SF hírek

Trónok harca: nem jelenik meg a hatodik évad előtt a The Winds of Winter


Nagyon sokan várják világszerte A trónok harca hatodik kötetét, amely a The Winds of Winter címet viseli, azonban az amerikai fantasy író évek óta várat a folytatással. A kötet azonban nem fog megjelenni idén áprilisban sem, tovább csúszik.

George R. R. Martin egy blogbejegyzésben kért elnézést A trónok harca rajongóktól, amiért nem tudta befejezni a hatodik kötetet, és emiatt az nem jelenhet meg a tévésorozat áprilisi bemutatója előtt. Az amerikai író távolról sincs kész, mint írja, nem arról van szó, hogy megcsúszott a határidővel és hamarosan befejezi a regényt, rengeteg munka van még hátra.

tronok_harcaMartin saját bevallása szerint évek óta dolgozik az új köteten, azonban nagyon kevés ideje volt a tévésorozat mellett az írásra. Az ötödik évadtól kezdve azonban Martin már nem dolgozott napi szinten az HBO-nak, elsősorban azért, mert a hatodik kötet befejezésére szeretett volna koncentrálni. A terv az volt, hogy a kötetet legkésőbb 2015. novemberéig leadja a kiadónak, amely így megjelenhetett volna márciusban, egy hónappal a hatodik évad vetítése előtt.

A regény csúszása azért különösen kellemetlen, mert a tévésorozat története a meg nem írt folytatás miatt így elindult más irányba: az ötödik évad utolsó epizódjaiban elérte az ötödik kötet cselekményének végét. Ahogy azt maga Martin is elismeri, eddig is voltak eltérések, például olyan szereplők haltak meg, akik a kötetekben életben maradtak, azonban az utolsó néhány epizódban az HBO írói igen komolyan belenyúltak a sztoriba, sőt belekezdtek a hatodik kötet cselekményébe is. Ki tudja, hogy a regény követi-e majd a sztorit, vagy Martin kénytelen lesz létrehozni egy alternatív cselekményt?

Az amerikai író rendkívül sajnálja, hogy nem készült el, de mint írja, soha sem volt jó a határidők betartásában. Ami nagyobb baj, hogy így ismét nincs dátumunk, hogy mikorra várható a The Winds of Winter.


2 hozzászólás on Trónok harca: nem jelenik meg a hatodik évad előtt a The Winds of Winter

  1. michaleczky

    Úgy tűnik, hogy a könyv és a sorozat sztorija mégis fej-fej mellett fog haladni. Legalábbis a Margeryt játszó Boleyn Anna ezt mondta néhány napja az egyik amerikai tévéshowban. Fingers crossed!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük