Star Trek

Megérkezett az NCC-1701-F – U.S.S. Enterprise-F


Legalábbis a Star Trek Online MMORPG világába. Az eredeti, TNG-DS9-Voyager sorozatok világában 2409-et írunk, Spock nagykövet minden bizonnyal meghalt, amikor a vörös anyaggal elpusztította a romulánok bolygóját felégető szupernóvát – a galaxisban pedig olyan többfrontos háborúk dúlnak, amilyet még nem látott a Föderáció.

Az új kihívásokra adott Csillagflotta válasz az Odyssey-osztályú csillaghajó: megbízható, tökéletesen flexibilisen használható a mélyűr felfedezésére… nem feledve el azonban, hogy a tűzerő akkor is fontos, ha alapvetően békések a flotta céljai. Az Enterprise-F, a Csillagflotta legújabb zászlóshajója a béke üzenetét hozza, de megmutatja: elég erős önmagában is, hogy ha muszáj, erővel oldja meg a problémákat.

Hogy pontosan hogyan is nézzen ki az Enterprise-F, azt pályázat útján döntötte el a játékot üzemeltető Cryptic Studios. A Star Trek Online játékosai pedig hamarosan “élőben” is találkozhatnak az új hajóval, és személyesen is láthatják akció közben egy új küldetés során. És persze arra is lehetőségük nyílik nem sokára, hogy megszerezzék a saját Odyssey-osztályú hajójukat…

[slideshow id=9]


10 hozzászólás on Megérkezett az NCC-1701-F – U.S.S. Enterprise-F

 1. Szép darab. Bár gyakorlatilag ugyanaz, mint a sovering, csak kicsit megnyújtott, designesebb gondolákkal és tányér egységgel.

 2. SpockCooper

  Spock nagykövet meghalt? Ugyan már! Istenkáromlás! Kösz, hogy szóltatok, nem tudtam, hogy kész van már a MMORPG játék.

 3. @SpockCooper – mármint ebben az idővonalban így tudják, hiszen Nero és Spock eltűntek egy feketelyukban. Nincs arról tudomásuk, hogy ezek ketten elindítottak egy Star Trek v.2.0. idővonalat. 🙂

 4. Ezeket a játékokat nem ismerem, de lehet, hogy a Legacy Enterprise-a is Vesta-osztály volt. Lásd pl.: http://memory-alpha.org/wiki/File:Legacy_mods.jpg Ezek slipstream/ívörvény meghajtású hajók, azaz gyorsabbak, mint a 10-es fokozat, a Voyager továbbította a típusterveket még a Delta-kvadránsból (Hetes egyik üldözője jóvoltából), aztán a marsi hajógyárakban idővel egy egész “ókori Rómát” felszereltek belőlük, egy ilyenen (Aventin) lett kapitány Ezri Dax is (a végső Borg-háború idején), illetve Janeway egyik utódja, a magyar Farkas Regina (róla bővebben pl. Children of the Storm). Az Odüsszeusz-osztály kialakításában tudatosan merítettek ebből a mostanság népszerű regényszereplő hajóról, miután hónapokig pályáztatták a különféle hajóterveket (állítólag majd a többit is megépítik az STO-ban, csak nem Enterprise-ként). Amúgy az STO világa nem az eredeti idővonal, hanem az ikóniaiak alakították ki mindenféle időutazással és dimenzióközi bajkeveréssel, miután a DS9 nyolcadik évadjában pár intergalaktikus szélhámos (és természetesen Quark meg Picard) felébresztette és bajba sodorta őket, elvileg ők robbantották fel az új mozifilmben a Romuluszt is a Hóbusz-szupernóvával, ez az ötvenes éveit taposó Jake Sisko oknyomozó interjú-regényéből derül ki, többek között (amikor Jake a Q segítségével meglátogatja az őrültek házába zárt DTI-időrendőrt, aki még emlékszik az eredeti idővonalra): http://memory-beta.wikia.com/wiki/The_Needs_of_the_Many; http://www.stowiki.org/Iconian ; http://memory-beta.wikia.com/wiki/Star_Trek:_Gateways ;

 5. Hát nem tudom. Nekem eddig pont az tetszett az Enterprise-okban, hogy – leszámítva az NCC-1701-et és az NCC-1701-A-t – mindig megújult az előzőhöz képest. Ez meg inkább egy Sovereign refit. Nem illik se az új Enterprise, se az új hajóosztály eddigi koncepcióiba (bár az újratervezett Akirának minősíthető NX-01 után…). Dislike!

 6. Hát, izé.
  Ha nincs a kép körül a cikk, én azt hittem volna, hogy ez az Enterprise-E egy rajongói grafikán…

 7. ranger

  “Pedig mi valamikor felfedezők voltunk.”
  Kirk macho tudott lenni egy 150 fős kutatóbárka topkutyájaként is, amint ingét veszítve, félmeztelen szüzeket mentett ki sci-fi horrorhelyzetekből. Ezeknek a mai fiataloknak neg ilyen túlméretezett kissebségi komplexusuk van. Pedig ha tudnák, hogy a Star Trek és a Star Wars igazi eszenciája, lelke, lényege és hangulata nem az Erő, hanem a Lázadás volt.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük