Tuan Kiadó

Mass Effect Andromeda Initiation – új ME regények készülőben!


mass-effect-andromeda-initiationMa jelentette be a Titan Books, hogy négy új Mass Effect regény érkezik az Andromeda kapcsán, az első már augusztusban megjelenik – legalábbis az Egyesült Államokban. Az N, K. Jemisin által írt Andromeda Initiative az eredeti trilógia és az új játék közti időszakot fogja felölelni.

Nagyjából ennyi, amit tudunk az első kötetről – amit majd három másik fog követni. A második rész 2017 márciusában, tehát nagyjából a játék megjelenésével egy időben érkezik, de sem a címét, sem a szerzőjét nem tudjuk. A harmadik regény 2017 szeptemberében jön ki, a negyedik pedig 2018. márciusában. Ez utóbbiról annyit tudhatunk, hogy Mac Walters, az Andromeda vezető forgatókönyvírója jegyzi.

Mint a Titan Books közleménye írja, a regények egyszerre lesznek előzmények és folytatások is, kulcsszereplőkre fognak fókuszálni, és olyan kérdésekre fognak választ adni, ami régóta foglalkoztatja a rajongókat.

N.K. Jemisin itthon talán nem annyira ismert szerző – néhány hete az Agave hozott ki tőle először egy fantasy regényt, Az ötödik évszakot -, külföldön azonban viszonylag jól menő szerzőnek számít. Számtalan írását jelölték Hugo-, és Nebula-díjakra, a már említett fantasy kötete is az idei Hugo jelöltjei között van.

A Tuan, a korábbi Mass Effect kötetek kiadója információink szerint minél hamarabb szeretné a magyar közönségnek is elérhetővé tenni az új sorozatot.


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük