Események

11 hozzászólás on #FRISSÍTVE: SFportal Meetup – 2010 január

 1. LM

  Ez a 2010 dolog elég problematikus. De sebaj, már csak 2 év, és úgyis mindegy lesz 😀

 2. rhewa

  Már csak azért is kíváncsi lettem volna a MeetUpra, mert valamiért böki a csőröm a következő probléma: hogyan lehet esélyeket latolgatni a nevezettek pontos listája, illetve az összes jelölés átolvasása nélkül?
  Mire alapoz az előadó? A tavalyi eredményre? Vagy átlagot von az elmúlt pár évre kivetítve, és pont azt a prekoncepciót süti el, amit szeretnénk elkerülni? Ami évek óta gondot okoz? Ami támadhatóvá teszi az Avanát és a Zsoldos Péter-díjat, a zsűritagokat és a nevezett művek íróit egyaránt?
  Tavalyi, tavalyelőtti vagy akárhányéves tapasztalat alapján sem tartom korrektnek.
  A nevezettek- az összes nevezett!- ismerete nélkül bármilyen latolgatás merőben felesleges egyrészt, másrészt viszont természetesen mindenkinek meglehet a magánvéleménye.
  A probléma nem az, hogy bárkinek -akár nekem is-, van egy kialakult véleménye, megérzése a díjjal és az esélyekkel kapcsolatban, és ennek hangot is ad. A baj ott van, hogy sokan ezeket a szubjektív véleményeket alapul véve, a szavainkat kiforgatva szinte már-már kereszteshadjáratot folytatnak a Zsoldos-díjat nyert alkotások írói ellen. Olyan indítványt is hallottam, hogy aki egyszer már nyert, az többet ne nevezhessen. Kezicsókolom tudtommal az alkotásokat díjazzuk, nem az írókat!

  Elnézést kérek a kirohanásért.
  Ha tegnap el tudtam volna menni, akkor tudtunk volna beszélgetni, meghallgathattam volna a véleményeket és ellenvéleményeket, s a saját kis gondolataim sem hatottak volna “namajdénmegmondomafrankót”-kinyilatkoztatásnak.
  Hiába, nincs az a platform, ami helyettesíthetné a valós idejű párbeszédet. 🙂
  Elnézést, ha esetleg sértő vagy bántó voltam.
  Utálom a sztrájkot!

 3. @rhewa:

  Kelt elvitte a tegnapi felvételeket (valójában, az összes korábbi, még ki nem került meetup felvételt is), úgyhogy remélhetőleg gyorsan ki tudjuk pakolni majd azokat az SFport.net-re.

  Mindenesetre, szvsz teljesen korrekt módon szűrte meg SFinsider az év végén megjelentetett huszonx megjelenést, és ezekből az 5-6 legesélyesebbet elemezte – szerintem szintén korrekt módon.

  A probléma nem az, hogy bárkinek -akár nekem is-, van egy kialakult véleménye, megérzése a díjjal és az esélyekkel kapcsolatban, és ennek hangot is ad. A baj ott van, hogy sokan ezeket a szubjektív véleményeket alapul véve, a szavainkat kiforgatva szinte már-már kereszteshadjáratot folytatnak a Zsoldos-díjat nyert alkotások írói ellen.

  De most ezt így nem értem. Ennek alapján nem kellett volna szerinted a Meetupon ilyen esélylatolgatós dolgot csinálnunk? Vagy senki ne írja le a véleményét Zsoldos-ügyben? Vagy ezt így most hogy?

  Szerintem várd meg a felvételeket, aztán lehet folytatni a diskurzust – ahogy ez alapvetően a Meetupok célja is. Az én hibám, hogy a korábbi esetekben a videófelvételek hiánya miatt nem sikerült még kialakítani az Előadás – Sörözés – Online megtárgyalás útvonalat. Remélhetőleg idén ezen tudunk változtatni.

  Mitöbb, kaptunk most egy technikai felajánlást, úgyhogy ha az istenek is, meg a mobilnetszolgáltatók is úgy akarják, akkor a februári Meetupok élőben is közvetítve lesznek Ustreamen. Ezt már eddig is terveztük, csak épp a pinyóban nincs normális térerő – de elvileg van megoldás, mint kiderült.

 4. Gyors kipakolás, ezt már szeretem! 🙂
  Ugyanezzel a fiatalos lendülettel felnyomhatnátok a wellsavásznont is, vagy ha fel nem, legalább át hozzám a grjáznüjbrácsnüj kukac dzsíméjl pont komra!

 5. Kezdjük a technológiai részével a dolgoknak. Van nálam vagy 12 gigabájt meetupos nyers videóanyag, kiesett viszont alólam az erősebbik vágógép. Zsoldost igyekszem még ma feltölteni, a többi esetleges. Ha az bárkit megnyugtat, hazudhatok egy hétvégét. 😉

  @Rhewa
  Nem igazán értem, hogy mi a problémád a Zsoldos-díj esélyeinek latolgatásával. Véget ért 2009, nagyjából lehet tudni, hogy mik jelentek meg, mik jöhetnek szóba. Még azt sem nehéz megtippelni – SFInsider egész jól csinálta – hogy vajon kik nevezhettek biztosan.

  Hogyan, illetve miért lehet az baj, hogy beszélünk a díjról? Se a díj, se az Avana nem a vákumban létezik, a népség-katonaságnak véleménye van róla.

 6. rhewa

  Ahoj!
  Oké, megnézem… 🙂 Hol, mikor juthatok hozzá?
  Nem mintha sürgetni akarnálak…
  A többit meg majd élőszóban, akkor talán árnyaltabban beszélhetünk el egymás mellett. 😀
  Úgy tűnik pont az nem ment át, ami a lényeg lett volna.

 7. Nemere Legnagyobb kalandja is esélyes, ezt egy 9 éves mondta nekem, és győzködött a frankóról. 🙂
  Rhewa, Kánai véleményét már tudjuk, írd le a blogodba te is a sajátodat. Ez egy össznépi játék, és nem a latolgatással van a gond sosem, hanem a személyeskedéssel. De anélkül is kiválóan lehet játszani.
  Az Avanának meg miért lenne rossz? Beszéljenek minél többet a díjról – elvégre ezért van.

 8. rhewa

  Rohadt életbe! (moderáld, ha akarod)
  Bekukkantottam a karcolatra:
  http://karcolat.hu/cikkek/hírek/sfportal_meetup
  és pontosan az történt, amitől tartottam, amiért azt írtam, amit.
  Elolvastam Eve első reakcióját, és… a szomorú, csalódott, dühös, nem a legjobb kifejezések arra, amit akkor éreztem.
  Egyrészt, Onsai jószándékú, MeetUpos figyelemfelkeltő bejegyzéséből üzenőfal lett. Másrészt pedig…de inkább hagyjuk, mert megint kapok a fejemre.

  Hát nem tapsikolok örömömben, hogy a megérzésem nem hagyott cserben. Én örülnék a legjobban, ha tévedtem volna.

 9. Ugyan már, Rhewa, az a kör nem a díjlatolgató miatt volt, hanem egy korábbi probléma bukott felszínre.
  Örülök, hogy nem csak szervezed, de szereted is a díjat. De te sose dühöngj, szomorkodj, ez az írók dolga, a szervezőé meg hogy legyen elég zsepi.
  csigavér

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük