TV

Mindannyian cylonok vagyunk – BSG dokumentumfilmHétfőn mutatták be a Sci-Fi London filmfesztiválon Ilana Rein dokumentumfilmjét, We Are All Cylons címmel, mely az elmúlt évek legsikeresebb scifi sorozatának, a Battlestar Galactica-nak állít emléket.

“Ismerek nagyon komoly Star Trek rajongókat, de sosem láttam még ugyanazt a fényt a szemükben, mint amikor BSG rajongókkal beszéltem” – mondja Ilana Rein. “Egyikük elmesélte, mennyire szívből szeretne Starbuck lenni” – tette hozzá.

Úgy tűnik, a scifi sorozatokról és főleg azok rajongóiról szóló dokumentum filmekre mindig van érdeklődés – a legsikeresebb ilyen Denise Crosby Trekkies című filmje volt, de mostantól végre a BSG rajongók is megkapják a magukét.

Rein elsősorban a rajongóknak készítette a filmjét, de mint mondja, sok olyan embernek is tetszett, akik nem ismerik a sorozatot: olyanoknak, akiket érdekel a mesterséges intelligencia, a gyorsan fejlődő technológia, és az identitás változása. A We Are All Cylons mindösszesen 8000 dolláros büdzséből készült el, és hamarosan nagyobb amerikai conokon fogják bemutatni.
3 hozzászólás on Mindannyian cylonok vagyunk – BSG dokumentumfilm

  1. (cím) Én ezt mindig is tudtam. Na, megyek, kenyeret pirítani 😀

    Szívből remélem, hogy a discovery, hamar lecsap erre a dokumentumfilmre. Szépen beleillene a “sci-fi megváltoztatta az életemet” című sorozatukba. (még ha nem is ők csinálták)

  2. Azért én még mindig nem tértem magamhoz a sokktól, hogy a Caprikát ilyen értelmetlenül bebuktatták, a zseniális webes kiegészítőkkel együtt. Pedig már reménykedtem, hogy a második évadban bemutatják a Gemenon után a többi gyarmatvilágot is: a polgárháború dúlta Tauront, annak ikerbolygóját, az űrkikötőjéről hírhedt Skorpiont(Razor), stb. Ez a sorozat teremtette meg a BSG igazi zamatát, enélkül nem érthető, mi mindent veszítettek a BSG főszereplői. 🙁

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük