Megjelenés

A Csillagok Háborújától a Vének háborújáig – SFportal Meetup, 2012. május


Rendhagyó SFportal Meetup lesz májusban a Tündérgyárban. Az Agave könyvbemutatóval jön, ugyanis roppant szerencsés módon szokásos havi összejövetelünkre jelenik meg John Scalzi Vének háborúja című, kitűnőre sikeredett regénye. Ráadásul a szerző aznap ünnepli 43. születésnapját, úgyhogy a távolból koccinthatunk egyet az egészségére is.

A bemutatón jelen lesz Pék Zoltán, a könyv fordítója, és Farkas István alias Dworkyll, a kötet olvasószerkesztője is. A Vének háborúja egyébként 40% kedvezménnyel megvásárolható lesz, a megspórolt forintokból lehet majd innivalót venni, amivel koccinthatunk.

Lesz hagyományosabb előadásunk is, méghozzá az @501-es Légió magyar helyőrségének tagjai fognak előadást tartani arról, hogy miért a világ legjobb dolga rohamosztagos és egyéb páncélokban szaladgálni, illetve hogyan is készülnek ezek a jelmezek.

Szélesi Sándor, alias Anthony Sheenard immáron 10 éve vesz részt különféle nemzetközi találkozókon, a minden évben más, európai nagyvárosban megrendezésre kerülő Euroconokon. Más ország, más kultúra, hangulatában is gyökeresen eltérő sci-fi találkozók – az előadásban ezekről hallhatunk érdekességeket.


Comments are closed.