TV

Új Star Trek sorozat a Netflixen? Nem biztos, de lehetséges


Sajnos egyelőre ez még csak egy halvány lehetőség, de már kezd kész tényként terjedni az a hír, hogy a Netflix fogja készíteni az új Star Trek tévésorozatot. A hírek alapja egy Larry Nemecek-nek tulajdonított nyilatkozat, ami a Phoenix Comiconon hangzott el – a blogbejegyzésében azonban tisztázza a helyzetet.

Mint írja, az elmúlt években a Netflix alaposan átrendezte a médiaviszonyokat az Egyesült Államokban: a korábban postai DVD kölcsönzéssel foglalkozó cég előbb a legnagyobb netes tartalomszolgáltatóvá vált, és most már saját készítésű sorozatai is vannak. Mint például a House of Cards vagy az Organge Is the New Black, amik a rajongókat, kritikusokat egyaránt megnyerték maguknak. A következő négy Marvel sorozat is a Netflixen fog debütálni.

Annyi igazság van a hírekben, hogy a Netflix igyekszik már bejáratott franchise-okat is beszerezni, nem csak teljesen saját sorozatokat készíteni – ennek a stratégiának lehet a része az említett Marveles együttműködés is. És még az is igaz Nemecek értesülései szerint, hogy a Star Trek-ügyében is van némi tapogatózás, a Netflix valószínűleg nyitott lenne egy saját Star Trek-sorozat elkészítésére. Főleg, hogy a 737 órányi terjedelmű Star Trek “ismétlés” az egyik “legnézettebb” műsoruk.

De bármi is történik, az egyelőre nem megy tovább a barátságos érdeklődés szintjén.

Star Trek helyzete mindenesetre nem könnyű: míg a mozifilmek jogai a Paramountnál vannak, addig a tévésorozat jogok a CBS-nél kötöttek ki. Legutóbb tavaly röppentek fel pletykák arról, hogy Roberto Orci szeretne készíteni egy új sorozatot a CBS-el együttműködésben, azóta nem érkezett erről hír – viszont Orci landolt a következő mozifilm rendezői székében.


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük