Könyvismertető

Távoli kolóniák antológia megjelenés


Tavoli_koloniak_címlap_02Az Ad astra kiadó új antológiával jelentkezik a 87. Ünnepi könyvhétre: a Távoli kolóniák címet viselő kötet tizenhat magyar szerző SF-novelláját tartalmazza.

Mint a cím is elárulja, a galaxis messzi világaira kalauzol el az új novellaválogatás. Az írások rendkívül sokszínűek: Antal József kötetindító, szatirikus írása egy különös módszert mutat be, amellyel egyes bolygók benépesítésére motiválják az embereket, Holló-Vaskó Péter kommandósai viszont egy másik dimenzióból érkező támadással szembesülnek, miközben a földi haderő fő csapásmérő erejét várják. F. Tóth Benedek főhőse évszázadokon át hajt egy különös nőt, míg minden idő el nem fogy, ugyanakkor Képes Gábor tárcanovellája hangulatosan villant fel egy léptékeiben nagyságrendekkel eltérő létformát. Valyon Tamás űrhajósai olyan megfigyelők, akik lebuknak a megfigyeltek előtt, és az idegen civilizációért az életüket is feláldozzák, ha kell, Hegedűs András távoli kolóniája ugyanakkor visszasüllyedt a középkorba, és döbbenetes módon egy teknős páncéljának tetején úszik az óceánban. De ki készít ilyet, és miért?

Az Ad astra ezzel a kötettel egy harmadik éve működő hagyományt folytat: a könyvhétre 2014-ben a Falak mögött a világ kötetet, 2015-ben pedig a 2045 – Harminc év múlva című antológiát jelentette meg. A Távoli kolóniákban ismert szerzőkkel és újakkal egyaránt találkozhat az olvasó. Aki pedig dedikáltatni szeretné a kötetet, az megteheti az Ünnepi Könyvhéten személyesen is – Budapest, Vörösmarty tér, 107-es pavilon, Ad astra kiadó –  az alábbi időpontokban:

Ad Astra kiadó – 2016 június 11. (szombat) dedikálási időpontok

14:00-15:00
Holló-Vaskó Péter, Kovács Attila, Trux Béla, Valyon Tamás
15-16:00
Antal József, F. Tóth Benedek, Michaleczky Péter, Vancsó Éva
16-17:00
Demjén Zsófia. Királyházi Csaba, Kovács M. András, Somogyi György
17-18:00
Bukros Zsolt, Fedina Lídia, Hegedűs András, Képes Gábor

Megjelenes_elott banner


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük