SF hírek

2013 legfontosabb SF történései


Mi sem maradhatunk ki az év végi listázások mániájából, szerkesztőségünk néhány vállalkozó kedvű tagjával összeállítottuk, hogy mik voltak az év legjelentősebb történései. Íme, ezek voltak szerintünk a 2013-as év legjei.

Merras

Filmek

Az év mozifilmje számomra a Gravity volt, amit ugyan nem sorolnék a sci-fi művek közé (nagyjából annyi fantasztikum van benne, mint az Apollo 13 esetében), de rég volt olyan nagyvásznas alkotás, ami 3 másodperc leforgása alatt megvett volna kilóra.

Ha szigorúan az SF-filmeknél maradunk, akkor a Thor: The Dark World viszi a pálmát, amennyire közepes volt az első Thor-film, annyira remek lett a folytatás. (És hogy miért sci-fi a Thor, arról ITT olvashattok bővebben.) Szépen épülget az Avengers világa, a nordikus istenség újabb kalandja azonban adott neki egy intergalaktikus hátteret is – ami persze egy remek lépés is egyben a jövőre érkező Guardians of the Galaxy felé, amiről meg Dzséjt kollega írt egy remek összefoglalót.

Második helyre én a Star Trek: Into Darkness-t teszem: tudom, hogy sok trekkernek vannak ellenérzései az Abrams-féle filmekkel kapcsolatban, de én továbbra is jónak gondolom, amit csinál – igaz, most már azért szeretném, ha készülne egy új tévésorozat is ebben az univerzumban, mert a Trek helye a tévében van elsősorban.

Említsük meg az év csalódásait is: az Elysium azt mutatta be, hogy mi történik, ha egy zseniálisat alkotó rendezőnek hollywoodi pénzt és producereket adunk – hagyjuk. A Man of Steel meg lehet, hogy a pénztáraknál jól teljesített, de a fantasztikus látványon túl nem volt benne semmi izgalmas, pedig azért Supermanből többet ki lehetne hozni.

Tévésorozatok

Idén szerintem remek őszi sorozatidényünk volt, sok-sok érdekes újonccal – meg egy szemtelenül fiatal nagy öreggel. Ez utóbbi lenne a Doktor, és az év televíziós/sci-fi eseménye mindenféleképpen a Doctor Who 50. évfordulós epizódja volt. Hivatalosan is, hiszen Guiness rekordot is döntött: egyszerre 96 országban mutatták be különböző tévécsatornákon, illetve a szerencsésebb országok 1500 mozijában 3D-ben is megnézhették a rajongók. Steven Moffat ismét bebizonyította a pofátlansággal vegyített zsenialitását, egy tökéletes tisztelgést mutatott be a legrégebb óta futó sci-fi sorozatnak.

A legjobb újonc az Almost Human – lehet, hogy azért is, mert szándékosan hűtöttem az elvárásaimat. A J.J. Abrams nevével eladott tévésorozatok az elmúlt 3-4 évben folyamatosan csalódást okoztak, ráadásul az előzetes információk nem nagyon ígértek sci-fis szemmel egetrengető újdonságot a sztorit illetően. Ehhez képest meglepően kellemes, kellően futurisztikus kinézetű, a megfelelő helyeken komoly és vicces sorozatot kaptunk, ahol nem csak a közismert és közkedvelt Karl Urban viszi a hátán a sorozatot, de a nála ismeretlenebb Michael Ealy is tökéletes.

A második legjobb újonc a Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D., amiben ugyan nem repkednek szuperhősök, Tony Stark sem köszön be. Viszont hagyományos, nem-szuperhős emberekből is lehet remek csapatot csinálni, mint a mellékelt ábra mutatja, akiknek néha valóban az a feladat jut, hogy például nordikus istenségek szemetét kell eltakarítaniuk. Kicsit lassabban indul be a sorozat, nem 100%-os, de nagyon kellemes.

Címszavakban még megemlíteném a Defiance-t is, mely évek óta a Syfy egyetlen értékelhető próbálkozása arra, hogy a pankráció mellé valami műsort is tálaljon. Bár úgy hirdetik, hogy a játékkal együtt komplett a sorozat univerzuma, és a játék is hat a sorozatra, ezt annyira még nem sikerült megtapasztalnom. És jó újonc a CW feldolgozása, az angol eredetű Tomorrow People is: a tinisztoris felület mögött vannak érdekességek.

A visszatérők között érdemes megemlíteni az Arrow-t, ami szuperhős tévésorozatként halad a Dark Knight-trilóga nyomdokain, és ezt jól teszi. A Revolution-t meg úgy tűnik, a sírból sikerült visszahozni, az első szezonja alapján én már simán eltemettem volna, de a második szezonra sikerült némi irányváltást csinálni, és elérte a kellemes / nézhető kategóriát.

Cosplay

Idén az SFportallal új területre merészkedtünk, a MondoCon stábjával sci-fi cosplayversenyeket rendeztünk – az Animekarácsony legjobbjait múlt héten hirdettük ki, és abszolút elégedett vagyok az eredménnyel. A Grievous jelmez kreatív és ügyes, és üt, mint buszkerék; amikor először megláttam a Miranda Lawson jelmezt, hát azt hittem, hogy tényleg a játékból pattant elő valami téridő-anomália kapcsán. a Cerberus egykori top ügynöke.

Emellett azonban az év cosplaye és egyben cukisága alant látható:

ewok-cosplay

 

Játék

Nem nagyon játszottam idén friss játékokkal, talán mert idén nem is nagyon fogott meg semmilyen új cím – de az elmúlt évekből amúgy is sok kihagyásom volt, úgyhogy pótoltam pár dolgot. Ami sci-fis szempontból érdekes lehet, az a Star Trek Online, amiről hetek óta rohad benn az adminfelületen egy bővebb ismertető, csak be kéne fejezni 🙂 Bár nem idei a játék, idén több fontos és érdekes fejlesztést kapott, többek között a Legacy of Romulus-t, amivel indíthatunk ezentúl romulán karaktert is. Idén ősszel pedig újabb jelentős tartalmi frissítést kapott, új endgame content került be, de újracsinálták a Föderációs karakterek induló küldetéseit is.

Regény

Az év regénye a magyar kiadók idei kiadványai közül a Leviatán ébredése az, aminek megszavazom az év sci-fije titulust. Friss, ütős sci-fi, gyakorlatilag egy ültő helyemben végigolvastam, és várom a második kötetét is.

Dzséjt

Az idei év véleményem szerint nagyon izgalmas volt sci-fis szemmel, legalábbis több sorozat, film és játék került terítékre, mint az elmúlt pár évben. Vagy csak nekem jött be több, a fene tudja, az biztos, hogy volt miből szemezgetni.

Filmek

Nálam az év filmje mindenképpen a Thor: The Dark World, ami elég vicces, mivel nem csípem különösebben a képregényes szuperhősöket, ellenben nagy Star Trek rajongó vagyok, és ugye idén kaptunk egy remek mozit is abból a franchise-ból az Into Darkness képében. Mégis, a Thor folytatása megelőzte az Enterprise űrhajó kalandjait. A technika és a fantázia ilyen mértékű keverésével, a humorával és persze, Natalie Portmannal a film kilóra felvásárolt.

A második helyezett viszont már rendíthetetlenül a Star Trek: Into Darkness. Látványos, akciódús, szórakoztató mozifilm, amiben egyértelműen a szereplők viszik a pálmát. Kirk, Spock, Scotty és a többiek mind-mind remekül hozzák a régi karaktereket, de hiába minden erényük, a filmet akkor is ellopta tőlük Khan – akit végre én is fenyegetésnek, nem egy eszement ripacsnak láttam. Benedict Cumberbatch zseniálisat alakított, egyértelműen szegényebb lenne a film, ha valaki más játszotta volna a szerepet. De Merrashoz hasonlóan én is tudnék értékelni egy új sorozatot.

A harmadik helyezetett pedig a Pacific Rimnek osztanám ki, amely ugyan általános lehúzásnak örvend, én viszont iszonyú jól szórakoztam rajta. Nem szégyellem bevallani, de amióta megvettem BD-n, havi egyszer megnézem. Nincs nagy sztorija, se ultrajó színészei, a realizmussal alapjáraton hadban áll és az alapötlet is nevetséges, de gyermeki énem imádja, ahogy a házméretű robotok püfölik a hegyméretű szörnyeket. Úgyhogy már alig várom Godzilla ámokfutását.

Sorozatok

Sorozat terén sorrendet nem igazán állítanék, mert eléggé egyenlőtlen lenne a küzdelem. Hiszen hogyan vehetné fel egy ötven éves sorozattal a kesztyűt a pár részes Almost Human? Így inkább csak kiemelném a szerintem értékesebbeket.

 Idén elérte ötvenedik évfordulóját a Doctor Who, az ezt megünneplő epizód tömören összefoglalva (és a 9. Doktortól idézve) fantasztikus lett. Pedig az „idei” – hiszen a fele tavalyi – évad annyira nem lopta be magát a szívembe, a hatodik szezon sokkal jobban tetszett. De persze az idénynek még koránt sincs vége, amikor ezeket a sorokat írom, még két nap van hátra a 11. Doktor távozásáig, ami – mivel szerintem Matt Smith messze a legjobb Doktor a sorban – nyilván nem fog hidegen hagyni.

Távozott egy kedvencem is, a Star Wars: The Clone Wars. A Disney kegyetlenül leszámolt a sorozattal, annak ellenére, hogy az nézettségben az egyik legjobb volt a Cartoon Networkon, de hát valószínűleg túl sok volt a Warner érdekeltség, így a Disney inkább saját produkció (Rebels) után nézett. Kár érte, főleg az utolsó két és fél évad nagyon erős volt egy animációs sorozathoz képest, hihetetlen mértékkel bővítette ki a Star Wars univerzumot (elvárásaim a Rebels felé nem kisebbek). Szerencsére jövő év elején még kapunk majd egy bónusz csomagot, amiben levetítésre kerül a 6. évad befejezett epizódjai.

Két új sorozattal is gazdagodtunk, legalábbis kettő olyannal, ami nekem bejött. Az Agents of S.H.I.E.L.D. egy kellemes matinésorozat, amely remekül illeszkedik a Marvel filmuniverzumba, míg az Almost Human a klasszikus Miami Vice felállásra épített fel egy igen kellemes, sci-fi elemekben bővelkedő sorozatot. Az utolsó epizódtól konkrétan letettem az arcom.

Könyvek

Idén új könyvekhez kevésbé volt szerencsém, valahogy inkább régi klasszikusokat olvastam el újra vagy először. Újra előkerült a Dűne, az Őslénypark, nagy nehezen leküzdöttem a negyedik Mass Effect könyvet (igen, megtettem, elég baj az nekem, ti ne tegyétek!), felelevenítettem Sherlock Holmes történeteit, megismerkedtem a Keresztapával. Új sci-fi talán csak a Leviatán ébredése volt, illetve új fantasy-ként kiolvastam az hazánkban eddig megjelent Witcher könyveket. Illetve nemtetszésem jeleként félbe hagytam olyan könyveket, mint a Metro 2034 és a Trónok harca.

Játékok

Az idén játékokból nem volt hiány, sőt, annyi érdekes produkció jött ki a sci-fi témájában, hogy beérni sem volt időm őket. Pedig még új házi erőművet is hadba állítottam a cél érdekében. Idén a legjobban a sci-fi vonalon talán a Bioshock: Infinite tetszett (amúgy a Tomb Raider), amely (ideiglenesen) elhagyta az első két rész komor, tenger alatti világát, és szó szerint a felhők közé röpített. A Half-Life 2 Alyx Vance-e óta nem prezentált játék ilyen szeretnivaló leányzót, mint amilyen Elizabeth, a történet pedig rendesen meglepi az embert.

Volt egy kolosszális botrányunk is, az Aliens: Colonial Marines képében, amely icipicit nem úgy festett végleges formájában, mint a trailereken és képeken. Félig kész, a promóciós anyagokhoz képest iszonyúan ronda, rosszul megírt és kivitelezett történettel operáló program volt, amihez azután rengeteg patchet kiadtak, hogy fél évvel a megjelenés után végre kész program legyen (poén, de az összes patch együtt véve nagyobb helyet foglal le a vinyón, mint amekkorát a játék a megjelenés napján lefogott). Ennek ellenére nekem már az alapjáték is tetszett, a Stasis Interrupted DLC-vel és a véglegesítésével pedig még jobban bejött.

Illetve idén lezárult két kedvenc trilógiám, a Mass Effect a Citadel DLC-vel, amely ha szabad ezt írnom, a világ egyik legjobb játékához a legszórakoztatóbb, legpoénosabb, legsokoldalúbb és legmeghatóbb kiegészítése. Illetve véget ért a Dead Space 3 is, amely ugyan tartalmazott pár fölösleges elemet (co-op mód, opcionális küldetések), de története és hangulata miatt nálam mindenképpen nyerő helyzetben volt. Pláne, miután az Awekened DLC-vel befejezték a játékot.

Címszavakban meg még néhány megemlékeznivaló: Far Cry 3: Blood Dragon – egy megvalósult áprilisi tréfa, a ’80-as, ’90-es évek akció-sci-fi rajongóinak kötelező. Batman: Arkham Origins – korrekt előzmény egy remek játéksorozathoz. Assassin’s Creed 4: Black Flag – ó hó hóó hóóó, kalóznak lenni oly jó! Metro: Last Light – a könyv folytatásával ellentétben a játék folytatása kiváló. Crysis 3 – eh…

Vyne

Filmek

2013 a filmek terén inkább a csalódások éve volt: Superman – Man of Steel, Elysium, Oblivion – jó alapanyagból sikerült középszerű filmet csinálni.

Így lett harmadik helyezett a Végjáték, mert hiába nagy kedvenc a regény, és hiába jók a színészek, egy sok pénzből készült, látványos, a Végjáték inkább tévéfilmszerű lett.

A második helyezett a Star Trek – Into the Darkness, ami a néhol sántító történet ellenére élvezetes és szórakoztató tudott maradni, és legalább nagyjából hozta, amit a rajongók vártak tőle. Külön bónuszként emelném ki Benedict “Khan” Cumberbatch alakítását, aki miatt eredeti nyelven a Star Trek összehasonlíthatatlanul jobb, mint szinkronosan.

Az év filmje viszont vitathatatlanul a Gravity, mert bár csak szőrmentén sci-fi, ilyen látványos, érzékletes világűrbeli jeleneteket még sosem láttam.

Sorozat

A Doctor Who semmilyen listázásból nem maradhat ki, bár látványosan gyenge epizódokat is produkált a a hetedik évad végére. Az ötvenedik évfordulós rész nem csak ünnepi pillanat lett, amit rajongók millió vártak, hanem egy elfogultságot félretéve is gyakorlatilag hibátlan film. Stephen Moffat bebizonyította, hogy le tud tenni olyan Doctor Who filmet az asztalra, ami méltó tisztelgés az ötven éves múltnak, de nem fullad bele az ájtatos hajlongásba. Így 2013 mindenképp a Doktor éve, és még csak most jön majd a karácsonyi epizód.

Az újonnan indult sorozatok közül az Almost Humant emelném ki, még csak hat rész ment le, de azok között volt két olyan, amitől tátva maradt a szám. A jövőképe és a humora úgy megragadott, ami rég fordult elő SF sorozattal.

A folytatások közül az Arrow – Zöld íjász a Batman kistesójaként befér a harmadik helyre. A főszereplő Stephen Amell külseje újra és újra emeli sorozat népszerűségét, még akkor is ha néha kissé kiszámíthatóak a részek. Kivétel  az első évad tavaszi záróepizódja, ami olyan különlegesen ütős és meglepő volt, hogy az Arrow magában ezzel a résszel biztosította magának a toplista harmadik helyét.

Könyv

Idén kevés olyat olvastam, ami nem valami már ismert történet/univerzum folytatása, ilyen volt Valerio Evangelisti Indulj, inkvizítora, amely furcsán felemás regény, de a középkori szál annyira erős volt benne, hogy a hónapok távlatából szinte feledtette a másik két szál gyengeségeit, így jó a harmadik helyre.

Az ősz örömteli újdonsága Gareth Robert – Douglas Adams Doctor Who regénye, a Shada, ami egyszerűen letehetetlen volt. Pont annyira vicces, kalandos… mint a sorozat a legjobb pillanataiban, ráadásul hiánypótló, mert nincs túlkínálat Doctor Who regényekből magyarul.

A végén jöjjön az év kedvence: Hannu Rajaniemi Fraktálherceg című regénye. Élmény volt olyasmit olvasni, ahol a kalandos történet mellett az eredetiség, az újdonság, a stílus nem szorul háttérbe.

Ezen felül öröm volt látni pár régi nagy kedvenc újra megjelenését, ilyen a Sztrugackij testvérek Stalker és Piknik az árokparton párosításban megjelent kötete, ami kihagyhatatlan alapmű.

 

És nektek, kedves SFportal olvasók, mik voltak az év scifijei?

 


137 hozzászólás on 2013 legfontosabb SF történései

 1. Nos, a filmekkel nem volt gondom, mert egyáltalán nem járok moziba. Terveztem a Végjáték megtekintését, és ezzel egy 17 esztendős távolmaradást megszakítani, de mértékadó vélemények alapján (köztük a Tiétek is…) úgy döntöttem, kihagyom. Túl nagy elvárásaim voltak, és mivel az eredeti mű hatalmas kedvencem, nem akarok csalódni…
  Az év sci-fi könyve nálam már most az Endymion felemelkedése, pedig még csak az elején tartok (karácsonyi ajándékként jutottam hozzá)…
  Viszont az év fantasyja toronymagasan a Mitágó erdő volt. Sok éve nem olvastam olyan könyvet, ami ennyire megragadott volna.
  A tv sorozatokkal hasonló a helyzet, mint a mozival. Nem vagyok fan, ezért csak egy-két epizód erejéig nézek. Ráadásul nálam ez kimerül a Dr.Who-val… 🙂

 2. Could you transfer $1000 from my current account to my deposit account? http://beegbeegporn.in.net/ www beeg.com
  China’s annual growth in gross domestic product slowed to7.5 percent from April to June. Analysts also said the slowdowncould encourage the government to push harder on reforms,including investment to encourage more domestic consumption.

 3. Where are you calling from? http://xnxxyouporn.in.net/ www xnxx com Powell can do a little bit of it all: he runs well between the tackles, he’s lauded by coaches for his pass protection and he has proved a capable pass catcher. On Saturday when Geno Smith and Mark Sanchez were each going through up-and-down performances, Powell was the man that kept the first team offense clicking.

 4. Three years http://nhentai.in.net/ g hentai
  After the June 21 incident, Martin and Stroble were originally charged with a federal misdemeanor charge of lewd, indecent and obscene acts on an airplane, according to a criminal complaint. This could have resulted in a $500 fine and 90 days in jail.

 5. Have you got a telephone directory? http://keandra.in.net/ keandra.com Argentina faces additional complaints at the World Bankbody, including a claim by Spanish oil firm Repsol SA over the expropriation of its stake in Argentine state-owned oilcompany YPF SA last year. Repsol has said the value ofits stake was about $10 billion, but the company has not yetdisclosed the size of the claim it will make at the arbitrationpanel.

 6. this is be cool 8) http://onlinelevitra.in.net/ levitra 20 But they “can also be utilized to limit any claims by a spouse to the appreciation of a pre-marital asset (a business investment account, real property or retirement account) as well as to preserve inheritances for children of a prior marriage,” Eisman said.

 7. A staff restaurant http://zorras.in.net/ xxx muy zorras Sarah Mulley, associate director at the Institute for Public Policy Research  said: “Today’s statistics suggest the Government is running out of options to meet its target to reduce net migration to less than 100,000 by 2015.

 8. Did you go to university? http://xnxxpornoxnxx.in.net/ xnxx selingkuh Gemma Doyle, Labour’s Shadow Defence Minister, said: “Alex Salmond should stop talking our Navy down. Thousands of Scots proudly serve in the UK Royal Navy to keep us safe. He should suggest to our Royal Marines that their capability is based on prestige, not performance, and see where that gets him.”

 9. Did you go to university? http://pornmd.in.net/ porn.md
  Regardless of the cause, hepatitis is a serious condition. The liver is the primary filter for toxins in the body, and hepatitis — which is essentially inflammation of the liver — shuts it down. Symptoms include yellowing skin and eyes and abdominal pain.

 10. I’m training to be an engineer http://xnxxpornhub.in.net/ xnxx japanese Garcia’s soft and boyish voice sounds gorgeous and pairs perfectly with the plush strings. The brisk beats and articulated guitars provide the ideal contrast. But the greatest element turns out to be Garcia’s melodies. They’re so exquisite, they don’t just refer to the Latin classics, they equal them.

 11. We need someone with qualifications http://xhamsterxhamster.in.net/ xhamsterlive Once Rolle left practice, Mundy was put in his place. Aaron Ross also saw some reps at safety as well. The safety position has depth, but with the defense being 31st in the league last year, the skill of that depth is very important.

 12. Sorry, I ran out of credit http://xnxx.photography/ xnxx porn
  © Incisive Media Investments Limited 2013, Published by Incisive Financial Publishing Limited, Haymarket House, 28-29 Haymarket, London SW1Y 4RX, are companies registered in England and Wales with company registration numbers 04252091 & 04252093

 13. Looking for work http://xnxx-xnxxvideo.in.net/ sex xnxx The Arab League, Britain and France have called on the inspectors to be granted immediate access to the alleged attack sites. Russia has also called for a full investigation and has suggested that the attack could have been launched by opponents of the Syrian regime themselves, in order to provoke international action.

 14. I’m on work experience http://12yo.icu/ 11yo
  As tensions mounted in the Cuban Missile Crisis to almost intolerable levels, Jack knew Jackie too well to solemnly confront her with the worst-case scenario. He was far too cool even in such times of crisis, Jackie explained, “to say, ‘Sit down, I have something to tell you.’” But when she heard of the contingency plans to evacuate her and the children to the presidential retreat high atop Maryland’s Catoctin Mountains, Jackie protested. “Please don’t send me away to Camp David,” she pleaded with Jack, who presumably would have stayed behind with his top advisers in the crowded White House bomb shelter in the event of the nuclear attack. “Please don’t send me anywhere if anything happens, we’re all going to stay right here with you.”

 15. I went to http://xnxx-xxn.in.net/ indian xnxx George Osborne could not have been more emphatic in banishing China’s “sweatshop on the Pearl River” typecast. He wants to open up the City of London, with its gold paved streets and cork-popping Champagne bars, to the world’s second largest economy. It’s not just an open door policy for rich Chinese holidaymakers, he wants, but one for its banks and markets as well.

 16. Through friends http://xnxxxnxxx.in.net/ xnxx Cromartie ranked in Pro Football Focus’ Top 5 in coverage rating and quarterbacks completion percentage last season. He was sixth in passes defensed. Cromartie doesn’t believe that the Jets are in “rebuilding mode,” but he realizes that nothing is guaranteed with a new GM.

 17. What part of do you come from? http://tubegalore.in.net/ galoretube Ibbotson said Sainsbury had managed a delicate balancing act which has so far eluded Tesco, with its premium “Taste the Difference” and budget “basics” ranges helping Sainsbury to fend off competition from both the discounters and Waitrose.

 18. We’ve got a joint account http://xxx-xxxxx.in.net/ xxx porn The Netherlands hopes for a ruling within a month from theHamburg-based tribunal that will secure the provisional releaseof the 28 activists and two freelance journalists who wereaboard the Arctic Sunrise when it was detained.

 19. What do you study? http://xnxx-videoxnxx.in.net/ xnxx 1. Participants should not only be sufficiently trained, but equally important, they should have a goal and corresponding race plan that is appropriate for that level of training and fitness. If not, do not attempt the distance.

 20. I want to report a http://xnxx-videoxnxx.in.net/ xnxx vina garut
  In January of 2010, Lowell MacDonald Jr., a veteran hockey producer for Fox SportsNet Pittsburgh, couldn’t “find” a replay for review that would have caused a shorthanded goal to be awarded to the Flyers in a game against the Penguins. McDonald was suspended for not providing the replay to NHL officials in a “timely” manner.

 21. Free medical insurance http://xxxxxxxx.in.net/ mom xxx In China, Bloomberg and NY Times were both blocked for publishing reports about leaders’ wealth. Chinese people aren’t even allowed to know about or discuss corporate influence on politics and vice versa. A Chinese version of the popular Indian website “I paid a bribe” was deleted within days. Which system has a better chance of improving over time, and which one will probably feature more of the same? Odds are not in China’s favor.

 22. Where’s the nearest cash machine? http://xnxx-xnxxvideo.in.net/ xnxxcom Some 71 families from the Hillsborough Family Support Group (HFSG) wanted the hearings to be staged in London, while a smaller number from the Hillsborough Justice Campaign (HJC) asked for them to be held in the North West outside of Liverpool or Manchester.

 23. Sorry, you must have the wrong number http://xvideos-x.in.net/ porn gay
  The other is the “fiduciary” title, which doesn’t prove anadviser is trustworthy. Bernard Madoff was a fiduciary. Mostrecently, the chairman of the board that certifies financialplanners – the CFP Board of Standards – was censured for failingto thoroughly disclose that he had an ownership stake inbrokerage and insurance subsidiaries of a company he worked for.

 24. I want to report a http://xhamsters.in.net/ xh Ahead of the event, Mr Cable commented: “Government, through initiatives like this, is proud to stand with the UK private sector and its world-class reputation for innovation, business accelerators, and academic institutions to leverage mobile technology that gets people into work and finding better opportunities. This is a laudable example of collaboration designed to help move the UK economy back to full employment.”

 25. What line of work are you in? http://xxx-xxx.in.net/ xxx indian “The zoom animations everywhere on the new iOS 7 are literally making me nauseous and giving me a headache,” one user wrote. “It’s exactly how I used to get car sick if I tried to read in the car.”

 26. What do you want to do when you’ve finished? http://xxx-xxxxx.in.net/ xxx hd videos For nearly three years, the tax agency has investigated whether “total return swaps,” and other post-issuance transactions associated with bonds sold in 1993 and 1994 led to arbitrage. In a total return swap, an issuer pays a counterparty using the returns on its bonds in exchange for set payments.

 27. How much will it cost to send this letter to ? http://xnxxxnxxhd.in.net/ japanese xxx
  “The film you put out there is your walking, talking, breathing resume,” Dunbar says. “So what people see on tape is who you are, whether you play bad or you play well. Whatever you put on tape, that’s your signature. No matter what you think, what we see on tape is how people will perceive you to be. The work you do tells people who you are.”

 28. Where do you live? http://xnxxxxn.in.net/ xxnxx “The Impala’s performance is one more indicator of an emerging domestic renaissance,” said Jake Fisher, director of Consumer Reports automotive testing in the statement. A number of other models from U.S.-based automakers have also stood out recently, Fisher said.

 29. We’ll need to take up references http://xxxxx.in.net/ xxx 2002
  “I don’t think I can celebrate any better than releasing my fourth album, having ‘Come and Get It,’ and start my tour,” Gomez said. “It’s been crazy…I’m playing hard and working hard.”

 30. Until August http://levitra20mg.in.net/ levitra generic Recently appointed CEO Gabriele Del Torchio, a turnaroundspecialist, has already outlined a new plan to focus on the morelucrative long-haul market, but he desperately needs cash to buythe larger aircraft needed for inter-continental flights.

 31. I’d like to transfer some money to this account http://xhamster-live.in.net/ https //xhamster.com The decision to now give the child the right to change her name and gender on official documents was made after her mother, Gabriela, wrote to Buenos Aires Governor Daniel Scioli and Argentina President Cristina Kirchner, telling them that her daughter had identified as a girl since she could speak.

 32. Could you tell me the number for ? http://xxx-xxxxxxx.in.net/ xxx indian Only two cars, the two-door and four-door Honda Civic earned a top rating of good from the IIHS. The Dodge Dart, Hyundai Elantra, and 2014 Scion tC earned acceptable ratings in the overlap crash tests performed by the insurance group.

 33. What sort of music do you listen to? http://xnxxlove.in.net/ xnxx movies The documents Snowden provided indicated that the NSA can augment the communications data with material from public, commercial and other sources, including bank codes, insurance information, Facebook profiles, passenger manifests, voter registration rolls and GPS location information, as well as property records and unspecified tax data, the paper reported.

 34. Through friends http://xnxxxvideos.in.net/ xxn “At the same time, this place is a constant warning: how did Germany reach the point of taking away the right of people to live because of their origin, their religion … or their sexual orientation?.”

 35. I’d like to pay this cheque in, please http://xxx-xxxxx.in.net/ xxx porn Netanyahu also cited an official Palestinian television broadcast of a goodwill visit by the Barcelona football club to the occupied West Bank last week, during which a sportscaster, speaking in voiceover, described Israeli towns and cities as Palestinian – as did a singer who performed on the pitch.

 36. I’m sorry, he’s http://lamalinks.fun/ lama links Many in the region see Yasukuni as a symbol of Japan’s past militarism since 14 Japanese wartime leaders convicted as war criminals by an Allied tribunal are honored there along with the nation’s war dead.

 37. I live here http://levitra20mg.in.net/ levitra generic “Here, we see the need for more dramatic interventions,” he said. “These businesses are in the fix/take-action mode, which includes exploring all possibilities – including joint venturing or divesting them.”

 38. I’m on business http://xnxx-wwwxnxxcom.in.net/ xxnx.com The off-road oriented Adventure R, whose price is identical, will also include the system, which from December can be retro-fitted to 2013 Adventures. But although KTM has worked alongside Bosch in the development, the Austrian firm does not have an exclusive deal. MSC is likely to feature on models from other manufacturers, as well as on other KTMs, as early as next year.

 39. Not available at the moment http://ixxx.in.net/ i.xxx.com “The best case, or what we are all hoping for, is that theseare short-term measures purely to drive home a point, that itdoes not endanger growth in the long term,” said Ananth Narayan,co-head of wholesale banking for South Asia at StandardChartered Bank.

 40. It’s OK http://xnxx-xxx.in.net/ xxx videos The new sense of optimism sent U.S. stocks higher on Friday,extending gains from a major rally in the previous session.. But U.S. Treasury bills maturing in lateNovember and throughout December spiked as banks and major moneymarket funds shy away from holding debt with any risk of delayedinterest or principal payments.

 41. Directory enquiries http://ixxx.in.net/ ixxx porn Owen Gutfreund, an associate professor at New York’s Hunter College who specializes in transportation policy, said the projected length of the outage illustrates the weakness of the United States’ electrical grid, rather than problems in the Metropolitan Transportation Authority, the largest transportation network in North America.

 42. It’s a bad line http://pornhub.in.net/ pornub Pearson Chief Executive John Fallon said that Mergermarket,which reports M&A news and has annual sales of about 100 millionpounds ($153 million), does not have a place in a group that isincreasingly focused on education, digital services and emergingmarkets.

 43. Do you have any exams coming up? http://xnxx-xxxx.in.net/ xnxx “It’s taken more than two years of perseverance getting to know Damai and Kavi and letting them get to know each other so that we could reach this celebratory moment,” said Saffoe. “All I can do is smile because the team has realized our goal of producing critically endangered tiger cubs.”

 44. How would you like the money? http://sextube.in.net/ sex movie Most children around the world are now vaccinated at an early age with the inactivated poliovirus vaccine (IPV) as part of routine public health policy. The active oral vaccine (OPV) is administered in places endemic for polio or where the risk of transmission is high.

 45. good material thanks http://xnxx-xnxx.space/ xnxx india These latest results demonstrated that over 18 months of follow-up, RTS,S was shown to almost halve the number of malaria cases in young children (aged 5-17 months at first vaccination) and to reduce by around a quarter the malaria cases in infants (aged 6-12 weeks at first vaccination).

 46. I like it a lot http://buylevitra.in.net/ levitra “We back it up nightly, we give you point-in-time recovery, we upgrade the software for it and we can also tune it for you if you need us to do so,” Executive Vice President of Product Development Thomas Kurian said during a keynote address at OpenWorld on Tuesday.

 47. Have you seen any good films recently? http://xhamsters.in.net/ xhams “The new government’s domestic policy agenda should bring amodest shift to the left with stricter labour market regulationand a minimum wage,” Barclays economist Thomas Harjes wrote in aresearch note this week.

 48. This is your employment contract http://txxx.in.net/ nxxxx The cause of the accident has not been determined, but thepilot was not in contact with air traffic control just beforethe crash at about noon local time, Federal AviationAdministration spokesman Lynn Lunsford said.

 49. Do you know each other? http://xnxx-xnxxvideo.in.net/ sex xnxx Left-leaning members issued a dissenting report Monday proposing expansion of Medicare to cover long-term care (LTC). The right prefers tax incentives and regulatory reforms aimed at stimulating wider use of private LTC insurance policies.

 50. Your account’s overdrawn http://xnxxxnxxmom.in.net/ xnxx porno We cut the cable bundle 10 months ago. Best decision that we ever made. We are saving over $200.00/month. We kept the high speed internet. We stream all of the major networks, local news, Netflix, and Hulu . We also found a free TV website that streams current programming like: “The Walking Dead”, “Covert Affairs”, and “Burn Notice”. I have an HDTV antenna ready to install if I want to add more flavor to our TV experience. Our home phone is now through Magic Jack which saves an $316.00/year. I discontinued my cell phone for an additional savings of $150.00/month. My wife kept her cell phone because she needs it for business.

 51. Excellent work, Nice Design http://imagefapbeta.in.net/ fap pics Apple’s new iOS 7 system has drawn its share of praise but also criticism from those who find it off-putting — or even nausea-inducing, thanks to the new zoom animations and dynamic backgrounds.

 52. Looking for a job http://xxx-x.in.net/ xxx sex video The board decided Thursday afternoon to sell shares after discussing in recent weeks various options to raise cash. As of September 6, Penney had total debt of $5.82 billion, according to the stock offering prospectus, making it difficult to raise new money through debt.

 53. Where’s the postbox? http://xhamster-porn.in.net/ xhamster pictures SYDNEY, Aug 11 (Reuters) – Australia’s Prime Minister KevinRudd is battling not only jaded voters in a bitter electionrace, but the rancour of Rupert Murdoch, whose newspapers havedepicted Rudd as everything from a Nazi colonel to a thiefstealing the nation’s savings.

 54. It’s a bad line http://xhamsterlive.in.net/ xhamster It’s not clear why blood sugar is associated with dementiarisk, Crane said. Higher levels of blood sugar may play a rolein vascular disease or inflammation. Little research has beendone on the effects of blood sugar within the normal range, hesaid.

 55. I never went to university http://xnxx1.in.net/ xnxx app Thursday came and went without previously scheduled USDA data on weekly export sales, and the U.S. Commodity Futures Trading Commission did not issue weekly data on Friday detailing positions held in commodity markets.

 56. How much is a First Class stamp? http://fatmomtube.in.net/ fat mom tubes ‘The financial year outturn will be, to a large extent, dependent on the group’s ability to mitigate these costs through further operating efficiencies and the outcome of on-going discussions with customers,’ Cranswick added.

 57. Through friends http://boobs.pet/ big boobs porn The RCGP said general practice was at “breaking point” and called on officials to create an emergency package of additional investment for general practice – like the £500 million bailout given to A&E departments last week.

 58. Cool site goodluck 🙂 http://porn300.in.net/ porno300 Prak Sokhonn, a senior official of the ruling Cambodian People’s Party (CPP), told a briefing the two parties had agreed to respect King Norodom Sihamoni’s call for calm. But the election had been decided and parliament would open as planned, he said.

 59. I’m on a course at the moment http://beeg-hd.in.net/ beeg x The holding company, which also houses internet sites such as adultfriendfinder.com, listed out estimated liabilities of $500 million to $1 billion and assets less than $10 million, according to a court filing.

 60. How would you like the money? http://beeg-hd.in.net/ beeg gesetz In a similar operation earlier this week, security forces moved into the town of Delga in the southern province of Minya – another area known for Islamist sympathies and a major theatre for an insurrection waged by Islamists in the 1990s.

 61. What do you do? http://nhentai.in.net/ n-hentai ** The chairman of the world’s second-largest mobileoperator Vodafone said the group would seriouslyconsider any offer for its stake in its U.S. joint ventureVerizon Wireless but that there was nothing new to announce. (Compiled by Varun Aggarwal)

 62. I’ve got a full-time job http://livejasmin.in.net/ jasminlive TJX Cos was the top boost to the S&P 500 after theowner of the discount T.J. Maxx and Marshalls chains reportedbetter-than-expected quarterly sales, bucking a trend of weakresults by a number of retailers. Its shares gained 6.9 percentto $54.24.

 63. Special Delivery http://wwwxxx.in.net/ sex video But the exchange did not say if there was any formalinvestigation into what had led to the wild price swings in thethree, which share some common links – Asiasons is the largestshareholder in LionGold, while LionGold and Blumont have anindependent director in common.

 64. I work for a publishers http://xnxx-xnxxvideo.in.net/ xnxxcom Apple’s retail growth in China has been slow and the demand for its products has spawned a bustling gray market. In 2010, Apple’s then-retail chief Ron Johnson forecast the company would have 25 stores in China by 2012. It now has 8 stores, despite Cook’s assertion that China is crucial to growth. By comparison, Apple has 37 stores in Britain.

 65. I’ve got a part-time job http://ghettotube.in.net/ ghettotube.com The case, filed on Monday in the U.S. District Court in theNorthern District of Illinois, follows similar suits filed by anOhio-based pension fund, the Sheet Metal Workers Local 33Cleveland District Pension Plan, and by a group of Danishpension funds in the same court.

 66. Will I get travelling expenses? http://xxxxxxxxx.in.net/ xxx indonesia Several hundred supporters of Egypt’s deposed president massed outside the Cabinet building Wednesday in Cairo, expanding their protests denouncing the country’s new government and demanding the reinstatement of Islamist leader Mohammed Morsi.

 67. I was born in Australia but grew up in England http://ngentot.in.net/ indonesia ngentot terbaru On Wednesday FWD.us also hosted a roundtable immigration discussion with Rep. Jeff Denham, R-Calif., a lawmaker representing California’s Central Valley, the home of many immigrants who work in the state’s agricultural sector.

 68. Can I call you back? http://xnxx-nxxn.in.net/ xnxx india The bank is the middle of trying to negotiate a global settlement with federal prosecutors over its role in the packaging and selling of faulty mortgage-backed securities that could result in a potential $11 billion settlement.

 69. I came here to work http://slutsx.in.net/ hot slut The developer, Marwan Kheireddine, a prominent local businessman and current minister of state himself, is now fighting to lift the governor's work suspension and believes claims that the site is historically significant have been grossly exaggerated.

 70. The manager http://damplips.in.net/ damplipss The Philippines has ruled out granting permanent basing rights to Washington, Ambassador Jose Cuisia said, but it would give U.S. warplanes and warships wider access to Philippine bases on a temporary and rotational basis, helping the Asian nation improve its minimum defence capability.

 71. A Second Class stamp http://pof.in.net/ pof.com “If you, dear European nationalists, really want to save Europe (as a biological term) you have to realise that the only thing to do is to cast aside all Christian other international nonsense and embrace only the European (i.e. Pagan) values and ideals and if you like the European deities as well,” said the post, dated December 13. “If you work for Christianity in any way you work for the Jews. Plain and simple.”

 72. I saw your advert in the paper http://hqporner.in.net/ porneq All of them work in places like the Indonesia in “The Act of Killing,” places where there’s been mass political violence, where the perpetrators have won. That means we depend on Anwar and his friends. If you call them monsters — and I certainly do not, they’re human — but if you call them monsters then we depend on monsters for our everyday living.

 73. A Second Class stamp http://beegporn.in.net/ free beeg The allegations centre on four Chinese sales executives who have been under arrest for some weeks. One appeared to admit the charges on state television, while Chinese police claim the other three have made confessions off-screen. The quad is accused of using a complex network of “travel agents”, middlemen who arrange medical conferences and events, to funnel payments to doctors and other officials in exchange for higher prices and market share.

 74. About a year http://xnxx-xnxn.in.net/ porno Two goals from Alexis Sanchez allied to further efforts from Xavi and Neymar saw the league leaders to a 4-1 win after Valladolid had threatened to cause an upset when Javi Guerra fired them into a 10th-minute lead.

 75. I study here http://xnxxxvideos.in.net/ xnxx desi Jack Straw, who was the foreign secretary at the time, said: “I was the final speaker in this House on March 18 2003 on a resolution which I recommended to the House that we should take action against Saddam Hussein’s regime.”

 76. Where’s the nearest cash machine? http://xnxx-xnxxjapan.in.net/ xnxx indo
  “Cloudy 2” has now earned $60.6 million at domestic theaters since its release a week ago. The movie features the voices of Bill Hader and Anna Faris as characters in a world where food has come to life as food/animal hybrids called “foodimals.”

 77. How long are you planning to stay here? http://online-levitra.in.net/ buy levitra online Since then, the central bank has allowed the currency tolose more than 11 percent of its value on the official market.The currency’s value has been under pressure since the 2011popular uprising chased away tourists and foreign investors.

 78. I’m afraid that number’s ex-directory http://levitracoupon.in.net/ buy levitra
  Consumer staples were the big losers after Woolworths announced a rise in annual sales to $59 billion, with the market focusing more on the deflationary price war that was forcing it to lift volumes to grow earnings.

 79. The United States http://tiava.in.net/ tiava.com Vifor noted that “while several small studies have assessed the optimal route of administration and dosing strategy for iron therapy in patients with ND-CKD, rigorous data are still sparse and, therefore, treatment schemes for the management of IDA vary widely”. As such, the results of FIND-CKD “could represent a significant advance in the understanding of how to best treat” these patients.

 80. In tens, please (ten pound notes) http://sextube.in.net/ sextube.com The holders will keep the urn as they are 2-0 up with two to play after Monday’s stalemate in Manchester, with Flower believing hard work was key rather than the rain which wiped out the last two sessions as Australia scented victory.

 81. Sorry, I ran out of credit http://wwwxxx.in.net/ xxx sex video I’m not talking about a general steer on the type of clothing that’s appropriate, as in ‘smart/ casual’ or ‘black tie’ or ‘wellies – it’ll be outside and muddy’. No. I’m talking about those invites which specifically tell you that you can’t wear a certain colour, or more annoyingly, specify that you MUST wear a certain colour. Err, back off control freaks – this isn’t a film set, it’s your wedding down the local registery office, yeah?

 82. Did you go to university? http://xnxxbeeg.in.net/ xnxx videos Rebels blew up a gas pipeline on Wednesday, knocking out power in much of Syria, including Damascus. The al-Habib al-Moustafa unit claimed responsibility on Thursday, saying it had planted explosives near the pipe.

 83. I’d like to send this to http://xxxx.in.net/ xxxx Haro said the victim’s father, who works as security guard at Dodger Stadium, and other family members were motivated to travel from his Southern California home to make his public plea after Montgomery’s release and Gascon’s explanation for not charging Montgomery.

 84. I’ve come to collect a parcel http://nudevista.in.net/ nudevista porn The difference is that it's been taken over by people like this letter-writer in their attempts to rewrite history and claim that Euro-scepticism is purely a belief of right-wingers disillusioned by the current Tory Party.

 85. Through friends http://xnxxxnxxjapan.in.net/ gay xnxx “The risk however is that we get a toxic deal, one way orthe other: the deal could simply raise the debt ceiling a bit,forcing further negotiations … This would cause policyuncertainty and hurt the economy. Or the deal may include afurther tightening of fiscal policy.”

 86. I’m happy very good site http://xvideos-xvideos.in.net/ https //www.xvideos.com/ “We are pleased that this transaction has been cleared by CFIUS, and we thank the committee for its careful attention to this review,” Smithfield chief executive and president Larry Pope said in a statement.

 87. Nice to meet you http://alohatube.in.net/ alohatube.com A New York City Police Department (NYPD) officer looks over flood waters at the entrance to the Brooklyn Battery tunnel in New York, U.S., on Nov. 1, 2012. The New York region is replacing a rail network built over a century with a patchwork constructed day-by-day to move its 8 million people again as it struggles back to life after Hurricane Sandy.

 88. I can’t hear you very well http://12yo.icu/ fun videos
  The Supreme Court Wednesday struck down the Defense of Marriage Act, ruling that the government can no longer deny federal benefits to legally-married same-sex couples. It also ruled on California’s Proposition 8, declaring that the law’s proponents didn’t have legal standing to appeal a lower court overruling the ban, effectively allowing gay marriage once again in California.

 89. We’ll need to take up references http://elephanttube.in.net/ elephantube.com For example, if you make a call that lasts for one minute and two seconds, Vodafone will round that up to two minutes and will charge for a two minute call. If calls cost 25p per minute on the network this will see customers paying 50p instead of a bit over 25p, with the network saying it will not round down charges.

