Irodalom

Philip K. Dick: A Frolix-8 küldötte


Nick Appleton egyszerű kétkezi munkás, az élete csalódások sorozata, és reménye sincs rá, hogy valaha feljebb kerülhet a szigorú társadalmi ranglétrán. Willis Gram igazi kényúr, az evolúciós fejlődésben kiemelt elit élén áll, és az egész Földet irányítja. Amikor mindketten beleszeretnek ugyanabba a lányba – aki ráadásul a kormány ellen lázító propagandát terjeszt – sorsuk összefonódik.

Ráadásul éppen ekkor tér vissza az űrből az elveszettnek hitt forradalmi vezér, Thors Provoni, méghozzá nem egyedül: egy minden tekintetben idegen lényt hoz magával, hogy segítségével megváltoztassa a merev, zsarnoki világrendet. Ez azonban csak az egész világ megváltoztatása árán lehetséges.

„Ami Kafka volt a huszadik század első felének, az Philip K. Dick a másodiknak.”
Art Spiegelman

„Dick a maga csendes módján komoly irodalmat alkotott népszerű formában, és ez a létezô legnagyobb elismerés.”
Michael Moorcock

„Dickhez képest az egész európai avantgárd mozgalom csak a saját köldökét bámulja egy zsákutcában.”
Sunday Times

Philip K. Dick többszörös díjnyertes sci-fi író, a stílus egyik legnagyobb alakjai. Hatalmas életművet hagyott maga után, amikor 1982-ben elhunyt. A könyvei számos elismerésben részesültek. 1963-ban az Ember a Fellegvárban megkapta a sci-fi műfajának legnagyobb elismerését, a Hugo-díjat. Két alkalommal ítélték oda neki a neves Brit SF-díjat: 1967-ben a Palmer Eldritch három stigmája című regényért és 1979-ben a Kamera által homályosanért, 1975-ben pedig a Csordulj könnyem, mondta a rendőr című könyvéért kapta meg a nagy presztízsű John W. Campbell Memorial-díjat.

Szerző: Philip K. Dick
Cím: A Frolix-8 küldötte
Fordító: Pék Zoltán
Műfaj: sci-fi
Borítóár: 2880 Ft
ISBN: 978 615 5049 60 6
Terjedelem: 224 oldal
Kötés: puhakötés ragasztva
Megjelenés: 2012.01.26.


1 hozzászólás on Philip K. Dick: A Frolix-8 küldötte

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük