Játék

Mac Walters a Mass Effect 4-ről


New York Comic Con kapcsán interjúvolta meg a ComplexMass Effect 3 vezető forgatókönyv íróját, Mac Walterst, aki többek között beszélt a trilógia lezárásáról és pár szót a Mass Effect 4-ről is.

Az író úgy érzi, hogy a trilógia lezárását sikeresen orvosolták az Extended Cut-tal, és már semmit sem fognak változtatni a trilógia lezárásán – ami a kiegészítővel együtt is egy meglehetősen vitatott téma a rajongók körében. Walters a Breaking Bad lezárását hozza fel példaként, aki szerint – spoiler alert! – senki sem lepődött meg azon, hogy a főszereplő meghal. “Az érdekes különbség, hogy ő nem egy olyan karakter volt, akit a népek irányíthattak volna” –  jegyezte meg. Szerinte alábecsülték azt, hogy mennyire sajátjukénak érezték Shepard parancsnokot a játékosok – a trilógia folyamán a galaxis népeinek sorsát befolyásolhatták a játékosok a főszereplőn keresztül, míg aztán “nem választhattad meg a saját sorsodat” – fogalmaz az író.

Ami a Mass Effect 4-et illeti, megerősítette, hogy egyrészt, biztosan nem Shepard lesz a főszereplője a történetnek; másrészt pedig nem is nagyon fog kapcsolódni az új játék Shepard történetéhez, és ezt nagyon rég eldöntötték a Bioware-nél. Ugyanakkor azt sem szeretné, ha egyfajta spin-offnak éreznék a rajongók az új játékot. A cél az, hogy egy ízig-vérig Mass Effect élményt kapjanak a játékosok – csak épp Shepard nélkül, vagy Shepard csapattársai nélkül.


5 hozzászólás on Mac Walters a Mass Effect 4-ről

  1. AmySoleil

    Ez vagy tökéletes lesz (ismét, mint amilyen a második rész volt), vagy ez lesz az utolsó Mass Effect játék. És ugyanez igaz a Dragon Age III-ra is.

  2. “Az érdekes különbség, hogy ő nem egy olyan karakter volt, akit a népek irányíthattak volna”
    Miért érzem úgy, hogy még mindig nem értik eme játékgyártó zsenkik, mi volt a valódi gond a véggel…?

  3. Nem erti, vagy nem akarja megerteni, h nem az a baj, h a fohos meghal? Meg csak nem is a 3+1 valasztasi lehetoseg. Hanem az, h a vege az elso ket resz tortenetenek az alappillereit bombazza szet.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük