itt az Avatar meg a Hupikék törpikék végtelen folytatásai.
  Egy kis gyerek úgysem tudja megkülönböztetni hogy ez most Na’vy Törpilla, vagy Törp Jedi…máris spóroltam pénzt 3 külön filmstúdiónak…amennyiben nem a Disney tulajdonában áll mind 😀

 17. Őszintén szólva én megkönnyebbülést érzek, hogy már nem Lucas, hanem egy profi cég kezében van a Star Wars további sorsa.

  George Lucas egy istentelen jó filmes pályát zár ezzel az üzlettel, amire nagyon büszke lehet. Azonban az előzménytrilógiával megmutatta, hogy már nem igazán tud Star Warst írni / rendezni; ha belegondolunk, akkor az eredeti trilógia darabjai az egyéb közreműködők miatt lettek sikeresek: az első azért, mert az eredeti forgatókönyvét totálisan átírta egy hozzáértő; az ötödik-hatodik epizód esetében pedig mások voltak a rendezők.

  A Disney nem fogja elbaltázni ezt a lehetőséget, ami a kezükbe hullott. Ahogy szépen építkeztek a Marvel filmek esetében, majd megtalálták Joss Whedont az Avengersre, majd amikor bizonyított, akkor megtették a Marvel univerzum aktuális atyaúristenévé – szerintem a Star Wars esetében is megtalálják a megfelelő stábot.

 18. A Disney eddig elrontotta csak a scifiket és gyerekesek letekk és semmi izgalom. Most komolyan! Pont a Disney? Az első 4-5-6-ban legalább van egy kis komolyság iróni .

 19. Lol, igen, egy Jar-Jar Binks után valóban felesleges rugózásnak tűnik a Disneytől való rettegés 😀

 20. sheenard

  Nos, az előzménytrilógia után én is azt hiszem, az adásvétel jót tesz a SW univerzumnak 🙂

 21. Azért a sok Disney-átkozónak néhány Disney égisz alatt készült “gyerekfilm”
  – Starship Troopers
  – Reneszánsz ember
  – Die Hard 3
  – Con Air
  – Ál/Arc
  – Az elnök különgépe
  – Armageddon
  – Avangers
  – Mars mentőakció
  – Pearl Harbor
  – Jelek
  – A falu
  – Apocalypto
  – Pirates of the Caribbean 1-4
  – Tron 1-2
  – Ponyvaregény
  – Mimic
  – Kill Bill 1-2

  Hány muzikelt, rajzfilmet, Mickey Egér főszereplésével készült filmet láttok?

 22. Pedig mind Disney. Igaz, valami a Marvel alatt készült (ami 2008 óta a Disney tulajdona), van, ami a Touchstone Pictures logójával lett megáldva (ami a Disney ama leányvállalata, és azért hozták létre, hogy PG és magasabb besorolású filmeket is gyárthassanak, ezt követte a Hollywood Pictures, szintén Disney leánycég). És persze belefoglaltam pár Miramax filmet is amely ’93-tól 2010-es években készültek, és mily meglepő, pont ekkor állt a Miramax a Disney tulajdonában. Ez mind Disney, az a fővállalat, a többi pedig vagy saját leányvállalata, vagy olyan cég, amit már felvásárolt. Pont, mint a Lucasfilm.

 23. Ja, így már világos. Akkor van remény, hogy az SW nem áll be az olyan elbaltázott élőszereplős filmek közé, mint a Tron 2 vagy a John Carter, amik Disney-logó alatt jelentek meg… Hogy a High School Musical sorozatot már ne is említsük..:)

 24. A Tron 2 szerintem állati jó volt; a John Carter viszont eleve egy futottak még project volt a Disney-n belül is.

 25. azért ne keverjük össze, hogy ezek a leányvállalatok, kb. annyiban függtek a Disneytől, hogy az adott pénzt, és vissza kellett termelni, de egyébként semmibe nem szólt bele mint az összes saját projecténél, amikből igenis össze lehet állítani egy elrettentő listát – hogy nincs vér, erőszak, meg fedetlen kebel, mert a Disney első PG-13-as filmje éppen a Karibi kalózok első része volt (amit követett három totálisan fölösleges),

  a John Carter, Tron lehetett volna sokkal jobb ha bevállalósabbak, ahogy a Prince of Persia is elsiklott a lényeg mellett, ilyen Varázslótanonc, meg Nemzet aranya, nah ez a kőkemény Disney

  szóval azért van félnivaló itt bőven – engem a filmekkel ellentétben sokkal jobban érdekel a LucasArts sorsa, mert az egy ideje már szinte csak SW játékokat ontott, vajon ott lesz e változtatás, vagy felszámolják az egészet?

  és mi lesz Indiana Jones-al?

Comments are closed.