Események

Sci-Fi az Olvasás Éjszakáján


Amikor nem alszol – olvass! Ezzel a szlogennel hirdetik az Olvasás Éjszakáját, amelynek keretein belül szeptember 13-án délután 14 órától egészen másnap hajnalig három budapesti helyszínen a művek, írók és (leendő) olvasók egymásra találhatnak a lehető legkötetlenebb körülmények között. A hagyományos felolvasások és beszélgetések mellett, kevésbé hagyományos programok is helyet kapnak, mint mondjuk a közös póker, főzés, az irodalmi párkereső, sőt akár a könyv-szagolgatás is. Az olvasás ilyen ünnepéről az SF sem hiányozhat. A műfajt 19 órától a Líra Fókusz Könyváruházban (Rákóczi út 14.) KI VAGY, SCI-FI? Se kép, se hang – avagy a jövőirodalom helye a multimédia valóságában című beszélgetés képviseli, melynek témája az idén ötvenedik évét betöltő Doctor Who sorozat világa, ennek kapcsán irodalom és televízió kapcsolata, és a monsterkid életérzés. A beszélgetők Kollárik Péter műfordító, a monsterkid életérzés magyar nagykövete, Németh Attila, a Galaktika magazin irodalmi szerkesztője, és Vancsó Éva fordító, SF témával foglalkozó doktori hallgató.

További információért csatlakozz az Olvasás Éjszakája facebook eseményhez, vagy nézd meg a részletes programot a http://ujkonyvpiac.hu/index.php/component/k2/item/352-az-olvasas-ejszakaja oldalon.


32 hozzászólás on Sci-Fi az Olvasás Éjszakáján

  1. This is the perfect blog for anyone who hopes to find out about thi topic.
    You know so much its almost tough to argue with you
    (not that I really will need to…HaHa). You definitely put a fresh spin on a topic which has been discussed for a long time.
    Wonderful stuff, just great!

Comments are closed.