TV

Joss Whedon rendezi az Avengers 2-t, de a tévésorozatba is lesz beleszólása


Csaknem másfél milliárd dollár bevételnél jár az Avengers mozifilm, úgyhogy nem meglepő, hogy már a következő epizódot tervezik az illetékesek. Az sem igazán meglepő, hogy hivatalosan is megerősítették: az Avengers 2 írója és rendezője ismételten Joss Whedon lesz. Ez nyilván megnyugtatólag hat a stúdióvezetőkre is, de fogadni mernénk, hogy a rajongók is ki vannak békülve ezzel a döntéssel.

Ami viszont meglepő és szintén pozitív hír: Whedon nem csak az Avengers 2 főnöke lesz, hanem beleszólhat a tervezett Marvel tévésorozatba is.

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy a Marvel és az ABC valóban közös, az Avengers világában játszódó tévésorozatot tervez – így az Iron Mantől a Thorig terjedő mozifilmes univerzumot ki akarják terjeszteni a tévéképernyőkre is. Aminek az alapjait Joss Whedon rakhatja le, aki eredetileg pont a tévésorozatai miatt került kult-státuszba a rajongók körében.A Buffy, a vámpírok réme, az Angel és a Fox ostobasága következtében elkaszált Firefly kövezte ki Whedon útját a filmgyártásban, úgyhogy a Marvel számára logikus lépés lehetett bevonni őt a készülő tévésorozatba is.

Hogy mennyire mélyen vonják be Whedont, azt egyelőre nem nagyon lehet tudni – gyaníthatóan nem ő fogja felügyelni a teljes sorozatot, hanem inkább csak a téma kitalálásában, a történet megalapozásában lehet része. Mindenesetre ezzel a rövidhírrel máris érdekesebbé vált a tervezett sorozat.

Nem ez lesz az egyetlen Marvel sorozat egyébként: párhuzamosan ugyanis Guillermo del Toro dolgozik egy Hulk sorozaton is, ami viszont nagy valószínűséggel a filmes Avengers-mitológiának nem lesz a része, hanem önálló történet lesz.


Comments are closed.