SF hírek

Streamben hamarosan elérhető sorozatok


Átalakulni látszik a tévés iparág. A tévésorozatok kreatív reneszánszukat élik az utóbbi években, de azokat már nem csak a hagyományos formában fogyasztjuk, hanem mobilon, számítógépen, tableten és gyakorlatilag mindenen, aminek képernyője van. Korábban hihetetlennek tűnő pénzeket fordítanak a streamszolgáltatók a kínálatuk bővítésére, és ez már nem csak vásárlásra korlátozódik, hanem új, saját tartalmak gyártására is. Ráadásul a szolgáltatók szaporodnak, és megindult a verseny a tehetségek után is: a kevesebb korlát, a nagyobb kreativitás lehetősége korábban nem látott lehetőségeket nyit a készítőknek. Egyre-másra érkeznek az újabb sorozatbejelentések, amik között jócskán akad scifi, fantasy és horror is. Ebben a cikkben ezekből válogattunk: ezek a sorozatok az elkövetkező években érkezhetnek a képernyőinkre, csak legyen elég időnk megnézni…

A kínálat már most sem tűnik szűkösnek (pedig biztos érkeznek majd hírek további tervekről is a következő hetekben, hónapokban) – próbáltunk ismerős neveket kötni a címekhez, hátha így jobban be lehet lőni, hogy érdekes lehet-e.

Két megjegyzés:

– a listán csak új, most kezdődő sorozatok szerepelnek, a már futó, vagy máshonnan átvett sorozatok (mint pl. a The Expanse, vagy a Star Trek: Discovery) nem,

– az HBO-t, mivel nem a szokásos, tévés módon dolgozik, és van saját, tévés előfizetés nélkül igénybevehető streamszolgáltatása is, szintén felvettük a listára.

Apple TV+

Az Apple streamszolgáltatása várhatóan 2019 őszén indul, több, mint 100 országban. Remélhetőleg nem csak Apple-készülékeken lesz elérhető, mert ez egy elég nagy belépési küszöb lenne.

Amazing Stories

Kik készítik: Steven Spielberg producer, Bryan Fuller író-producer (Hannibal, Pushing Daisies, American Gods, Star Trek) (ő kreatív nézeteltérésekre hivatkozva azóta otthagyta a sorozatot), Edward Kitsis és Adam Horowitz producer, showrunner (Once Upon a Time).

Az 1985-ös fantasy/horror/scifi antológia sorozat rebootja. Egy évados berendelés, tíz epizódra.

For All Mankind

Kik készítik: Ronald D. Moore író-producer (Battlestar Galactica, Star Trek TNG/DS9, Outlander), Matt Wolpert és Ben Nedivia producer (Fargo).

Ki szerepel benne: Joel Kinnaman (Altered Carbon, Robocop (2014), Suicide Squad)

Egy olyan alternatív történelemben játszódó sorozat, amiben a globális űrverseny nem ért véget.

Foundation (Alapítvány)

Kik készítik: David S. Goyer író (Dark Knight-trilógia, Man of Steel, Batman v Superman), Josh Friedman író (Terminator: Sarah Connor Chronicles, Avatar 2, Terminator: Dark Fate), Robyn Asimov producer (az író lánya…).

Isaac Asimov klasszikusának tévéváltozata. Egyelőre egy évad (10 rész) megrendelve.

See

Kik készítik: Steven Knight író.

Ki szerepel benne: Jason Momoa (Aquaman, Game of Thrones, Stargate Atlantis), Alfre Woodard (Star Trek: First Contact, K-PAX, Luke Cage), Slyvia Hoeks (Blade Runner 2049), Christian Camargo (Dexter, Twilight: Breaking Dawn).

Egy olyan jövőben, ahol az emberiség elvesztette a látás képességét, és a társadalomnak alkalmazkodnia kellett ehhez, váratlanul születik egy látó ikerpár. 1 évad (8 epizód).

Egyelőre cím nélküli sci-fi sorozat

Kik készítik: Simon Kinberg író-producer (X-Men).

Simon Kinberg a Foxnál az X-Men filmek egyik agya volt, így érdemes figyelemmel követni tevékenységét. Az Apple egy tíz részes első évadot rendelt meg a sorozatötletéből, amiről semmit nem lehet tudni.

Disney+

A Disney streamszolgáltatása 2019 novemberében indul, de hozzánk várhatólag csak 2020 utolsó negyedévében jut el.  A kínálatában megtalálhatóak lesznek a Disney, a Pixar, a 20th Century Fox és a National Geographic tartalmai, köztük a Marvel- és Star Wars filmekkel is.

The Mandalorian

Kik készítik: Jon Favreau író-rendező (Iron Man, The Jungle Book (2016), The Lion King (2019)), Dave Filoni (Star Wars: The Clone Wars, Star Wars Rebels), Taika Waititi rendező (Thor Ragnarök), Bryce Dallas Howard rendező (Jurassic World).

Ki szerepel benne: Pedro Pascal (Game of Thrones), Gina Carano (Deadpool, Fast and Furious 6), Nick Nolte, Giancarlo Esposito (Breaking Bad), Carl Weathers (Rocky, Predator), Werner Herzog.

A Jedi visszatér eseményei után és az Első Rend megjelenése előtt játszódó első élőszereplős Star Wars-sorozat egy Boba Fetthez hasonló magányos fejvadász kalandjait követi nyomon. A rendező nyilatkozata szerint a sorozat fő inspirációi a spagettiwesternek és a szamurájfilmek, különösen Sergio Leone és Akiro Kurosawa munkássága volt. Az első, tíz részes évadra állítólag 100 millió dollárt költött a Disney, ami a legdrágább sorozatok közé emeli a Mandaloriant (a Game of Thrones, a The Crown vagy a Star Trek Discovery készül hasonló szinten). Talán a leginkább várt sorozat ezen a listán.

Bemutató: 2019. november 12-től, hetente.

Cím nélküli Rogue One (Zsivány Egyes) sorozat

Kik készítik: Stephen Sciff showrunner (The Americans), Jared Bush író (pilot-szkript, sorozatbiblia).

Ki szerepel benne: Diego Luna (Star Wars: Rogue One), Alan Tudyk (Star Wars: Rogue One, Firefly).

Egy előzményfilm előzménysorozata: kémthriller a Rogue One-ból ismert Cassian Andor karakterével, ami a „Lázadás hajnalán” játszódik. Alan Tudyk nevét is említették a projekttel kapcsolatban, tehát valószínűleg K-2SO droid is visszatér.

Bemutató: 2020-2021.

The Falcon and the Winter Soldier

Kik készítik: Malcolm Spellman író.

Ki szerepel benne: Anthony Mackie (Sam Wilson/Falcon), Sebastian Stan (Bucky/Winter Soldier)

„Limitált” sorozat a Marvel mozis univerzumának két karakterével.

Bemutató: 2019-2020.

WandaVision

Kik készítik: Jac Schaeffer író-showrunner (TiMER, Captain Marvel, Black Widow).

Ki szerepel benne: Elizabeth Olsen (Wanda Maximoff/Scarlett Witch), Paul Bettany (Vision).

Limitált sorozat, ami Skarlát Boszorkány és Vízió kapcsolatára koncentrál.

Bemutató: 2020-2021.

Loki

Kik készítik: Michael Waldron író-producer (Rick and Morty).

Ki szerepel benne: Tom Hiddleston (Loki).

Limitált sorozat, amiben a csínytevés istene az emberi történelem legkülönbözőbb eseményeinél tűnik fel, hogy ármánykodásaival befolyásolja azok menetét.

Bemutató: 2020-2021.

Hawkeye

Ki szerepel benne: Jeremy Renner (Hawkeye).

Limitált sorozat, ami azt mutatja be, ahogy Clint Barton átadja a szuperhős stafétát az új Hawkeye-nak, Kate Bishop karakterének.

What If…?

Kik készítik: Kevin Feige (Marvel mozifilmes atyaúristen).

Animációs sorozat, ami a Marvel moziuniverzum történéseinek egy alternatív verzióját mutatja be. Például, mi történt volna, ha Steve Rogers helyett Peggy Carter kapja a szuperkatona-szérumot és válik nemzeti hőssé? A karakterek hangját az eredeti színészek adják.

Bemutató: 2019-2020.

CBS All Access

A CBS streamszolgáltatója nálunk egyelőre nem elérhető, de tartalmaik gyakran felbukkannak az HBO Go vagy a Netflix kínálatában.

Twilight Zone

Kik készítik: Jordan Peele író-producer (Key & Peele, Get Out).

Rod Serling klasszikus scifi, fantasy és horror elemeket ötvöző antológia sorozatának ez már a harmadik újraindítása.

Bemutató: 2019 már megy.

Star Trek: Picard

Kik készítik: Alex Kurtzman producer (Alias, Fringe, Star Trek: Discovery), Jonathan Frakes rendező (Star Trek: The Next Generation).

Ki szerepel benne: Patrick Stewart.

Az egyelőre cím nélküli Star Trek-sorozat 18 évvel az időben legutolsó Star Trek-film, a Nemezis után játszódik, és „Jean-Luc Picard életének egy következő fejezetét meséli el”.

Bemutató: 2019 vége.

Star Trek: Lower Decks

Kik készítik: Alex Kurtzman producer, Mike McMahan író-producer (Rick and Morty).

Animációs sorozat a Csillagflotta egyik legjelentéktelenebb hajójának kisegítő személyzetéről. 2 évados berendelés.

Bemutató: 2021 vagy 2022.

Star Trek: Section 31

Kik készítik: Alex Kurtzman producer, Bo Yeon Kim és Erika Lippoldt írók (Star Trek: Discovery).

Ki szerepel benne: Michelle Yeoh (Crouching Tiger, Hidden Dragon; Crazy Rich Asians, Marco Polo, Star Trek: Discovery, Avatar 2-5.)

A Discovery spinoff sorozata a Föderáció rejtélyes (vagy újabban nem is annyira rejtélyes) kémszervezetéről.

Bemutató: kb. 2021-2022. (A Star Trek Discovery 3. évada után.)

The Stand (Végítélet)

Kik készítik: Josh Boone (író-rendező).

Stephen King regényének új feldolgozása egy 10 részes minisorozatban.

Bemutató: 2019.

Amazon Prime Video

Az Amazon Videó már több, mint két éve nálunk is elérhető, de viszonylag kevés magyar vonatkozással, viszont néhány tartalmukhoz szinkront is készítettek.

Cím nélküli The Lord of the Rings-sorozat

Az Amazon rekordösszeget, 250 millió dollárt fizetett Tolkien örököseinek a Gyűrűk ura világában játszódó tévésorozat jogaiért. A széria állítólag a Gyűrű szövetsége előtt játszódik, és nem könyvadaptáció. A cég 5 évadra kötelezte el magát és spinoffok is szóba jöhetnek. Egy 2019 februári tweet alapján (ami egy Középfölde térképet ábrázol) a Másodkorban játszódhat, amikor a gyűrűket kovácsolták és Szauron Középfölde déli részét hajtotta uralma alá. A sajtójelentések szerint a sorozatra akár 1 milliárd dollárt is költhetnek, ami így a legdrágább lehet a tévétörténelemben.

Bemutató: a szerződés szerint 2 éven belül adásba kell kerülnie, így elvileg 2020-ban már a képernyőinken kell legyen.

Good Omens (Elveszett próféciák)

Kik készítik: Neil Gaiman író-showrunner.

Ki szerepel benne: David Tennant (Doctor Who, Jessica Jones), Michael Sheen (Masters of Sex, The Good Fight), Jon Hamm (Mad Men), Benedict Cumberbatch (Sherlock).

Neil Gaiman és Terry Pratchett regényéből készült hatrészes minisorozat, amiben egy démon és egy angyal összefog, hogy megakadályozzák az apokalipszist, mert olyan jól érzik magukat a földi életükben, Angliában.

Bemutató: 2019. május 31.

The Wheel of Time (Az Idő Kereke)

Kik készítik: Rafe Judkins író-showrunner (Chuck, Agents of SHIELD).

Robert Jordan epikus fantasy regénysorozatának megfilmesítésével sokan próbálkoztak már, 2018 októberében az Amazon jelentette be, hogy megrendelte a sorozatot a Sony Pictures Television gyártásában. A sztori főszereplője, Moiraine, aki egy titokzatos és befolyásos kizárólag nőkből álló szervezet tagja, öt fiatal férfi és nő társaságában indul el egy hosszú és veszélyes útra. Moiraine úgy hiszi, hogy egyikük egy hatalmas valaki reinkarnációja, aki a próféciák szerint vagy megmenti az emberiséget, vagy elpusztítja.

Bemutató: a forgatás 2019 őszén kezdődik Prágában, így 2020 vége előtt nem várható.

Carnival Row

Kik készítik: René Echevarria író (Star Trek TNG, Castle, 4400, Terra Nova), Travis Beacham író (Pacific Rim).

Ki szerepel benne: Orlando Bloom (The Lord of the Rings), Cara Delevingne (Suicide Squad).

Dark neo-noir fantasy, amelyben mitikus lények elmenekültek háború sújtotta anyaföldjükről egy városba, ahol növekszik a feszültség az őslakosok és a bevándorlók között. Egy megoldatlan gyilkosságsorozat fenyegeti a törékeny békét. 8 epizód.

Bemutató: 2019

Conan

Ki készíti: Ryan Condal (Colony).

A sorozat Robert E. Howard eredeti regényeit venné alapul, és kevésbé a képregényeket. A pilotot elvileg a Trónok harcás Miguel Sapochnik („Battle of Bastards” !) rendezné, sajnos azonban olyan pletykák terjednek, hogy az Amazon inkább a Gyűrűk ura és az Idő Kereke sorozatokra koncentrál, így lehet, hogy ebből a sorozatból nem lesz semmi.

The Dark Tower (A setét torony)

Ki készíti: Glen Mazzara showrunner (The Walking Dead).

Ki szerepel benne: Sam Strike (Nightflyers), Jasper Pääkkönen (Vikings).

A Stephen King regénysorozata alapján készülő széria eredetileg a 2017-es mozifilmhez kapcsolódott volna, de King egy podcastban azt nyilatkozta, ez megváltozott. Sajtóhírek szerint az új sorozat egy eredettörténet lenne, és a negyedik, „Wizards and Glass” c. kötetet veszi alapul.

Netflix

A szolgáltatók közül a Netflix könytára a legnagyobb talán, magyar vonatkozásban viszont csak feliratra számíthatunk, azt is csak elvétve, és jóval a premier után (bár az utóbbi időben ez lassan változni látszik).

The Witcher

Kik készítik: Lauren Schmidt Hissrich író-showrunner (The West Wing, Daredevil, The Defenders).

Ki szerepel benne: Henry Cavill (Man of Steel, Batman v Superman, Justice League, Mission Impossible Fallout).

Andrzej Sapkowski magyarul Vaják címmel megjelent regénysorozata alapján, amelyből sikeres videójáték is készült. Ríviai Geralt, egy magányos szönyvadász keresi a helyét egy olyan világban, ahol az emberek gyakran rosszabbak, mint a szörnyek. Egy napon összehozza a sors egy nagyhatalmú varázslónővel és egy fiatal hercegnővel, aki egy veszélyes titkot rejteget, és hárman együtt kalandoznak az egyre veszélyesebb Kontinensen. A sorozat Lengyelországban és Magyarországon készül, a cikk írásának a hetében éppen Tatán forgattak, az előző héten pedig a Vajdahunyadvárban, Budapesten. 8 epizód.

Bemutató: 2019 ősz

The Chronicles of Narnia (Narnia krónikái)

Kik készítik: Mark Gordon producer (hatalmas mozis és tévé filmográfiával rendelkező producer)

A Netflix 2018 októberében bejelentette, hogy megvásárolták a C.S. Lewis híres könyvsorozatának jogait, és filmeket és sorozatokat szeretnének belőle forgatni. Korábban már a BBC is csinált tévésorozatot, a Disney pedig mozifilmeket egyes könyvekből, de ez az első alkalom, hogy mind a hét megjelent könyvre kiterjednek a jogok. Többet egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy élőszereplős lesz, nem rajzfilm.

Altered Carbon: Resleeved

Richard Morgan Valós halál c. könyvén alapuló tévésorozat spinoffja anime formában, ami a sorozat mitológiájának új elemeit fedezi fel.

Another Life

Kik készítik: Aaron Martin író (Being Erica).

Ki szerepel benne: Katee Sackhoff (Battlestar Galactica), Selma Blair (Hellboy I-II.).

Niko Breckinridge asztronauta küldetést vezet, hogy egy földönkívüli tárgy eredetét felkutassa. A kutatócsapat azonban elképzelhetetlen veszélyekkel kerül szembe, és lehet, hogy küldetésükből nincs vissszatérés.

Bemutató: 2019

Locke & Key

Kik készítik: Carlton Cuse író (Lost, Jack Ryan, San Andreas, Rampage), Aron Eli Coleite író (Heroes, Ultimate X-Men képregény), Meredith Averill (The Good Wife).

Ki szerepel benne: Jackson Robert Scott (Stephen King’s It), Connor Jessup (Falling Skies, American Crime), Emilia Jones (Utopia, Doctor Who), Steven Williams (The X-Files).

Három testvér apjuk kegyetlen meggyilkolása után visszaköltözik a szülői házba, ahol kiderül, hogy a házban mágikus kulcsok vannak, amiktől különleges képességekre tehetnek szert. Nem tudják, hogy egy démon is feni a fogát a kulcsokra, és semmi nem állíthatja meg, hogy megszerezze őket. Joe Hill horror-fantasy képregénye alapján.

Bemutató: 2019 második fele.

Cowboy Bebop

Kik készítik: Christopher Yost író (Thor: Dark World, Thor Ragnarök), Jeff Pinkner producer (Fringe, Lost), Shinichiro Watanabe konzultáns (az eredeti anime rendezője).

Ki szerepel benne: John Cho (Star Trek), Mustafa Shakir (Luke Cage), Daniella Pineda (Jurassic World: Fallen Kingdom), Alex Hassel (Genius).

Az azonos című anime élőszereplős adaptációja egy csapat futurisztikus fejvadászról, akik menekülnek a múltjuk elől, miközben a naprendszer legveszélyesebb bűnözőit keresik. Jó pénzért még akár a világot is megmentik.  10 epizód.

Bemutató: talán 2019.

HBO

Az HBO-n 2019-ben véget ér a Trónok harca, ezért már egy ideje nagyban keresik az utódját. Így spinoffokra mindenképpen számíthatunk: korábbi hírek szerint öttel is foglalkoznak a csatornánál, ebből egyet már biztosan megrendeltek.

Cím nélküli Game of Thrones előzménysorozat (talán „Long Night”)

Kik készítik: Jane Goldman forgatókönyvíró (Kick-Ass, Kingsman), George R.R. Martinnal közösen. SJ Clarkson rendező (Orange is the New Black, Jessica Jones, Dexter).

Ki szerepel benne: Naomi Watts (The Impossible), Josh Whitehouse (Poldark), Miranda Richardson (The Crying Game), John Simm (Doctor Who).

A Trónok harca előtt többezer évvel játszódó sorozat „egy világ süllyedésének krónikája a Hősök Aranykorából a sötétségbe. Egy biztos: Westeros történetének szörnyű titkai, a white walkerek eredete, Kelet rejtelmei, a Starkok legendája… nem úgy történt, mint hisszük.” A költségvetés állítólag hatalmas. Sárkányok nem lesznek – ezt nyilatkozta Martin, ahogy vastrón és Királyvár sem.  A „The World of Ice and Fire” c. könyvben állítólag van pár mondatnyi utalás, amire alapozták a sorozatot.

Bemutató: 2020 előtt semmiképp.

His Dark Materials (Az Úr Sötét Anyagai)

Kik készítik: Julie Gardner producer (Doctor Who), Jack Thorne író (Harry Potter and the Cursed Child).

Ki szerepel benne: Dafne Keen (Logan), Lin-Manuel Miranda, James McAvoy (X-Men: First Class), Clarke Peters (The Wire, Person of Interest).

Philip Pullman regénysorozatát egyszer már megpróbálták megfilmesíteni, de az első rész, „Az arany iránytű” megbukott a mozikasszáknál, így végül nem készült folytatás. Most a BBC és az HBO próbálkozik meg egy tévés változattal. Az első évad 8 részből áll majd, de már megrendelték a másodikat is, szintén 8 résszel.

Bemutató: 2019

Watchmen (Az Őrzők)

Kik készítik: Damon Lindelof író (Lost, The Leftovers, Star Trek (2009)).

Ki szerepel benne: Regina King (The Leftovers), Jeremy Irons, Don Johnson (Miami Vice), Tim Blake Nelson (The Incredible Hulk), Louis Gossett Jr. (An Officer and a Gentleman, Roots, Iron Eagle I-II.).

Alan Moore és Dave Gibbons 1986-os kultuszképregényéből 2008-ban a nagy képregényfilm-boom előtt már készült egy film Zack Snyder rendezésében, ami szintén kultstátusznak örvend. Az HBO új tévésorozata újra megpróbálkozik a sokak által megfilmesíthetetlennek tartott képregénnyel, ami azonban a képregény történetének folytatása lesz, nem a filmé (viszont nem lesz köze a DC által kiadott folytatásképregényhez, a Doomsday Clockhoz). Több színészt bejelentettek már, de csak Jeremy Ironsról tudjuk, hogy kit játszik: ő lesz Ozymandias, azaz Adrian Veidt. Semmilyen más eredeti karaktert nem erősítettek meg, de valószínűnek tűnik, hogy az istenszerű Doktor Manhattan felbukkan majd valamilyen formában.

Bemutató: talán 2019.

The Nevers

Kik készítik: Joss Whedon író (Buffy, Angel, Firefly, Dollhouse, The Avengers).

Epikus science fiction dráma, amelyben egy csapatnyi viktoriánus korabeli nő, akik különleges képességekkel rendelkeznek, nemcsak ádáz ellenfelekkel, de egy a világ sorsát meghatározó küldetéssel is szembetalálják magukat.

Lovecraft Country

Kik készítik: Jordan Peele producer (Key & Peele, Get Out), J.J. Abrams producer (Alias, Lost, Star Wars, Star Trek(2009)).

Ki szerepel benne: Wunml Mosaku (Fantastic Beasts and Where to Find Them, Batman v Superman, Black Mirror), Jurnee Smollett-Bell (True Blood), Jonathan Majors.

Matt Ruff azonos című könyve alapján. A történet főhőse az apját keresi az 1950-es évek Amerikájában, miközben hátborzongató veszedelmekkel kénytelen szembenézni: nemcsak a fehér rasszizmussal, hanem rémisztő szörnyekkel is, amik mintha egy H.P. Lovecraft regény lapjairól ugrottak volna elő.

Confederate

Kik készítik: David Benioff és D.B. Weiss írók (Game of Thrones).

Egy olyan modern kori alternatív történelemben játszódó sorozat, amelyben az amerikai polgárháború még nem ért véget. Érzékeny témája miatt bejelentésekor kisebb botrány tört ki Amerikában, és bár a producerpáros azóta elvállalt egy új Star Wars-trilógiát is a Disneynél, az HBO szerint a sorozat továbbra is előkészítési fázisban van.

Nos, ti mit fogtok ebből mindenképpen megnézni?


191 hozzászólás on Streamben hamarosan elérhető sorozatok

 1. ooyGcw I truly enjoy looking through on this internet site, it holds excellent content. Beware lest in your anxiety to avoid war you obtain a master. by Demosthenes.

 2. Incredible! This blog looks exactly like my old one! It as on a completely different subject but it has pretty much the same layout and design. Great choice of colors!

 3. I truly appreciate this post. I ave been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thank you again.

 4. You completed several good points there. I did a search on the matter and found mainly folks will agree with your blog.

 5. Red your site publish and beloved it. Have you at any time thought about visitor putting up on other associated weblogs comparable to your weblog?

 6. Wow, that as what I was exploring for, what a stuff! existing here at this website, thanks admin of this web site.

 7. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing this write-up and also the rest of the website is also very good.

 8. Usually I don at learn post on blogs, but I wish to say that this write-up very forced me to check out and do so! Your writing style has been amazed me. Thanks, very nice post.

 9. This is really interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I have shared your web site in my social networks!

 10. Spot on with this write-up, I absolutely think this amazing site needs much more attention. I all probably be back again to see more, thanks for the information!

 11. I will right away grasp your rss as I can not find your email subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you have any? Please allow me recognize so that I may subscribe. Thanks.

 12. I?d must test with you here. Which isn at one thing I usually do! I enjoy studying a put up that will make people think. Additionally, thanks for permitting me to remark!

 13. ItaаАа’б‚Т€ТšаЂаŒаАа’б‚Т€ТžаБТžs actually a great and useful piece of information. I am glad that you shared this useful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

 14. Wow! This could be one particular of the most beneficial blogs We have ever arrive across on this subject. Basically Great. I am also an expert in this topic therefore I can understand your hard work.

 15. Ultimately, a problem that I am passionate about. I have looked for data of this caliber for the previous various hours. Your site is greatly appreciated.

 16. You can definitely see your enthusiasm in the work you write. The sector hopes for more passionate writers such as you who are not afraid to mention how they believe. All the time follow your heart.

 17. Terrific paintings! This is the kind of info that are supposed to be shared around the net. Disgrace on Google for not positioning this put up higher! Come on over and visit my site. Thank you =)

 18. Usually I do not read post on blogs, but I wish to say that this write-up very pressured me to check out and do it! Your writing taste has been amazed me. Thank you, quite nice article.

 19. We stumbled over here from a different site and thought I should check things out. I such as what My partner and i see so i am just following anyone. Look forwards to looking at your site repeatedly.

 20. Usually I don at read post on blogs, however I wish to say that this write-up very pressured me to try and do it! Your writing style has been surprised me. Thanks, very nice article.

 21. Wow! This could be one particular of the most helpful blogs We have ever arrive across on this subject. Actually Fantastic. I am also an expert in this topic therefore I can understand your effort.

 22. Keep up the wonderful piece of work, I read few blog posts on this web site and I believe that your site is real interesting and has got bands of wonderful information.

 23. I think other website proprietors should take this site as an model, very clean and wonderful user genial style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!

 24. This unique blog is really awesome and also diverting. I have discovered many useful things out of it. I ad love to visit it every once in a while. Thanks a lot!

 25. You made some really good points there. I checked on the net for additional information about the issue and found most people will go along with your views on this website.

 26. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I ave joined your feed and look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I ave shared your web site in my social networks!

 27. You made some reasonable points there. I looked on the internet object of the climax and found most individuals intent scrutinize along with with your website.

 28. Wonderful work! That is the type of info that are supposed to be shared across the web. Disgrace on Google for not positioning this submit higher! Come on over and consult with my site. Thanks =)

 29. Your style is so unique in comparison to other folks I have read stuff from. I appreciate you for posting when you ave got the opportunity, Guess I will just book mark this blog.

 30. Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I am not sure about the former.

 31. You ave made some good points there. I checked on the web for additional information about the issue and found most people will go along with your views on this website.

 32. That is a really good tip especially to those fresh to the blogosphere. Short but very accurate information Thank you for sharing this one. A must read post!

 33. Wow! This could be one particular of the most beneficial blogs We have ever arrive across on this subject. Basically Excellent. I am also a specialist in this topic so I can understand your hard work.

 34. It as really a cool and useful part of info. I am glad that you simply shared this useful information with us. Please maintain us informed such as this. Thanks with regard to sharing.

 35. Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your website is wonderful, let alone the content!

 36. If there is a friend in the horizon, the heart will fly; if there is hope in the heart, laughter will be refreshing; if there is a fate in life, dreams will last; if there is always a greeting, friendship will set sail.

 37. My heart for you is fresh beer, clear and sweet; my affection for you is wine, sweet and sweet; my love for you is knives, strong passion; drunk in my arms, infinite love.

 38. Hello my family member! I wish to say that this post is awesome, nice written and include almost all vital infos. I would like to see more posts like this .

 39. I was suggested this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my problem. You are wonderful! Thanks!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük