TV

Rick McCallum: 3-4 évig még ne számítsunk Star Wars tévésorozatra


Nemrégiben röppent fel, hogy már 50 órányi anyag “polcon áll” az élőszereplős Star Wars tévésorozatból – ezt maga George Lucas nyilatkozta egy interjúban. Rick McCallum, az előzménytrilógia producere egy picit pontosította a dolgokat a tervezettel kapcsolatban.

Egyfelől, tisztázta, hogy a korábbi hírekkel ellentétben nem leforgatott jeleneteket jelent az 50 órányi anyag, hanem forgatókönyveket – pontosabban, forgatókönyvek harmadik draftjait. Három-négy éven belül pedig a forgatások biztosan nem kezdődnek meg – hiába van meg a forgatási helyszín, amely Csehországot jelenti. (A korábban kiszivárgott pletykák szerint egyébként Magyarország is esélyes helyszín volt egészen sokáig.) Legkorábban tehát négy, de inkább öt éven belül kerülhet a képernyőkre a Star Wars tévésorozat.

McCallum elmondása szerint a televíziós ipar teljes átalakuláson megy keresztül, senki sem tudja igazán, hogy mi is lesz itt öt év múlva – mostanában leginkább a reality sorozatok mennek. De ha végre elkészül a sorozat, akkor az izgalmas lesz – bár lehet, hogy nem egészen az a Csillagok Háborúja, amire mi számítunk.

“Alapvetően olyan lesz, mint a Keresztapa: a Birodalom szép lassanként felépíti hatalmi bázisát a galaxisban. Arról fog szólni, hogy mi történik Coruscanton, a galaktikus fővárosban; alvilági főnökök egy csoportjáról fog szólni, akik itt élnek, és a drogokat és a prostitúciót uralják” – mondta el a producer. Úgy tűnik, hogy egy Star Warsba oltott Boardwalk Empiret terveznek a háttérben, mi nem tudjuk, mennyire kellene ennek örülni. I’ve a bad feeling about this.


9 hozzászólás on Rick McCallum: 3-4 évig még ne számítsunk Star Wars tévésorozatra

  1. Szerintem nincs ebben semmi megrázó, annak idején tucatszámra készültek a különféle regények és a kisregények az ifjú Han Solo, Lando Calrissian és Boba Fett előéletéről, még igen színvonalas magyar hamisítványok is születtek ilyen témában vagy jó húsz éve (Gáspár Andris és Nyulászi Zsolt tollából, Novák Csanád szerkesztői közreműködésével, igazi “Ynev-alapítógárdai” történetciklus volt tehát), tehát a csempészek, szerencsevadászok, fejvadászok és más alvilági figurák mindig is szerves részét képezték a Star Wars-mitosznak.

  2. Szerintem nincs ebben semmi megrázó, annak idején tucatszámra készültek a különféle regények és a kisregények az ifjú Han Solo, Lando Calrissian és Boba Fett előéletéről, még igen színvonalas magyar hamisítványok is születtek ilyen témában vagy jó húsz éve (Gáspár Andris és Nyulászi Zsolt tollából, Novák Csanád szerkesztői közreműködésével, igazi “Ynev-alapítógárdai” történetciklus volt tehát), tehát a csempészek, szerencsevadászok, fejvadászok és más alvilági figurák mindig is szerves részét képezték a Star Wars-mitosznak.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük