TV

SyFy sorozattervek


Több új sorozatot és minisorozatot is tervez az amerikai SyFy, a sci-fitől a misztikumig terjedően elég széles skálán gondolkodnak. Az alábbiakban feldobott elképzelések nem biztos, hogy mind megvalósulnak, és nem is biztos, hogy a most leírt formában – egyelőre fejlesztés alatt álló koncepciókról van szó.

Minisorozatok

Kezdjük a listát két sci-fi klasszikussal: négy órás minisorozatot akarnak forgatni Larry Niven Gyűrűvilág-jából, valamint Arthur C. Clarke A gyermekkor vége című regényéből. Hogy ki lenne a rendezője, forgatókönyvírója és kik szerepelnének ezekben a minisorozatokban, arról még semmi infó, egyelőre csak a szándékról lehet tudni.

Clandestine

A sorozat főszereplői olyan törvényenkívüliek, akik az ún. Koalíció egy elhagyatott hajójában bújkálnak. A szereplők a Koalíció tisztjeinek kiadva magukat egy óriási összeesküvésbe botlanak, ami fényt vethet a szervezet valódi céljaira is. Az executive producer Gale Anne Hurd, a The Walking Dead egyik alkotója lesz.

Dominion

A történet 20 évvel azután kezdődik, hogy gonosz angyalok állnak bosszút az emberiségen – a főszerepben egy szabadságharcost láthatunk majd, aki az emberiség védelmére kel. A rendező Scott Stuart lesz, a most debütáló Defiance sorozat alkotója, a forgatókönyvet Vaun Wilmott írja.

Orion

Űroperába oltott Tomb Raider és Farscape keverék lesz, amiben egy kincsvadász nő kalandjait láthatjuk, amint letűnt idők ereklyéi után nyomoz az űrben. Mindeközben pedig egy komoly galaktikus háború zajlik, amiben minden egyes megtalált lelet megfordíthatja a háború menetét. Író-producerként Ron Milbauer és Terru Hughes Burton készítik a sorozatot, az ő nevükhöz fűzódik az Alphas című SyFy-os sorozat is.

Sojurn

Főszerepben: az első detektív az űrben! Hiszen hiába lépünk ki a világűrbe, az emberiség rossz szokásai megmaradnak, így például hajlamosak maradunk a csillaghajókon is gyilkosságot elkövetni. A nyomozás persze nem lesz annyira egyszerű, mert mint kiderül, az első csillagközi gyilkosság mindössze a jéghegy csúcsa – egy fél évszázados összeesküvés egyik eredménye csupán. A Smallville-t jegyző Phil Nivens a forgatókönyvíró, míg Jason Blum (Paranormal Activity) a producer.

Shelter

Meteorbecsapódás utáni Földön járunk, ahol kiválasztottak egy csoportja tengeti életét egy utopisztikus bunkerben. A bunkerlakók és a kint ragadtak is persze kíváncsiak, hogy pontosan mi és miért történik a megváltozott világban. Ízesítésnek egy csipet politikai thriller is tervbe van vée. Az író- producer Bruce Joel Rubin, a Deep Impact alkotója. Nem esett messze a meteor az alma a fától.

Infinity

Kis Lost in Space utánérzés, ha már a klasszikus sorozat óta ilyen sok idő telt el. Az emberiség egyetlen csillagközi űrhajóját kiküldik, hogy a naprendszerbe belépett idegen armadával találkozzon – ám egy féreglyukba botolva a világegyetem túlfelén kötnek ki. Hogy legyen némi Voyager-feeling is, a hazautat keresik, és persze rengeteg idegen világba botolnak.

Silver Shields

Caymer, a fiatal, vidéki srác egy nagyvárosban nyomoz apja gyilkosa után. Apja nyomdokaiba lépve csatlakozik a rendőrséghez, míg végül kénytelen szembenézni a ténnyel, hogy mindenféle mágikus teremtmények is léteznek. Az Alphas-t jegyző Robert Hewitt Wolve lehet az író-producer.

 

Nektek melyik sorozatterv tetszik a legjobban?


1 340 hozzászólás on SyFy sorozattervek

 1. talán az Infinity, de már az is lerágott csont -a többi elég gyengus így első olvasatra… talán még a minisorozatok ahol jó történetek lehetnek…

 2. “…négy órás minisorozatot akarnak forgatni … valamint Arthur C. Clarke A gyermekkor vége című regényéből.\”

  Nem tudom, hogy cigánykerekezzek örömömben, vagy zokogjak a kétségbeeséstől… 😀

 3. “Kezdjük a listát két sci-fi klasszikussal: négy órás minisorozatot akarnak forgatni Larry Niven Gyűrűvilág-jából, valamint Arthur C. Clarke A gyermekkor vége című regényéből.”
  Azt a producert, aki ezt meg akarja cselekedni, fel kell jelenteni a világ minden hatóságánál elévülhetetlen kulturális erőszak gondolatkísérletének címén… 🙂

 4. Nehéz kitalálni, ugye? 🙂
  Mindkét könyv a sci-fi legértékesebb művei közé tartozik. Elképzelhetetlennek tartom, hogy tisztességesen meg tudnák csinálni azok a planária fajba tartozó alakok…

 5. ranger

  Az Oriont már pár éve is írták, egy hasonló listán. Emlékszem volt mellette egy Seaquest rebootszerűség is. Meg volt egy RHWolfe féle sorhajós ötlet is. Egyikből se lett semmi. Kíváncsi vagyok a mostani hajós ötletekből mennyi valósul meg. 🙂

 6. @digitalisbuskepulovag:

  Vannak olyan megfilmesíthetetlennek gondolt sztorik, amik filmen sokkal ütősebbek, mint könyvben. Pl. Gyűrűk Ura vagy akármelyik Philip K. Dick film. 😛

  Az egy másik kérdés, hogy a SyFy jelenlegi kreatív kapacitásában én sem bízom meg 100%-ig. Az elmúlt években a legfontosabb műsoruk mégiscsak a pankráció volt…

 7. @Merras
  Tudom. Hogy megnyugtassalak a Dick adaptációk közül egy sem tetszett… 🙂
  A Gyűrűk Uráa filmváltozatát legalább tisztességesnek alkotásnak gondolom, ami nagyon nézhető, és keveset vettek el a könyv hangulatából. Csakhogy a LOTR trilógiát egy jó értelemben vett megszállott rendezte, aki élete céljaként jelölte meg ezt a filmkészítést.
  A hírekben szereplő minisorozatok alkotógárdái viszont döntően profi szakmunkások csapata, akiknek csak egy baja van. Nem érdekli őket az alkotó eredeti mondanivalója. Őket az elkészülő prokekt eladhatósága érdekli.
  Ebből a szempontból a Gyűrűvilággal talán könnyebb dolguk lesz, mert az alapból nagyon látványos. Maga a könyv ráadásul olyan, mint egy irodalmi forgatókönyv.
  A Clarke-al más a helyzet. Azt a gondolatvilágot, amit képvisel csak olyan zseniknek szabadna a kezébe adni, mint Kubrick volt, vagy Ridley Scott… 🙂
  Tudod, novemberben fogják bemutatni (ha jól tudom) a Végjátékot. Előre félek. Azt a könyvet Card még a legjobb korszakában írta, és annak a műnek az etikai mondanivalóját féltem a filváltozatban. Tartok tőle, hogy erősebb vonulata lesz az akciók világa…
  No, mindegy…ez van… 🙂

 8. When the love is strong, eachother is in the sea; when the love is weak, it is the same. Love cannot fade when it is strong, but it is difficult to thick when it is weak. Love is difficult to face, that is why it is embarrassing!

Comments are closed.