TV

Star Wars: Rebels (Lázadók) – vége az első évadnak


A Star Wars: Rebels, amely egy maroknyi lázadó történetét meséli el, és a Lázadók Szövetségének megalakulásáról szól, teljes mértékben Dave Filoni és csapatának a gyermeke, George Lucas, az univerzum atyja ebbe már nem nyúlt bele, nem adott ötleteket, nem hagyott jóvá semmit. Szóval nagy kérdés volt, hogy nélküle is tud-e boldogulni az öt és egy extra évadot megért The Clone Warsot jegyző csapat. Jelentem, tud. Az első évad tanulsága szerint még jobban is.

Ezt én nem azért írom, mert rühellem Lucast, félre értés ne essék: máig nagyon tisztelem az öreget. Vitathatatlanul voltak rossz döntései a Star Warsszal kapcsolatban (bár az már vitatható, ki mit gondol rossz döntésnek), de ezzel együtt tudok élni. Viszont ismerem a The Clone Wars hátterét, tudom, hogyan született meg, mi az, ami Lucas érdeme, mi az, amit ráerőltetett Filoniékra, mert ők vagy nem csinálták volna meg, vagy máshogy álltak volna neki. Ezen ismeretek tükrében mondom, jobb, hogy ezt a sorozatot már nem Lucas felügyelete alatt készítették, mert így a csapat végre teljesen kibontakozhatott.

Filoniéknak már a The Clone Warst is úgy tervezték, hogy a filmek főszereplői helyett a háttérszereplőkre akartak koncentrálni, egységes, karakterközpontú történetet létrehozva. Nos, ez volt az egyik, amit Lucas nem engedett, ő ugyanis ragaszkodott Anakinhoz és Obi-Wanhoz, valamint a felrúgott kronológiai sorrendhez és a sok kis történethez. Később valószínűleg belátta, hogy ez nem volt jó ötlet, hiszen a klón háborúkat feldolgozó sorozat a harmadik évad felénél arculatot váltott, mind külsőleg, mind belsőleg, de az alaphelyzettől már nem rugaszkodhatott el: ugyan időrendben adták a sorozat epizódjait, maradt Obi-Wan és Anakin, és továbbra is sok kis sztorival operáltak – noha eme sztorik egy nagyobb része végül egyetlen szálban egyesült.

A Rebelsben aztán sikerült megvalósítani azt, amit Filoni akart anno: új szereplők vagy éppen eddig csak mellékszerepben tündöklő karakterek jelennek meg, a Luke-Han-Leia triónak nyoma sincs. Nincsenek korlátok, úgy használják hőseiket, ahogy akarják. Ez pedig remekül megágyazott annak, ami Ahsoka Tanót, Asajj Ventresst és Darth Mault leszámítva minden szereplőből hiányzott a The Clone Warsban: a karakterfejlődésnek. A Rebelsben a szereplők fejlődnek. És nem csak Ezra, az utcagyerek, akit pártfogásába vesz egy a 66-os parancs idején vele egykorú, a lovagi címet sohasem elért Jedi, Kanan. Ugyanez elmondható a Ghost nevű űrhajó (a helyi Millennium Falcon, csak ez nem ócskavas) legénységének minden tagjáról. Láthatjuk, hogyan változik igazi Jedi lovaggá Kanan, hogyan illeszkedik be a mandalore-i, művészi indíttatású Sabine, hogyan barátkozik össze Zeb Ezrával, hogyan lesz Hera egyre inkább a csapat igazi vezére. A négy miniepizód, a bevezető film és a tizenhárom rendes epizód alatt hőseink bizony eljutnak A-ból B-be. Kivéve Chopper, a droid, az konstans görény.

Star Wars Rebels 01

A Ghost legénysége.

 

A főgonoszok viszont más a helyzet, azok legfeljebb hullává fejlődnek, igaz, ők nem is jelennek meg olyan sok epizódban, mint hőseink. Ám náluk pont ez a jó. A The Clone Wars elején kínos volt, hogy a Szeparatista fenyegetést, mint valami lufit, kipukkantották azzal, hogy Ventresst vagy Grievoust úton útfélen menekülésre kényszerítették hőseink. Itt ilyenről szó sincs, sőt, az évad jelentősebb részében a Ghost legénységének kell futnia a gonoszok elől. Persze a rohamosztagosok nem jelentenek kihívást, hiszen ezek a derék katonák még a The Empire Strikes Backben sem voltak képesek a nyílegyenes folyosón eltalálni egy két és fél méteres, álló wookiee-t két méterről. Hiába, no, az A New Hope óta tudjuk, hogy semmit sem látnak abban a sisakban. Ez betesz a célzókájuknak.

A kihívást a lépcsőzetesen érkező egyre nagyobb fenyegetés jelenti. A rohamosztagosokat két tohonya tiszt követi, őket már az első nyolc percben megalázzák. Aztán érkezik a Birodalmi Elhárítási Hivataltól Kallus ügynök, aki már képes ésszerűbb csapdákat állítani, persze azokból Kanan csapata még így is viszonylag könnyen kimászik. Eztán érkezik az igazi veszedelem. az Inkvizítor. Viszont, mivel hőseink fejlődnek, tanulnak, ő sem tart örökké. De a lépcsőfokok nem az Inkvizítorral érnek véget, a feje fölött leledző karakterek már a meglepetésvendég, az igazi nagyágyúk, és a belépőjük bizony a játékszabályokat is megváltoztatják, mindkét oldalon. Szóval ez a fokozatosság nagyon jót tesz a sorozatnak, mert hőseink, ha már adaptálódtak egy veszélyhez, akkor jön egy új, amihez újra fel kell nőniük.

A sorozat menete szintén változáson esett át a The Clone Warshoz képest. A négy miniepizód még abszolúte összefüggéstelen. A Spark of the Rebellion filmet követően is látszólag még önálló részekkel operálunk, de apránként, egy-két perc erejéig már be-bepillanthatunk a nagy egészbe. Itt felbukkan a Lázadók Szövetségének egy későbbi vezetője, ott megismerhetünk egy titkos ügynököt, amott kiderül, hogy hőseink egy nagyobb dolognak a részei. S, ahogy haladunk előre, úgy válik az egész összefüggő folyammá.

A Rebels látványában puritánabb, mint a The Clone Wars volt, egyértelműen inkább az A New Hope, a The Empire Strikes Back és a Return of the Jedi hangulatára, látványára mentek rá. Az animáció simább, a mimikák jobbak az elődnél, ráadásul rengeteg technikai elem, ami a The Clone Warsba csak később került be, itt már eleve jelen van (például a szereplők haját fújja a szél), és végre nem baltával faragottak a karakterek.

A mesélési mód sem olyan epikus, mint a Köztársaság érájában játszódó sztorik esetén, itt emberközeli, személyes perspektívájú, mint a Birodalom idejében játszódó történeteknél. Nem járunk minden epizódban más bolygón, a legtöbb rész a Lothalon játszódik, ami kicsit a Tatooine-ra hajaz. Kopár, koszos, szegényes, csak homok helyett itt végtelen, sárgásbarna mezők vannak. De azért a Köztársaság kora is megmutatkozik, hiszen Filoniék egy egészként kezelik a hat filmet és a The Clone Wars sorozatot. Így bizony felbukkan bolygó és faj a Revenge of the Sith-ből, űrhajó a The Phantom Menace-ből vagy a The Clone Warsból, és szereplők egész serege minden érából. Mert bizony sok visszatérőnk van, és igencsak hatásos mindegyikük belépője, ráadásul egyikük sem erőltetett. Mi több, már a sorozat indulása előtt kézenfekvő volt, hogy ezeknek a szereplőknek helye van egy sorozatban, ami a Lázadók Szövetségének megalakulásáról szól.

Star Wars Rebels 02

Az Inkvizítornak nem kihívás két jött-ment Jedi.

 

De visszatérve még kicsit a látványra, Filoniék a Rebelsben rengeteg elemet az első három elkészült epizód látványtervezője, Ralph Mcquarrie munkásságából alakítottak ki. Például Lothal egy az Alderaant ábrázoló koncepciós rajz után született meg, Chopper R2-D2 kezdeti tervei alapján alakult ki, Darth Vader sisakja és a csillagrombolók formája is ezt a vonalat követi. A másik dolog, amit átvettek a klasszikus filmekből, az az effektek. A fénykardok ebben a sorozatban vékonyak, remegnek, mint a ’70-es, ’80-as években készült filmekben, a puskákból leadott lézerlövedékek egységesen vörösek, nincs a közepükben a narancssárgás fényfolt. Az alkotók zene terén szintén a negyedik, ötödik és hatodik részből merítenek, de mindig pont jókor, jó helyen azért felcsendül taktus az előzményekből vagy a The Clone Warsból is – megjegyzem, hogy Kevin Kinner az előző sorozattal ellentétben itt kevésbé hajt önálló zenei anyagra, inkább a mozifilmek ismert dallamait hasznosítja újra.

És hogy merre tovább? Nos, az évadot befejező epizód, a Fire Across the Galaxy bizony azt mutatja, hogy a történet eztán kiterebélyesedik. Kanan, Ezra, Hera, Sabine, Zeb és Chopper immár a nagyfiúk asztalánál játszanak, komoly tétekkel. Úgyhogy a második évad esélyesen mehet át akkora változáson, mint amekkorán a The Clone Wars ment át a harmadik évad felénél. Csak ezúttal a történet miatt következik be ez a változás.

Szóval a Star Wars: Rebels nagyon jól nyitott. Filoniék tapasztalataikat felhasználva, saját fejük után menve remekül építették fel a sorozat első évadját, s jól láthatóan tudják, merre tartanak. Van itt minden, amit szeretni lehet a Star Warsban: szerethető karakterek, jó poénok (nem gyerekes droidpoénok, mint az előd elején), remek fénykardpárbajok, parázs űrcsaták, meglepő fordulatok, laza kalandok. A Rebels méltó a Star Wars címre. Egyetlen baja van csupán: most várhatunk a második évadra.

Verdikt

Karakterek 98%
Sztori 96%
Látvány 91%
Összhatás 99%
Final Thoughts

A Star Wars: Rebels nagyon jól nyitott. Filoniék tapasztalataikat felhasználva, saját fejük után menve remekül építették fel a sorozat első évadját, s jól láthatóan tudják, merre tartanak. Van itt minden, amit szeretni lehet a Star Warsban: szerethető karakterek, jó poénok (nem gyerekes droidpoénok, mint az előd elején), remek fénykardpárbajok, parázs űrcsaták, meglepő fordulatok, laza kalandok. A Rebels méltó a Star Wars címre. Egyetlen baja van csupán: most várhatunk a második évadra.

Overall Score 96% Ajánlott
Readers Rating
14 votes
90

385 hozzászólás on Star Wars: Rebels (Lázadók) – vége az első évadnak

 1. kwindu

  Korrekt kritika nekem nagyon bejött ez a sorozat fényévekkel jobb, mint a clone wars volt. Én két dolgot kritizálnék, az egyik a béna rohamosztagosok semmit nem találnak el a másik nagyon nehezen barátkoztam meg a rajz technikával. Nekem túl elnagyollt volt a szereplők arca, de a sztori nagyon tetszett. Régen szerettem volna egy olyan SW történetet, ami a birodalom korában nem a megszokott szereplőkről szól és ezt most meg is kaptam. Az új gonosz karakterek jól sikerültek bár kisé elnagyoltak voltak volt saját egyéniségük (főleg az inkvizítor) a birodalom itt valóban egy igazi gonosz elnyomó rendszer. Tarkin karakteri is rendesen el lett találva hozta azt a hideg könyörtelen figurát, akit anno megismertem. A finálé meg végkép meg győzött és várom a folytatást akár csak a hetedik filmet. 🙂

 2. I simply want to mention I am very new to weblog and really loved this page. Almost certainly I’m want to bookmark your blog post . You amazingly come with superb posts. Thanks for sharing your webpage.

 3. Thank you for sharing excellent informations. Your site is very cool. I am impressed by the details that you have on this blog. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found simply the info I already searched everywhere and simply couldn’t come across. What a perfect web site.

 4. I simply couldn’t leave your site before suggesting that I extremely enjoyed the standard info a person provide to your guests? Is going to be back frequently in order to inspect new posts

 5. Please let me know if you’re looking for a author for your weblog. You have some really great articles and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an e-mail if interested. Kudos!

 6. Great beat ! I wish to apprentice while you amend your site, how can i subscribe for a blog website? The account aided me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

 7. I do consider all of the ideas you’ve presented for your post. They are really convincing and will certainly work. Still, the posts are very brief for novices. Could you please lengthen them a little from next time? Thank you for the post.

 8. I was recommended this blog by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my trouble. You’re amazing! Thanks!

 9. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything such as this just before. So nice to seek out somebody with some original thoughts on this subject. realy we appreciate you starting this up. this amazing site is one thing that is needed on the internet, someone with a little originality. beneficial problem for bringing interesting things to your web!

 10. It’s the best time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I desire to suggest you some interesting things or suggestions. Maybe you can write next articles referring to this article. I wish to read more things about it!

 11. Hey. Very nice web site!! Man .. Excellent .. Superb .. I’ll bookmark your website and take the feeds also…I am glad to locate numerous helpful information here in the article. Thanks for sharing.

 12. Hello, Neat post. There’s an issue along with your web site in web explorer, could test this¡K IE nonetheless is the marketplace leader and a big part of folks will miss your excellent writing due to this problem.

 13. Thanks for giving your ideas. Another thing is that scholars have a selection between federal government student loan along with a private education loan where it truly is easier to select student loan debt consolidation loan than over the federal education loan.

 14. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this blog. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very difficult to get that “perfect balance” between user friendliness and appearance. I must say you have done a great job with this. In addition, the blog loads extremely quick for me on Chrome. Exceptional Blog!

 15. I used to be recommended this blog by my cousin. I am no longer positive whether or not this publish is written by means of him as no one else understand such specific about my problem. You’re amazing! Thank you!

 16. you are actually a good webmaster. The web site loading velocity is incredible. It sort of feels that you are doing any distinctive trick. Moreover, The contents are masterpiece. you have done a magnificent process on this topic!

 17. Thanks for sharing these wonderful articles. In addition, an excellent travel as well as medical insurance strategy can often eradicate those fears that come with traveling abroad. Some sort of medical emergency can soon become extremely expensive and that’s absolute to quickly decide to put a financial weight on the family finances. Having in place the perfect travel insurance program prior to setting off is well worth the time and effort. Thanks a lot

 18. Thank you for another magnificent post. Where else could anybody get that type of info in such an ideal way of writing? I’ve a presentation next week, and I’m on the look for such info.

 19. I have been exploring for a little for any high quality articles or blog posts on this sort of space . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this website. Reading this info So i¡¦m glad to convey that I’ve a very just right uncanny feeling I came upon just what I needed. I such a lot no doubt will make sure to don¡¦t fail to remember this site and provides it a look regularly.

 20. I’ve learn several just right stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting. I surprise how much effort you set to create one of these magnificent informative website.

 21. Hi, i believe that i saw you visited my weblog so i came to “return the favor”.I am trying to find things to enhance my site!I assume its good enough to use a few of your concepts!!

 22. Its like you read my mind! You seem to know a lot about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with some pics to drive the message home a little bit, but instead of that, this is great blog. An excellent read. I will certainly be back.

 23. Hmm it appears like your website ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog writer but I’m still new to the whole thing. Do you have any tips and hints for rookie blog writers? I’d definitely appreciate it.

 24. I’m extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid subject or did you modify it your self? Anyway keep up the excellent high quality writing, it is rare to see a nice weblog like this one these days..

 25. Throughout the grand design of things you’ll receive an A for effort and hard work. Where exactly you actually misplaced me personally ended up being on the particulars. You know, it is said, details make or break the argument.. And it could not be more correct at this point. Having said that, let me tell you precisely what did do the job. Your text is quite powerful which is probably the reason why I am making an effort in order to comment. I do not make it a regular habit of doing that. Next, even though I can notice a leaps in reasoning you come up with, I am not necessarily sure of how you appear to unite your points that help to make your final result. For the moment I will subscribe to your point however hope in the near future you link the dots better.

 26. Thank you, I’ve just been searching for info about this subject for a long time and yours is the best I’ve discovered so far. But, what about the conclusion? Are you positive in regards to the source?

