Star Trek

A Christmas Carol – Karácsonyi ének klingon változatban


Ha karácsony, akkor az a minimum, hogy valamelyik kereskedelmi tévén előkerül a Karácsonyi ének feldolgozása. Nincs ez másképp az Egyesült Államokban sem – most azonban nem a Sir Patrick Stewart főszereplésével készült filmről beszélnek a népek, hanem bizony egy klingon verzióról. Azt tudjuk, hogy Shakespearet nem is ismerjük igazán, ha nem eredeti klingonban halljuk, de lehet, hogy ez igaz lesz Dickens művére is?

A chicagoi Greenhouse Theatre Companyban mutatták be a Commedia Beauregard nevű formáció előadásást, ahol azzal bolondították meg a híres történetet, hogy klingonnak öltözött színészek, klingon díszletek között, természetesen klingon nyelven adják elő a darabot. Azon nézők kedvéért, akik olyan bunkók, hogy nem értik a klingon beszédet, feliratozva adják a műsort.

A meglepő az, hogy maga az előadás nem is új – már 4 éve minden évben előadják a darabot, valami miatt mégis csak mostanában kezdett el terjedni a híre. Alant egy Wall Street Journal által készített videóbeszámolót láthattok róla.


29 hozzászólás on A Christmas Carol – Karácsonyi ének klingon változatban

  1. Good post. I be taught something tougher on completely different blogs everyday. It will at all times be stimulating to read content from different writers and observe a bit one thing from their store. I’d choose to use some with the content material on my blog whether or not you don’t mind. Natually I’ll give you a link in your net blog. Thanks for sharing.

Comments are closed.