the-withes-of-oz TV

Óz boszorkányai – húsvéti AXN tévéműsor


Az AXN különleges műsorszámmal teszi a húsvéti ünnepeket még emlékezetesebbé: az ÓZ BOSZORKÁNYAI (THE WITCHES OF OZ) című vadonatúj, kétrészes mini-sorozattal. Az újdonság Christopher Lloyd (Vissza a jövőbe), illetve az Alien- és Millennium-filmekből ismert sci-fi veterán, Lance Henriksen főszereplésével elsőként a csatorna műsorán lesz látható. Az országos televíziós premiert követően a két epizód egy teljes hétig az AXN Playerben is megtekinthető lesz.

Az Óz boszorkányai L. Frank Baum klasszikus karaktereit egy olyan, vadonatúj, misztikus történetbe helyezi, ahol szinte bármi lehetséges. A fordulatos cselekményű mini-sorozatban a felnőtt Dorothy Gale sikeres, New York-i mesekönyv-íróként él, ám mikor hazalátogat Kansas-be, hamar ráébred, hogy fantasztikus történetei valójában nem csupán a képzelet szüleményei, hanem elfeledett gyermekkori emlékein alapulnak. Mikor a Nyugati Boszorkány felbukkan a Times Square-en, Dorothy-nak minden bátorságát össze kell szednie, hogy szembeszálljon vele.

A vadonatúj sorozat szereposztásában szinte csak ismerős arcokat láthatunk. Hollywood új nemzedékét Sean Astin és Billy Boyd képviseli, akik mindketten a Gyűrűk Ura trilógiában tűntek fel, Frodó barátaiként. Astin alakította Csavardi Samut, míg Boydot Pippinként ismerhették meg a Fantasy műfaj rajongói.

Az ifjú titánok mellett két, sokad virágzását élő nagyágyú is feltűnik majd a minisorozatban. Lance Henriksen számtalan tudományos-fantasztikus, akció- és horrorfilmben játszott emlékezetes mellékszerepeket, mély, karakteres hangja pedig több sikeres produkció szinkronjában volt hallható. A sorozatműfaj sem áll messze a 71 éves színésztől, hiszen ő volt a főszereplője a misztikus Millennium szériának.

A háromszoros Emmy®-díjas Christopher Llyod-ot olyan kasszasikerekben láthattuk, mint a Vissza a jövőbe (Dr. Emmet Brown), vagy az Addams Family (Fester bácsi), legutóbb pedig a Jog/Ászok-ból ismert Jerry O’Connell-lel játszott együtt a kultikus horrorfilm, a Piranha háromdimenziós újragondolásában. A 73 esztendős „Doki” manapság sem pihen, hiszen éppen most írt alá egy készülő sorozat pilotjába, ahol a főszereplő orvos szintén doktor nagyapját alakítja. Hiába, Emmet Brown nem tud kibújni a bőréből!

Az országos premier különlegessége, hogy az Óz Boszorkányai a közép-európai régióban elsőként az AXN műsorán lesz látható kétrészes, televíziós mini-sorozatként. Mindenképp érdemes tehát követni a műsorszámot a tévé képernyőjén, illetve a premiert követő héten ellátogatni az AXN weboldalára, ahol teljes hosszában megtekinthető lesz az AXN Playerben.

Az Óz boszorkányai húsvét vasárnap és húsvét hétfőn, április 24-én és 25-én 21:00-tól lesz látható az AXN műsorán.


  • solymosgyu

    óz vagy abarat?