Star Trek

1 898 hozzászólás on Legrosszabb scifis halálesetek

 1. sheenard

  Hát mit mondjak, nehéz választani. A legbosszantóbb az Beckett volt, szó se róla, a legoktalanabb az Kirk, de a legszánalmasabb minden kétséget kizáróan boba Fett 🙂

 2. Zed Zero

  Marcus és Book halála nem szánalmas! Szerepük van a történetben. Az egyik Mal-nak ad tartást, a másik egyszerűen a kedvenc jelenetem a B5-ben. Kitljesíti a karakter “átkát”, hogy túlélőnek tartja magát, aki nem érdemli meg hogy éljen, és ebbe az univerzumba illik is egy hős bukása. “A jövő mindig fájdalomban születik.”
  Trip az abszolúte győztes. Szerencsétlen csak azért halt meg, mert a producerek megsértődtek a cancel miatt. Mekkora kiszúrás ez a rajongókkal, akik joggal várták, hogy a Trek pacifisa szellemiségében T'”pol és Trip végre a tettek mezejére lép.
  Boba Fett nem halt meg. A várakozásoknal megfelelően kirobbantotta magát a Sarlacc-ból. (Dark Empire rulezz!) Egyébként sem szánalmas. Rossz helyen ált. 🙂
  Klónok. Cody ellenszegülhetett volna a parancsnak, ahogy Climber teszi a Dark Lord-ba. De mondjuk épp ezzel nem vitatkoznék a Sith-ek bosszúsakban. Két Jedi-t is látunk, aki kivágja magát, és az EU-ból tudjuk, hogy többen is kijutnak. (Tv sorozatort Quinlan Vos-nak!)
  Érdekes, hogy Jadziá-t, Datá-t nem írjátok, bár szerintem utóbbi rendben van, mégha a Nemezis gyenge film is, de neki halnia kellett, hisz az ember vagy gép kérdés feloldhatatlan. Őt valahogy mindig úgy képzeltem, hogy megmurdál, és nem kapunk válasz arra, hogy volt-e lelke.
  Plusz ha a lefordították volna, a New jedi Order kötetekben is van pár meredek haláleset. De nem spoilereznék.
  Tripre szavazok. Az vágja ki nálam a biztosítékot. 🙂
  Szvsz.

 3. Book – én először láttam a Serenity filmet, és csak aztán a sorozatot. Meg kell mondjam, meglepődtem, hogy Book főszereplő a Firefly-ban. A halála olyan jelentéktelen (bár az egész filmben lényegtelen maga a karakter), hogy fel sem merült bennem, hogy fontos szereplő lenne.

  Marcus Cole – spec. az ő halálával semmi bajom. Meghalt, Ivanova elment, the stoy end.

  Carson Beckett – robbanó tumor, jó poén (a jó irónikusan értendő). Szerencsére engem nem bosszantott, mert már az epizód bemutatása előtt tudtam, hogy az a karakter, aki meghal, a következő évadban feltámad (szóval nem, nem a rajongói nyomásra, vagy a saját hibájukra ébredés hatására hozták vissza, ezt már eldöntötték jóval a Sunday premierje előtt… hírverésnek viszont nem volt rossz). De ha már itt járunk, a feltámadása is gáz ici-picit.

  Trinity – szerintem ezzel semmi baj. Az kellett, onnan amúgy sem tudták volna használni.

  Hicks – az hagyán, hogy őt kinyírták. De hogy még Nyuszit is kinyírták, na az gáz. Pláne, ha elolvassuk az eredeti scriptet (vagy a képregényt), akkor fény derül arra, hogyan halt meg valójában. Ahogy a filmben is látszik, az ő hibernátorát támadta meg az arcmászó, belé került a királynő. S mivel sav marta lyukat hagyott maga után a hibernátoron, a befolyó vízbe a kislány megfulladt, azonban még előtte kimászott belőle a királynő és belemászott Ripley-be… no comment, jó hogy kivágták és kár mindkét Alienses túlélőért.

  Cyclops – általam üdvözölt végítélet. Én már az első rész első öt percében kinyírtam volna, véletlen beleesett volna Wolverine pengéjébe.

  Kirk – sokáig nem hittem, hogy valaki túl tudja ezt szárnyalni gagyiságban. Aztán megnéztem az Enterprise záróepizódját.

  Trip – no comment…

  Boba Fett: vele sincs bajom, szerintem nagyon nagy poén a halála, ráadásul hasonló a sorsa az apukájával (egy Jedit próbál kinyírni, mikor egy állatka keresztül húzza a számításait és megint gigszer támad a háti rakétával)

  Jedi Rend: ezt nem értem. 10 000 000 klón harcos (plusz harcigépek) vs 10 000 Jedi lovag. Egy Jedi tábornokra jutott egy légiónyi klón. Szerintem ez elég jelentős túlerő még egy Jedinek is.

 4. Zed Zero

  Nono! Cyclops a kedvenc X-karakterem! 🙂 (Mondjuk nem is tudtam, hogy meghótt, a harmadikat még nem adták tv-ban.)

 5. Merras

  Data halála alapvetően gagyi is, meg nem is. De tényleg ott lenne a helye a listán.

  Egyfelől, teljesen logikus és jó befejezése lenne Data pályafutásának az, hogy a barátaiért feláldozza magát – ezzel tökéletesen beteljesítené a sorsát, ezáltal a cselekedet által végképp emberivé válna… ami ugyebár a karakter életcélja.

  Másrészt viszont, egy borzasztó rossz, Zs-kategóriás sztori keretein belül tették meg vele, tökéletesen illogikus körülmények között (Data is simán kiteleportálhatott volna, ha belekapaszkodik Picardba).

 6. Nem beszélve arról, hogy Picard megkereshette volna a Fazerét, vagy Data mehetett volna komppal, mivel azokon is van transzporter. Ehelyett átugrik… hát nagyon okos húzás egy ilyen okos géptől. Ácsi… véletlen nem Before ugrott? Mi van, ha a memóriaáttöltés folyamán Before átvette az uralmat Data fölött, és a film végén valójában Data kezdte visszanyerni az elméjét, aki meg a memóriaáttöltés alatt lebutult Before-rá. 🙂

 7. Merras

  Sajnos most már én sem tudok hozzáadni új opciókat. Mondjuk Yar esetében megbocsátható az a háttérelem, hogy szegény Denise Crosby rossz lóra tett: úgy érezte, bukta a TNG, ezért túl korán kiszállt belőle.

  Rácseszett ezzel, és örülhet, hogy utólagosan visszahozták a karakterét.

  De igen, Tasha Yar halála is megérdemli a szánalmas jelzőt, akárcsak Dataé.

 8. Oldman

  Nem értem, a Jedi-rend kiírtása mitöl szánalmas? Módszeresen le lettek mészárolva, némelyikük még fel sem fogta mi történt. Azonkívűl már a ’77-es “első-negyedik” 🙂 részben kiderült, hogy így nyuvasztották meg őket. Ha nem így lett volna összeomlott volna az egés “Lucas – mese”.
  Filmes eszközként teljesen jó, és az ábrázolásmódja is teljesen helyénvaló volt.
  Üdv!
  Oldman

 9. Norris74

  Basszus!

  Annyira remek válogatás, hogy képtelen vagyok választani!!!!!
  Csak pár komment.

  Book tiszteletes: Már az sem tetszett, amikor a sorozatban azt mondta, hogy egy nap majd elmeséli, honnan is ért ennyire a fegyverekhez meg az alvilághoz, a filmben meg azt mondta, hogy “Nem, nem kell elmondanom”. 🙁

  Hicks tizedes: A kinyírt és újrateremtett Ripley helyett inkább őt hoztam volna vissza. 🙁

  Boba Fett: Hát igen…elég gagyi lehetett (volna) így meghalni….bár a Jediben elvileg nem volt szó arról, hogy meghalt volna, csak arról, hogy beleesett a Sarlacc szájába. Elég jó cucc az Mandalor csatapáncél, hogy megússza. 🙂

  Jedi rend: Egyetértek. A jediknek kutya kötelességük lett volna “érezni a zavart az erőben” amikor – amielőtt – a klónok orvul rájuk támadtak.

 10. lingar05

  Kirk vagy Trip? Hát két ekkora gagyit ritkán látni. A többit nem értem, nincs velük semmi baj. Még Carson is elmegy, bár valóban csinálhatták volna elegánsabban is. Csak nekem jutott eszembe Apofis csúcsgagyi halála és még gagyibb visszatérése, mint Sokaris szolgája? Vagy 5-ös (Carter replikátor lovagja) halála? Na de komolyan! Kis híján vetekszik a Kirk és Trip gagyivéggel! Az SG sorozatban még legalább 3 ilyen gagyi halál volt. Orisaj, Anubis, Michael mind csúcsgagyi. A Continuum című film meg egészében volt teljesen gagyi, vetekszik a 10 legrosszabba kerülésért…

Comments are closed.