Sci-Fi Filmek

Trilógiaként tér vissza a mozikba a Csillagkapu


Roland Emmerich az 1994-es eredeti Csillagkapu rendezője producertársával, Dean Devlinnel beszélt a Csillagkapuval kapcsolatos tervekről. Egy ideje köztudott, hogy az MGM és a Warner szeretnék folytatni a Csillagkaput.

Csillagkapu, 1994, rendező: Roland Emmerich

Devlin és Emmerich elmondták, aktívan dolgoznak a Csillagkapu folytatásán. Az új filmet ugyanaz az írópáros jegyzi majd, akik a héten mozikba kerülő *Függetlenség Napja 2: Feltámadást* is írta. Az új Csillagkapu-film sztorija azonban nem az 1994-es film folytatása lesz, Devlin szerint ugyanis képtelenség lenne 20 évvel később ott folytatni, ahol abbahagyták. Helyette visszamennek, és újraforgatják a csillagkapu megtalálásától kezdve az egész sztorit.

Emmerich és Devlin szeretnék teljesen újrahúzni a Csillagkapu-univerzumot, a már ismert sztorit további két látványos mozifilm fogja trilógiává bővíteni. A nagy kérdés azonban az, hogy mit fog kezdeni a páros az eredeti, 1994-es mozifilmből kinőtt és több, mint 300 epizódot magába foglaló Stargate SG-1 sorozat világával, amelynek hatalmas rajongótábora van világszerte.

Emmerich feltételezhetően ugyanazt tervezi a Stargate-tel, amit a Paramount J. J. Abrahms révén elért a Star Trekkel: egy reboot révén vérfrissítést vinni az univerzumba, új szereplőket és új helyszínek bemutatni a három látványos, akciódús moziban. Természetesen 3D-ben.

Forrás:

Dean Devlin on ‘Stargate’ Reboot: ‘It’s to Let Us Finish Telling Our Story’

Two years before “Independence Day” blasted the doors off the box office, Roland Emmerich and Dean Devlin were already exploring alien life with ” Stargate.” This story first appeared in the June 14, 2016 issue of Variety. The film went on to gross almost $200 million worldwide and spawned three live-action spinoff series, which ran for a cumulative 354 episodes.


 • Szélesi Sándor

  Ki kíváncsi arra a sztorira, amelyben legyőzik Anubiszt??? 🙁
  Nem lehetne inkább kilőni egy Halálcsillagot?

 • Merras

  A világ faszsága szerintem ez az ötlet, de majd megbukik.

 • Gerzson

  Mivel Emmerich mindíg úgy nézett az SG-1-re, mintha éppen négy tagbaszakadt szőrös állat erőszakolná a kislányát, elég valószínű, hogy visszatér a Daniken vonalhoz, és nulláról felhúzza azt, amit eredetileg tervezett.

 • Peter Michaleczky

  Nem biztos, hogy megbukik, sőt szerintem működni fog. Egyszerűen azért, mert eltelt 20 év, felnőtt egy új generáció. Nekik új a Függetlenség napja 2. és új lesz a Csillagkapu++ is. És mindez 3D-ben, amire még jegyet is lehet eladni. Mi meg majd elmerengünk azon, hogy milyen jó is volt az eredeti… 🙂

 • Mócsy Mark

  Egy isten legyőzése sokkal érdekesebb, mint egy vacak fegyver felrobbantása. Főleg, hogy így egy újabb sorozatot is tudnak hozzárakni.

 • Szélesi Sándor

  Peti, itt nem az eredetivel való összehasonlítás lesz majd az alap, hanem a sorozat 300 epizódjában kibontott egész univerzummal 🙂

  Az meg nem volt olyan régen, sőt, a tévé folyamatosan műsoron tartja 🙂

 • Merras

  Szerintem a Függetlenség napja 2 azért elég erőteljesen épít arra a korosztályra, amibe mi is beletartozunk: akik fiatalon látták az első filmet, és még mindig tudnak röhögni azon, ahogy Will Smith húzza a sivatagban az idegent, és anyázik, és még bele is rúg.

 • Peter Michaleczky

  Ja, ja, az új filmeknek ezzel a problémával meg kell majd kűzdeniük. Viszont már 5 éve nem készül SG sorozat, úgyhogy ha valamit akar ezzel kezdeni valamit a stúdió, akkor még most kell megtennie. Szerintem ez a döntés nem most, hanem akkor megszületett, amikor a Paramount megcsinálta az első Star Trek filmet, amiben visszamentek ugyebár Kirk kapitány első útjához. Ha megnézitek, Emmerich pontosan ugyanezt tervezi, annyi különbséggel, hogy tudtommal ez a film sosem készült el a Star Trek esetében, így kvázi úgy rebootolták az univerzumot, hogy csináltak egy “előzmény” filmet. De egyébként a Disney ugyanezt csinálja a Star Wars-szal, csak épp 7. résznek hívja, de ugyanúgy zárójelbe tett egy csomó jó sztorit.

 • Arról nem is beszélve, hogy bizonyos körökben a viccesebb szófordulatok már a mindennapi élet részévé lettek.

 • Akárhogy is nézzük, bukógála. Ugyanis a sorozatban sok minden meg van magyarázva. Nem igazán lehet előzmény filmet sem csinálni, mert átrágtuk azt is, még időt is utaztunk. Ha a régi karakterekkel megy a dolog, az megint hiteltelen. O’Neil az vagy RDA, vagy senki, ahogy Samantha Carter is csak Amanda Tapping lehet, mindenki más csak egy rossz utánzat. Daniel, Teal’c.. a sok-sok év alatt kialakult világot nem lehet csak úgy figyelmen kívül hagyni. Már rég legyőztük a rendszerurakat, a Jaffák szabadok.. nem fogom tudni se el, se befogadni azt, amit csinálni akarnak.

  Nem tudják kitörölni az SG-1, Atlantis, SG:U által felépített univerzumot. Ebben a világban ami ott történt az megtörtént és kész. Inkább folytassák az SG:U-t. 🙂 Vagy legyen egy új film.

 • Tibi81

  Szerintem jóval korábbra vissza kéne menni a sztoriban és a csillagkapu készítőiről, az ősökről lenne jó trilógiát készíteni, meg arról a 3 fajról, akik szövetségben álltak velük. Ennek a négy civilizációnak a története még mindig nagyon titokzatos, pedig már csináltak 3 SG sorozatot. És ki tudja, a mozifilmek után lehet lenne igény egy újabb sorozatra, ami folytatja ezt a vonalat.