Star Wars

Star Wars licenszek az Electronic Arts-nál


Bár komoly rajongói felhördüléssel járt, a Disney részéről logikus lépés volt a LucasArts bezárása. Ez természetesen nem azt jelentette, hogy nem akartak volna pénzt látni a Star Wars játékokból, sőt. Már akkor is azt hangoztatták, hogy külsős stúdióknak akarnak licensz jogokat adni, hogy fejleszthessenek a legnépszerűbb sci-fi univerzumra. Most kiderült, hogy az Electronic Arts lesz az, aki az elkövetkezendő években kizárólagosan fejleszthet Star Wars témájú videójátékokat.

Az Electronic Arts több évre szóló szerződést írt alá a Disney-vel, ami feljogosítja őket, hogy nagyjából bármilyen Star Wars témájú játékot fejleszthessenek. Ez alól a közösségi és a mobilos játékok jelentenek kivételt, ezen platformokra továbbra is a Disney-nek van joga, minden más azonban az EA-nél van.

Nem is lazsálnak, bejelentették, hogy a kiadó három stúdiója fog Star Wars játékokon dolgozni:

– a Bioware: ők fogják továbbra is üzemeltetni a Star Wars: The Old Republic című MMO-t.

– a Visceral Games: ők a Dead Space sorozatukról híresek, a pletykák szerint lehet, hogy ők fejezik majd be a korábban elkaszált Star Wars 1313-at

– valamint a Dice: a Battlefield-széria készítői, sokan reménykednek is egy Star Wars Battlefront 3-ban.

Ti mit gondoltok erről a fordulatról?


18 hozzászólás on Star Wars licenszek az Electronic Arts-nál

 1. És mindenért kell majd fizetni, nem elégszenek meg majd az egyszeri megvásárlással, de ez már hagyomány a mai világban, mindenki valamiből jobban és jobban és jobban élni akar, és a legtöbbet hozza ki…persze nem a megadott modulból, hanem a pénztárcákból.

 2. Végre nem egy a nevéből már megélni is képtelen, a seggét vakaró, a pénzt elherdáló, tutyi-mutyi csapatnál (igen, ez lett a LucasArts a végére) vannak a Star Warsok, hanem egy olyan cégnél, ami képes jó és élvezetes játékokat csinálni. Így talán nem tíz évente jelenik meg egy játszható SW játék. Én azt mondom: haleluja!

 3. EA és a ” jó és élvezetes játékokat csinálni” egy mondaton belül.. ^^

  Sajnos én is egy klasszikus idézettel tudok szolgálni:
  “Houston, we have a problem!”

 4. Most hogy az EA vezetése megújult biztatóan hangzik. Lehet hogy a közel múltban megjelent húzó nevei bírtak bizonyos gyengeségekkel, de mindenek ellenére élvezetes jó játékokat gyárt az EA, annak ellenére hogy mostanában divat utólag befejezni a játékokat. De legalább lesz mit utólag befejezni.

 5. Ha megint egy valakié az összes jog (ha csak időlegesen is), akkor mi késztetné őket, hogy minőséget/minőségit alkossanak?

  “I have a bad feeling about this.”

 6. azért annyi előnye van a dolognak, hogy a Bioware megint SW-játékot csinálhat. KotOR III, esetleg?
  persze tuti, hogy ma az is egy ócska, játszhatatlan fedezékközpontú real-time harcrendszerrel készülne el…

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük