Star Wars

Star Trek XIII – továbbra is számítanak J.J. Abramsre


A hét legfontosabb sci-fis hírét felesleges is ismételnünk: annak ellenére, hogy novemberben még nemet mondott a lehetőségre, J.J. Abrams mégis bevállalta az új Star Wars film rendezését. Ezzel gyakorlatilag a két legnevesebb sci-fi franchiseban is komoly szerephez jutott a rendező. Joggal merült fel azonban a kérdés, hogy akkor most mi lesz a sikeresen megújított Star Trek szériával.

A TrekWeb.com az L.A. Times interjújára hivatkozva legalábbis félig-meddig megnyugtató hírt közöl ezügyben: az újság Rob Moore-t, a Paramount alelnökét kérdezte a (tizen)harmadik Star Trek film kapcsán Abrams szerepvállalásáról. A válasz szerint Abrams már elkötelezte magát egy harmadik Star Trek filmre, produceri szinten egészen biztosan dolgozni fog rajta, de elképzelhető, hogy a rendezést is bevállalja újra. Az alelnök azt is megemlítette, hogy nem ez a stúdió egyetlen sorozata, amiben számítanak Abrams közreműködésére – a Mission Impossible szintén fontos Paramount-franchise, amiben szintén dolgozik a rendező.

 


249 hozzászólás on Star Trek XIII – továbbra is számítanak J.J. Abramsre

 1. jah csak egy remek forgatókönyvet dobjanak elé,amit nem változtatnak meg 20szor. egy olyat amit tehetséges ügyes írók írtak

 2. Megkapta azt amiről minden kocka álmodik egyszerre rendezhet Star Trek és Star Wars filmeket. 🙂 De ez lehet egy jel is stúdió felől, hogy ha az Into Darkness is olyan gagyi lesz, mint az előző akkor keresnek mást a rendezői székbe. Én nem is bánnám ha lecserélnék.

 3. ” hogy ha az Into Darkness is olyan gagyi lesz, mint az előző” – Mi van? Inkább ne menjünk bele. Eddig egyszer sem kaptam korrekt választ, hogy mi is a gond a 2009-es Star Trekkel. Mindig csak ködös, “magam sem tudom miért, de sz@r és kész” válaszok jönnek a “nagy” ST fanoktól.

  A hírhez meg annyit, hogy remélem marad. Nem hiszem, hogy más ki tudna hozni ebből a címből még egy remek filmet. Vagy talán Bay-re várnak itt sokan?

 4. @Attila: a Star Trek-et sem szúrta el, pedig Star Wars fan. Csak belecsempészte R2-t ez a csalafinta ember 😀
  @Patrik: részemről Star Trek-es vagyok, nekem tetszett JJ filmje. Főleg, hogy a szerelmem is szerepelt benne (Leonard Nimoy) 😉

  Kíváncsi leszek az új Star Wars-ra, hogyan rendezi egy Star Trek rendező. Mert JJ már a miénk, és nem adjuk, legfeljebb csak kölcsönbe! 😛

 5. @Molnár Patrik Antal, azért leírom röviden, hogy ne csak ködös válaszaid legyenek. A 11. ST egy igazán látványos pörgős akció sci-fi, aminek ha nem az lenne a címe, hogy Star Trek nem is lenne semmi bajom vele. Az a gond, hogy a nevek és a helyszínek megmaradtak, de hiányzik belőle minden ami kiemelte a ST-t az átlagos sci-fik közül. A Star Trek epizódok tele voltak érdekes, komoly morális kérdésekkel átszőtte egy elgondolkodtató tudományos hangulat. Ezekből nem maradt semmi, sikerült egy látványos, de teljesen átlagos sci-fit készíteni, aminek a története sem éppen kimagasló és amiben ha átneveznénk a karaktereket és helyszíneket rá sem jönne az ember egy ST-t néz. Nagyon röviden ez a gondja sokaknak a filmmel.

 6. Hát nem tudom, sztem TOS jobb is és annál jobban is különbözik a többi sorozattól, hogy nevek és helyszínek átírása után összekevernéd bármelyikkel is. Van egy egyedi hangulata és aki nem így gondolja az nem hiszem, hogy túl sok epizódot látott volna.

 7. @Adorján Surman: hát a felfrissült TOS-os élmények nem éppen értenek ezzel egyet. Vannak ilyen részek ez tény, de a többségére nem lehet ezt mondani. Sőt azt is lehetne mondani, hogy rengeteg a közhelyes epizód. Még a tudományosság sem annyira jellemző. De mivel mozifilmről van szó így azokhoz viszonyítsunk, márpedig a klasszikus mozifilmekre egyáltalán nem jellemző a morális kérdések feszegetése.

 8. Hát azért a mozi filmekben is előfordulnak morális kérdések és tudomány is. Például ott a Kahn haragja ami sokak szerint a legjobb film, abban például elég sokat beszélnek arról, hogy mikor tekinthető egy bolygó lakatlannak, mikor etikus alávetni a bolygót Genezis projektnek. De említhetném a legelső mozifilmet is, amiben az öntudatra ébredt űrszondáról vitatták meg, hogy tekinthető-e élőnek.

 9. @Adorján Surman: egyetértek Patrikkal, a mozifilmek valóban nem a morális kérdések feszegetésére voltak eddig sem kihegyezve, ezekre ott vannak a sorozatok. Viszont icipici ebből is megtalálható minden mozifilmben, így a XI-ben is. Spock vívódik – ahogy ezt már tőle régen megszokhattuk – a maga félig emberi mivoltával leginkább Uhurával kapcsolatban, McCoy egészen morálisan morog Spock-ra, amikor az kivágja Kirk-öt az Enterprise-ról, Kirk szintén megvívja a maga kis morális harcait önmagával, amíg végre beletalál a kapitányi székbe, és ott van az egyik utolsó jelenetben a kérdés, hogy megmentsék-e Nero-t vagy sem… Ez csak néhány, ami most itt kapásból eszembe jutott. Valóban nem feszegetik ezeket a kérdéseket hosszasan, csak érzékeltetik, de ez a klasszikus Star Trek mozifilmekben is így volt 🙂

  Persze ettől még nem kell szeretned a Star Trek XI-et, ha nem tetszik, ne szeresd, csak a most felhozott érveid nem helytállóak. Nem szabad a mozifilmeket több évados sorozatok követelményei elé állítani. Az egyik cirka 160-180, egyenként ötven perces epizódból áll – oké, a TOS 70 epizód körül van -, a másik meg másfél óra 🙂

 10. @Adorján Surman: nem mondtam, hogy egyáltalán nincs, de nem az a mozgató rugója a filmeknek.

  Andrea Mozer felsorolt egy pár dolgot a 2009-es filmből. De ott van még a híres Kobayashi Maru és a köré épült kis cselekményszál is.

 11. @Andrea Mozer Igen a sorozat maga több évados, de mi akik nézzük azért tudjuk, hogy nem összefüggő epizódokból áll, tehát nem egy történetet vezet végig. A legtöbb részt megnézheted más sorrendben is akkor is érteni fogod, hogy miről szól. Tehát itt szerintem nem helytálló ha azt írod, hogy egy több évados sorozatot hasonlítok össze 180 perccel. Legtöbb 50 perces epizódban több van azokból a dolgokból amit írtam, mint ami ebben filmben volt 180 perc alatt. De gazából be kell ismernem, hogy nekem a tng a kedvenc sorozatom, sztem az a legjobb és abban volt a legtöbb moralizálás és filozofálgatás és lehet, hogy azzal mérem össze a filmet. De azért sztem a TOS-re jellemző volt. Az lényeg, hogy szerintem túlságosan pocorn mozi volt az utolsó film, de tiszteletben tartom, hogy nektek tetszett. Remélem a kövi olyan lesz (bár eddig trailerből nem ez jön le) amiben egyikünk sem fog csalódni, és akkor megkövetem Abramst is. 🙂

 12. @Adorján Surman: azt elfelejted, hogy a sorozat esetén a 40-50percet rászánhatják egyetlen morális témára amit akár a hétköznapokból merítenek. Nem kell legyen felvezetés és lezárás. Egy mozifilmnél azért ez nem mehet így. Pláne egy olyannál amit erős keretek közé kell szorítani.

 13. @Molnár Patrik Antal a Kobayashi Marut jó, hogy írtad, azt elég jól kifejtették a filmeben, elfogadni, hogy nincs kiút elfogadni a biztos halált. Talán ez a rész volt az ami tetszett a filmben.

 14. @Adorján Surman: nem feltétlenül igaz minden ST sorozatra, hogy nem összefüggő részekből áll. A DS9 egyértelműen “teleregény” lett, a végére az ENT is a Xindi-háború és a Föderáció megalapításához vezető út okán, sőt, még a TNG-nek is ad egy keretet Q megjelenése a pilotban illetve a záróepizódban, nem beszélve Tasha haláláról, ami azért az első részeket nem felcserélhetővé teszi a későbbiekkel. A VOY-ban is pl. felsorolja pár alkalommal Tom Paris Kim korábbi epizódokban balul elsült szerelmeit, vagy ott van Kes, aki elhagyja a hajót, majd egy epizód erejéig visszatér. De nem is ez a lényeg.
  A lényeg az, hogy nincs értelme a paprikáskrumplit összehasonlítani a csokitortával. Magyarul: sorozatot egy mozifilmmel. Más műfaj más követelményekkel, egyiken nem lehet a másikat számonkérni 🙂

 15. @Adorján Surman: magam részéről a felvezető jelenetet szeretem a legjobban ami az “új” Kirk születését mutatja be és a későbbi nyomós megjegyzés alapjául szolgál: “Apád 12percig volt csillaghajó kapitány. 800 életet mentett meg. Ezt múld felül, ha tudod”

 16. Nekem a barlangos jelenet a kedvencem a XI-ben. Amikor először láttam a filmet és megpillantottam az idős Spock-ot és meghallottam Leonard Nimoy jól ismert hangját, elsírtam magam. Sőt, ennél a jelenetnél a mai napig meghatódom. És minden idős Spock-os résznél 🙂
  Egyébként idős Spock és Kirk semmi mást nem tesznek egymással, mint moralizálnak. Moralizálnak arról, hogy bele lehet-e nyúlni a másik idővonalába, morfondíroznak a barátságról, kötelességről… Később idős Spock találkozása fiatalabb énjével is morális fontolgatás eredménye. Van a XI-ben moralizálás bőveni 🙂

 17. @Andrea Mozer Azért írtam a TOS-t, mert addig arról beszélgettünk és film is azokat a karaktereket vette át. Természetesen tudom, hogy a DS9-nak egy szinte az egész sorozaton átfutó története van. Nem hiszem, hogy csak azért lenne bajom a filmmel mert a sorozattal hasonlítom össze, természetesen tudom, hogy mit várhatok egy filmtől és egy sorozattól. Nem egy sorozattal, vagy egy másik filmmel hasonlítottam a filmet, hanem az egész Star Trek világgal és ezért kellett csalódnom. Az egész univerzumra jellemző a volt kutatás, a felfedezés a tudomány a technológia fejlődése. Természetesen tudtok olyan példákat, epizódokat, filmeket hozni amiben ez kevés volt vagy egyátalán nem volt, (azokban is csalódom) Számomra ezek hozzá tartoznak a Star Trekhez és úgy gondolom, hogy legtöbb fan számára is. Ezek jelentették azt amiben a ST különbözik a többit sf univerzumtól. Ezek szinte teljesen kimaradtak a filmből (tudom, hogy írtatok példákat, hogy még is voltak, de ez minimális és szerintem kevés) , ezek nélkül semmiben nem különbözik a film a többi sci-fitől amik mostanában megjelentek. Tényleg látványos volt, izgalmas is, a poénok is jók voltak, bár már egy kicsit sok volt, néha azt éreztem már tőlük, mintha karikatúrát néznék, de ez az én bajom. Tehát elhiszem, hogy nektek tetszett és semmi bajom nincs is vele, de én mást vártam.

 18. Ja, és én örülök, hogy ilyen jól eltudtunk beszélgetni, vitázni a filmről, sajnos manapság már ilyen kis vélemény különbségek is anyázásba torkolnak sok helyen.

 19. @Adorján Surman: Most végiggondolva a mozifilmeken, még csak nem is a tudomány fejlődésével foglalkoznak. Az elsőben az eltévedt Voyager űrszondát próbálják megnevelni, a másodikban Khan-nal viaskodnak, a harmadik Spock kereséséről szól, a negyedik arról, hogy szerezniük kell egy bálnát, stb., stb., sorolhatnám még tovább is. Kalandfilm mindegyik sci-fi köntösbe bújtatva. (Na, jó, a The Voyage Home inkább vígjáték 😀 )

  Persze, hogy lehet beszélgetni, attól, hogy valamit nem egyformán látunk, nem leszünk sem ellenségek, sem ellenfelek. A Star Trek fanoknak sem kell egyformának lenni, szörnyű is lenne 😀

 20. ranger

  Adorjan Surmannal értek egyet. Ha a TOS-t Hupikék Törpikének hívnák akkor is Roddenberry álma lenne, míg a XI csak popcorn mozi.
  Az első film az élet mibenlétét feszegette. A második a tudósok felelősségét. A harmadik a többség érdekét állította szembe az egyénével. A negyedik a környezetszennyezéssel foglalkozott. Az ötödik témája a béke. A hatodiké, hogy megbékélhetnek-e a harcosok.
  A XI meg közölt, hogy eddig rosszul csinálták, mert nem volt lens flare meg sörgyár a gépterem helyett.

 21. Az első hihetetlen unalmas, a másodikban a főgonosz komolyan vehetetlen, a harmadikban a nagy Csillagflottát és a klingonokat hülyék és elmebetegek gyülekezetévé degradálják, a negyediket alaposan elvicceskedték, az ötödik szar, a hatodikban közlik, hogy a klingonok barátságosak és amúgy is mindenki ember, az idegeneknek saját kultúrájuk sincs, még az irodalmukat is kénytelenek tőlünk kölcsönözni. Látod, én is tudok felületesen elemezni, kiragadni egy elemet aztán azon rugózni, meg sem nézni, mi van esetleg mögötte.
  De olyat is tudok mondani, hogy a XI. film a barátság erejéről szól, és hogy a kis emberekből is lehetnek nagyságok. De persze aki nem lát túl a lens flare-en és a sörgyáron, attól én kérek elnézést. 😛

 22. What’s Going down i’m new to this, I stumbled upon this I’ve found It positively helpful and it has helped me out loads. I’m hoping to contribute & aid different users like its aided me. Great job.

 23. Does your blog have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to send you an e-mail. I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it expand over time.

 24. I just want to say I am new to blogging and truly enjoyed your page. More than likely I’m going to bookmark your site . You amazingly have beneficial stories. Appreciate it for sharing with us your web site.

 25. Thanks for any other magnificent post. The place else could anybody get that type of info in such a perfect approach of writing? I have a presentation subsequent week, and I’m on the search for such information.

 26. Excellent blog here! Additionally your website lots up very fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link in your host? I want my web site loaded up as fast as yours lol

 27. Hi! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I genuinely enjoy reading through your posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that deal with the same topics? Thank you!

 28. I have been exploring for a bit for any high-quality articles or blog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this website. Reading this info So i’m happy to convey that I’ve an incredibly good uncanny feeling I discovered exactly what I needed. I most certainly will make sure to don’t forget this web site and give it a look regularly.

 29. Thanks a lot for sharing this with all of us you actually know what you’re talking about! Bookmarked. Please also visit my website =). We could have a link exchange arrangement between us!

 30. What your stating is absolutely true. I know that everybody should say the similar matter, but I just think that you set it in a way that absolutely everyone can realize. I also really like the photographs you set in the following. They match so effectively with what youre attempting to say. Im sure youll achieve so quite a few men and women with what youve received to say.

 31. Good post. I study something tougher on completely different blogs everyday. It is going to always be stimulating to learn content from other writers and practice slightly something from their store. I’d prefer to make use of some with the content material on my weblog whether you don’t mind. Natually I’ll offer you a link on your net blog. Thanks for sharing.

 32. Good day here, just turned conscious of your blog through yahoo, and realized that it is genuinely beneficial. I will take pleasure in if you keep up such.

 33. hello there and thank you for your info – I have certainly picked up something new from right here. I did however expertise several technical issues using this web site, as I experienced to reload the website many times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google and could damage your quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I’m adding this RSS to my email and could look out for much more of your respective exciting content. Ensure that you update this again very soon..

 34. I haven’t checked in here for some time because I thought it was getting boring, but the last few posts are great quality so I guess I’ll add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

 35. I haven’t checked in here for some time since I thought it was getting boring, but the last few posts are good quality so I guess I will add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂

 36. I’m now not certain where you are getting your info, however good topic. I must spend a while studying more or figuring out more. Thank you for wonderful info I was in search of this info for my mission.

 37. This site is really a stroll-by for the entire data you wished about this and didn’t know who to ask. Glimpse right here, and you’ll definitely discover it.

 38. Heya i am for the primary time here. I found this board and I in finding It really helpful & it helped me out much. I am hoping to provide something again and help others like you helped me.

 39. hello there and thank you for your info – I’ve definitely picked up something new from right here. I did however expertise a few technical points using this web site, as I experienced to reload the site lots of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will sometimes affect your placement in google and can damage your quality score if ads and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my email and could look out for much more of your respective fascinating content. Ensure that you update this again soon..

 40. A person necessarily lend a hand to make seriously posts I might state. This is the very first time I frequented your web page and so far? I surprised with the analysis you made to create this actual submit incredible. Excellent job!

 41. Wonderful work! This is the type of information that should be shared around the net. Shame on Google for not positioning this post higher! Come on over and visit my web site . Thanks =)

 42. Fantastic beat ! I would like to apprentice even as you amend your website, how could i subscribe for a blog website? The account helped me a appropriate deal. I have been a little bit acquainted of this your broadcast provided bright transparent concept

 43. I just like the valuable info you provide for your articles. I’ll bookmark your weblog and test once more right here frequently. I am rather certain I’ll be informed lots of new stuff proper here! Best of luck for the following!

 44. Hi, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam responses? If so how do you stop it, any plugin or anything you can advise? I get so much lately it’s driving me insane so any help is very much appreciated.

 45. Hey very nice web site!! Man .. Excellent .. Amazing .. I’ll bookmark your web site and take the feeds also…I am happy to find numerous useful info here in the post, we need develop more strategies in this regard, thanks for sharing. . . . . .

 46. You can definitely see your enthusiasm within the paintings you write. The sector hopes for more passionate writers such as you who aren’t afraid to mention how they believe. At all times follow your heart. “If you feel yourself falling, let go and glide.” by Steffen Francisco.

 47. Helpful info. Fortunate me I discovered your website by chance, and I’m shocked why this twist of fate did not happened in advance! I bookmarked it.

 48. I think other website proprietors should take this web site as an model, very clean and excellent user genial style and design, let alone the content. You are an expert in this topic!

 49. F*ckin’ remarkable things here. I am very glad to see your post. Thanks a lot and i am looking forward to contact you. Will you please drop me a e-mail?

 50. Normally I do not learn post on blogs, but I would like to say that this write-up very pressured me to try and do it! Your writing taste has been surprised me. Thank you, quite great post.

 51. I like this web blog so much, saved to bookmarks. “I don’t care what is written about me so long as it isn’t true.” by Dorothy Parker.

 52. One thing is that when you find yourself searching for a student loan you may find that you will want a co-signer. There are many conditions where this is correct because you should find that you do not use a past credit rating so the lender will require you have someone cosign the credit for you. Good post.

 53. Greetings! I’ve been following your blog for some time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Lubbock Tx! Just wanted to mention keep up the good work!

 54. I haven’t checked in here for a while because I thought it was getting boring, but the last several posts are great quality so I guess I’ll add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

 55. Thanks a lot for giving everyone an extremely brilliant chance to read in detail from this website. It is always so good and packed with fun for me personally and my office co-workers to visit your site particularly thrice a week to find out the latest items you will have. And of course, I’m actually astounded with your splendid ideas you serve. Selected two tips in this post are ultimately the most effective we have ever had.

 56. I have realized some important things through your blog post. One other thing I would like to say is that there are many games out there designed specially for preschool age young children. They consist of pattern acknowledgement, colors, animals, and forms. These typically focus on familiarization as opposed to memorization. This will keep little ones engaged without having the experience like they are learning. Thanks

 57. In these days of austerity and relative stress and anxiety about incurring debt, lots of people balk resistant to the idea of using a credit card to make acquisition of merchandise and also pay for a trip, preferring, instead to rely on the tried in addition to trusted approach to making payment – raw cash. However, if you’ve got the cash available to make the purchase completely, then, paradoxically, this is the best time to be able to use the credit cards for several reasons.

 58. I used to be very happy to search out this net-site.I wanted to thanks for your time for this excellent read!! I positively having fun with every little little bit of it and I’ve you bookmarked to check out new stuff you weblog post.

 59. I am really enjoying the theme/design of your site. Do you ever run into any web browser compatibility issues? A number of my blog audience have complained about my website not operating correctly in Explorer but looks great in Firefox. Do you have any advice to help fix this problem?

 60. Great blog here! Also your website loads up very fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my web site loaded up as fast as yours lol

 61. I have figured out some essential things through your website post. One other thing I would like to state is that there are numerous games available and which are designed especially for toddler age children. They include pattern identification, colors, animals, and patterns. These normally focus on familiarization in lieu of memorization. This keeps children and kids engaged without having a sensation like they are studying. Thanks

 62. My brother recommended I might like this website. He was entirely right. This post truly made my day. You can not imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!

 63. I liked as much as you will obtain carried out right here. The caricature is tasteful, your authored subject matter stylish. nevertheless, you command get bought an shakiness over that you would like be turning in the following. in poor health no doubt come more until now again since precisely the same nearly very steadily inside of case you protect this hike.

 64. I think other site proprietors should take this web site as an model, very clean and fantastic user friendly style and design, let alone the content. You’re an expert in this topic!

 65. I believe that avoiding packaged foods could be the first step for you to lose weight. They may taste beneficial, but highly processed foods currently have very little vitamins and minerals, making you eat more to have enough strength to get throughout the day. In case you are constantly ingesting these foods, changing to cereals and other complex carbohydrates will make you to have more electricity while taking in less. Great blog post.

 66. Hi there just wanted to give you a quick heads up. The text in your content seem to be running off the screen in Chrome. I’m not sure if this is a format issue or something to do with browser compatibility but I figured I’d post to let you know. The layout look great though! Hope you get the problem fixed soon. Cheers

 67. I haven’t checked in here for some time since I thought it was getting boring, but the last several posts are good quality so I guess I’ll add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

 68. Enjoyed looking at this, very good stuff, thanks . “It is well to remember that the entire universe, with one trifling exception, is composed of others.” by John Andrew Holmes.

 69. I am not sure the place you are getting your info, however good topic. I must spend a while learning more or understanding more. Thank you for excellent information I used to be searching for this information for my mission.

 70. I just couldn’t go away your web site prior to suggesting that I extremely loved the usual info a person supply to your guests? Is going to be again steadily to inspect new posts.

 71. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get bought an edginess over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

 72. I’ve read some good stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I surprise how much effort you put to create such a magnificent informative website.

 73. Hello, i feel that i saw you visited my blog so i got here to “return the prefer”.I’m trying to to find things to enhance my website!I guess its adequate to use a few of your ideas!!

 74. I’m still learning from you, but I’m making my way to the top as well. I certainly love reading all that is posted on your site.Keep the information coming. I loved it!

 75. Good – I should certainly pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all the tabs as well as related info ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, site theme . a tones way for your client to communicate. Excellent task.

 76. I was curious if you ever considered changing the page layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or two images. Maybe you could space it out better?

 77. Great paintings! That is the kind of info that are meant to be shared across the net. Shame on the seek engines for no longer positioning this submit higher! Come on over and visit my site . Thanks =)

 78. Very interesting subject , thankyou for posting . “What passes for optimism is most often the effect of an intellectual error.” by Raymond Claud Ferdinan Aron.

 79. Its great as your other articles : D, regards for posting . “The art of love … is largely the art of persistence.” by Albert Ellis.

 80. I have not checked in here for a while since I thought it was getting boring, but the last few posts are good quality so I guess I’ll add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂

 81. One other issue is when you are in a predicament where you do not have a cosigner then you may actually want to try to wear out all of your educational funding options. You can find many funds and other scholarship grants that will present you with finances to aid with education expenses. Thanks alot : ) for the post.

 82. fantastic points altogether, you just received a new reader. What could you suggest about your post that you just made a few days in the past? Any sure?

 83. My wife and i have been absolutely lucky that Peter managed to finish up his investigations out of the ideas he gained from your web pages. It’s not at all simplistic just to be making a gift of things people today might have been trying to sell. So we consider we need the blog owner to give thanks to because of that. All the illustrations you’ve made, the straightforward blog navigation, the relationships you will give support to engender – it is mostly powerful, and it is aiding our son and us know that this matter is entertaining, which is wonderfully serious. Thank you for the whole thing!

 84. Merely a smiling visitor here to share the love (:, btw outstanding style. “Individuals may form communities, but it is institutions alone that can create a nation.” by Benjamin Disraeli.

 85. Utterly indited subject matter, appreciate it for information. “The bravest thing you can do when you are not brave is to profess courage and act accordingly.” by Corra Harris.

 86. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d most certainly donate to this excellent blog! I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to new updates and will share this website with my Facebook group. Chat soon!

 87. I’m not that much of a internet reader to be honest but your sites really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back later. All the best

 88. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great. I don’t know who you are but certainly you’re going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

 89. One thing is one of the most popular incentives for using your card is a cash-back or rebate supply. Generally, you’ll receive 1-5% back with various purchases. Depending on the credit card, you may get 1% in return on most expenditures, and 5% in return on acquisitions made in convenience stores, filling stations, grocery stores and ‘member merchants’.

 90. It’s truly a great and useful piece of information. I’m happy that you simply shared this useful information with us. Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

 91. One thing is always that one of the most typical incentives for using your card is a cash-back or even rebate present. Generally, you get 1-5% back on various acquisitions. Depending on the card, you may get 1% again on most expenses, and 5% back again on acquisitions made in convenience stores, gasoline stations, grocery stores along with ‘member merchants’.

 92. I get pleasure from, lead to I discovered just what I used to be taking a look for. You’ve ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye

 93. But wanna input on few general things, The website pattern is perfect, the content is very good. “If a man does his best, what else is there” by George Smith Patton, Jr..

 94. Wonderful blog! I found it while browsing on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Cheers

 95. Great website you have here but I was curious if you knew of any discussion boards that cover the same topics talked about in this article? I’d really love to be a part of online community where I can get advice from other experienced individuals that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Many thanks!

 96. It’s my belief that mesothelioma is usually the most dangerous cancer. It’s got unusual features. The more I actually look at it the more I am confident it does not conduct itself like a true solid tissues cancer. If perhaps mesothelioma is actually a rogue viral infection, then there is the probability of developing a vaccine along with offering vaccination to asbestos uncovered people who are vulnerable to high risk associated with developing long run asbestos connected malignancies. Thanks for sharing your ideas for this important ailment.

 97. My brother suggested I might like this website. He was entirely right. This post actually made my day. You can not imagine simply how much time I had spent for this information! Thanks!

 98. Great – I should definitely pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all the tabs as well as related info ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, site theme . a tones way for your client to communicate. Excellent task.

 99. Hi there! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any suggestions?

 100. Checking out the their site really does receptive the most up-to-date hold in Federal drug administration round the nutritional also with nutritious supplements. It is proper knowing the five most suitable usual supplements which can help appearing your presence. Health

 101. I’m often to blogging and i actually recognize your content. The article has really peaks my interest. I am going to bookmark your web site and hold checking for new information.

 102. I like this web blog very much, Its a rattling nice post to read and receive info . “Famous remarks are very seldom quoted correctly.” by Simeon Strunsky.

 103. Hi, i think that i saw you visited my website so i came to “return the favor”.I am attempting to find things to enhance my website!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

 104. Good – I should definitely pronounce, impressed with your web site. I had no trouble navigating through all the tabs as well as related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, website theme . a tones way for your customer to communicate. Nice task..

 105. Thank you for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do a little research on this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such fantastic info being shared freely out there.

 106. Thanks for your useful article. One other problem is that mesothelioma is generally the result of the inhalation of fibers from asbestos fiber, which is a positivelly dangerous material. It’s commonly observed among personnel in the construction industry who’ve long experience of asbestos. It’s also caused by living in asbestos insulated buildings for a long period of time, Your age plays an important role, and some folks are more vulnerable towards the risk as compared to others.

 107. I will immediately grab your rss as I can not find your email subscription link or e-newsletter service. Do you have any? Please let me know so that I could subscribe. Thanks.

 108. Do you have a spam issue on this blog; I also am a blogger, and I was wondering your situation; many of us have developed some nice procedures and we are looking to swap strategies with other folks, please shoot me an email if interested.

 109. Thanks for your article on the vacation industry. I’d personally also like to include that if you’re a senior taking into account traveling, its absolutely crucial that you buy travel insurance for seniors. When traveling, older persons are at high risk of experiencing a health emergency. Receiving the right insurance policies package on your age group can protect your health and provide peace of mind.

 110. I have not checked in here for some time as I thought it was getting boring, but the last few posts are good quality so I guess I will add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂

 111. This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your excellent post. Also, I have shared your site in my social networks!

 112. Appreciating the hard work you put into your site and in depth information you provide. It’s great to come across a blog every once in a while that isn’t the same out of date rehashed information. Excellent read! I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

 113. I truly enjoy looking through on this web site , it has got good articles . “Dream no small dreams. They have no power to stir the souls of men.” by Victor Hugo.

 114. Generally I don’t read post on blogs, but I wish to say that this write-up very forced me to check out and do it! Your writing style has been surprised me. Thank you, very great article.

 115. Thank you, I’ve just been looking for information about this subject for ages and yours is the greatest I have discovered so far. But, what about the conclusion? Are you sure about the source?

 116. hi!,I like your writing very much! share we communicate more about your post on AOL? I require an expert on this area to solve my problem. May be that’s you! Looking forward to see you.

 117. What i don’t understood is actually how you’re no longer really much more well-liked than you may be right now. You are so intelligent. You know therefore considerably in the case of this matter, produced me in my opinion believe it from numerous numerous angles. Its like women and men aren’t involved until it’s something to do with Girl gaga! Your personal stuffs excellent. At all times handle it up!

 118. Please let me know if you’re looking for a author for your site. You have some really good articles and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an e-mail if interested. Regards!

 119. Hello, you used to write magnificent, but the last few posts have been kinda boring¡K I miss your super writings. Past few posts are just a little out of track! come on!

 120. Thank you so much for giving everyone remarkably terrific possiblity to read critical reviews from this website. It is always very enjoyable and also stuffed with a lot of fun for me and my office colleagues to visit the blog more than thrice a week to find out the latest secrets you have got. Of course, we’re actually impressed for the sensational thoughts served by you. Selected 3 points in this article are unquestionably the most beneficial we’ve ever had.

 121. Spot on with this write-up, I really suppose this website needs rather more consideration. I’ll in all probability be once more to learn rather more, thanks for that info.

 122. Hello there! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any recommendations?

 123. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something that I think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me. I am looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

 124. I truly wanted to write a brief message to thank you for all the fantastic secrets you are posting at this site. My incredibly long internet investigation has now been rewarded with reputable strategies to share with my friends. I ‘d suppose that many of us readers are unequivocally fortunate to be in a really good network with so many perfect individuals with valuable secrets. I feel very much privileged to have discovered the webpages and look forward to really more fun minutes reading here. Thanks once again for everything.

 125. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You definitely know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your weblog when you could be giving us something informative to read?

 126. Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with a few pics to drive the message home a little bit, but other than that, this is wonderful blog. An excellent read. I’ll definitely be back.

 127. I really like your writing style, excellent info, thanks for putting up :D. “God save me from my friends. I can protect myself from my enemies.” by Claude Louis Hector de Villars.

 128. Good day! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely happy I found it and I’ll be bookmarking and checking back often!

 129. Great article. It is rather unfortunate that over the last several years, the travel industry has already been able to to tackle terrorism, SARS, tsunamis, influenza, swine flu, plus the first ever entire global economic collapse. Through everthing the industry has really proven to be strong, resilient and dynamic, getting new tips on how to deal with difficulty. There are often fresh issues and the possiblility to which the sector must again adapt and react.

 130. I was just looking for this information for a while. After 6 hours of continuous Googleing, at last I got it in your site. I wonder what is the lack of Google strategy that do not rank this kind of informative websites in top of the list. Generally the top websites are full of garbage.

 131. Hi there! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about making my own but I’m not sure where to start. Do you have any tips or suggestions? With thanks

 132. Howdy just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the images aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different internet browsers and both show the same results.

 133. Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more clear from this post. I’m very glad to see such fantastic information being shared freely out there.

 134. I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this web site. I’m hoping the same high-grade web site post from you in the upcoming as well. Actually your creative writing abilities has encouraged me to get my own website now. Really the blogging is spreading its wings fast. Your write up is a good example of it.

 135. One more thing I would like to express is that rather than trying to accommodate all your online degree programs on days that you complete work (because most people are tired when they get back), try to obtain most of your lessons on the week-ends and only a couple courses in weekdays, even if it means a little time off your weekend break. This is fantastic because on the saturdays and sundays, you will be more rested and concentrated in school work. Thanks alot : ) for the different points I have discovered from your blog site.

 136. Hello there, I found your web site by means of Google at the same time as searching for a related matter, your web site got here up, it appears to be like good. I have bookmarked it in my google bookmarks.

 137. Thanks a lot for the helpful article. It is also my belief that mesothelioma has an very long latency phase, which means that warning signs of the disease might not exactly emerge until finally 30 to 50 years after the initial exposure to mesothelioma. Pleural mesothelioma, that is certainly the most common type and impacts the area within the lungs, could cause shortness of breath, upper body pains, including a persistent cough, which may lead to coughing up blood vessels.

 138. I carry on listening to the reports talk about receiving free online grant applications so I have been looking around for the top site to get one. Could you tell me please, where could i acquire some?

 139. Another important part is that if you are a senior citizen, travel insurance intended for pensioners is something you should really look at. The more mature you are, greater at risk you might be for having something negative happen to you while in another country. If you are not necessarily covered by a number of comprehensive insurance policy, you could have a few serious challenges. Thanks for revealing your hints on this website.

 140. Have you ever thought about publishing an e-book or guest authoring on other sites?
  I have a blog based upon on the same ideas you discuss
  and would love to have you share some stories/information. I know my
  audience would appreciate your work. If you’re even remotely interested,
  feel free to shoot me an e-mail.

Comments are closed.