Marvel

X-Men: Miért Wolverine megy vissza az időben?


Erre adott választ Simon Kinberg, aki persze elintézhette volna az egész kérdést azzal, hogy tagadhatatlanul Hugh Jackman morci mutánsa a sorozat legnépszerűbb karaktere, még ha egyébként az önálló Wolverine-filmek nem is teljesítettek a legjobban a pénztáraknál. A kérdés azért merülhet egyáltalán fel, mert az eredeti képregény sorozatban Kitty Pride az, akinek vissza kell mennie a múltba és helyreraknia pár dolgot, hogy megakadályozza egy nagyon sötét jövő beteljesülését.

Mint kiderült a válaszból, kezdetben átgondolták, hogy esetleg Kitty Pride utazzon vissza az időben – viszont időközben azt is átgondolták, hogy nem fizikai időutazás lesz a történet alapja, hanem “csak” az alany tudatát fogják visszaküldeni a korai X-Men idejébe. Ez viszont behatárolta a készítők lehetőségeit: a fiatal Magneto és Xavier korában Kitty Pride-nak (és az őt játszó színésznőnek, Ellen Page-nek) nagyjából mínusz húsz évesnek kellene lennie. (A legelső, 2000-ben bemutatott mozifilmben még csak egy rövid cameo erejéig tűnik fel az akkor még kislány Kitty Pride).

Amiatt, hogy csak az alany tudata utazik vissza az időben, olyan karakterre volt szükség, aki már akkor is tevékenykedhetett – és emiatt is inkább Wolverine volt a logikus választás: mivel a karakter nem nagyon öregedik (valamint láthattuk is őt a First Class legzseniálisabb és emlékezetesebb cameojában), ugyanúgy eljátszhatja őt Hugh Jackman, minden különösebb magyarázkodás nélkül. Wolverine a 70-es években éppúgy néz ki, mint a távoli jövőben vagy épp napjainkban.

De persze az első bekezdésben említett ok is jelentős: Hugh Jackman/Wolverine a sorozat legismertebb arca, nem csak a rajongók, hanem a nagyközönség körében is.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pK2zYHWDZKo


41 hozzászólás on X-Men: Miért Wolverine megy vissza az időben?

  1. Mivel Kitty Pride-ot már hárman játszották el, de szerepe csak a harmadikban volt, naná, hogy nem őt választják, hanem az egyetlen olyan szereplőt, aki mindegyik filmben megjelenik, ráadásul végig ugyanaz játssza. 🙂

    De azért bírom ezeket az X-men filmeket. Míg az Avengers-mozikban azt lesem, milyen utalásokkal és szereplőkkel (színészekkel) kapcsolják össze egyre szorosabban a részeket, addig itt azt, hogy milyen ellentmondásokkal taszítják egymástól jó messzire az egyes részeket.

  2. Valojaban Logan-en is meglatszik az ido – az emlitett sztoriban eredetileg lathato, amint a tavoli jovoben a halantekanal oszul kicsit… 🙂

  3. Talán az sem ártott volna, ha átgondoljuk, hogy az X-Men karakterei milyen mutációs elveket képviselnek…
    Valamikor, egy zseni már foglalkozott ezzel, csak túlságosan okos volt a történet, ezért nem volt annyira népszerű, mint ez. Mielőtt valaki egy nagyot belém rúg, közölném, hogy imádom az X-Men filmjeit… 🙂

  4. Korrekt válasz, de ettől még amit csinálnak ezzel a szériával gyalázat. A Wolverine filmek meg nem véletlenül nem rtejeltek a várakozásoknak megfelelően.

Comments are closed.