Mozi

Resident Evil – Megtorlás


Az első Kaptár tíz éve felépített valamit. Nem komolykodott, nem akart világot megváltani, egyszerűen azt nyújtotta, amit kellett, és pont ezért szerette majdnem mindenki. Aztán a másodikban ránk szabadították az apokalipszist, hogy a harmadikban mindent elpusztítsanak, és a negyedikben meg alászálljanak a túlvilágra. Na, most mindezt meg kellene torolni az új filmben.

Legszívesebben azonban a készítőkön torolnám meg ezt a két óra értelmetlen hülyeséget. Bizony, merthogy megszületett a leghosszabb Kaptár film. Az eddigi filmek épphogy elérték a másfél órás időtartamot, erre ez… Ismét bebizonyosodott, vigyázz mit kívánsz, mert a végén teljesül.

Mi a legnagyobb bajom? Hogy egy nagyon tetszetős főcím után az agyatlanság posványába kerülünk, ahol semminek nincs értelme, minden logikátlan, és csak össze-vissza lőnek, mint a bolond, bárminemű koncepció nélkül. Egyáltalán emlékszik még valaki arra, hogy a harmadik részben elsivatagosodott az egész bolygó? Ez bizony szörnyen kevés, hiába vannak jó meg kevésbé látványos akciójelenetek, ha egyszerűen nincs miért izgulni, nincs feszültség, és az öt percenként jövő ijesztgetések is ugyanarra a sémára épülnek.

Ráadásul a film első fele pofátlanul nyúlja a Snyder-féle Holtak Hajnala remake-et, a második felében meg mintha már nem is lennének zombik, egymást lövik az emberek, de olyan hányavetiséggel, hogy az maga a profán polgárpukkasztás.

 

A másik mérgem, ami miatt nagyon vártam ezt a filmet, hogy az Expendables mintájára minden fontosabb szereplőt visszahoznak – még azokat is akik megpusztultak.

Már-már művészi szintet feszeget, ahogy elvesztegetik Oded Fehr és Michelle Rodriguez karakterét is. Sienna Guillory sem nem szexi, sem nem szép, nem ismerek rá erre a nőre. Ki volt az öltöztetője? Rúgják ki! És ordít az egész filmben, hogy tépjék már ki azt a kurva pókot a keblei halma közül. Ali Larter vissza sem tér, a két új szereplő közül, pedig az Ada Wongot alakító Bingbing Li a jobb. Nagyon sokan sírtak Leon S. Kennedy feltűnéséért a sorozatban, na ők is megkapták a maguk Johann Urbját, aki bár kiköpött mása a játékbeli karakternek, azért az egyik legfontosabb szereplőről vegyem már észre, ha felbukkan a film során.
És ugye itt van a díva, Milla Jovovich, aki mintha sokkal jobban nézne ki, mint a negyedik epizódban, vagy pláne A három testőr alatt. Legalább ugyanaz a szado-mazo cucc van rajta, új fegyverekkel öl, és megidéződik az Aliens anya-lánya viszonya, nem is rosszul.

Szóval volt ebben a filmben potenciál, meg lehetőség, csak mintha szándékosan mindent elkúrtak volna benne. Egy nagy szerencséje van a Kaptár sorozatnak, ami miatt egyszerűen nem tud elgagyisodni, hogy annyira látványos, meg menő az egész, hogy azzal nem igazán lehet vitatkozni. És egy férfinak meg igazi öröm, hogy négy gyönyörű nő öli egymást a vásznon. De azért valami történetet igazán előbányászhattak volna, mert itt nem lehetett érteni már szinte semmit. Ennek a filmnek leginkább a trailerei voltak a jók, lehet elég lenne csak Resi Trailereket gyártani a jövőben.

A CGI egyébként pofás, a 3D az előzőben sokkal jobban működött, és ne áltassuk magunkat, jön a hatodik rész. Vajon mi lesz a címe? Resident Evil – Nincs Menekvés?

Resident Evil: Retribution (amerikai, 2012, 117 perc)

forgalmazza: Intercom

rendezte és forgatókönyv: Paul W.S. Anderson

szereplők: Milla Jovovich, Sienna Guillory, Michelle Rodriguez, Johann Urb
pontszám: 4


34 hozzászólás on Resident Evil – Megtorlás

 1. Ifjú Locutus barátommal mertem megtenni pászor, ha ilyen filmekre panaszkodott, hogy leírtam neki: Mér` nézel ilyen szarokat?!
  MIre számítottál? Arra, hogy tíz év alatt Hollywood barmai megokosodnak és a kultúra páncélos lovagjaivá válnak?!
  Arra, hogy megpróbálnak folytonosságot és értelmet csempészni egy, különben folytatásos sorozatba?!
  Mert az, hogy Millára építik az egészet,legalább érthető.
  A leggyönyörűségesebb nők közé tartozik, akit valaha láttam a filmvásznon… 🙂 De ez csak az én véleményem…
  Nem azért az intellektuális kisugárzásért alkalmazzák a vásznon, amiért Jodie Fostert a Kapcsolatban.
  Azért, hogy minden férfi nézőnek keresztbe álljon a szeme a gyönyörűsgétől, amikor meglátja kis szakadt, tépett ruhácskájában menekülve harcolni… 🙂
  Komolyabbra fordítva a szót (ha lehet…), ezt is utólérte a sorozitisz átka. Minél több lett, annál szarabb.
  Elnézést kérek a kétszeri vulgarizmusért, de amit erre az irányzatra mondani lehet, csak ez a kifejezés megfelelő.
  A többi felemelné, és azt nem akarom.

 2. A film egy nagy halom fos! Mármint az első film, mert ugye ez arról írt kritika? Ja nem? Oh… Bocsánat, csak mivel mindegyik President Debil filmről ugyanazt lehet leírni… Na nem, ez így nem pontos, mindegyiknél fokozni kell a fos szót, szóval… Mindegyik filmnél majdnem ugyanazt lehet leírni, ez megtévesztett.

  @lovag: utolérte, azzal kezdett, hogy már szar volt. Sosem volt jó a President Debil, az első sem. Képzeld el, ha már egy széria eleje ilyen “minőségi”, milyen lehet a vége?

  Resident Evil: kinyírtak egy jó sorozatot.
  Resident Evil – Apocalypse: hullagyalázás.
  Resident Evil – Extinction: bele is rúgtak szegény hullába.
  Resident Evil – Afterlife: jól le is csokizták.
  Resident Evil – Retribution: a meggyalázott, szétrugdosott, ürüléktől illatozó hullán szteptáncot járnak.

 3. digilovag: ez a sorozat a bűnös élvezet kategóriájába tartozik, az előző rész se volt valami jó, de ott az év legjobb 3D-s élménye bőven kárpótolt, de ez egy fostalicska, egy nagy nulla, megrendeznek legalább 30 kibaszott jó akciójelenetet, és nincs egy kurva forgatókönyv, amire ezeket fel tudnák fűzni? és azért néztem meg, mert az első kettő tetszett, a harmadikat egy idő után megszoktam, a negyedik meg elment, és azt hittem azt nem lehet alulmúlni

  dzsejt: ennyire utálod a sorozatot? csak nem játékfan vagy 😀 az oldalamon találsz elég hosszú elemzést az első három részről, azokról ég bőven lehetett mit írni

  1-2 = 7 pont
  3 = 6 pont
  4 = 5 pont

 4. A játékok történetét szeretem (nem összekeverni!, a játékokat csak a negyedik résztől kezdve tartom játszhatónak, és talán most a hatodik lesz az első, ami nem fog semmivel sem az őrületbe kergetni), de nem vagyok fan. (Muszáj mindennél ezzel dobálózni? Már lassan nem tudom számon tartani, minek vagyok a fanja, pláne, hogy más mondja meg rólam… :))
  Ezeket a filmeket sem utálom, bőven beleférnek az “annyira szar, hogy már jó” és a “ha ki akarom kapcsolni az agyam, ez simán megteszi” kategóriába.
  Azt utálom, hogy rásütötték a Resident Evil címet (innentől kezdve ez elméletileg adaptáció akarna lenni), és semmi, ismétlem: SEMMI köze ahhoz a szériához. Ráadásul filmeknek is pocsékul vannak összerakva, ha nem az lenne a címe, ami, már a második részt sem értük volna meg. Simán Asylum minőség, a Film+ szokott ilyen gagyikat játszani.

Comments are closed.