Mozi - TV

45 hozzászólás on Stargate Universe – Comic Con

 1. sheenard

  Hát várjuk…

  Két dolog a trailer alapján bizonyosnak látszódik: lesz komolyabb szex illetve egyetlen egy normálisan bevilágított jelenet nem lesz a sorozatban. Én zseblámpával fogom nézni, hogy átlássak a sötétségen.

  Fr@nc abba a sok kreatív emberbe, akik szerint az a trendi, ha a jövő roh@dt komor lesz.

 2. Anno az SG-1 rajongóinak egy része is előre leírta az SGA-t, aztán milyen pofás sorozat lett belőle.

 3. Csak a hajó lesz sötét, de például az a dzsungelbolygó, meg a sivatagbolygó igen világosnak tűnik (nem mellesleg kész felüdülés lesz a sok fenyőerdő bolygó után). Eli meg talán garantálja, hogy a humor oldja majd a darkot.

 4. sheenard

  Hát, ha nem lesz benne a megszokott humor, akkor küldök egy ásót a producereknek, ássák el magukat 😛

  Többek között a humor az, ami kiemeli a többiek közül (az Eurékát is azért szeretem).

 5. Én azért hadd kötözködjek. Milyen “többiek” közül emelkednek ki ezek a sorozatok? OK, a BSG kőkemény dráma volt, de azért a legtöbb sorozatban megtalálható a humor. Star Trekek, Farscape, Babylon 5, Andromeda, Earth: Final Conflict, Firefly, hogy régebbieket említsek a sci-fi sorozatok közül, újak közül a Warehouse 13 egyértelműen könnyedebb stílus, (Doctor Who pláne, de az kakukktojás, mert brit), és nem is nagyon van más a műfajon belül, amihez hasonlítani lehetne. A Lostban is megvan a humor, ha nem is annyira könnyed és állandóan jelenlévő, mint az Eurekában. Akkor mik is ezek a “többiek”?
  (Egyébként dühös vagyok az SG-gárdára, hogy miért nem hagyták Ronont meghalni, olyan sokkolóan szép halála volt… aztán egy mozdulattal visszahozták. Bezzeg a britek nem finomkodnak, ld. Torchwood…)

 6. A jelenleg futó űrhajós-idegenes sci-fi szériák közül emelkedik ki az SG.
  Amúgy a felsoroltak közül szerintem egyedül a Firefly éri el (le is körözi) a Stargate-eket humorban.

 7. sheenard

  Humor az Andromédában? Most tudom meg, hogy ugyanezen a címen van egy másik sorozat is??? Mert amit én láttam, azon nem nagyon mosolyodtam el egyszer sem.

  A ST padig inkább ilyen lágy kedvességgel és finom mosolygással van dusítva, mintsem humorral.

  A Farscepe-en meg vinnyogtam, nem bírtam végignézni…

 8. Dzséjt:
  “A jelenleg futó űrhajós-idegenes sci-fi szériák közül emelkedik ki az SG.”

  Könyörgöm, milyen űrhajós-idegenes sci-fi szériák futnak jelenleg? Soroljatok már fel párat…

  Sheenard:
  Azért, mert te nem tudsz értékelni bizonyos sorozatokat, még nem jelenti azt, hogy azok nem jók 😉 Mellesleg a Stargate sem éppen az a sírvaröhögős sorozat, mint amilyen az Eureka tud lenni (csak kivételes esetben, mint a 100. és 200. részek). Annyi humor pedig az általam felsoroltakban is bőven van, mint az SG sorozatokban.

 9. sheenard

  Nem nem-értékelés kérdése. Nekem például nagyon tetszett a ST Enterprise. De abban sem sok humor volt. Inkább csak a főszereplőket lehetett kedvelni.

  A BSG az a sorozat viszont, amit pontosan azért nem szeretek, mert ott minden rész felér egy kanalas kibelezéssel.

 10. Szerintem itt csak az emlékek megszépüléséről van szó 😉 Néhány humorosabb epizód előfordult mindkét eddigi Stargate sorozatban, de azért messze nem olyan mértékben, mint a kifejezetten humorosnak szánt Eurekában. Arányaiban ennyi humoros rész volt a Star Trek sorozatokban is, még az Enterprise-ban is. A BSG-t direkt kiemeltem, mint drámai sorozatot, hogy ne ahhoz hasonlítsuk. Mostanában pedig semmi olyan sorozat nem fut, amihez a Stargate-et hasonlítani lehetne. Akkor mitől is kiemelkedő? 😉

  Én is szeretem a humort, de kell egy kis dráma is. Mármint valódi, nem resetelt. Én azért nem bánnám, ha az új sorozat kicsit komolyabban venné magát.

 11. Annatar: “Könyörgöm, milyen űrhajós-idegenes sci-fi szériák futnak jelenleg? Soroljatok már fel párat…”
  Hát éppen ez az, hogy nincsen több. Ez a szomorú, és ezért kiemelkedő a Stargate. Az a franchise az utolsó Mohikán a sci-fi eme alműfajában, és a humora még az űrhajós sci-fik közül is kiemeli, hisz csak egyetlen ilyen jellegű társa akad, a BSG (hiszen készül[nek] a film[ek], meg a Caprica), amiben annyi humor van, mint a pestisjárványban.
  Az, hogy régen akadt több ilyen is (B5, Farscape, Andromeda, Trek) az egy dolog, az régen volt, de az SG még mindig futó sorozat, és bezony kiemelkedő szerintem is a sok Földön, jelenben, vagy idegennek beállított Földön, jelenben játszódó sci-fi sorozatok közül.

Comments are closed.