 27. I carry on listening to the reports speak about getting free online grant applications so I have been looking around for the most excellent site to get one. Could you advise me please, where could i acquire some?

 28. Hey very nice web site!! Man .. Excellent .. Amazing .. I’ll bookmark your site and take the feeds also…I’m happy to find a lot of useful information here in the post, we need develop more strategies in this regard, thanks for sharing. . . . . .

 29. Wow, fantastic blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your web site is fantastic, as well as the content!

 30. Thanks for your entire labor on this blog. My mum really likes getting into investigations and it’s easy to see why. We hear all concerning the lively medium you make effective tricks by means of this web site and even improve participation from people on this article and our favorite child is actually discovering a lot. Have fun with the remaining portion of the new year. Your conducting a great job.

 31. Today, with the fast way of living that everyone leads, credit cards have a huge demand throughout the economy. Persons coming from every field are using the credit card and people who aren’t using the credit card have made arrangements to apply for just one. Thanks for discussing your ideas in credit cards.

 32. I’ve been surfing online more than three hours as of late, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty price sufficient for me. In my view, if all webmasters and bloggers made just right content as you probably did, the net can be much more useful than ever before. “I thank God for my handicaps, for through them, I have found myself, my work and my God.” by Hellen Keller.

 33. Wow! This can be one particular of the most helpful blogs We’ve ever arrive across on this subject. Actually Wonderful. I’m also an expert in this topic therefore I can understand your hard work.

 34. magnificent points altogether, you simply won a emblem new reader. What would you recommend in regards to your publish that you just made a few days ago? Any sure?

 35. Nice blog right here! Also your web site loads up very fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link in your host? I desire my web site loaded up as quickly as yours lol

 36. Very interesting points you have mentioned , appreciate it for posting . “A big man is one who makes us feel bigger when we are with him.” by John C. Maxwell.

 37. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very difficult to get that “perfect balance” between usability and visual appearance. I must say you have done a great job with this. Additionally, the blog loads super fast for me on Opera. Exceptional Blog!

 38. Wonderful paintings! This is the kind of info that should be shared across the internet. Disgrace on the search engines for now not positioning this submit higher! Come on over and consult with my site . Thanks =)

 39. I was very happy to search out this net-site.I wished to thanks to your time for this glorious learn!! I definitely having fun with each little bit of it and I’ve you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.

 40. Hey! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog article or vice-versa? My website discusses a lot of the same subjects as yours and I think we could greatly benefit from each other. If you’re interested feel free to shoot me an e-mail. I look forward to hearing from you! Fantastic blog by the way!

 41. I have been surfing on-line more than 3 hours today, but I by no means found any fascinating article like yours. It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made excellent content as you did, the net can be a lot more helpful than ever before. “Dignity is not negotiable. Dignity is the honor of the family.” by Vartan Gregorian.

 42. Simply desire to say your article is as astonishing. The clarity in your post is simply nice and i could assume you are an expert on this subject. Fine with your permission allow me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the enjoyable work.

 43. I am really impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a great blog like this one these days..

 44. I have learn several just right stuff here. Certainly value bookmarking for revisiting. I wonder how so much effort you set to make the sort of magnificent informative website.

 45. Thanks a lot for sharing this with all of us you really know what you are talking about! Bookmarked. Kindly also visit my web site =). We could have a link exchange arrangement between us!

 46. Hey, I think your blog might be having browser compatibility issues. When I look at your blog in Opera, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, excellent blog!

 47. Hello, you used to write great, but the last few posts have been kinda boring… I miss your great writings. Past several posts are just a little out of track! come on!

 48. One more thing. I believe that there are many travel insurance sites of dependable companies that let you enter your vacation details and obtain you the prices. You can also purchase an international holiday insurance policy on the internet by using your own credit card. Everything you should do is to enter all travel details and you can understand the plans side-by-side. Just find the package that suits your allowance and needs after which it use your credit card to buy the item. Travel insurance online is a good way to search for a reputable company pertaining to international travel insurance. Thanks for sharing your ideas.

 49. One other thing is that an online business administration program is designed for learners to be able to effortlessly proceed to bachelor’s degree programs. The Ninety credit diploma meets the other bachelor diploma requirements and when you earn your associate of arts in BA online, you should have access to the most recent technologies within this field. Some reasons why students are able to get their associate degree in business is because they can be interested in this area and want to have the general knowledge necessary in advance of jumping right bachelor college diploma program. Thx for the tips you provide within your blog.

 50. I’m really enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Outstanding work!

 51. Superb blog! Do you have any tips and hints for aspiring writers? I’m planning to start my own website soon but I’m a little lost on everything. Would you suggest starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m completely confused .. Any suggestions? Bless you!

 52. Thanks a lot for giving everyone an extraordinarily memorable possiblity to read critical reviews from this blog. It is always so fantastic and also full of a great time for me and my office acquaintances to search your site at the very least thrice in one week to read the fresh stuff you have got. And of course, I’m so certainly pleased with the striking knowledge you serve. Certain 2 tips in this post are particularly the simplest I’ve had.

 53. What i don’t realize is actually how you are not actually much more well-liked than you may be now. You’re very intelligent. You realize therefore significantly relating to this subject, made me personally consider it from numerous varied angles. Its like men and women aren’t fascinated unless it’s one thing to do with Lady gaga! Your own stuffs excellent. Always maintain it up!

 54. I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this blog. I’m hoping the same high-grade website post from you in the upcoming also. Actually your creative writing skills has inspired me to get my own web site now. Really the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a good example of it.

 55. I was wondering if you ever considered changing the page layout of your website? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 pictures. Maybe you could space it out better?

 56. Nice blog here! Also your web site loads up fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my website loaded up as fast as yours lol

 57. Magnificent beat ! I would like to apprentice while you amend your website, how can i subscribe for a blog website? The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

 58. Thanks for some other great article. Where else may anyone get that kind of information in such a perfect way of writing? I’ve a presentation subsequent week, and I am on the search for such info.

 59. hello there and thank you in your information – I have definitely picked up something new from proper here. I did however expertise a few technical issues the use of this site, as I experienced to reload the website a lot of instances previous to I may just get it to load correctly. I were considering in case your web host is OK? Not that I am complaining, however sluggish loading instances instances will often affect your placement in google and could harm your high-quality ranking if ads and ***********|advertising|advertising|advertising and *********** with Adwords. Well I’m including this RSS to my email and could look out for much extra of your respective intriguing content. Ensure that you replace this again soon..

 60. I have mastered some important matters through your website post. One other stuff I would like to say is that there are numerous games out there designed specifically for preschool age little ones. They incorporate pattern acceptance, colors, dogs, and patterns. These commonly focus on familiarization rather than memorization. This will keep children and kids engaged without sensing like they are studying. Thanks

 61. Hello, you used to write great, but the last several posts have been kinda boring… I miss your super writings. Past few posts are just a little bit out of track! come on!

 62. Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your weblog? My blog is in the exact same area of interest as yours and my users would definitely benefit from some of the information you present here. Please let me know if this alright with you. Thanks a lot!

 63. What’s Happening i’m new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It absolutely helpful and it has aided me out loads. I’m hoping to give a contribution & help other customers like its aided me. Good job.

 64. Excellent blog you have here but I was wanting to know if you knew of any forums that cover the same topics discussed here? I’d really love to be a part of group where I can get feed-back from other experienced people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Thanks a lot!

 65. excellent issues altogether, you just gained a logo new reader. What might you suggest in regards to your post that you just made some days ago? Any positive?

 66. I have read a few excellent stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I surprise how so much attempt you place to make the sort of wonderful informative site.

 67. Greetings! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

 68. Thank you for some other informative site. Where else could I get that type of information written in such a perfect way? I’ve a mission that I’m simply now running on, and I’ve been on the look out for such info.

 69. I’m not positive where you’re getting your info, but great topic. I needs to spend some time finding out much more or understanding more. Thank you for magnificent info I used to be looking for this information for my mission.

 70. Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your web site is great, let alone the content!

 71. I would like to thank you for the efforts you have put in writing this web site. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming as well. Actually your creative writing skills has encouraged me to get my own blog now. Really the blogging is spreading its wings fast. Your write up is a good example of it.

 72. certainly like your web site however you need to check the spelling on several of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I in finding it very bothersome to tell the truth however I will surely come again again.

 73. I wanted to post you the tiny observation to help give many thanks as before regarding the magnificent tips you have discussed on this site. This has been really incredibly generous of you to supply freely all that a lot of folks could possibly have offered for sale for an electronic book to get some profit for themselves, chiefly since you might have done it if you decided. Those things additionally worked like a fantastic way to know that most people have a similar dream similar to my own to figure out great deal more when considering this problem. I believe there are several more pleasant instances up front for those who find out your website.

 74. Howdy! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to give it a look. I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Exceptional blog and amazing design and style.

 75. I’m extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a nice blog like this one today..

 76. I’m still learning from you, but I’m making my way to the top as well. I absolutely liked reading all that is written on your website.Keep the stories coming. I enjoyed it!

 77. Hiya, I’m really glad I’ve found this information. Nowadays bloggers publish only about gossips and net and this is really irritating. A good website with interesting content, that’s what I need. Thank you for keeping this web-site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

 78. Nice post. I was checking continuously this blog and I am impressed! Very helpful information particularly the last part 🙂 I care for such information a lot. I was looking for this particular info for a long time. Thank you and best of luck.

 79. I used to be more than happy to search out this web-site.I wished to thanks on your time for this glorious read!! I definitely enjoying every little little bit of it and I’ve you bookmarked to check out new stuff you weblog post.

 80. I have seen a great deal of useful factors on your web site about personal computers. However, I have got the view that laptops are still not quite powerful adequately to be a good option if you typically do tasks that require a lot of power, including video modifying. But for internet surfing, microsoft word processing, and a lot other popular computer functions they are fine, provided you do not mind the small screen size. Many thanks for sharing your ideas.

 81. I’ve been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.

 82. Thanks for your publication on the travel industry. I’d personally also like to include that if you are a senior thinking of traveling, it’s absolutely crucial that you buy travel insurance for golden-agers. When traveling, retirees are at high risk of having a professional medical emergency. Buying the right insurance policy package for your age group can look after your health and give you peace of mind.

 83. I am very happy to read this. This is the kind of manual that needs to be given and not the accidental misinformation that is at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc.

 84. Thanks for sharing superb informations. Your web-site is very cool. I am impressed by the details that you¡¦ve on this site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found simply the information I already searched everywhere and just couldn’t come across. What an ideal website.

 85. I’d must examine with you here. Which is not one thing I usually do! I get pleasure from reading a submit that may make people think. Additionally, thanks for permitting me to comment!

 86. A formidable share, I simply given this onto a colleague who was doing just a little evaluation on this. And he actually purchased me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If doable, as you turn into expertise, would you thoughts updating your blog with more details? It’s highly helpful for me. Large thumb up for this blog put up!

 87. It’s the best time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I wish to suggest you few interesting things or tips. Perhaps you can write next articles referring to this article. I want to read more things about it!

 88. Very nice article and straight to the point. I don’t know if this is really the best place to ask but do you folks have any thoughts on where to get some professional writers? Thx 🙂

 89. I used to be recommended this web site by means of my cousin. I am not certain whether or not this submit is written through him as no one else realize such distinctive approximately my difficulty. You’re amazing! Thank you!

 90. I do not even understand how I stopped up here, but I thought this submit was once great. I do not realize who you are however certainly you are going to a well-known blogger when you are not already 😉 Cheers!

 91. I am typically to blogging and i really respect your content. The article has actually peaks my interest. I am going to bookmark your site and preserve checking for brand new information.

 92. You can certainly see your expertise in the work you write. The world hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to say how they believe. Always follow your heart.

 93. There are definitely loads of details like that to take into consideration. That is a great level to convey up. I provide the thoughts above as general inspiration however clearly there are questions just like the one you deliver up where an important factor will be working in trustworthy good faith. I don?t know if finest practices have emerged round things like that, but I’m certain that your job is clearly identified as a fair game. Each boys and girls feel the affect of only a moment’s pleasure, for the remainder of their lives.

 94. I’m very happy to read this. This is the type of manual that needs to be given and not the random misinformation that’s at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc.

 95. Very good written post. It will be valuable to anybody who usess it, as well as me. Keep doing what you are doing – for sure i will check out more posts.

 96. you’re actually a excellent webmaster. The web site loading speed is amazing. It seems that you are doing any unique trick. Also, The contents are masterpiece. you’ve performed a wonderful activity on this matter!

 97. One more thing. I really believe that there are a lot of travel insurance web-sites of reputable companies that permit you to enter your vacation details and obtain you the quotes. You can also purchase an international travel cover policy online by using the credit card. All you have to do is usually to enter your travel details and you can begin to see the plans side-by-side. Just find the program that suits your financial budget and needs then use your credit card to buy it. Travel insurance on the internet is a good way to begin looking for a respectable company pertaining to international travel cover. Thanks for sharing your ideas.

 98. Regards for helping out, good info. Our individual lives cannot, generally, be works of art unless the social order is also. by Charles Horton Cooley.

 99. Hey there I am so happy I found your webpage, I really found you by accident, while I was searching on Askjeeve for something else, Regardless I am here now and would just like to say many thanks for a remarkable post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to go through it all at the minute but I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the excellent job.

 100. It is appropriate time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I’ve read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or advice. Perhaps you could write next articles referring to this article. I want to read more things about it!

 101. Hello! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due to no backup. Do you have any solutions to prevent hackers?

 102. Just wanna remark on few general things, The website layout is perfect, the content is rattling wonderful. “I delight in men over seventy. They always offer one the devotion of a lifetime.” by Oscar Fingall O’Flahertie Wills Wilde.

 103. indeed, analysis is paying off. sure, study is paying off. Take pleasure in the entry you given.. sure, research is paying off.

 104. Thanks for discussing your ideas here. The other issue is that each time a problem arises with a computer system motherboard, people should not take the risk associated with repairing it themselves for if it is not done properly it can lead to permanent damage to the complete laptop. Most commonly it is safe just to approach any dealer of a laptop for that repair of that motherboard. They have technicians who have an experience in dealing with notebook motherboard complications and can have the right analysis and accomplish repairs.

 105. Its like you read my mind! You seem to know a lot about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with a few pics to drive the message home a bit, but instead of that, this is great blog. A fantastic read. I will certainly be back.

 106. Hi, Neat post. There’s an issue together with your website in web explorer, could test this¡K IE nonetheless is the marketplace chief and a big portion of people will miss your excellent writing because of this problem.

 107. you’re in point of fact a good webmaster. The website loading speed is amazing. It sort of feels that you are doing any unique trick. Moreover, The contents are masterpiece. you have performed a excellent job on this subject!

 108. Unquestionably believe that which you said. Your favorite reason appeared to be on the internet the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people consider worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side-effects , people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

 109. Have you ever thought about adding a little bit more than just your articles? I mean, what you say is fundamental and everything. But think about if you added some great pictures or videos to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and videos, this blog could undeniably be one of the greatest in its field. Amazing blog!

 110. Thanks for your exciting article. Other thing is that mesothelioma is generally due to the inhalation of materials from asbestos, which is a very toxic material. Its commonly viewed among individuals in the structure industry that have long experience of asbestos. It is caused by residing in asbestos covered buildings for a long time of time, Your age plays a crucial role, and some individuals are more vulnerable towards the risk as compared to others.

 111. You actually make it appear really easy along with your presentation but I to find this topic to be really something that I think I’d never understand. It sort of feels too complicated and very large for me. I am having a look forward in your next submit, I will attempt to get the hold of it!

 112. After study a number of of the blog posts in your website now, and I really like your method of blogging. I bookmarked it to my bookmark website listing and can be checking again soon. Pls check out my website as well and let me know what you think.

 113. But wanna input on few general things, The website design and style is perfect, the subject material is very great. “The stars are constantly shining, but often we do not see them until the dark hours.” by Earl Riney.

 114. I’m really loving the theme/design of your site. Do you ever run into any web browser compatibility problems? A few of my blog audience have complained about my website not operating correctly in Explorer but looks great in Safari. Do you have any tips to help fix this issue?

 115. Thanks for sharing superb informations. Your site is so cool. I’m impressed by the details that you have on this website. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found just the information I already searched all over the place and simply could not come across. What a great web site.

 116. One more thing. I do believe that there are several travel insurance web sites of trustworthy companies that allow you enter your vacation details to get you the prices. You can also purchase the particular international travel insurance policy on internet by using your credit card. All you should do is to enter all your travel specifics and you can view the plans side-by-side. Merely find the program that suits your financial allowance and needs and then use your credit card to buy the item. Travel insurance online is a good way to check for a respected company to get international travel cover. Thanks for discussing your ideas.

 117. Thanks for your suggestions. One thing I’ve got noticed is banks in addition to financial institutions are aware of the spending practices of consumers while also understand that many people max away their real credit cards around the trips. They correctly take advantage of this fact and start flooding ones inbox and snail-mail box by using hundreds of no interest APR credit card offers just after the holiday season comes to an end. Knowing that if you’re like 98% of the American community, you’ll get at the opportunity to consolidate credit debt and shift balances towards 0 interest rates credit cards.

 118. Thanks for expressing your ideas right here. The other point is that any time a problem appears with a pc motherboard, persons should not go ahead and take risk associated with repairing it themselves because if it is not done correctly it can lead to irreparable damage to the entire laptop. In most cases, it is safe to approach the dealer of that laptop for the repair of the motherboard. They will have technicians that have an knowledge in dealing with pc motherboard challenges and can make right diagnosis and undertake repairs.

 119. Thank you for some other great article. The place else could anybody get that kind of info in such a perfect manner of writing? I’ve a presentation next week, and I am on the search for such information.

 120. What i do not realize is actually how you are not actually much more well-liked than you may be right now. You’re so intelligent. You realize thus significantly relating to this subject, made me personally consider it from a lot of varied angles. Its like men and women aren’t fascinated unless it’s one thing to do with Lady gaga! Your own stuffs great. Always maintain it up!

 121. Hello my friend! I want to say that this article is amazing, great written and come with approximately all important infos. I’d like to peer extra posts like this.

 122. With havin so much content do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement? My site has a lot of completely unique content I’ve either authored myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the web without my agreement. Do you know any ways to help protect against content from being stolen? I’d truly appreciate it.

 123. I really enjoy studying on this site, it contains fantastic content. “Don’t put too fine a point to your wit for fear it should get blunted.” by Miguel de Cervantes.

 124. I¡¦ve learn some excellent stuff here. Definitely value bookmarking for revisiting. I wonder how a lot attempt you set to make one of these fantastic informative website.

 125. Hello just wanted to give you a quick heads up. The words in your post seem to be running off the screen in Opera. I’m not sure if this is a format issue or something to do with internet browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The design and style look great though! Hope you get the problem fixed soon. Kudos

 126. I do not even understand how I finished up here, but I believed this publish was great. I do not recognize who you might be however definitely you are going to a well-known blogger when you aren’t already 😉 Cheers!

 127. Good day! Do you know if they make any plugins to help with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results. If you know of any please share. Kudos!

 128. I have been exploring for a little bit for any high-quality articles or blog posts on this kind of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this website. Reading this info So i’m happy to convey that I have a very good uncanny feeling I discovered exactly what I needed. I most certainly will make certain to do not forget this web site and give it a look regularly.

 129. I think other site proprietors should take this web site as an model, very clean and fantastic user genial style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!

 130. I really appreciate this post. I’ve been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thank you again!

 131. My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on various websites for about a year and am worried about switching to another platform. I have heard great things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress content into it? Any kind of help would be greatly appreciated!

 132. I got what you mean , thankyou for posting .Woh I am delighted to find this website through google. “I was walking down the street wearing glasses when the prescription ran out.” by Steven Wright.

 133. I would like to thnkx for the efforts you’ve put in writing this website. I am hoping the same high-grade web site post from you in the upcoming also. Actually your creative writing skills has encouraged me to get my own site now. Actually the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a good example of it.

 134. I haven’t checked in here for a while since I thought it was getting boring, but the last several posts are great quality so I guess I will add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂

 135. I would like to express thanks to the writer just for rescuing me from this type of scenario. Right after searching throughout the search engines and getting proposals which are not powerful, I thought my life was well over. Being alive minus the strategies to the issues you have resolved through your entire short post is a crucial case, and the kind which might have in a negative way damaged my career if I had not discovered your web page. Your actual expertise and kindness in maneuvering a lot of stuff was tremendous. I’m not sure what I would have done if I had not discovered such a stuff like this. I am able to now look ahead to my future. Thanks for your time very much for the impressive and results-oriented guide. I will not be reluctant to suggest the website to anybody who should have care about this issue.

 136. I like this web blog so much, saved to fav. “American soldiers must be turned into lambs and eating them is tolerated.” by Muammar Qaddafi.

 137. Great info and right to the point. I am not sure if this is in fact the best place to ask but do you people have any ideea where to hire some professional writers? Thank you 🙂

 138. I was more than happy to uncover this site. I need to to thank you for ones time for this fantastic read!! I definitely liked every part of it and I have you book marked to check out new things in your web site.

 139. After looking at a few of the blog posts on your website, I seriously appreciate your technique of writing a blog. I bookmarked it to my bookmark webpage list and will be checking back soon. Please visit my web site as well and let me know what you think.

 140. Thanks for expressing your ideas. I’d also like to say that video games have been ever before evolving. Today’s technology and innovations have served create realistic and fun games. These types of entertainment video games were not as sensible when the concept was being used. Just like other areas of technologies, video games as well have had to evolve by many generations. This is testimony on the fast continuing development of video games.

 141. Thanks, I have recently been searching for info approximately this subject for a long time and yours is the greatest I’ve discovered till now. However, what in regards to the conclusion? Are you sure in regards to the source?

 142. You made some nice points there. I looked on the internet for the subject and found most persons will agree with your site.

 143. I’m really loving the theme/design of your weblog. Do you ever run into any web browser compatibility issues? A number of my blog audience have complained about my blog not operating correctly in Explorer but looks great in Opera. Do you have any tips to help fix this problem?

 144. Greetings! Very useful advice within this article! It’s
  the little changes which will make the biggest changes.

  Thanks for sharing!

 145. Hello! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog post or vice-versa? My blog discusses a lot of the same topics as yours and I think we could greatly benefit from each other. If you’re interested feel free to send me an email. I look forward to hearing from you! Wonderful blog by the way!

 146. Valuable information. Lucky me I found your website by accident, and I’m shocked why this accident did not happened earlier! I bookmarked it.

 147. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d definitely donate
  to this superb blog! I guess for now i’ll settle for bookmarking
  and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will talk about
  this site with my Facebook group. Chat soon!

 148. Film streaming gratuit HD/4K en VF HDss, Film en streaming, Regarder meilleurs Films sur hdss.to GRATUIT.

 149. Greetings! Very helpful advice in this particular article! It’s the little changes that produce the biggest changes. Thanks a lot for sharing!

 150. I think this is among the most vital information for me. And i’m glad reading your article. But should remark on few general things, The website style is perfect, the articles is really nice : D. Good job, cheers

 151. Can I simply say what a reduction to seek out somebody who truly knows what theyre talking about on the internet. You positively know how you can deliver a problem to mild and make it important. More folks need to learn this and understand this aspect of the story. I cant believe youre not more fashionable because you positively have the gift.

 152. Thanks , I have just been looking for information about this topic for ages and yours is the best I’ve discovered so far. But, what about the conclusion? Are you sure about the source?

 153. You’ve made some decent points there. I checked on the web to learn more about the issue and found most people will go along with your views on this website.

 154. Excellent post. I was checking constantly this blog and I’m impressed! Extremely helpful info specially the last part 🙂 I care for such information a lot. I was looking for this particular information for a very long time. Thank you and best of luck.

 155. Wow, fantastic blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your site is wonderful, as well as the content!

 156. Wow! This can be one particular of the most useful blogs We’ve ever arrive across on this subject. Basically Excellent. I’m also an expert in this topic therefore I can understand your hard work.

 157. I’m really loving the theme/design of your website. Do you ever run into any internet browser compatibility issues? A number of my blog audience have complained about my website not working correctly in Explorer but looks great in Chrome. Do you have any tips to help fix this problem?

 158. if all webmasters and bloggers made good content as you probably did, the internet shall be much more useful than ever before.

 159. In it something is. Many thanks for an explanation, now I will not commit such error.

 160. The crux of your writing while appearing reasonable initially, did not really sit very well with me after some time. Someplace within the sentences you actually were able to make me a believer but just for a very short while. I however have got a problem with your leaps in assumptions and you would do nicely to fill in those gaps. When you actually can accomplish that, I would undoubtedly end up being fascinated.

 161. Nice blog here! Also your web site loads up very fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my web site loaded up as fast as yours lol

 162. Thanks a lot for sharing this with all folks you actually recognise what you are talking about! Bookmarked. Please also visit my web site =). We will have a hyperlink change arrangement between us!

 163. Wow, awesome weblog format! How long have you been running a blog for? you make blogging glance easy. The overall glance of your web site is great, as smartly as the content material!

 164. Its such as you learn my thoughts! You appear to know a lot about this, such as you wrote the book in it or something. I feel that you can do with a few to pressure the message house a bit, however instead of that, that is excellent blog. An excellent read. I’ll certainly be back.

 165. Hello there, simply became aware of your weblog through Google, and found that it is truly informative. I am gonna be careful for brussels. I will be grateful when you proceed this in future. Many folks shall be benefited from your writing. Cheers!

 166. Howdy this is kind of of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding knowledge so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

 167. I truly appreciate this post. I ave been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thank you again.

 168. Film streaming gratuit HD/4K en VF HDss, Film en streaming, Regarder meilleurs Films sur hdss.to GRATUIT.

 169. I do accept as true with all of the ideas you have offered for your post. They are very convincing and can definitely work. Nonetheless, the posts are too quick for newbies. May you please extend them a bit from subsequent time? Thanks for the post.

 170. Hi! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog post or vice-versa? My site addresses a lot of the same subjects as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you’re interested feel free to shoot me an e-mail. I look forward to hearing from you! Excellent blog by the way!

 171. Thanks for one’s marvelous posting! I definitely enjoyed
  reading it, you will be a great author.I will remember to
  bookmark your blog and will come back sometime soon. I want to encourage continue your
  great job, have a nice morning!

 172. you’re in point of fact a just right webmaster. The web site loading velocity is
  incredible. It sort of feels that you are doing
  any distinctive trick. Moreover, The contents are masterpiece.

  you have performed a great activity in this matter!

 173. Thanks for your personal marvelous posting!
  I genuinely enjoyed reading it, you can be a great author.I will remember to bookmark your blog and
  will come back very soon. I want to encourage you continue your great writing, have a nice day!

 174. Thanks for any other fantastic post. Where else may anyone get that kind of information in such an ideal manner of writing? I have a presentation next week, and I’m at the search for such info.

 175. Film streaming gratuit HD/4K en VF HDss, Film en streaming, Regarder meilleurs Films sur hdss.to GRATUIT.

 176. Hello there! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok. I’m undoubtedly enjoying your blog and look forward to new updates.|

Comments are closed.