Star Wars

A Lucasfilm 2016-os Star Wars bemutatót akarna, de a Disney ragaszkodik 2015-höz


Zavar az Erőben? A The Hollywood Reporter információi szerint a Disney erőteljesen ragaszkodik ahhoz, hogy az új Star Wars trilógia nyitódarabja 2015-ben kerüljön bemutatásra. Annak ellenére is, hogy a Lucasfilm, annak vezetője, Kathleen Kennedy és kreatív csapata jobban örülne egy 2016-os bemutatónak.

Lucasfilm vezetéséhez közelálló források szerint Kathleen Kennedy és a Disney vezetője, Robert Iger nem értenek egyet a bemutató dátumában, utóbbi viszont komoly nyomás alá helyezte a produkciót azzal, hogy ragaszkodik az eredeti dátumhoz. Egy hete jelentették be amúgy, hogy Michael Arndt helyett J.J. Abrams és Lawrence Kasdan fogják befejezni a forgatókönyvet, ami szintén utalhat gondokra – bár a rajongók inkább pozitívan fogadták a hírt, főleg a Star Wars-veterán Kasdan miatt. Arndt mindenesetre még a Disney-üzlet nyélbeütése előtt kezdett el dolgozni a történeten, George Lucas instrukciói alapján, és még az eladás előtt befejezett egy 40-50 oldalas treatmentet. Ugyanakkor egy másik informátor szerint az ilyen forgatókönyvíró váltások teljesen mindennaposak bármely produkció esetében: “Majdnem minden film írót vált egy pontot. Nincs itt semmi dráma” – mondja.

Egyes források szerint az elmúlt hónapokban J.J. Abrams egyre autokratikusabbá vált, és átvett a castinggal kapcsolatban is döntési jogköröket Kennedy-től – más források szerint mindketten részt vesznek a szereplőválogatásokon. Kennedy-vel ellentétben azonban Abrams sokkal inkább támogatja a Disney-vezér elképzelését a 2015-ös céldátumról. Ami persze elsősorban gazdasági okok miatt nem mindegy: a részvényesek nem annyira örülnének, ha egy ekkora nagybevásárlásból, mint a Lucasfilm megvétele volt, csak egy évvel később kezdene el visszacsorogni a profit.

Mint ismeretes, 2015-el kezdődően két évente akar egy-egy újabb Star Wars epizódot kiadni a Disney, az egyes epizódok között pedig spin-offokat terveznek. Ha van olyan stúdió, amelyik ezt képes megtenni, akkor minden bizonnyal a Disney az – elég arra gondolni, hogy a Marvel Cinematic Universe darabjai is óramű pontossággal érkeztek meg.


35 hozzászólás on A Lucasfilm 2016-os Star Wars bemutatót akarna, de a Disney ragaszkodik 2015-höz

  1. tkondor

    az, hogy valami később jön ki az nem garancia a minőségre, mivel Abrams is 2015-felé hajlik, én bízom benne, hogy tudja mit csinál, szóval jöhet 2015re 🙂

Comments are closed.