 90. I saw your advert in the paper http://xhamsters.in.net/ xh “The change is not because of my meeting. The change is because of the players,” Washington said. “I just put it out there for them and they did the rest. That’s what I’m special at. The opportunity presented itself, and their attention needed to be gotten. I must have said something that hit home for them. But it’s the players.”

 91. I’m self-employed http://keandra.in.net/ keandra Minerva is one of several efforts to upend traditionaleducation, largely by using the Internet. Many universities havestarted offering courses online, often for free. Other groupshave adopted the venture-backed model, including Udacity, aservice teaching courses in areas such as artificialintelligence and cryptography that was started by a trio ofroboticists.

 92. I’d like to cancel a cheque http://xnxxcom.in.net/ xnxx gay They were given a drug in their drinking water that turned the genes on and caused the reprogramming factors to be released, leading to the development of induced pluripotent stem cells that were similar to the stem cells found in the early stages of a developing embryo.

 93. Through friends http://vporn.in.net/ v porn Britain offers subsidies to encourage the takeup of PVpanels – which harness the power of sunlight and transform itinto electricity – in a bid to boost greener energy productionand help it meet legally-binding targets to cut carbonemissions.

 94. How do you spell that? http://xxx-x.in.net/ xxx video The photographer was later treated by airport medics and taken to hospital, but chiefs at the Los Angeles County district attorney’s office announced on Friday they will not prosecute the hip-hop star.

 95. There’s a three month trial period http://xnxxxnxxsex.in.net/ xnxx india “We would like to apologise to any users who have been unable to enjoy PES 2014 online and would like to reassure fans we’ll be fixing the issue as quickly as possible” Konami Digital Entertainment president Shinji Hirano asserted.

 96. Could you transfer $1000 from my current account to my deposit account? http://efukt.fun/ efukt Under the 2010 Coalition Agreement, the Lib Dems will abstain when the tax break is put before the Commons. George Osborne, the Chancellor, will announce how he will fund the £1.2bn a year of extra spending in his autumn statement later this year. Treasury sources suggested it could mean cuts elsewhere.

 97. Hold the line, please http://beeg-hd.in.net/ beeq.com
  The assault included sustained heavy fire from machine guns and possibly rocket-propelled grenades, targeting the force some 25 kilometers (15 miles) west of the town of Khor Abeche, U.N. forces spokesman Chris Cycmanick said. Reinforcements later arrived to rescue the wounded, which included two female police advisers, the force said in a statement.

 98. I’m on holiday http://xvedio.in.net/ sexvedio SINGAPORE, July 22 (Reuters) – The yen rose on Monday inchoppy trading, having dipped initially after a big win byJapanese Prime Minister Shinzo Abe’s ruling bloc in upper houseelections gave Abe a stronger mandate for his reflationaryeconomic policies.

 99. We need someone with qualifications http://xnxxpornhub.in.net/ xnxx japan After winning the 100 and 200 breast at the U.S. trials, his best result here was seventh in the 100. He failed to advance from morning heats in the 50 and just missed qualifying for the final in the 200, finishing ninth and missing the cut by 0.02.

 100. I’ve come to collect a parcel http://xvideo.in.net/ www xvideos com new 1
  Canadian Prime Minister Stephen Harper, who announced the agreement in principle at a news conference with European Commission President José Manuel Barroso, acknowledged that some sectors in Canada could be hurt by the trade deal.

 101. How do I get an outside line? http://xnxx-xnxxsex.in.net/ gay xnxx Her black and white striped dress is a winner – we love the bold addition of the thick red straps, the plunging neckline and the lady like midi length. Hitting just below Tulisa's knee this is a departure style wise – we're more used to seeing her in minis or a bikini to be honest so this is a nice change of pace for her.

 102. I support Manchester United http://elephanttube.in.net/ elephanttube.com Furyk collected three birdies after the turn to separate himself from the field and, even with a three-putt bogey at the last, he ended the day a stroke in front of fellow American Steve Stricker, who fired a 64.

 103. Looking for a job http://xnxxpornxnxx.in.net/ www xnxx The euro’s gains accelerated after European Central BankPresident Mario Draghi, in comments to the European Parliament’sEconomic and Monetary Affairs committee, said “euro areaeconomic activity should stabilize and recover over the courseof the year, although at a subdued pace.”

 104. I’m only getting an answering machine http://xvideos.doctor/ www xvideos “They’re a type of people, they’re a human-hybrid, we believe. And all of the DNA evidence points to that. And they can elude us, so if you get [footage] at all, it can be fleeting,” Ketchum told ABC affiliate WFAA.

 105. Have you seen any good films recently? http://xnxxxnx.in.net/ xnxx “I am extremely concerned for you that those around you have led you to believe, or encouraged you in your own belief, that it is in any way ‘cool’ to be naked and licking sledgehammers in your videos,” the 46-year-old O’Connor wrote.

 106. I’m doing a phd in chemistry http://bokepbarat.in.net/ nonton video bokep barat The church came under fresh scrutiny last year when actress Katie Holmes suddenly divorced Cruise, with whom she has one daughter. Although there was speculation that Holmes had rejected Scientology, neither she nor Cruise addressed a split over the faith.

 107. Do you know what extension he’s on? http://ixxx.in.net/ ixxx tubes
  One of the attacks took place in Helmand’s provincial capital Lashkar Gah, where a suicide bomber blew himself up near a foreign troop convoy but without killing or wounding any of the soldiers targeted, a spokeswoman for the NATO-led force said.

 108. We went to university together http://xxxx.in.net/ xxx porn
  Tyson also noted how Sandra Bullock's hair did not float freely as it would in zero-gravity. This is arguably not so much an error in physics, but a reflection of the limitations of cinematic technology to accurately portray actors in zero-gravity. That is, of course, without sending them into space for the duration of the film.

 109. I never went to university http://xnxx-xnxn.in.net/ xnxx asia While Brando’s film character, Terry Malloy, is a dockworker who finds redemption by testifying against a dirty union boss, Catucci’s dealings with the mob-busting Waterfront Commission of New York Harbor have often been contemptuous.

 110. We’d like to offer you the job http://xhamster-com.in.net/ xhamster The Iberian lynx (Lynx pardinus), the world’s most endangered feline, will be extinct within 50 years unless conservation efforts are modified to take into account the effects of climate change, according to a new study. Published in the July 21 edition of the journal Nature Climate Change, the authors warn that current conservation models are flawed because they fail to incorporate predictions of how rising temperatures will decrease populations of the European rabbit. This particular bunny makes up about 80 percent of the lynx’s diet.

 111. I’ll put her on http://thumbzilla.fun/ thumb zilla Baxter has pledged to sell its global continuous renalreplacement therapy (CRRT) business including contracts,customer orders and manufacturing facilities. It has submittedthe same offer to regulators in Australia and New Zealand.

 112. I’d like to cancel a cheque http://xnxx-nxxn.in.net/ xnxx anime It’s no accident the Giants are woe-and-five. They have arrived at this dismal spot in the NFL universe on merit. They came close only to winning the opener in Dallas, have lost by an average of 24 points the last four weeks and have come no closer than 15. Are they about to get blown out in the Windy City? It’s almost inconceivable the Giants have already been outscored by 100 points: 182-82.

 113. It’s serious http://xnxx.in.net/videos/xnxvdeios/ xnxx During the campaign, Rohani declared, “We will open all the locks which have been fastened upon people’s lives.” But while Rohani’s sweeping victory comes as a big surprise, it’s no shock to the system in Iran. Don’t expect Rohani to open the locks fastened upon Iranian policy. He simply doesn’t hold the keys.

 114. I’m happy very good site http://voyeurweb.in.net/ voyeur tube
  London — The National Trust doesn't rule out fracking on its historic sites around the country but is unlikely to permit wind turbines, its director-general said in an interview published Thursday.

 115. We’ve got a joint account http://xhamster-xxx.in.net/ xhamster desi
  “Because the contamination case was never adequately addressed by Chinese authorities, at least some of the bad actors responsible for the adulteration presumably are still operating in the Chinese heparin business, and there is little deterrence against, but high economic gain for, new heparin-contamination schemes,” the lawmakers’ letter said.

 116. Who’s calling? https://gist.github.com/xnxx-xvideos/cc2c6615fe21f4cef65b877b5e9a74f3 xnxx The discovery by the Syrian government of the large quantities of chemicals for the production of primitive chemical weapons in a store run by the armed groups near the coastal city of Banyas, took place five days ago. The press hardly reported the find nor did it draw the urgent attention of the US and its allies to what the armed groups they support with money and weapons are allegedly planning.

 117. A packet of envelopes http://xhamster-porn.in.net/ xhamster “We saw at least two or three fireworks go sideways, horizontally and explode,” said J.T. Alpaugh, a KABC-TV reporter who was watching the display with family. “And then it seemed like the barrage of fireworks started exploding at the base of the park, right near the soccer field at ground level.

 118. I’m on work experience http://boobs.pet/ sex boobs “This is an exciting and remarkable day for the USGA, as our partnership with Fox Sports is a game-changer for our organization and for the game of golf,” USGA President Glen Nager said in a statement. “The game is evolving and requires bold and unique approaches on many levels, and Fox shares our vision to seek fresh thinking and innovative ideas to deliver championship golf. This partnership will help us to better lead and serve the game in new and exciting ways.”

 119. I’m a member of a gym http://xnxx-wwwxnxxcom.in.net/ xxx videos
  “If in the future we do see some kind of explosion or if there is some big outbreak or we think the situation has really changed, we will already have a group of emergency committee experts who are already up to speed so we don’t have to go through a steep learning curve.”

 120. I saw your advert in the paper http://xnxxxnxxmom.in.net/ free porn Tom Hoenig, the FDIC’s second-in-command and an outspokenproponent of higher capital levels for banks, voted against theadoption of the Basel rules saying all banks were already incompliance with its current requirements.

 121. I’d like to apply for this job http://xvideo-xxx.in.net/ xvideos 2 In France sales were down 11.2 percent, Italy 10.3 percent and Germany 8.1 percent. Britain was the only major car market to expand, with sales up 10 percent – its 16th straight month of gains.

 122. Best Site good looking http://xnxx-xnxxx.in.net/ site xnxx.com xnxx “The Fed sounded a bit more dovish on the economy … justenough to keep the dollar from going too far on the back ofstronger data. In fact, you saw yields in the U.S. go lowerovernight. That leaves us still waiting for other major centralbanks,” said Greg Gibbs, senior strategist at RBS in Singapore.

 123. Best Site good looking http://xnxx-xnxxmom.in.net/ video xnxx SIR – Sir Bernard Crick pointed out 50 years ago that, if the subject of politics were taught properly, any perceived bias on the part of the teacher would merely provoke contrary ideas on the part of the student.

 124. Best Site Good Work http://xxx-xxx.in.net/ bokep xxx The 95th Civil Affairs Brigade was part of an expansion of civil affairs forces first recommended in 2006 and operational in 2008. Its 900 soldiers help nations rebuild their government and military capabilities and have served in Afghanistan, Iraq, Qatar and Yemen.

 125. I’ve got a full-time job http://xnxxvideoxnxx.in.net/ xnxx movies The company “has a history of accidents in Canada”. I guess the smear campaign has started. Interesting that nobody has a problem finding the data for a US based company running in Canada, but can’t seem to dig up the data for Canadian railroads as a whole.

 126. Where are you calling from? http://livejasmin.in.net/ live jasmine When it comes to the striking down of crucial elements of the 1965 Voting Rights Act, memories washed over me. I was a Senate page during the summer of 1965 and stood with other pages in the Capitol Rotunda to watch President Lyndon Johnson sign the law he had worked so hard to pass.

 127. What university do you go to? http://xnxxpornoxnxx.in.net/ xnxx com/ Instead, Gartner shined a spotlight on the second place vendor worldwide, HP, noting its market share growth exceeded the average across all regions except in Latin America with its first positive shipment growth since the first quarter of 2012.

 128. Just over two years http://xnxx-xnxn.in.net/ xnxx “The recent strengthening in house prices is increasing the amount of equity that many homeowners have in their home, enabling more to put their property on the market for sale,” said Martin Ellis, housing economist at the Halifax.

 129. I’m sorry, I’m not interested http://toroporno.in.net/ toro porno The trail to the temple is hair-raising, with steep drops, a ladder, overhanging cave and plunges into the Cloud Forest. Not for the faint-hearted, but a true hidden gem at this most famous of landmarks.

 130. What do you do for a living? http://levitra-online.in.net/ levitra There were few bright spots in Caterpillar’s latest reporton its worldwide operations. It said it was seeing signs of animprovement in the U.S. construction market, and that dealerdeliveries to end users were up year-over-year. That raised thepossibility the inventory liquidation that has weighed onits results this year might come to an end in 2014.

 131. I was made redundant two months ago http://xhamsterporn.in.net/ x hamsters “The Chinese just love features. They want their phone tohave 50 different things that they’re never going to use,” saidMichael Clendenin, managing director of technology consultancyRedTech Advisors. “Apple just doesn’t play that game.Unfortunately, if you want to hit the mainstream market inChina, and you want a lot of market share percentage points, youhave to offer the Swiss army knife of cellphones.”

 132. Whereabouts in are you from? http://xxxxxx.in.net/ mature xxx And two more recently developed varieties from Down Under are set to complete the takeover of the market. Jazz is another New Zealand apple, produced in the 1980s by crossing Gala and Braeburn. Trial plantings began in England in 2002 with volume production achieved by 2007. Pink Lady was bred in Australia in 1973 as a cross between Lady Williams and Golden Delicious. It became available in British shops in the early 1990s.

 133. I never went to university http://xnxx.promo/ xnxxx Is it just me, or has there been a marked depreciation in the quality of film titles? It’s possible I’m suffering from the first symptoms of dementia, but these days I’m finding it harder telling films apart on the basis of title alone. This year, in particular, they have been blending into an interchangeable mass.

 134. I’ve come to collect a parcel http://beeg-hd.in.net/ beeg x Monday night, however, Harvey did not quite look like himself, or at least how he looked through most of the first half of the season. After the game manager Terry Collins said Harvey has had a blister on the pointer finger of his pitching hand, which could be affecting his grip.

 135. How many would you like? http://xnxx-xnnx.in.net/ xnxx telugu The kind of performance on tap here is really targeted at the wide open deserts of the American Southwest, far from where I got to take it for a spin on a tight, technical trail at the Monticello Motor Club in New York that was designed to test articulation and nimbleness more than outright speed.

 136. I live here http://beeg-com.in.net/ beeg..com The guide includes exercise plans, assessments and tips and it highlights the benefits of walking for even five minutes a day. It also emphasises the importance of starting small and setting only achievable goals, so as to avoid disappointment and disillusionment.

 137. A Second Class stamp http://tamilxxx.in.net/ one india tamil Take women on Wall Street, who are better financial analysts because they’re really committed to making sure that they’re right. These women were accurate more often than men by a margin of 7.3%. Since women take the extra time and care to make sure they’re right, they are more confident. The only issue with this is context: Women need to ask themselves whether the situation requires being so careful and calculating about the odds of success.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük