SF hírek

Streamben hamarosan elérhető sorozatok


Átalakulni látszik a tévés iparág. A tévésorozatok kreatív reneszánszukat élik az utóbbi években, de azokat már nem csak a hagyományos formában fogyasztjuk, hanem mobilon, számítógépen, tableten és gyakorlatilag mindenen, aminek képernyője van. Korábban hihetetlennek tűnő pénzeket fordítanak a streamszolgáltatók a kínálatuk bővítésére, és ez már nem csak vásárlásra korlátozódik, hanem új, saját tartalmak gyártására is. Ráadásul a szolgáltatók szaporodnak, és megindult a verseny a tehetségek után is: a kevesebb korlát, a nagyobb kreativitás lehetősége korábban nem látott lehetőségeket nyit a készítőknek. Egyre-másra érkeznek az újabb sorozatbejelentések, amik között jócskán akad scifi, fantasy és horror is. Ebben a cikkben ezekből válogattunk: ezek a sorozatok az elkövetkező években érkezhetnek a képernyőinkre, csak legyen elég időnk megnézni…

A kínálat már most sem tűnik szűkösnek (pedig biztos érkeznek majd hírek további tervekről is a következő hetekben, hónapokban) – próbáltunk ismerős neveket kötni a címekhez, hátha így jobban be lehet lőni, hogy érdekes lehet-e.

Két megjegyzés:

– a listán csak új, most kezdődő sorozatok szerepelnek, a már futó, vagy máshonnan átvett sorozatok (mint pl. a The Expanse, vagy a Star Trek: Discovery) nem,

– az HBO-t, mivel nem a szokásos, tévés módon dolgozik, és van saját, tévés előfizetés nélkül igénybevehető streamszolgáltatása is, szintén felvettük a listára.

Apple TV+

Az Apple streamszolgáltatása várhatóan 2019 őszén indul, több, mint 100 országban. Remélhetőleg nem csak Apple-készülékeken lesz elérhető, mert ez egy elég nagy belépési küszöb lenne.

Amazing Stories

Kik készítik: Steven Spielberg producer, Bryan Fuller író-producer (Hannibal, Pushing Daisies, American Gods, Star Trek) (ő kreatív nézeteltérésekre hivatkozva azóta otthagyta a sorozatot), Edward Kitsis és Adam Horowitz producer, showrunner (Once Upon a Time).

Az 1985-ös fantasy/horror/scifi antológia sorozat rebootja. Egy évados berendelés, tíz epizódra.

For All Mankind

Kik készítik: Ronald D. Moore író-producer (Battlestar Galactica, Star Trek TNG/DS9, Outlander), Matt Wolpert és Ben Nedivia producer (Fargo).

Ki szerepel benne: Joel Kinnaman (Altered Carbon, Robocop (2014), Suicide Squad)

Egy olyan alternatív történelemben játszódó sorozat, amiben a globális űrverseny nem ért véget.

Foundation (Alapítvány)

Kik készítik: David S. Goyer író (Dark Knight-trilógia, Man of Steel, Batman v Superman), Josh Friedman író (Terminator: Sarah Connor Chronicles, Avatar 2, Terminator: Dark Fate), Robyn Asimov producer (az író lánya…).

Isaac Asimov klasszikusának tévéváltozata. Egyelőre egy évad (10 rész) megrendelve.

See

Kik készítik: Steven Knight író.

Ki szerepel benne: Jason Momoa (Aquaman, Game of Thrones, Stargate Atlantis), Alfre Woodard (Star Trek: First Contact, K-PAX, Luke Cage), Slyvia Hoeks (Blade Runner 2049), Christian Camargo (Dexter, Twilight: Breaking Dawn).

Egy olyan jövőben, ahol az emberiség elvesztette a látás képességét, és a társadalomnak alkalmazkodnia kellett ehhez, váratlanul születik egy látó ikerpár. 1 évad (8 epizód).

Egyelőre cím nélküli sci-fi sorozat

Kik készítik: Simon Kinberg író-producer (X-Men).

Simon Kinberg a Foxnál az X-Men filmek egyik agya volt, így érdemes figyelemmel követni tevékenységét. Az Apple egy tíz részes első évadot rendelt meg a sorozatötletéből, amiről semmit nem lehet tudni.

Disney+

A Disney streamszolgáltatása 2019 novemberében indul, de hozzánk várhatólag csak 2020 utolsó negyedévében jut el.  A kínálatában megtalálhatóak lesznek a Disney, a Pixar, a 20th Century Fox és a National Geographic tartalmai, köztük a Marvel- és Star Wars filmekkel is.

The Mandalorian

Kik készítik: Jon Favreau író-rendező (Iron Man, The Jungle Book (2016), The Lion King (2019)), Dave Filoni (Star Wars: The Clone Wars, Star Wars Rebels), Taika Waititi rendező (Thor Ragnarök), Bryce Dallas Howard rendező (Jurassic World).

Ki szerepel benne: Pedro Pascal (Game of Thrones), Gina Carano (Deadpool, Fast and Furious 6), Nick Nolte, Giancarlo Esposito (Breaking Bad), Carl Weathers (Rocky, Predator), Werner Herzog.

A Jedi visszatér eseményei után és az Első Rend megjelenése előtt játszódó első élőszereplős Star Wars-sorozat egy Boba Fetthez hasonló magányos fejvadász kalandjait követi nyomon. A rendező nyilatkozata szerint a sorozat fő inspirációi a spagettiwesternek és a szamurájfilmek, különösen Sergio Leone és Akiro Kurosawa munkássága volt. Az első, tíz részes évadra állítólag 100 millió dollárt költött a Disney, ami a legdrágább sorozatok közé emeli a Mandaloriant (a Game of Thrones, a The Crown vagy a Star Trek Discovery készül hasonló szinten). Talán a leginkább várt sorozat ezen a listán.

Bemutató: 2019. november 12-től, hetente.

Cím nélküli Rogue One (Zsivány Egyes) sorozat

Kik készítik: Stephen Sciff showrunner (The Americans), Jared Bush író (pilot-szkript, sorozatbiblia).

Ki szerepel benne: Diego Luna (Star Wars: Rogue One), Alan Tudyk (Star Wars: Rogue One, Firefly).

Egy előzményfilm előzménysorozata: kémthriller a Rogue One-ból ismert Cassian Andor karakterével, ami a „Lázadás hajnalán” játszódik. Alan Tudyk nevét is említették a projekttel kapcsolatban, tehát valószínűleg K-2SO droid is visszatér.

Bemutató: 2020-2021.

The Falcon and the Winter Soldier

Kik készítik: Malcolm Spellman író.

Ki szerepel benne: Anthony Mackie (Sam Wilson/Falcon), Sebastian Stan (Bucky/Winter Soldier)

„Limitált” sorozat a Marvel mozis univerzumának két karakterével.

Bemutató: 2019-2020.

WandaVision

Kik készítik: Jac Schaeffer író-showrunner (TiMER, Captain Marvel, Black Widow).

Ki szerepel benne: Elizabeth Olsen (Wanda Maximoff/Scarlett Witch), Paul Bettany (Vision).

Limitált sorozat, ami Skarlát Boszorkány és Vízió kapcsolatára koncentrál.

Bemutató: 2020-2021.

Loki

Kik készítik: Michael Waldron író-producer (Rick and Morty).

Ki szerepel benne: Tom Hiddleston (Loki).

Limitált sorozat, amiben a csínytevés istene az emberi történelem legkülönbözőbb eseményeinél tűnik fel, hogy ármánykodásaival befolyásolja azok menetét.

Bemutató: 2020-2021.

Hawkeye

Ki szerepel benne: Jeremy Renner (Hawkeye).

Limitált sorozat, ami azt mutatja be, ahogy Clint Barton átadja a szuperhős stafétát az új Hawkeye-nak, Kate Bishop karakterének.

What If…?

Kik készítik: Kevin Feige (Marvel mozifilmes atyaúristen).

Animációs sorozat, ami a Marvel moziuniverzum történéseinek egy alternatív verzióját mutatja be. Például, mi történt volna, ha Steve Rogers helyett Peggy Carter kapja a szuperkatona-szérumot és válik nemzeti hőssé? A karakterek hangját az eredeti színészek adják.

Bemutató: 2019-2020.

CBS All Access

A CBS streamszolgáltatója nálunk egyelőre nem elérhető, de tartalmaik gyakran felbukkannak az HBO Go vagy a Netflix kínálatában.

Twilight Zone

Kik készítik: Jordan Peele író-producer (Key & Peele, Get Out).

Rod Serling klasszikus scifi, fantasy és horror elemeket ötvöző antológia sorozatának ez már a harmadik újraindítása.

Bemutató: 2019 már megy.

Star Trek: Picard

Kik készítik: Alex Kurtzman producer (Alias, Fringe, Star Trek: Discovery), Jonathan Frakes rendező (Star Trek: The Next Generation).

Ki szerepel benne: Patrick Stewart.

Az egyelőre cím nélküli Star Trek-sorozat 18 évvel az időben legutolsó Star Trek-film, a Nemezis után játszódik, és „Jean-Luc Picard életének egy következő fejezetét meséli el”.

Bemutató: 2019 vége.

Star Trek: Lower Decks

Kik készítik: Alex Kurtzman producer, Mike McMahan író-producer (Rick and Morty).

Animációs sorozat a Csillagflotta egyik legjelentéktelenebb hajójának kisegítő személyzetéről. 2 évados berendelés.

Bemutató: 2021 vagy 2022.

Star Trek: Section 31

Kik készítik: Alex Kurtzman producer, Bo Yeon Kim és Erika Lippoldt írók (Star Trek: Discovery).

Ki szerepel benne: Michelle Yeoh (Crouching Tiger, Hidden Dragon; Crazy Rich Asians, Marco Polo, Star Trek: Discovery, Avatar 2-5.)

A Discovery spinoff sorozata a Föderáció rejtélyes (vagy újabban nem is annyira rejtélyes) kémszervezetéről.

Bemutató: kb. 2021-2022. (A Star Trek Discovery 3. évada után.)

The Stand (Végítélet)

Kik készítik: Josh Boone (író-rendező).

Stephen King regényének új feldolgozása egy 10 részes minisorozatban.

Bemutató: 2019.

Amazon Prime Video

Az Amazon Videó már több, mint két éve nálunk is elérhető, de viszonylag kevés magyar vonatkozással, viszont néhány tartalmukhoz szinkront is készítettek.

Cím nélküli The Lord of the Rings-sorozat

Az Amazon rekordösszeget, 250 millió dollárt fizetett Tolkien örököseinek a Gyűrűk ura világában játszódó tévésorozat jogaiért. A széria állítólag a Gyűrű szövetsége előtt játszódik, és nem könyvadaptáció. A cég 5 évadra kötelezte el magát és spinoffok is szóba jöhetnek. Egy 2019 februári tweet alapján (ami egy Középfölde térképet ábrázol) a Másodkorban játszódhat, amikor a gyűrűket kovácsolták és Szauron Középfölde déli részét hajtotta uralma alá. A sajtójelentések szerint a sorozatra akár 1 milliárd dollárt is költhetnek, ami így a legdrágább lehet a tévétörténelemben.

Bemutató: a szerződés szerint 2 éven belül adásba kell kerülnie, így elvileg 2020-ban már a képernyőinken kell legyen.

Good Omens (Elveszett próféciák)

Kik készítik: Neil Gaiman író-showrunner.

Ki szerepel benne: David Tennant (Doctor Who, Jessica Jones), Michael Sheen (Masters of Sex, The Good Fight), Jon Hamm (Mad Men), Benedict Cumberbatch (Sherlock).

Neil Gaiman és Terry Pratchett regényéből készült hatrészes minisorozat, amiben egy démon és egy angyal összefog, hogy megakadályozzák az apokalipszist, mert olyan jól érzik magukat a földi életükben, Angliában.

Bemutató: 2019. május 31.

The Wheel of Time (Az Idő Kereke)

Kik készítik: Rafe Judkins író-showrunner (Chuck, Agents of SHIELD).

Robert Jordan epikus fantasy regénysorozatának megfilmesítésével sokan próbálkoztak már, 2018 októberében az Amazon jelentette be, hogy megrendelte a sorozatot a Sony Pictures Television gyártásában. A sztori főszereplője, Moiraine, aki egy titokzatos és befolyásos kizárólag nőkből álló szervezet tagja, öt fiatal férfi és nő társaságában indul el egy hosszú és veszélyes útra. Moiraine úgy hiszi, hogy egyikük egy hatalmas valaki reinkarnációja, aki a próféciák szerint vagy megmenti az emberiséget, vagy elpusztítja.

Bemutató: a forgatás 2019 őszén kezdődik Prágában, így 2020 vége előtt nem várható.

Carnival Row

Kik készítik: René Echevarria író (Star Trek TNG, Castle, 4400, Terra Nova), Travis Beacham író (Pacific Rim).

Ki szerepel benne: Orlando Bloom (The Lord of the Rings), Cara Delevingne (Suicide Squad).

Dark neo-noir fantasy, amelyben mitikus lények elmenekültek háború sújtotta anyaföldjükről egy városba, ahol növekszik a feszültség az őslakosok és a bevándorlók között. Egy megoldatlan gyilkosságsorozat fenyegeti a törékeny békét. 8 epizód.

Bemutató: 2019

Conan

Ki készíti: Ryan Condal (Colony).

A sorozat Robert E. Howard eredeti regényeit venné alapul, és kevésbé a képregényeket. A pilotot elvileg a Trónok harcás Miguel Sapochnik („Battle of Bastards” !) rendezné, sajnos azonban olyan pletykák terjednek, hogy az Amazon inkább a Gyűrűk ura és az Idő Kereke sorozatokra koncentrál, így lehet, hogy ebből a sorozatból nem lesz semmi.

The Dark Tower (A setét torony)

Ki készíti: Glen Mazzara showrunner (The Walking Dead).

Ki szerepel benne: Sam Strike (Nightflyers), Jasper Pääkkönen (Vikings).

A Stephen King regénysorozata alapján készülő széria eredetileg a 2017-es mozifilmhez kapcsolódott volna, de King egy podcastban azt nyilatkozta, ez megváltozott. Sajtóhírek szerint az új sorozat egy eredettörténet lenne, és a negyedik, „Wizards and Glass” c. kötetet veszi alapul.

Netflix

A szolgáltatók közül a Netflix könytára a legnagyobb talán, magyar vonatkozásban viszont csak feliratra számíthatunk, azt is csak elvétve, és jóval a premier után (bár az utóbbi időben ez lassan változni látszik).

The Witcher

Kik készítik: Lauren Schmidt Hissrich író-showrunner (The West Wing, Daredevil, The Defenders).

Ki szerepel benne: Henry Cavill (Man of Steel, Batman v Superman, Justice League, Mission Impossible Fallout).

Andrzej Sapkowski magyarul Vaják címmel megjelent regénysorozata alapján, amelyből sikeres videójáték is készült. Ríviai Geralt, egy magányos szönyvadász keresi a helyét egy olyan világban, ahol az emberek gyakran rosszabbak, mint a szörnyek. Egy napon összehozza a sors egy nagyhatalmú varázslónővel és egy fiatal hercegnővel, aki egy veszélyes titkot rejteget, és hárman együtt kalandoznak az egyre veszélyesebb Kontinensen. A sorozat Lengyelországban és Magyarországon készül, a cikk írásának a hetében éppen Tatán forgattak, az előző héten pedig a Vajdahunyadvárban, Budapesten. 8 epizód.

Bemutató: 2019 ősz

The Chronicles of Narnia (Narnia krónikái)

Kik készítik: Mark Gordon producer (hatalmas mozis és tévé filmográfiával rendelkező producer)

A Netflix 2018 októberében bejelentette, hogy megvásárolták a C.S. Lewis híres könyvsorozatának jogait, és filmeket és sorozatokat szeretnének belőle forgatni. Korábban már a BBC is csinált tévésorozatot, a Disney pedig mozifilmeket egyes könyvekből, de ez az első alkalom, hogy mind a hét megjelent könyvre kiterjednek a jogok. Többet egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy élőszereplős lesz, nem rajzfilm.

Altered Carbon: Resleeved

Richard Morgan Valós halál c. könyvén alapuló tévésorozat spinoffja anime formában, ami a sorozat mitológiájának új elemeit fedezi fel.

Another Life

Kik készítik: Aaron Martin író (Being Erica).

Ki szerepel benne: Katee Sackhoff (Battlestar Galactica), Selma Blair (Hellboy I-II.).

Niko Breckinridge asztronauta küldetést vezet, hogy egy földönkívüli tárgy eredetét felkutassa. A kutatócsapat azonban elképzelhetetlen veszélyekkel kerül szembe, és lehet, hogy küldetésükből nincs vissszatérés.

Bemutató: 2019

Locke & Key

Kik készítik: Carlton Cuse író (Lost, Jack Ryan, San Andreas, Rampage), Aron Eli Coleite író (Heroes, Ultimate X-Men képregény), Meredith Averill (The Good Wife).

Ki szerepel benne: Jackson Robert Scott (Stephen King’s It), Connor Jessup (Falling Skies, American Crime), Emilia Jones (Utopia, Doctor Who), Steven Williams (The X-Files).

Három testvér apjuk kegyetlen meggyilkolása után visszaköltözik a szülői házba, ahol kiderül, hogy a házban mágikus kulcsok vannak, amiktől különleges képességekre tehetnek szert. Nem tudják, hogy egy démon is feni a fogát a kulcsokra, és semmi nem állíthatja meg, hogy megszerezze őket. Joe Hill horror-fantasy képregénye alapján.

Bemutató: 2019 második fele.

Cowboy Bebop

Kik készítik: Christopher Yost író (Thor: Dark World, Thor Ragnarök), Jeff Pinkner producer (Fringe, Lost), Shinichiro Watanabe konzultáns (az eredeti anime rendezője).

Ki szerepel benne: John Cho (Star Trek), Mustafa Shakir (Luke Cage), Daniella Pineda (Jurassic World: Fallen Kingdom), Alex Hassel (Genius).

Az azonos című anime élőszereplős adaptációja egy csapat futurisztikus fejvadászról, akik menekülnek a múltjuk elől, miközben a naprendszer legveszélyesebb bűnözőit keresik. Jó pénzért még akár a világot is megmentik.  10 epizód.

Bemutató: talán 2019.

HBO

Az HBO-n 2019-ben véget ér a Trónok harca, ezért már egy ideje nagyban keresik az utódját. Így spinoffokra mindenképpen számíthatunk: korábbi hírek szerint öttel is foglalkoznak a csatornánál, ebből egyet már biztosan megrendeltek.

Cím nélküli Game of Thrones előzménysorozat (talán „Long Night”)

Kik készítik: Jane Goldman forgatókönyvíró (Kick-Ass, Kingsman), George R.R. Martinnal közösen. SJ Clarkson rendező (Orange is the New Black, Jessica Jones, Dexter).

Ki szerepel benne: Naomi Watts (The Impossible), Josh Whitehouse (Poldark), Miranda Richardson (The Crying Game), John Simm (Doctor Who).

A Trónok harca előtt többezer évvel játszódó sorozat „egy világ süllyedésének krónikája a Hősök Aranykorából a sötétségbe. Egy biztos: Westeros történetének szörnyű titkai, a white walkerek eredete, Kelet rejtelmei, a Starkok legendája… nem úgy történt, mint hisszük.” A költségvetés állítólag hatalmas. Sárkányok nem lesznek – ezt nyilatkozta Martin, ahogy vastrón és Királyvár sem.  A „The World of Ice and Fire” c. könyvben állítólag van pár mondatnyi utalás, amire alapozták a sorozatot.

Bemutató: 2020 előtt semmiképp.

His Dark Materials (Az Úr Sötét Anyagai)

Kik készítik: Julie Gardner producer (Doctor Who), Jack Thorne író (Harry Potter and the Cursed Child).

Ki szerepel benne: Dafne Keen (Logan), Lin-Manuel Miranda, James McAvoy (X-Men: First Class), Clarke Peters (The Wire, Person of Interest).

Philip Pullman regénysorozatát egyszer már megpróbálták megfilmesíteni, de az első rész, „Az arany iránytű” megbukott a mozikasszáknál, így végül nem készült folytatás. Most a BBC és az HBO próbálkozik meg egy tévés változattal. Az első évad 8 részből áll majd, de már megrendelték a másodikat is, szintén 8 résszel.

Bemutató: 2019

Watchmen (Az Őrzők)

Kik készítik: Damon Lindelof író (Lost, The Leftovers, Star Trek (2009)).

Ki szerepel benne: Regina King (The Leftovers), Jeremy Irons, Don Johnson (Miami Vice), Tim Blake Nelson (The Incredible Hulk), Louis Gossett Jr. (An Officer and a Gentleman, Roots, Iron Eagle I-II.).

Alan Moore és Dave Gibbons 1986-os kultuszképregényéből 2008-ban a nagy képregényfilm-boom előtt már készült egy film Zack Snyder rendezésében, ami szintén kultstátusznak örvend. Az HBO új tévésorozata újra megpróbálkozik a sokak által megfilmesíthetetlennek tartott képregénnyel, ami azonban a képregény történetének folytatása lesz, nem a filmé (viszont nem lesz köze a DC által kiadott folytatásképregényhez, a Doomsday Clockhoz). Több színészt bejelentettek már, de csak Jeremy Ironsról tudjuk, hogy kit játszik: ő lesz Ozymandias, azaz Adrian Veidt. Semmilyen más eredeti karaktert nem erősítettek meg, de valószínűnek tűnik, hogy az istenszerű Doktor Manhattan felbukkan majd valamilyen formában.

Bemutató: talán 2019.

The Nevers

Kik készítik: Joss Whedon író (Buffy, Angel, Firefly, Dollhouse, The Avengers).

Epikus science fiction dráma, amelyben egy csapatnyi viktoriánus korabeli nő, akik különleges képességekkel rendelkeznek, nemcsak ádáz ellenfelekkel, de egy a világ sorsát meghatározó küldetéssel is szembetalálják magukat.

Lovecraft Country

Kik készítik: Jordan Peele producer (Key & Peele, Get Out), J.J. Abrams producer (Alias, Lost, Star Wars, Star Trek(2009)).

Ki szerepel benne: Wunml Mosaku (Fantastic Beasts and Where to Find Them, Batman v Superman, Black Mirror), Jurnee Smollett-Bell (True Blood), Jonathan Majors.

Matt Ruff azonos című könyve alapján. A történet főhőse az apját keresi az 1950-es évek Amerikájában, miközben hátborzongató veszedelmekkel kénytelen szembenézni: nemcsak a fehér rasszizmussal, hanem rémisztő szörnyekkel is, amik mintha egy H.P. Lovecraft regény lapjairól ugrottak volna elő.

Confederate

Kik készítik: David Benioff és D.B. Weiss írók (Game of Thrones).

Egy olyan modern kori alternatív történelemben játszódó sorozat, amelyben az amerikai polgárháború még nem ért véget. Érzékeny témája miatt bejelentésekor kisebb botrány tört ki Amerikában, és bár a producerpáros azóta elvállalt egy új Star Wars-trilógiát is a Disneynél, az HBO szerint a sorozat továbbra is előkészítési fázisban van.

Nos, ti mit fogtok ebből mindenképpen megnézni?


671 hozzászólás on Streamben hamarosan elérhető sorozatok

 1. If there is a friend in the horizon, the heart will fly; if there is hope in the heart, laughter will be refreshing; if there is a fate in life, dreams will last; if there is always a greeting, friendship will set sail.

 2. My heart for you is fresh beer, clear and sweet; my affection for you is wine, sweet and sweet; my love for you is knives, strong passion; drunk in my arms, infinite love.

 3. Hello my family member! I wish to say that this post is awesome, nice written and include almost all vital infos. I would like to see more posts like this .

 4. I really like what you guys are usually up too. Such clever work and exposure! Keep up the terrific works guys I’ve included you guys to my own blogroll.

 5. My developer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on several websites for about a year and am anxious about switching to another platform. I have heard very good things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it? Any help would be greatly appreciated!

 6. I just like the valuable info you provide to your articles. I will bookmark your weblog and take a look at again right here frequently. I am reasonably certain I’ll be informed plenty of new stuff right right here! Good luck for the following!

 7. Its like you learn my thoughts! You appear to grasp a lot approximately this, like you wrote the guide in it or something. I feel that you simply can do with some p.c. to power the message home a little bit, however instead of that, this is excellent blog. A great read. I’ll definitely be back.

 8. I have been browsing online more than three hours today, yet I by no means discovered any fascinating article like yours. It is lovely value sufficient for me. Personally, if all website owners and bloggers made just right content as you did, the net will probably be much more helpful than ever before.

 9. Thank you for another excellent article. Where else could anyone get that kind of info in such a perfect manner of writing? I’ve a presentation subsequent week, and I’m on the look for such information.

 10. Hmm it appears like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything. Do you have any tips and hints for novice blog writers? I’d really appreciate it.

 11. Valuable info. Lucky me I found your site unintentionally, and I am stunned why this twist of fate did not took place in advance! I bookmarked it.

 12. Nice post. I used to be checking continuously this blog and I’m inspired! Very helpful information specifically the final phase 🙂 I care for such information a lot. I used to be looking for this particular info for a long time. Thank you and best of luck.

 13. I’m really enjoying the theme/design of your website. Do you ever run into any internet browser compatibility issues? A couple of my blog readers have complained about my blog not operating correctly in Explorer but looks great in Firefox. Do you have any tips to help fix this issue?

 14. Hey there! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it tough to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to begin. Do you have any tips or suggestions? Appreciate it

 15. Thanks , I have just been looking for information approximately this subject for ages and yours is the best I have discovered till now. However, what about the bottom line? Are you certain about the supply?

 16. Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; we have created some nice methods and we are looking to swap solutions with other folks, why not shoot me an e-mail if interested.

 17. Hello! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a wonderful job!

 18. With every thing which seems to be building inside this specific subject material, your opinions are rather radical. Nevertheless, I am sorry, because I can not subscribe to your whole theory, all be it refreshing none the less. It looks to me that your opinions are generally not entirely rationalized and in simple fact you are generally yourself not fully convinced of your argument. In any case I did take pleasure in examining it.

 19. Thank you, I have recently been searching for information approximately this subject for a long time and yours is the greatest I’ve discovered so far. But, what about the conclusion? Are you positive concerning the source?

 20. Hello there, I found your site via Google while looking for a related subject, your web site got here up, it appears to be like great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

 21. I’ve been browsing on-line more than three hours these days, but I by no means found any attention-grabbing article like yours. It’s pretty price sufficient for me. Personally, if all site owners and bloggers made excellent content as you did, the net will likely be a lot more useful than ever before. “No nation was ever ruined by trade.” by Benjamin Franklin.

 22. Good day very cool blog!! Man .. Excellent .. Amazing .. I will bookmark your website and take the feeds alsoKI’m glad to search out numerous useful info here in the submit, we want work out extra techniques in this regard, thank you for sharing. . . . . .

 23. Thanks for another great article. The place else may anybody get that kind of information in such an ideal way of writing? I’ve a presentation subsequent week, and I’m on the look for such info.

 24. So I accidentally deleted the joomla folder. But the database its still there untouched..Is it posible that I re-install joomla and connect it with the old database and have all my articles and files back as it was?.

 25. This is really attention-grabbing, You are a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your great post. Also, I have shared your web site in my social networks!

 26. I’ve read several good stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I wonder how a lot effort you set to make this sort of great informative web site.

 27. I was looking at some of your content on this internet site and I believe this website is really instructive! Continue posting.

 28. I as well as my buddies were reviewing the great key points on the website then all of the sudden came up with an awful suspicion I never thanked the site owner for those secrets. All of the boys appeared to be absolutely excited to read through all of them and now have simply been taking pleasure in these things. Many thanks for being quite considerate and also for picking out some ideal information most people are really needing to be aware of. My very own sincere apologies for not expressing gratitude to you earlier.

 29. Hello, Neat post. There is a problem along with your website in internet explorer, might check this… IE still is the marketplace leader and a good component of folks will miss your great writing because of this problem.

 30. I haven’t checked in here for a while as I thought it was getting boring, but the last few posts are great quality so I guess I’ll add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

 31. You actually make it seem really easy along with your presentation but I in finding this
  matter to be actually something which I believe I would never understand.
  It kind of feels too complicated and extremely broad for
  me. I’m taking a look ahead on your next submit, I will attempt to get the cling of it!

 32. I have not checked in here for a while since I thought it was getting boring, but the last several posts are great quality so I guess I will add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

 33. I have been browsing on-line more than three hours lately, yet I by no means discovered any fascinating article like yours. It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made excellent content as you probably did, the net will probably be a lot more helpful than ever before.

 34. You made some respectable factors there. I appeared on the internet for the problem and found most individuals will go along with together with your website.

 35. I really appreciate this post. I have been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thank you again!

 36. Hi, Neat post. There’s a problem together with your website in internet explorer,
  may test this? IE still is the market chief and a big component to people will miss your great writing due to this problem.

 37. This website online is mostly a walk-via for all of the info you needed about this and didn’t know who to ask. Glimpse right here, and you’ll undoubtedly uncover it.

Comments are closed.