Megjelenés

Előkészületben – Robert J. Sawyer: Végzet (WWW-trilógia)


Robert J.Sawyer WWW-trilógiájának lezáró része, Végzet címmel kerül hamarosan a hazai könyvesboltok polcaira.

A Metropolis Media Kiadó tavaly év végén vágott bele a kortárs sci-fi egyik legnagyobb horderejű regényciklusának magyar nyelvű kiadásába.
A történetek olyan fontos témákat boncolgatnak, mint a nemzetközi diplomácia, a tudományos-technológiai vívmányok etikai vonzata, és hogy a mesterséges intelligenciából születhet-e önképző, tudattal rendelkező virtuális identitás.

A Világtalan, a Vigyázók, és a Végzet nem kész válaszokkal, és megoldásokkal szolgál, hanem elgondolkodtató kérdések formájában vezeti be az Olvasót a tudományos-fantasztikum komplex világába.
Mivel az Aurora-díjas trilógia középpontjában egy tizenhat éves kamaszlány, Caitlin Decter áll, a történet kitűnően közvetít a fiatalabb korosztály, azon belül is a lányok felé. Egyfajta kulturális követként minőségi irodalom formájában tereli a figyelmet korunk legfigyelemreméltóbb technológiai vívmányaira, társadalompolitikai és tudományos kérdéseire.

Íme a rövid tartalmi ismertető:

Végzet B1Az önálló életre kelt Nettudat hiába szolgált megoldással az emberiség legnagyobb problémáira, a rák ellenszerétől kezdve a világbékéig, a Pentagon még mindig csak a megsemmisítendő veszélyforrást látja benne. Hekkereket toboroznak a megfékezésére, ám amikor a profi kódtörőknek egymás után nyoma vész, a katonaság szemében immár kétség sem férhet a mesterséges intelligencia rosszindulatához. Caitlin Decter, a vakságából kigyógyított 16 éves matematikai zseni kétségbeesetten próbálja megvédeni barátját. Ha nem jár sikerrel, az akár az emberi civilizáció végét jelentheti.

A háromszoros Aurora-díjas WWW-trilógia záró kötete az ötletek és az akció valóságos tüzijátékával szolgál. A történet valamennyi szála összefut végre a kanadai bestsellerszerző eddigi legsikeresebb sorozatának fináléjában.

„Robert J. Sawyer a csúcson van!”

– Analog

„Nyaktörő iramú és lebilincselő. Sawyer egyszerre nevel és szórakoztat, miközben arra bátorítja az olvasót: merjen kérdéseket föltenni.”

– Globe and Mail


30 hozzászólás on Előkészületben – Robert J. Sawyer: Végzet (WWW-trilógia)

  1. Have you ever thought about writing an e-book or guest authoring on other websites? I have a blog centered on the same topics you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my readers would enjoy your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an e mail.

  2. You can certainly see your skills in the work you write. The world hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to say how they believe. Always follow your heart.

Comments are closed.