Irodalom

48 hozzászólás on Új Galaxis 16. bemutató az Írószövetségben

 1. Némi magyarázatra szorul/na az, hogy az egyik nap még az Írószövetség égisze alatt ÚG bemutató volt, a kiadvány a polcokon aztán meg kiteszik (kirúgják) a főszerkesztőt, aki bár szókimondása, egyenessége, csökönyössége miatt visszatetszést kelthet a szélesebb utazóközönségben, de a munkabírása és szerkesztői vénája már kevesebb kritikával illethető.
  Hogy is van ez, Avana? (költői a kérdés…)
  Pontosabban miért is történt mindez? Valaki tud bővebbet?

 2. sheenard

  Nos, nem tudom, ki a győztes jelen esetben, de attól félek, jövőre ilyenkor az Avanát már múlt időben, két té-vel írhatjuk.

 3. onsai

  Búkfaló, mindössze annyi történt, hogy Józsit megkérték, hogy tegye ki az Avana nevét az új blog impresszumába. Erre a lemondott. Kb az egész egyesület hülyén nézett, hogy most mi van?

  Egyrészt azt gondolom, az Avanán belül elég feszült a helyzet egy másik tag miatt, és így az elnök sem a szokott szeressük-egymást-gyerekek hangvétellel indított, másrészt azt, hogy Józsi túlreagálta. (Nos, bennem az a feeling maradt a dolog után, hogy túlvállalta magát, és ez a mélváltás már csak ürügy volt.)

 4. Onsai, köszönöm.
  Furcsa a történet, sajnos ezzel a megoldással egyik érintett fél sem jár jól.
  Az óvodából már kinőve ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy miért nem lehet leülni, megbeszélni és újragondolni a dolgokat?

 5. sheenard

  Ha az együtt munkálkodók nem tisztelik egymást, akkor nem tudnak együtt dolgozni. Ilyenkor van az, hogy egy pillantás is elég a sértődéshez és a szakításhoz.

 6. Attila

  “mindössze annyi történt, hogy Józsit megkérték, hogy tegye ki az Avana nevét az új blog impresszumába. Erre a lemondott.”

  Óvoda.

 7. Ez lenne a “kibékíthetetlen nézetkülönbségek”? Kitenni az Avana nevét egy impresszumba? Ez most komoly? (mert viccnek durva…)

 8. Marco

  “Nos, nem tudom, ki a győztes jelen esetben, de attól félek, jövőre ilyenkor az Avanát már múlt időben, két té-vel írhatjuk.”

  Sheenard, ezt a következtetést csak nem abból vontad le, hogy Antal Józsi lemondta az ÚG szerkesztést? Úgy érzem, kissé túldimenzionálod a dolgot.

 9. Marco

  szs, mi ezt láttuk, Józsi nyilván másként élte meg.
  Úgy gondolom, a kiigazításra felszólító hangnemet találta bántónak, de aztán nem lett belőle “beszéljük meg”, csupán ez a “vicc”…

 10. Marco

  Ja, nem. Most jut eszembe, hogy volt még valami. Az Avana szeretett volna ebben az évben még egy ÚG számot megjelentetni, erre pályázatot kiírni, és segíteni Józsinak a szerkesztésben. Józsi ezt nem szerette volna.

 11. Értem én, hogy meg tudnak merevedni az álláspontok, de melyikünk nem dolgozik (vagy dolgozott) olyan közegben, ahol nincs ellentét, szarkeverés, beleszólás a dolgainkba.
  Az ÚG Avana kiadvány, ha magáénak, saját gyermekének érzi az ember, akkor is. A “tulajdonosnak” vannak elvárásai.
  Igazságtalannak tűnik, hiszen a munka oroszlánrésze vagy egésze a szerkesztőé, de ezzel együtt kell(ene) tudni élni.

  Kulturált megoldás lehetne az, ha túllépve a történteken, az Avana felajánlaná a főszerkesztői posztot – érdemei elismerése mellett – Balfrásznak.

  Nem hiszem, hogy ez Utópia lenne…

 12. sheenard

  Marco: nem, nem csak ebből vontam le. Ez csak a meggy a tejszíntorta tetején 🙁

 13. Marco

  Sheenard, volt úgy, hogy én is ilyen gyászosan láttam a helyzetet, ám ebben a pillanatban pont azt tapasztalom, hogy az Avana élete folyik tovább.
  A mélypont megvolt, a Sinus-hullám elhagyta a mínusz egyet, és a lendület löki tovább az egyesületet.
  Mindenesetre, talán mindkettőnk nevében mondhatom, remélem nem lesz igazad.

 14. @Marco – ahogy most folynak a dolgok, sheenarddal értek egyet. Az Avana egyetlen sikeresnek mondható projectjének a vezetője, az ÚG főszerkesztője távozik (hogy mennyire megalapozott indokok alapján, azt nem tudom, de nyilván azért több van emögött egy impresszum kirakásánál), az idei HungaroCon szervezése finoman szólva sem zökkenőmentes…

 15. Marco

  Merras, kérlek, ne fogjunk borús jóslatokba. Főleg nem szerencsés ez egy sci-fi körökben vezető, véleményformáló hírportálon. Főleg nem szerencsés egy Avana tagtól, aki mindent megtesz az egyesület sikeréért. Én bizakodó vagyok, és az idő majd megadja a választ.
  Antal Józsi lemondásának okait már az előbb említettem.
  Persze, belátom, hogy túl banálisnak tűnik az eset, ezért megértem, hogy muszáj ettől függetlenül elméleteket gyártani.

 16. onsai

  Elég nagy átalakulás van az Avanában, az biztos.
  Az ÚG tényleg sikeres projekt volt, de ne feledkezzünk meg a 8 újfajta ACs-ról se. Ezek szintén elérték az amatőr írókat.

  Józsi meg felnőtt, tudja, mit csinál. Most az sf szakosztály új titkára lesz, nem?
  Rengeteg érdeme van, és az is jó volt, hogy az Írószövetségben ÚG bemutatók voltak. De persze ott a másik fele, hogy az egyesület a mostani bemutatóról se értesült, sőt mikor az utópiánál eldöntötte, hogy két szám lesz, arról is utólag.

  Mindegy… Az Avana nem a kapkodó idegbetegek gyülekezete, Józsinak bőven van ideje lehiggadni és meggondolni magát. Senki sem rúgta ki.

 17. The crux of your writing whilst appearing agreeable initially, did not really work properly with me personally after some time. Somewhere within the paragraphs you managed to make me a believer but just for a while. I nevertheless have a problem with your leaps in assumptions and one might do well to fill in all those gaps. If you actually can accomplish that, I will certainly be fascinated.

 18. Good day! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay. I’m definitely enjoying your blog and look forward to new posts.

Comments are closed.