Grey Knights Sci-Fi Filmek

Végre egy méltó Warhammer 40K film készül!


Minden rajongó nagyon várta és 2010 decemberében meg is jelent a Games Workshops gondozásában az első hivatalos Warhammer 40000 animációs film, az Ultramarines. Vegyes volt a fogadtatás, mindenki eldöntheti, tetszett-e vagy sem, de az tény, hogy nem sikerült a legfényesebben az említett alkotás.

Amikor egy hivatalos projekt megbukik, bizony várható, hogy a rajongók is megpróbálkoznak egy-egy saját kezdeményezéssel, amelyek közül hacsak néhány is, de meglepően jól sikerül.

A The Lord Inquisitor egy készülő nem hivatalos Warhammer 40000 animációs film, amelyet kezdetben mindössze egy ember, a művész és modellező Erasmus Brosdau készített. Az alább megtekinthető trailer egyes egyedül a saját keze munkája, amely szerény véleményem szerint máris túlszárnyalja az eredeti film hangulatát.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=N7glPda2Lcc

Ez a trailer 2011-ben látott napvilágot, mindenki azt hihette, hogy a projekt halott, egyébként is csak egy 8 perces rövid videónak szánta Brosdau. De nem így történt, sőt! Azóta már egy egész csapat dolgozik a filmen, többek között számos Warhammer 40000 író, valamint a Crytek és az Ubisoft néhány alkalmazottja is felajánlotta segítségét, ennek köszönhetően már egy kerek 40 perces mű fog napvilágot látni.

Tavaly már megjelent egy újabb, 2012-es teaser videó, és ha minden jól halad, akkor a film prológus percei már jövőre megtekinthetők lesznek, amelyet pedig később maga a teljes, vágott verzió követ.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=f3G7FH5sqhA

Friss információkat – mint például hogyan állnak jelenleg a munkálatok – a film hivatalos weboldalán, valamint a Facebook oldalán olvashattok.