Irodalom

13 hozzászólás on SF Irodalmi Szakosztály alakult

 1. Ez tökjó. Viszont egy dologgal lehet leginkább a magyar SF helyzetén még jobban javítani: világszínvonalú írásokkal. Hajrá.
  (Hozzáteszem: a helyzet ezügyben reményt keltő.)

  sfinsider.blog.hu

 2. Kelt

  Azt a bizonyos őt megillető helyet nem lehet, hogy egy kicsit is koszerű irodalomkritkai munkássággal lehetne megközelíteni? Ez egy.

  Nem lehetséges, hogy a lassan harminc-negyven éve tartó ‘ó jaj, az irodalomtudománynak nem vagyunk eléggé irodalom’ parát le kéne zárni? Annál is inkább, mert változtak az idők és jelennek meg popkultúrával foglalkozó írások szép számban. Ez kettő.

 3. sheenard

  Senki nem parázik. Irodalom vagyunk, oszt kész, ezt tudjuk is. Másrészt a szervezett talán éppen azon tud segíteni, hogy olyan kiadványt támogat, amely korszerű irodalomkritikai munkássággal járul hozzá a magyar SF fejlődéséhez 🙂

 4. Kelt

  “…illetve hogy a tudományos fantasztikumot elhelyezzék a magyar irodalom keretén belül az őt megillető helyre.”

  Akkor ez is csak véletlenül került bele a hírbe. 😉

 5. sheenard

  Ebben legfeljebb annyi a para, mint a következő mondatban: “Azt a bizonyos őt megillető helyet nem lehet, hogy egy kicsit is koszerű irodalomkritkai munkássággal lehetne megközelíteni?”

  😛

 6. Kelt

  @sheenard
  Para, para, de a világ vicce, hogy jó elméleti megalapozottságú tanulmányokat nem láttam még a Galaktika vagy az írószövetség felől érkezni. A Lilium Aurum viszont nagyjából a harmadik SF tanulmánykötetét adja ki, csinnadratta nélkül.

 7. sheenard

  Hát, eddig nem volt SF irodalmi szekció az Írószövetségben… pont erről szól a cikk és az én optimizmusom 🙂 hogy talán innentől az is lesz, amit te szeretnél.

 8. Merras

  No, majd SFportal Tali után sort kerítek a Kelt által ajánlott kötetre is.

 9. adamek62

  Szerintem ez egy jó dolog! Én örülök neki! Bár mindenképp érdekes az, hogy először minden fordítva történt; ’67-ben megalakult az SF /Tudományos-fantasztikus/ szak, ’69-ben elindult a Kozmosz /később Galaktika/ Fantasztikus Könyvek sorozat, majd ’72-ben a Galaktika antológia, amit ’85-ben a folyóirat követett.
  Reméljük onnan jobban lehet segíteni a fantasztikus irodalmat, illetve a hozzá kapcsolódó kiadványt /, kiadványokat/!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük