Sci-Fi Filmek

Trilógiaként tér vissza a mozikba a Csillagkapu


Roland Emmerich az 1994-es eredeti Csillagkapu rendezője producertársával, Dean Devlinnel beszélt a Csillagkapuval kapcsolatos tervekről. Egy ideje köztudott, hogy az MGM és a Warner szeretnék folytatni a Csillagkaput.

Csillagkapu, 1994, rendező: Roland Emmerich

Devlin és Emmerich elmondták, aktívan dolgoznak a Csillagkapu folytatásán. Az új filmet ugyanaz az írópáros jegyzi majd, akik a héten mozikba kerülő *Függetlenség Napja 2: Feltámadást* is írta. Az új Csillagkapu-film sztorija azonban nem az 1994-es film folytatása lesz, Devlin szerint ugyanis képtelenség lenne 20 évvel később ott folytatni, ahol abbahagyták. Helyette visszamennek, és újraforgatják a csillagkapu megtalálásától kezdve az egész sztorit.

Emmerich és Devlin szeretnék teljesen újrahúzni a Csillagkapu-univerzumot, a már ismert sztorit további két látványos mozifilm fogja trilógiává bővíteni. A nagy kérdés azonban az, hogy mit fog kezdeni a páros az eredeti, 1994-es mozifilmből kinőtt és több, mint 300 epizódot magába foglaló Stargate SG-1 sorozat világával, amelynek hatalmas rajongótábora van világszerte.

Emmerich feltételezhetően ugyanazt tervezi a Stargate-tel, amit a Paramount J. J. Abrahms révén elért a Star Trekkel: egy reboot révén vérfrissítést vinni az univerzumba, új szereplőket és új helyszínek bemutatni a három látványos, akciódús moziban. Természetesen 3D-ben.

Forrás:

Dean Devlin on ‘Stargate’ Reboot: ‘It’s to Let Us Finish Telling Our Story’

Two years before “Independence Day” blasted the doors off the box office, Roland Emmerich and Dean Devlin were already exploring alien life with ” Stargate.” This story first appeared in the June 14, 2016 issue of Variety. The film went on to gross almost $200 million worldwide and spawned three live-action spinoff series, which ran for a cumulative 354 episodes.


12 hozzászólás on Trilógiaként tér vissza a mozikba a Csillagkapu

 1. Szélesi Sándor

  Ki kíváncsi arra a sztorira, amelyben legyőzik Anubiszt??? 🙁
  Nem lehetne inkább kilőni egy Halálcsillagot?

 2. Gerzson

  Mivel Emmerich mindíg úgy nézett az SG-1-re, mintha éppen négy tagbaszakadt szőrös állat erőszakolná a kislányát, elég valószínű, hogy visszatér a Daniken vonalhoz, és nulláról felhúzza azt, amit eredetileg tervezett.

 3. Peter Michaleczky

  Nem biztos, hogy megbukik, sőt szerintem működni fog. Egyszerűen azért, mert eltelt 20 év, felnőtt egy új generáció. Nekik új a Függetlenség napja 2. és új lesz a Csillagkapu++ is. És mindez 3D-ben, amire még jegyet is lehet eladni. Mi meg majd elmerengünk azon, hogy milyen jó is volt az eredeti… 🙂

 4. Mócsy Mark

  Egy isten legyőzése sokkal érdekesebb, mint egy vacak fegyver felrobbantása. Főleg, hogy így egy újabb sorozatot is tudnak hozzárakni.

 5. Szélesi Sándor

  Peti, itt nem az eredetivel való összehasonlítás lesz majd az alap, hanem a sorozat 300 epizódjában kibontott egész univerzummal 🙂

  Az meg nem volt olyan régen, sőt, a tévé folyamatosan műsoron tartja 🙂

 6. Merras

  Szerintem a Függetlenség napja 2 azért elég erőteljesen épít arra a korosztályra, amibe mi is beletartozunk: akik fiatalon látták az első filmet, és még mindig tudnak röhögni azon, ahogy Will Smith húzza a sivatagban az idegent, és anyázik, és még bele is rúg.

 7. Peter Michaleczky

  Ja, ja, az új filmeknek ezzel a problémával meg kell majd kűzdeniük. Viszont már 5 éve nem készül SG sorozat, úgyhogy ha valamit akar ezzel kezdeni valamit a stúdió, akkor még most kell megtennie. Szerintem ez a döntés nem most, hanem akkor megszületett, amikor a Paramount megcsinálta az első Star Trek filmet, amiben visszamentek ugyebár Kirk kapitány első útjához. Ha megnézitek, Emmerich pontosan ugyanezt tervezi, annyi különbséggel, hogy tudtommal ez a film sosem készült el a Star Trek esetében, így kvázi úgy rebootolták az univerzumot, hogy csináltak egy “előzmény” filmet. De egyébként a Disney ugyanezt csinálja a Star Wars-szal, csak épp 7. résznek hívja, de ugyanúgy zárójelbe tett egy csomó jó sztorit.

 8. Arról nem is beszélve, hogy bizonyos körökben a viccesebb szófordulatok már a mindennapi élet részévé lettek.

 9. Akárhogy is nézzük, bukógála. Ugyanis a sorozatban sok minden meg van magyarázva. Nem igazán lehet előzmény filmet sem csinálni, mert átrágtuk azt is, még időt is utaztunk. Ha a régi karakterekkel megy a dolog, az megint hiteltelen. O’Neil az vagy RDA, vagy senki, ahogy Samantha Carter is csak Amanda Tapping lehet, mindenki más csak egy rossz utánzat. Daniel, Teal’c.. a sok-sok év alatt kialakult világot nem lehet csak úgy figyelmen kívül hagyni. Már rég legyőztük a rendszerurakat, a Jaffák szabadok.. nem fogom tudni se el, se befogadni azt, amit csinálni akarnak.

  Nem tudják kitörölni az SG-1, Atlantis, SG:U által felépített univerzumot. Ebben a világban ami ott történt az megtörtént és kész. Inkább folytassák az SG:U-t. 🙂 Vagy legyen egy új film.

 10. Tibi81

  Szerintem jóval korábbra vissza kéne menni a sztoriban és a csillagkapu készítőiről, az ősökről lenne jó trilógiát készíteni, meg arról a 3 fajról, akik szövetségben álltak velük. Ennek a négy civilizációnak a története még mindig nagyon titokzatos, pedig már csináltak 3 SG sorozatot. És ki tudja, a mozifilmek után lehet lenne igény egy újabb sorozatra, ami folytatja ezt a vonalat.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük