SFportal

Magyar sci-fit az Amazonra! – az SFportal Valóraváltó pályázata


Egy millió forintot ajánlott fel a Budapest Bank a Valóraváltó pályázat győztesének – az az ötlet, ami a legtöbb voksot kapja a két fordulós szavazati rendszerben, az nyeri ezt az összeget. Az SFportal Sci-Fi Magazin is megméretteti magát, egy olyan elképzeléssel, melynek célja az, hogy magyar írók műveit angol nyelven, e-könyvként megjelentessük, így globálisan ismertté tegyük. Hiszünk abban, hogy a magyar szerzők is épp olyan minőségi és jó műveket képesek írni, mint angolul publikáló társaik – és most itt a lehetőség, hogy ezt be is bizonyítsuk.

Néhány évvel ezelőtt, ha nem is lett volna reménytelen vállalkozás, de komoly tőkét igényelt volna egy magyar szerző angol nyelven való megjelentetése: nem csak a profi műfordítás költségei miatt, hanem a papírkönyvként való megjelenés is sok pénzt emésztett volna fel.

2011-ben azonban más a helyzet: az Amazon.com megváltoztatta a játékszabályokat, amikor megjelent a Kindle e-könyv olvasóval. Azóta több e-könyvet ad el napról-napra, mint papírkönyvet, és könyvszerető emberek millióit éri el világszerte. Ha szeretnénk magyar szerzőket világszerte ismertté tenni, akkor az Amazon rendszerében kell e-könyvként megjelentetni írásaikat.

Az induláshoz pont elegendő is lenne a Budapest Banktól elnyerhető 1 millió forint: a műfordítás, valamint az e-könyv előállításának a díja ennyiből megoldható, és még némi promócióra is maradna pénz… hiszen nem elegendő csak megjelenni, hírverést is csapni kell a kötetnek.

Amennyiben az SFportal Sci-Fi Magazin nyeri augusztus közepén az 1 millió forintot, akkor el tudna indulni egy, az angol nyelvű piacra szánt e-könyv project. Nem ez lenne az első e-könyves munkánk – hiszen tavaly óta üzemeltetjük az SFportal E-Bookot is, ahol a magyar szerzők magyar műveit tesszük elérhetővé elektronikus formában. A Budapest Bank 1 millió forintjából azonban magyar műveket külföldön is meg lehetne jelentetni.

Ha mi nyerjük meg a pályázatot, akkor augusztus végéig saját pályázatot fogunk kiírni, hogy külsős szakértők és a sci-fi szerető közönség bevonásával eldöntsük, mely magyar írók műveivel kezdjük az angol nyelvű e-kiadást… valamint eldöntsük, ki(k) kapja/kapják a fordítás nehéz, de hálás feladatát.

A cél két e-könyv fordítása, szerkesztése és kiadása: egy sci-fi antológia, ahol a legjobb magyar szerzők műveiből válogatunk – valamint egy teljes regény. A két e-könyvet az Amazon Kindle rendszerében terjesztenénk, az éves bevételből pedig újabb antológiák és regények kiadását finanszíroznánk.

Ez akkor valósulhat meg, ha mi nyerjük meg a Valóraváltó pályázatot.

Ehhez azonban a Ti segítségetekre van szükségünk – méghozzá szavaznotok kell a mi ötletünkre. Az első forduló 2011. augusztus 5-ig tart, itt a top10-be kell bekerülnünk ahhoz, hogy túljussunk a második fordulóban. Szavazni naponta egy alkalommal lehet – és erre a rajongónkénti napi 1 szavazatra szükségünk is van.

Szavazni a Facebookon lehet, az alábbi linken, a Miyazaki Jun, az SFportal főszerkesztőjének neve alatt futó pályázatra:

Budapest Bank – Valóraváltó pályázat


31 hozzászólás on Magyar sci-fit az Amazonra! – az SFportal Valóraváltó pályázata

 1. Czinege Péter

  Én leadtam a szavazatot és igyekszem majd minden nap megtenni ezt. De elég csehül áll a dolog egyenlőre.

 2. Péter

  Ez a legolcsóbb ami ki tud jönni. Ennyire hozza ki az árat az Amazon a legolcsóbb árat 1.0USD-t megadva. magam sem értem, hogy miért. 2.45 a szállítási díj?

 3. Péter

  Amúgy nem a pénzért tettem ki, ingyen is elérhető a weben. noot.posterous.com-on

  Amúgy az irodalmat nem KB-ban mérik 🙂

Comments are closed.