SFportal

Véget ért a Valóraváltó pályázat


Kedves sci-fi és e-book rajongók, barátaink!


Véget ért a Budapest Bank által szervezett Valóraváltó pályázat, ahol szerkesztőségünk egy nagy álommal képviseltette magát. Az 1 millió forintos fődíjért mi azzal az ötlettel indultunk, hogy ebből az összegből egy sci-fi antológiát és egy sci-fi regényt fordítanánk le angolra, és az Amazon.com-on e-bookban terjesztenénk.
A második fordulóban, mintegy másfél hét alatt 7454 szavazat gyűlt össze (egy rajongó naponta 1 alkalommal szavazhatott). Ma, a pályázat lezárása napján több, mint 700-an szavaztak ránk, minden korábbi napi rekordot megdöntve – és még az utolsó percekben is többen szavaztatok ránk. Ezzel az eredménnyel a vállalkozói kategóriában a második helyre kerültünk – végig vezettünk ugyan, de egy versenytársunk az utolsó három napban több, mint 5000 szavazatot gyűjtve előzött meg minket.
Még sem vagyunk csalódottak, sőt – azt gondoljuk, hogy a magyar sci-fi rajongóknak van okuk a büszkeségre.
A játék első és legnagyobb eredménye az volt, hogy sok különböző rajongót, rajongói csoportosulást és egyéb támogató felsorakozott egyetlen közös cél érdekében. A magyar sci-fi képes, tud és akar is összefogni – és ez akárhány millió forintnál többet ér, és hosszútávon ennek lesznek látványos eredményei.
Sokaknak tartozunk köszönettel, közülük is néhányat kiemelnénk:

Külön köszönettel tartozunk Koncz Erikának, Ódor Richárdnak, és Kiss Tamásnak, akikkel a második fordulóba versenytársakként kerültünk – ám sikeresen összefogtunk közös céljaink érdekében.

Bár a szavazatszám alapján a második helyen végeztünk, eredményt csak augusztus 23-án hirdet a Budapest Bank. Tájékoztatásuk szerint az eredményhirdetésig minden szavazatot át fognak vizsgálni, hogy érvényesek-e, ezt a magunk részéről üdvözöljük. Tekintve, hogy mindösszesen kb. 200 szavazattal maradtunk le, a vizsgálatok elképzelhetőek, hogy változtatnak a sorrenden.

Ha mégsem, akkor is van még esélyünk megvalósítani a tervünket – a Budapest Bank ugyanis különdíjat is oszt mindkét kategóriában, ami szintén 1-1 millió forinttal jár.

Szavazni tehát már nem, de drukkolni még lehet egy pár napig. A magyar scifi külföldi publikálásának álmát pedig semmilyen döntés nem ölheti meg, mert ha nem ilyen módon valósul meg, akkor találunk más utat.

Még egyszer köszönjük minden szavazónk támogatását – a megígért Kindle nyereményjáték eredményét augusztus 24-én fogjuk nyilvánosságra hozni (annak függvényében, hogy mi, vagy Turcsán Tamás díjazott lesz-e, hiszen ez befolyásolja a nyeremények számát).

Miyazaki Jun
főszerkesztő

 

 


47 hozzászólás on Véget ért a Valóraváltó pályázat

 1. balfrász

  Ja, bizony, gratulálhatunk magunknak, hogy kicsiny országunkban ilyen páratlanul becsületes, jó, ügyes, talpraesett, népszerű emberek, honfiak – sőt, honleányok!- teremnek, aki önzetlen célokért pályáznak és nemes versenyben tudnak győzni úgy, hogy a csalásnak legkisebb árnyéka reájuk nem vetül, majd az elnyert díjat mindenestül kis hazánk felvirágoztatásra fogják költeni.
  Én csalódtam, Jun!
  Leírjam őszintén?

 2. matyusmilan

  Szép teljesítmény!
  Gratulálok!
  Ilyen összefogás mellett érdemes elgondolkodni azon, hogy az ötlet – ettől a játéktól függetlenül – igenis megvalósítható!
  (Kis matek:
  Ha minden szavazat 135 Ft-ot lehetett volna befizetni, akkor összejött volna az 1 000 000 Ft! )

 3. Gratulálok Junéknak és minden szavazónak! Olvasva a lájkolós iparról szóló cikkeket, egy cseppet sem csodálkozom a végeredményen. Reméljük, hogy felcserélődnek az első-második helyek. 🙂

 4. Altamura

  Ingoványos talajra merészkedünk, ha megpróbáljuk jogilag értékelni, mi is áll a “nyertes” hirtelen megtáltosodása miatt, mert az internetes csalások fejlődésével a törvényi szabályozás nem tud lépést tartani, de semmiképp sem szabad annyiban hagyni. Változhatnak azok a helyezések…

 5. agomama50gmailcom

  Gratulálok!
  A sok szavazónak is!!
  Remélem én is tudtam segíteni!
  További sikeres munkát kívánok!
  Ambrus Ágnes

Comments are closed.