TV

A Mass Effectből kölcsönzött az Agents of S.H.I.E.L.D.?


Bioware egyik fórumozója fedezte fel, hogy a december 10-i The Bridge című Agents of S.H.I.E.L.D. epizódban a Mass Effect egyik grafikája köszön vissza.

Az alábbi kép az első szezon 10. epizódjában, 5:17 környékén tűnik fel, abban a jelenetben, amikor a S.H.I.E.L.D. egyik kiképzőbázisát látjuk.

agents-of-shield-the-bridge

 

Mindössze néhány másodpercig látszódik, de a hasonlóság tagadhatatlan az alábbi képpel:

mass-effect-litograph

 

A második kép egy limitált kiadású litográfia, amelyből mindössze 500 példányt készítettek, és a Bioware boltjából volt megvásárolható. Hogy az ABC kért-e engedélyt az EA-tól a grafika felhasználására, azt egyelőre nem tudni, egyelőre egyik cég sem kommentálta hivatalosan az esetet.

Twitteren azonban Aaryn Flynn, a Bioware vezetője ezt írta:

 

Azaz “Türelmetlenül várom a tiszteletbeli SHIELD ügynök kitűzőinket”. Michael Gamble, a Mass Effect 3 producere pedig felhívta a figyelmet egy másik, a sorozat által, öööö, ihletett grafikára:

 

 

A tavaly júliusban az amerikai rapduó, The Jacka és Dubble-OO gondozásában megjelent album borítója szintén erőteljes hasonlóságokat mutat egy Mass Effect háttérrel.

Kotaku emlékeztet arra, hogy azért a Bioware sem 100%-ban maga állítja elő a játékaiban felhasznált grafikákat: így például Tali, a játék egyik főszereplőjének arca szimplán egy stockfotógyűjteményből származik, de a végjátékban is felfedezhetők máshonnan ismerős elemek.


3 hozzászólás on A Mass Effectből kölcsönzött az Agents of S.H.I.E.L.D.?

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük