Játék

NASA + Mattel = marsutazós Barbie


Ehhez viszonylag nehéz kommentárt fűzni: a NASA és a Mattel összeálltak, és kiadnak egy marsutazós Barbie babát. Az apropót egyébként a Curiosity nevű marsjáró első évfordulója adja – tavaly ilyenkor landolt ugyanis a vörös bolygón, ahova a játékgyártó visz némi rózsaszínt is.

A collectSPACE gyűjtése szerint egyébként nem ez lesz az első űrhajós Barbie: 1965-ben már kiadtak egy Barbie Miss Astronaut nevű változatot, amivel az első szovjet kozmonauta nő, Valentina Tereshkova űrutazása előtt tisztelegtek. Természetesen volt neki párja is, Mr. Ken Astronaut.

astronaut-barbie

 

Ez a verzió még úgy-ahogy realisztikus szkafanderben mutatta a lányok kedvenc figuráját, és csaknem 20 esztendőnek kellett eltelnie, amíg a gyártó újra hozzányúlt a témához – ezúttal divatosabb és szexibb kivitelben, amihez úgy tűnik, még az amerikai zászlót is lecserélték rózsaszínre:

astronaut-barbie-2

 

1994-ben a holdutazás 25. évfordulója alkalmából újabb verziót adtak ki az űrutazós Barbieból – a rózsaszín zászlócska továbbra is fontosabb, mint a hagyományosabb kék-fehér sávos és csillagos változat, viszont az űrruha már a hagyományosabb NASA színeket követi. Ha jól látjuk a lentebbi képen, akkor viszont kiegészítőként kapott egy kézitáskát is a baba, egyértelműen közvetítve az üzenetet, mely szerint: Lehet belőled űrhajós is, kislányom, de a szépségápolás és shoppingolás akkor is a legfontosabb.

astronautbarbie

 

A ma kijövő széria, mint már említettük, a Marsra koncentrál, a Mattel sajtóközleménye szerint ez reprezentálja a 2013-as év karrierjét. (Ezúton is várjuk a marsutazó lányok jelentkezését!). A gyártó reményei szerint az új baba inspirálni fogja a lányokat, hogy azok kalandvágyók legyenek, és el akarják érni a csillagokat. A csomagolás egyébként tartalmazni fog néhány tényt az amerikai űrhajósnőkről, valamint ajánlja a a Women@NASA honlapját is. Vajon tényleg a Barbie baba fogja vonzóvá tenni az űrkutatást a lányok számára? Ki tudja…

 

mars-explorer-barbie-1


588 hozzászólás on NASA + Mattel = marsutazós Barbie

Comments are closed.