TV

Matt Smith távozik a Doctor Who-ból


Ma hivatalosan is bejelentette a BBC, hogy Matt Smith, a sorozat történetének legfiatalabb Doktora távozik a karácsonyi különkiadásban.

A Doctor Who novemberben ünnepli 50. születésnapját, az erre az alkalomra készített ünnepi kiadásban még szerepel Matt Smith, ahogy az év végi Christmas Special-ben is – aminek a végén azonban a sorozat hagyományainak megfelelően a Doktor regenerálódni fog, hogy új külsővel és új személyiséggel vágjon neki egy új életnek.

A színész elképesztően büszke arra, amit a sorozat az elmúlt négy évben elért Steven Moffat producer vezénylete alatt; ugyanakkor köszönetet mondott a rajongók támogatásáért is. Mint nyilatkozta, megtiszteltetés volt játszani a sorozatban, brilliáns színészek nyomdokaiba lépni – de ha menni kell, hát menni kell.

2010 óra láthattuk a sorozat főszereplőjeként. Matt Smith volt az első színész, akit a rangos Bafta nagydíjára a Doktor szerepe miatt jelöltek – Angliában ez súlyát tekintve egy Oscar-jelöléssel ér fel. 2012-ben a National Television Awards díját nyerte el.

“Az élet változás, és a Doctor Who ismét újjászületik. Ez 50 év elteltével is olyan izgalmas” – nyilatkozta Moffat. “Valahol van valaki, aki mit sem sejtve, csak a szokásos dolgait intézi, és ez a valaki lesz a Doktor” – a következő főszereplőről mindösszesen ennyit nyilatkozott.


54 hozzászólás on Matt Smith távozik a Doctor Who-ból

 1. Tennant távozását én is nagyon sajnáltam, de Matt Smith-t nagyon gyorsan megkedveltem… nem nagyon tudnék dönteni, hogy melyik Doktor a kedvencem.

 2. Most, mikor végre teljesen megszoktam, s örültem, mikor olyanról olvastam, hogy jövőre is marad, most bejelentik, hogy nem… A különkiadásban DT visszajön, s megint elbúcsúzik, karácsonykor pedig Matt is. Két doktort veszítünk el egyszerre… S még nem is volt szó a John Hurt-féle Doktorról… :S :S

 3. Szomorú vagyok. Ecclestont nagyon bírtam, Tennantot a végére már nagyon nem bírtam, Smith-t egyenesen imádom. Bár már feltűnésekor sejteni lehetett, hogy eljön ez az idő, azért kár, hogy ilyen korán. De remélem akkor a karácsonyi különkiadás megint jó sztori lesz, mint a tavalyi, nem olyan elcseszett, mint az azt megelőző kettő.

 4. Dark Energy

  Egyik szemem sír a másik nevet.
  Szomorkodom, hogy Matt Smith távozik, viszont nagyon örülök, hogy új doktort kapunk. Én imádom, amikor regenerálódik, olyan izgalmas, tudom hülyén hangzik.

  Számomra még mindig a Tom Baker-féle doktor a nagy kedvenc de nagyon-nagyon megszerettem a legutóbbi hármat is, mivel Christopher Eccleston nagy kedvenc színészem, David Tennant nálam eyecandy kategória, Matt Smith pedig egyszerűen zseniális, így csupa jót kaptam eddig a sorozattól.

 5. “Aki a 13-as epizód végén bejelentkezett: introducing the new Doctor”

  A pontos szöveg ez volt: Introducing XY as the Doctor. Nem egészen ugyanaz. Ő nem a következő Doktor lesz…

 6. Amúgy szerintem akármennyire is fiatal Matt Smith Doktornak, a maga módján eléggé öreges és zsémbes volt, persze vicces és fiatalos is volt, de érezni lehetett a játékáj az 1000+ évét. És ahogy alakított, egyszerűen zseniális, főleg itt a 7. évad végén

 7. Először nem örültem, hogy Tennant-ot lecserélték, ám Smith a Doktor szerepében nagyon kedvelhető volt, sajnálom hogy távozik a sorozatból. Bízom benne, hogy a következő Doktor is hasomlóan jó lesz.

  Dzséjt: nekem tetszett a két megelőző karácsonyi rész, szerintem szórakoztató volt mindkettő.:)

Comments are closed.