Játék

Távozik a Bioware-től Casey Hudson, a Mass Effect atyja


16 évet töltött a Bioware soraiban Casey Hudson, akinek kreativitásából olyan játékok születtek, mint a Star Wars: Knights of the Old Republic és a Mass Effect trilógia.

Casey Hudson technical artist pozícióban kezdett a cégnél, a Neverwinter Nights-on és az MDK2-n dolgozott, majd a Knights of the Old Republic projectigazgatója volt – ez a játék később begyűjtötte a 2003-as év játéka díjat is, és bizony azóta is játékosok tömegei gondolnak vissza kellemes nosztalgiával rá. A KOTOR után Hudson és csapata elvonult egy kis időre, hogy aztán a többszörös díjnyertes Mass Effecttel rukkoljanak elő, ami szerintünk is az elmúlt évek legütősebb sci-fi műve volt.

A kollégáknak és a rajongóknak címzett búcsúlevelében azt írja, hogy ideje megnyomni a reset gombot, és nagy szüksége van egy kis szünetre ahhoz, hogy eldöntse, mihez szeretne kezdeni élete következő fázisában – és hogy milyen új kihívásoknak akar megfelelni.

Úgy érzi, hogy most van a megfelelő idő a távozásra: az új Bioware játékot (aminek még a címét sem tudja a nagyközönség) megfelelően megalapozta az elmúlt hónapokban, úgyhogy mehet az előkészítési fázisba. Ez a játék szerinte újra fogja definiálni az interaktív szórakoztatás fogalmát. Az új Mass Effect játék is remek állapotban van, elképesztő erősségei és játszható verziói is vannak már. A csapat készen áll, hogy az eddigi legjobb Mass Effect élményt szállítsa – írja levelében. Ahogy a Dragon Age is jól áll, a csapat a végső simításokat végzi a címen, amiben a leggyönyörűbb látványt találhatjuk meg, amit ő idáig látott bármilyen játékban.

Biowaret épp olyan varázslatos helynek tartja, mint amikor elkezdett a stúdiónál dolgozni, a csapatot pedig az ipar legjobbjának.

Sok sikert kívánunk mi is Casey Hudsonnak!

A teljes levél elolvasható a Bioware blogjában.


16 hozzászólás on Távozik a Bioware-től Casey Hudson, a Mass Effect atyja

  1. It is nearly not possible to find knowledgeable folks about this topic, but the truth is sound like do you realize what you are coping with! Thanks

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük