SF hírek

Meghalt James Horner, az Aliens és az Avatar zeneszerzője


Tegnap repülőgép-szerencsétlenségben meghalt James Horner. A 61 éves, Oscar-díjas zeneszerző Santa Barbara közelében zuhant le az általa vezetett kisgéppel. Horner olyan sci-fi mozifilmeknek írt zenét, mint a Star Trek II: The Wrath of Khan (A Khan haragja), a Star Trek III: The Search for Spock (Spock nyomában), az Aliens (A bolygó neve: Halál) és az Avatar. És persze még számos más nagyszerű filmben hallhattuk a muzsikáját, így például a Rózsa neve, a Rettenthetetlen, a Casper, a 48 óra és az 1997-es a Titanicban, amiért Oscar-díjjal jutalmazták. Ugyanakkor eme film készítésekor annyira megromlott a kapcsolata az Alienst is jegyző James Cameronnal, hogy legközelebb csak az Avatarnál volt hajlandó vele dolgozni, 2009-ben.

Nyugodjék békében!

https://youtu.be/TDW5-VczFHo?list=PLvWYscMjodU3il1W-ut8zL-DpPJWV0wyP


31 hozzászólás on Meghalt James Horner, az Aliens és az Avatar zeneszerzője

  1. I have not checked in here for a while as I thought it was getting boring, but the last few posts are great quality so I guess I will add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂

  2. Heya i’m for the first time here. I found this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you aided me.

Comments are closed.